Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda ilk alan benim herhalde , dün akşam kardeşime getirttim, Almanya'dan. Pasaport kayıt işleri falan var, bu aralar da çok yoğunum, 3-5 gün kullanmayacağım. Genel olarak beğendim, sadece biraz fazla ince sanki, yani genişliğine göre elden kayacak hissi uyandırıyor. Detaylar kullandıkça burada olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Forumda ilk alan benim herhalde , dün akşam kardeşime getirttim, Almanya'dan. Pasaport kayıt işleri falan var, bu aralar da çok yoğunum, 3-5 gün kullanmayacağım. Genel olarak beğendim, sadece biraz fazla ince sanki, yani genişliğine göre elden kayacak hissi uyandırıyor. Detaylar kullandıkça burada olacak

hayırlı olsun güle güle kullanın yakın zamanda detaylı inceleme bekliyoruz
  • Avea dan alacagim ben de ama pazartesi stoklarina giriyormus...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 820 8x den kesinlikle iyi yenilikçi hareketleriyle 820 ve 920 arasında paran coksa ona göre al derim. izlemlerim bunlar kullanıcı değilim
  • beyler L820 sahipleri kaç kişi şimdi bu konu içinde ? bugün bende aranıza katılıyorum.. İlgilenen varsa ankara cepa avm nokia shop şuanda 10 adet L820 stoğa girdi..birinide kısmetse bu akşam ben alıyorum :D toplanalım yani..920ciler aldı yürüdü valla :D
  • Haberiniz olsun Symbian'ın hotspot bağlantısını 920 görmüyor aynı Blackberry, Android'i görmediği gibi. Aksi yönde 820/920'ninkini deneyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky86

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

920 için 350-400 lira vermeye değer mi? bu telefonu almayı düşünüyorum ama 920 ile 820 arasında kaldım, bir de eldivenle kullanma özelliği 820 de var mı benim için çok önemli bu özelliğin olması

Avea kampanyasıyla alınca fark 500tlye çıkıyor :s kablosuz şarj farkı ortadan kalkınca da geriye herhalde ppi değeri, çözünürlük, gorilla glass 2 ve kamera farkı kalıyor... 500 tl de az değil ki :) 200-300 daha koy ipad mini veya ipod touch 5 al :)

haklısınız, zaten çok fazla fotoğraf çeken birisi değilim, ekran aslında önemli ama bu da Amoled.. ne kadar iyi ya da kötü bilemiycem. pilin ve kapakların değişebilir olması bence büyük bir artı.

bu lumia larda hdmi ile tv'ye görüntü aktarmak, film izlemek mümkün mü?

• aveanın kablosuz şarj hediyesi filan hikaye haberiniz olsun..bizzat aradım bayii fiyat farkını vermeniz gerek dedi, hediye etmiyoruz dedi..bende nokia shopa ayırttım cihazı akşam 8 gibi alıcam kısmetse.. deneyimleri buradan paylaşacağım.. takipte kalın beyler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinqSaber

aveanın kablosuz şarj hediyesi filan hikaye haberiniz olsun..bizzat aradım bayii fiyat farkını vermeniz gerek dedi, hediye etmiyoruz dedi..bende nokia shopa ayırttım cihazı akşam 8 gibi alıcam kısmetse.. deneyimleri buradan paylaşacağım.. takipte kalın beyler :D

Farkı neymiş? Kaç tl

• quote:

quote:

aveanın kablosuz şarj hediyesi filan hikaye haberiniz olsun..bizzat aradım bayii fiyat farkını vermeniz gerek dedi, hediye etmiyoruz dedi..bende nokia shopa ayırttım cihazı akşam 8 gibi alıcam kısmetse.. deneyimleri buradan paylaşacağım.. takipte kalın beyler :D

Farkı neymiş? Kaç tl

valla bilmiyorum farkını ama sitesinde yazan 3 ay 250 mb bedava olan kampanyası var..cihazı alırsanız 1.249 aksuarlı alırsanız 1.421 TL mi ne..galiba ondan bahsediolar ama kesinlikle beleşe vermiolar yani :D
  • Bence onların haberi yok, ben sordum ilk 1000 cihaza hediye, sistemden takip şeklinde değil, cihazın kutusuna yapıştırılmış şekilde 1000 adet paket bayilere dağıtılıyor, ilk satışlar oradan yapılıyor ve sonra normale dönüyor... Bayinin insafına kalıyorsunuz... Bayi başına 1 cihaz düşer koca Türkiye'de :))

• quote:

Bence onların haberi yok, ben sordum ilk 1000 cihaza hediye, sistemden takip şeklinde değil, cihazın kutusuna yapıştırılmış şekilde 1000 adet paket bayilere dağıtılıyor, ilk satışlar oradan yapılıyor ve sonra normale dönüyor... Bayinin insafına kalıyorsunuz... Bayi başına 1 cihaz düşer koca Türkiye'de :))

valla kardeş şimdi başka bir bayii daha aradım fark var dio.. ne kadar dedim 5 lira dio
  • quote:

quote:

Bence onların haberi yok, ben sordum ilk 1000 cihaza hediye, sistemden takip şeklinde değil, cihazın kutusuna yapıştırılmış şekilde 1000 adet paket bayilere dağıtılıyor, ilk satışlar oradan yapılıyor ve sonra normale dönüyor... Bayinin insafına kalıyorsunuz... Bayi başına 1 cihaz düşer koca Türkiye'de :))

valla kardeş şimdi başka bir bayii daha aradım fark var dio.. ne kadar dedim 5 lira dio

Ben Htc ile beats kulaklık veren bayiyle konuştum yine aynı şekilde olacak dedi... Ama 1000 ne yani Ankara'da en baba mağazaya 2-3 tane gelir ...

Cepa nokia beni de aradı belki uğrarım...

• 2 farklı yerle daha görüştüm ve biri; bunlar 2 farklı paket diyor ve bu aksesuarları bedava alabilmeniz için fiyat farkı olan kampanyayı seçmeniz gerekiyor diyor..diğeri ise; hiç bir ücret ödemezsiniz diyor.. ne bilim aveanın hizmetide bu demekki :D ben hiç kılçıkla falan uğraşmadan direk gider nokia shoptan alırım telefonu, yoluma bakarım.. ben ilerlerim abi
  • Bayi başına 1tane düşse gene iyi :D arar bulursun belki 5-10tane işlek bayilerinde biter 1000tane ürün:S
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deren05

İyi geceler Lumia 820'yi şu an için test eden bir site ve ya video varmı (türkçe olarak)ve yakından gören arkadaşların izlenimleri nelerdir.

Ben 10-12 dk inceledim, ekranı 217 ppidan daha iyi gibi görüntü veriyor, gorilla glass sanırım yoktu, yani o konuda 920 daha iyi... Ama telefonu elinize alınca orta sınıftan ziyade premium bir telefon almışsınız hissi veriyor, arka kapak ve batarya çıkarılabilir olduğu için telefonu sallayınca ses geliyor ama günlük kullanımda kimse manyak gibi telefonu sallamaz :)

Telefonun hatları muhteşem ayarlanmış, 4,3 inçler içerisinde belki de en klasıdır ergonomi açısından...

Avea kampanyası çok cazip gerçekten...

Kamerayı denemedim ama pureview yok onu herkes biliyordur :)

Ekran renkleri çok güzeldi ama 920yle yan yana koyup karşılaştırma yapmadım
    Ekran dokunmatik hassasiyeti de tam kıvamında (iphone kullanan birisi olarak yadırgayacak bir olay yaşamadım) ama lumia 920de olan ekstra hassasiyet var mı bilmiyorum ( şu kar eldiveniyle bile çalışan olay)

Değiştirlebilir kapak kesinlikle avantaj

Telefonu alınca takoz kullanıyor hissi kesinlikle yok... 920 bu konuda rezil...

Telefonu alınca takoz kullanıyor hissi kesinlikle yok... 920 bu konuda rezil... işte bunu duymak istiyordum sizden.. bence bu telefonu 920'den ayıran en iyi özellik ergonomik olması fakat 920 ilk çıktığında hem internette hemde burda türkçe videolar birbirini kovalıyordu ama 820 için maalesef bir ümmeti müslüman buraya video ve ayrıntılı inceleme koymadı bende sabırsızlıkla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Telefonum yeni geldi bu mesaji 820 den yaziyorum

Hocam videolu ya da en azında inceleme sonuçlarınızı bekliyoruz.Markette Gazete ve canlı skor uygulamaları varmı??
  • Cihazı alan/alanlardan incelemelerini bekliyoruz.
  • Arkadaşlar dün itibariyle cihazı aldık, en kısa sürede bekleyen arkadaşlara da nasip olur inşallah..Cihaz hakkındaki görüşlerimi paylaşmak isterim.Alacaklara faydalı olur umarım..

1- Boyut&Ergonomi;
    L820 boyut olarak biraz büyük görülebilir ama ekran genişliği ve ince yapısıyla bunu çok güzel ekarte etmiş Nokia..Ele tam oturuyor,tek elle çok rahat kullanabilirsiniz fakat kapakta kullanılan malzeme,telefonun elinizden kaymasına neden oluyor..Düşürme ihtimaliniz çok yüksek bilesiniz..Kasa malzeme konusunda L920'den geri kalmış ama yine de kaliteyi hissettiriyor..Kapaklar değiştirilebiliyor ve bence çok büyük bir artı bu..Ben şimdiden sarı renkten sıkıldım mesela:D Telefonun bir diğer eksiği ki bana göre çoğu kişi bundan rahatsız olacaktır;telefonu oynattığımızda arka kapaktan takır tukur ses geliyor.Bu ses yüksek değil tabii ki ama telefondan bir parça kopmuş hissi veriyor ama arka kapağa biraz baskı yapınca ses kesiliyor.Açıkçası ben çok rahatsız oldum,Nokia böyle bir seri çıkarıyor ama bu sorunu neden halletmeden çıkarıyor anlamadım açıkçası.NFC donanımı yüzünden bu ses meydana geliyor bilginiz olsun..

2-Windows ve Nokia ;
    Android kullanmış,ios kurcalamış ve en sonda blackberryi tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum; Windows çok klas bir iş yapmış.Kullanıcıyı yormayan,gayet pratik,basit,renkli,uygulamalar bakımından kısıtlı ama temel uygulamaları destekleyen bir işletim sistemi.Merak ediyorsunuz,keşfediyorsunuz ve yavaştan gelişen bu sistemde inanın çok keyif alıyorsunuz.Nokia kendine özgü uygulamalar ile WP8'i tamamlamış.

3-Kamera ve Ekran;
    Kamerayı akşam kullandım biraz ama çok bana hitap etmiyor bu foto olayları.Şunu söyleyebilirim,kesinlikle fotoğraf kalitesi başarılı.Emin olun kamera yönünden L920 ile yarışamaz,o da bana göre görecelidir.Bana yetti kamera yani.Ekran olarak ise, renkler canlı ve parlak.Piyasadaki üst modellere çok rahat kafa tutar ve bence eksiği yok.Ekranda parmak iziniz çok kalıyor ama bilginiz olsun.Ekran koruyucu kullanmak gerekiyor bana göre ama o da ekran kalibrasyonuna zarar verebiliyormuş.Bakalım neler olacak..

Sonuç olarak; Dün telefonu ilk aldığımda çok garip hissettim açıkçası.L920de bunu yaşamadım açık söyleyim.Fanboy gibi laflar atanlar oldu şahsıma ama L920 kullanan biri için bu telefon çok ince,çok klas gelebilir.En azından kendim dememe imkanı buldum ve şahsi görüşüm bu yönde.Kendi malını övme değil benimki lütfen bazıları gibi saçmalamayın.1 günlük kullanımda benim hissettiklerim,gözlemlediklerim bu yönde.Alacak arkadaşlar şundan emin olabilir;ödediğiniz paranın karşılığını kesinlikle alıyorsunuz, eminim L920 de öyledir. L820 alanlar çok şey kaybetmeyecektir bana göre,aksine benim için kameradan daha önemli olan kapak değişimi,hafıza artırımı,batarya değiştirebilme,ergonomi,hafiflik ve duruş..Ben şahsım adına iyi ki bunu almışım diyebiliyorum..

Herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinqSaber -- 23 Aralık 2012; 10:54:09 >

• telefonu almayı düşünüyorum
    avea tarifeme ek 24 ay 18 tl ile veriyor ama
    iphone 5 ide 36 ay 24 ile veriyor
    aradaki 1 yıl ,bu iki telefonun farkına değermi sizce ???
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.