Şimdi Ara

Nokia Lumia 830 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.475
Cevap
13
Favori
62.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .NameLesS.

Neyse beyler çokta kurcalamaya gerek yok sanirim 1320 alip yoluma devam edicem 3 yil sonra konusuruz bu konulari O degilde simdide renk konusunda sikinti oldu seciminiz hangi tarafta sizlerin Turuncu-Sari-Beyaz (830'un konusunda konusuyoruz kiskanacak valla :D)

Lumia 1320 kullanıyorum 830 ile benzer işlemci ve ram kullanılıyor şu kadarını diyeyim kamerası dışında 1320 her türlü işini görür bana kalırsa sarı renk al sağlam bir kılıf yaptım bende cillop oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Orijinalden alıntı: takıntılı bir adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Last_Stand

Lg g2 nin çıkış fiyatıyla karşılaştırmak gerekir. Telefonlar eskidikçe sıfır fiyatları düşer. Lumia 930 un da fiyatı düşecektir. Hem sadece iç donanımı önemli değil. Kasa kalitesi sağlamlığı kamerası kulaklıkla verdiği ses kalitesi Nokia farkı var biraz da.

çıkış fiyatının zerre önemi yok. herkes s801 li telefon çıkartırken nokia s800 lü telefon çıkartıp yeni çıkmış gibi 1800tl ye sunarsa o telefonu kimseye satamaz.

Sistemin stabilizesi o işlemci farkını hissettirmez :)

Ayrıca malzeme kalitesi,destek süresi ve kullanışlılık gibi etkenleri göz önünde bulundurmak lazım.

30fps ile 4k video çekemiyor. bunu hissedeceksin ya abicim.
    s800 işlemci en fazla kaç fps video çekebiliyor? 120!
    iphone 6 yı beğenmiyorsunuz adamların frame hızı tam iki kat hızlı.
    windows tuşuna basınca ev ekranına geliyor diye fazla övünmeyin şu devirde bu işi göremeyen androidçiler utansın... yarın slow motion seçeneği eklenirse windowsphone a herkesin flagship i 240 fps çekebiliyor olacak hatta önümüzdeki sene 480 fps çekenler gelecek, bizim flagshipler 120 hala... millet 480 e çıktığında 240 ı göremeyiz.

işlemcinin hızını casual user lar hissetmez onlarda 1520 almasın zaten 1320 alsın.

bu arada ikinci satırda yazdıklarına harfi harfine katılıyorum. malzeme kalitesi (çok) destek süresi (aşırı iyi) kullanışlılık (iyi). ben fiyatına haketmiyor falan demiyorum, alternatifi yok tamam. ama piyasanın realitesi bu. nokia 801 yerine 800 ile telefon satmaya çalışırsa satamaz. xperia z3 15 saat video oynatma süresi sunarken 930 5 saat sunuyor. insanlar bunu görüyor. ben şahsen 1520 gibi bir aletten sonra 930 un çıkmasına çok bozuldum enayi yerine koydu nokia bizi, bugün 1520 1500tl ama 930 1800 tl, yazık günah 930 alanlara bir daha nasıl telefon satacaklar?

24fps ile 30 fps yi ayıracak insan daha dünyaya gelmedi. 3 tane rakam verip şu daha iyidir demek çok abuk olmuş. Herşeyi geçtim 240/120 yapıp işlemcinin 2 kat hızlı olduğu sonucuna varmakta ilginç. Pil konusuna gelirsek bi z3 değil evet ama ip6 yarım gunu zor çıkarıyor. O işlemciyi sonuna kadar zorlarsan o telefon ısınır 4s lerdeki gibi bataryayı 1 sene sonra çöpe atarsın. Çıpsetlere zarar verirsin. Kullanmadığın 2 telefon hakkında 2 tane değer verip birini gommuş diğerini goklere çıkarmışsın. İnsanları yanlış yonlendiriyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

quote:

quote:

quote:

Lg g2 nin çıkış fiyatıyla karşılaştırmak gerekir. Telefonlar eskidikçe sıfır fiyatları düşer. Lumia 930 un da fiyatı düşecektir. Hem sadece iç donanımı önemli değil. Kasa kalitesi sağlamlığı kamerası kulaklıkla verdiği ses kalitesi Nokia farkı var biraz da.

çıkış fiyatının zerre önemi yok. herkes s801 li telefon çıkartırken nokia s800 lü telefon çıkartıp yeni çıkmış gibi 1800tl ye sunarsa o telefonu kimseye satamaz.

Ayrıca malzeme kalitesi,destek süresi ve kullanışlılık gibi etkenleri göz önünde bulundurmak lazım.

windows tuşuna basınca ev ekranına geliyor diye fazla övünmeyin şu devirde bu işi göremeyen androidçiler utansın... yarın slow motion seçeneği eklenirse windowsphone a herkesin flagship i 240 fps çekebiliyor olacak hatta önümüzdeki sene 480 fps çekenler gelecek, bizim flagshipler 120 hala... millet 480 e çıktığında 240 ı göremeyiz.

işlemcinin hızını casual user lar hissetmez onlarda 1520 almasın zaten 1320 alsın.

bu arada ikinci satırda yazdıklarına harfi harfine katılıyorum. malzeme kalitesi (çok) destek süresi (aşırı iyi) kullanışlılık (iyi). ben fiyatına haketmiyor falan demiyorum, alternatifi yok tamam. ama piyasanın realitesi bu. nokia 801 yerine 800 ile telefon satmaya çalışırsa satamaz. xperia z3 15 saat video oynatma süresi sunarken 930 5 saat sunuyor. insanlar bunu görüyor. ben şahsen 1520 gibi bir aletten sonra 930 un çıkmasına çok bozuldum enayi yerine koydu nokia bizi, bugün 1520 1500tl ama 930 1800 tl, yazık günah 930 alanlara bir daha nasıl telefon satacaklar?

24fps ile 30 fps yi ayıracak insan daha dünyaya gelmedi. 3 tane rakam verip şu daha iyidir demek çok abuk olmuş. Herşeyi geçtim 240/120 yapıp işlemcinin 2 kat hızlı olduğu sonucuna varmakta ilginç. Pil konusuna gelirsek bi z3 değil evet ama ip6 yarım gunu zor çıkarıyor. O işlemciyi sonuna kadar zorlarsan o telefon ısınır 4s lerdeki gibi bataryayı 1 sene sonra çöpe atarsın. Çıpsetlere zarar verirsin. Kullanmadığın 2 telefon hakkında 2 tane değer verip birini gommuş diğerini goklere çıkarmışsın. İnsanları yanlış yonlendiriyosun.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

quote:

quote:

quote:

işlemcinin hızı değil tecrube önemli diyen ben miydim? 240 120 nin iki katıdır.... tecrube iki kat daha hızlı
    ayrıca ben 24fps ile 30 fps i ayırd edebilirim gözünden veya kafasından problemi olmayan her insan ayırd edebilir bunu. 60 fps e kadar her fps farkı farkedilir. ki lumia 1520 nin ekranı 60fps i göstermeye elverişli olduğundan 24-30 gibi bir farkı çok çok rahat görürsün.

size sorsalar 1080p ile 4k yı da ayırd edemez insan gözü... lumia 830 1200 liraya çıkacak lg g2 ile aynı fiyata...
    lumia 830 alanlar 1080p 30fps çekecek lg g2 sahipleri 4k veya 720p 120fps çekecek. lumia 830 un 60 fps çekmesi bile mümkün değil işlemcisi yüzünden eğer böyle bir özellik eklenirse ilerde...

kendinizi kandırın siz böyle işlemci önemli değil diye... açtığı grafiğe yüklenen oyunları kaç fps ile oynatıyor bakın. gerçi senin göz problemli görme yetisini kaybetmemiş birisine gösterirsen 30fps in bile altına düştüğünü söylerler sana. lumia 920 çok benzer benchmarka sahip lumia 830 ile, ve aoe castle siege bile 30 fps in altına iniyor zaman zaman...

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Amiral

quote:

quote:

quote:

quote:

Wp nin düşük donanımda yüksek performans verdiğinden haberin yok galiba lumia 1520 s800 işlemcili bu arada

hangi yükske performans abicim? eğer ev ekranındaki hareketlerin hızlı olmasını istiyorsan 1520 almana gerek yok ki git lumia 520 al paran cebinde kalsın.
    1520 4k videoyu kaç fps de çekecek biliyor musun? 24!
    niye 30 fps ile 4k video çekemiyor? çünkü istediğin işlemciyi kur s800 ün bir kapasitesi var. düşün işlemci ile hede hede olmuyor.
    bak iphone 6 240fps video çekebiliyor. lumia 1520 ye update ile slow motion gelse bile en fazla 120 fps gelecek.
    tam iki kat daha hızlı adamların telefonu. şu telefonları olduğu gibi kabul edin, göbekten bağlı değilsiniz böyle beğenen alsın beğenmeyen almasın, illa millete beğendirmek için aslında süper hızlı bu telefonlar demeyin.

Lumia 1020 nin üst modeli dediğin gibi olabilir s801 ile gelirse

s801 ile gelirse nokia ya ağır küfür ederim içimden. buralardan da laf sayarım baya. 810 ile gelsin 805 ile bile değil. o canım kamerayla 4k 60fps video çekebilse veya 1080p 240fps 720 480fps video çekebilse fena mı olur? s801 ile s800 arasında performans farkı neredeyse yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Wp nin düşük donanımda yüksek performans verdiğinden haberin yok galiba lumia 1520 s800 işlemcili bu arada

hangi yükske performans abicim? eğer ev ekranındaki hareketlerin hızlı olmasını istiyorsan 1520 almana gerek yok ki git lumia 520 al paran cebinde kalsın.
    1520 4k videoyu kaç fps de çekecek biliyor musun? 24!
    niye 30 fps ile 4k video çekemiyor? çünkü istediğin işlemciyi kur s800 ün bir kapasitesi var. düşün işlemci ile hede hede olmuyor.
    bak iphone 6 240fps video çekebiliyor. lumia 1520 ye update ile slow motion gelse bile en fazla 120 fps gelecek.
    tam iki kat daha hızlı adamların telefonu. şu telefonları olduğu gibi kabul edin, göbekten bağlı değilsiniz böyle beğenen alsın beğenmeyen almasın, illa millete beğendirmek için aslında süper hızlı bu telefonlar demeyin.

Lumia 1020 nin üst modeli dediğin gibi olabilir s801 ile gelirse

s801 ile gelirse nokia ya ağır küfür ederim içimden. buralardan da laf sayarım baya. 810 ile gelsin 805 ile bile değil. o canım kamerayla 4k 60fps video çekebilse veya 1080p 240fps 720 480fps video çekebilse fena mı olur? s801 ile s800 arasında performans farkı neredeyse yok

Bencede yeni çıkacak işlemcilerden olursa daha iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• FPS ne demek biliyorsunuz değil mi beyler? Frame per Sec yani Saniyede Geçen Kare Sayısı. Oyunlar bile 30 FPS kilitli gelirken 24 FPS'nin neresi sıkınıtı? Saniye de önünden 24 veya 240 kare geçmiş farketmez. Göz zaten 18 FPS yakalıyor. Ben değil araştırmalar veriyor bunu. 18'in altına inerse sıçramalar başlar. Eleştirecek başka bir şey bulun. Mağazaya laf atın olmadı.
  • bu telefon nezaman satışa sunulacak bilgisi olan varmı beklemekten gına geldi

• kronin K kullanıcısına yanıt
    Oha be kardeşim sallanırda bu kadar sallanmaz. Ben 50 ile 60 fps arasındaki farkı çok net görebiliyorken , sen 30 fpsden bahsediyorsun.Senin gözlerinde problem varsa o zaman ben farkedemiyorum demelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DokuzKuyrukluTilki

FPS ne demek biliyorsunuz değil mi beyler? Frame per Sec yani Saniyede Geçen Kare Sayısı. Oyunlar bile 30 FPS kilitli gelirken 24 FPS'nin neresi sıkınıtı? Saniye de önünden 24 veya 240 kare geçmiş farketmez. Göz zaten 18 FPS yakalıyor. Ben değil araştırmalar veriyor bunu. 18'in altına inerse sıçramalar başlar. Eleştirecek başka bir şey bulun. Mağazaya laf atın olmadı.

Millet boşuna 120 hz-fps monitör alıyor değil mi ? Yada millet keriz 120 hzlik panele sahip tv alıyor ? Ben göremiyorum diyebilirsin ama sallamasyon bilgiler atmayın , bir f16 uçak pilotunun mesleğini devam ettirebilmesi için 240 fps tazeleme hızını gözüyle farkedebiliyor olması gerekiyor. Bu pilotlar özel üretim insan olmadığına göre 20-30 fps insan gözü için çok çok az bir değerdir. Heleki konsolların 30 fps oyun oynatması konsolun donanımsal acizliğidir.

Bendede lumia 920 var , çektiğim 1080p videolarda 30 fps akışkanlık olarak çok yetersiz geliyor. Kamerasıyla övünen nokianın en az 1080p 60 fps video çekebilmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalker23 -- 11 Ekim 2014; 19:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arkadasx

quote:

FPS ne demek biliyorsunuz değil mi beyler? Frame per Sec yani Saniyede Geçen Kare Sayısı. Oyunlar bile 30 FPS kilitli gelirken 24 FPS'nin neresi sıkınıtı? Saniye de önünden 24 veya 240 kare geçmiş farketmez. Göz zaten 18 FPS yakalıyor. Ben değil araştırmalar veriyor bunu. 18'in altına inerse sıçramalar başlar. Eleştirecek başka bir şey bulun. Mağazaya laf atın olmadı.

Millet boşuna 120 hz-fps monitör alıyor değil mi ? Yada millet keriz 120 hzlik panele sahip tv alıyor ? Ben göremiyorum diyebilirsin ama sallamasyon bilgiler atmayın , bir f16 uçak pilotunun mesleğini devam ettirebilmesi için 240 fps tazeleme hızını gözüyle farkedebiliyor olması gerekiyor. Bu pilotlar özel üretim insan olmadığına göre 20-30 fps insan gözü için çok çok az bir değerdir. Heleki konsolların 30 fps oyun oynatması konsolun donanımsal acizliğidir.

Bendede lumia 920 var , çektiğim 1080p videolarda 30 fps akışkanlık olarak çok yetersiz geliyor. Kamerasıyla övünen nokianın en az 1080p 60 fps video çekebilmesi gerekiyor.

Hz farklı bir değerdir arkadaşım ilk önce onu bi ayır önce. Hertz değeri düşerse görüntüde titreme olur, FPS düşerse sekmeler, sıçramalar olur.

120 FPS monitör mu olur bu arada? Ne yani benim 10 FPS'lik gifimi 120 FPS mi yapacak?

Monitör'de MS'e bakılır. Bu da monitörün yanıt verme süresidir. Ayrıca MS düşükse siyahlar gri çıkar mesela benimki 2 ms ve siyah renkler çok ayırt edilmiyor dizi izlerken.

Merak ettiysen baktım Vatan'a ASUS'un 4K 31.5" monitörü 8 MS.

Senden bir alıntı yapayım izninle.

Ben anlamıyorum diyebilirsin ama sallamasyon bilgiler atmayın.

• DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Sağdan soldan birşeyler duymuşsun ama hepsini birbirine karıştırmışsın

Git biraz araştır ,monitörün anakartından kaynaklanan input lag değeriyle , lcd piksel gtg ms geçikmesinin birbirine karıştırmışsın. 120 hzlik monitörler 120 fps oyun oynamak için vardır. 120 hzlik monitörde istersen 30 fpsde istersen 60 fpsde oyun oynayabilirsin.Ama 60 hzlik bir monitörde 120 fps oyun oynayamazsın.

Hayatında 120 fps oyun oynatan bir bilgisayara ve monitöre sahip olmadığını düşünürsek bu konuda bilgin olmamanı gayet iyi anlarım. 24 fps akıcılık herkese yeter diyen birisinden başkada birşey beklenmezdi

Bu arada siyahların gri çıkması ms ile ilgili değildir. Monitörün paneli ile ilgilidir. TN mva Psa ve ips monitörler vardır. Her panel çeşidinin arka ışık sızdırması farklıdır. Kontrass değeride farklıdır.Görüş açılarıda farklıdır. Bunların ne MS nede HZ ile ilgisi yoktur.

Neyse lumia 830 konusunu dağıtmayalım , öğrenmek istediğin birşeyler varsa pm atabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalker23 -- 11 Ekim 2014; 22:13:46 >

• quote:

Sağdan soldan birşeyler duymuşsun ama hepsini birbirine karıştırmışsın

Git biraz araştır ,monitörün anakartından kaynaklanan input lag değeriyle , lcd piksel gtg ms geçikmesinin birbirine karıştırmışsın. 120 hzlik monitörler 120 fps oyun oynamak için vardır. 120 hzlik monitörde istersen 30 fpsde istersen 60 fpsde oyun oynayabilirsin.Ama 60 hzlik bir monitörde 120 fps oyun oynayamazsın.

Hayatında 120 fps oyun oynatan bir bilgisayara ve monitöre sahip olmadığını düşünürsek bu konuda bilgin olmamanı gayet iyi anlarım. 24 fps akıcılık herkese yeter diyen birisinden başkada birşey beklenmezdi

Bu arada siyahların gri çıkması ms ile ilgili değildir. Monitörün paneli ile ilgilidir. TN mva Psa ve ips monitörler vardır. Her panel çeşidinin arka ışık sızdırması farklıdır. Kontrass değeride farklıdır.Görüş açılarıda farklıdır. Bunların ne MS nede HZ ile ilgisi yoktur.

Neyse lumia 830 konusunu dağıtmayalım , öğrenmek istediğin birşeyler varsa pm atabilirsin

Bilime karşı geliyorsun. Aferin.

• 925 en şık Lumiaydı ama ta ki Lumia 830'a kadar
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    830 en güzeli şu an. Hatta tip açısından telefonları sıralasam ilk 3'e koyarım.
  • quote:

830 en güzeli şu an. Hatta tip açısından telefonları sıralasam ilk 3'e koyarım.

Bence de oldukça güzel bir dizayna sahip. Bekliyoruz hala, çıkamadı piyasaya hala...
  • lumia 925 ve lumia 830 kamera karşılaştırması:
    m.teknolojioku.com/haber/lumia-925-lumia-830-kamera-karsilastirmasi-22540.html?p=1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015de anca gelir

• quote:

2015de anca gelir

Bir telefonu kötüleyip bu kadar gelmesini bekleyen birini görmedim.
  • Fiyatı açıklandı bugün 1299tl olacakmış, Kasım da gelecekmiş 735 ise Ekim sonu.

Kaynak: Chip online

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.