Şimdi Ara

Nokia Lumia 920 Konuşma Mikrofon sorununun çözümü burada...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonla konuşurken karşıya ses gitmeme sorunu yaşayanlar , eller serbest olarak konuşunca veya kulaklıkla konuşunca bu sorun olmuyor . Ama normal konuşunca bu sorunla karşılaşıyorsa sorunun çözümü bu konudadır.

Arkadaşlar biliyorsunuz , neredeyse bütün 920 lerde karşıya ses gitmeme , sesin derinden gitmesi veya kesik kesik gitmesi sorunu oluşuyor. Bendede önceden bu sorun yoktu daha sonra bulduğum bir yöntem ile bu sorunu çözdüm. Bu sorun donanımsal veya yazılımsal değil tamamen mikrofon deliklerinin kapanmasından kaynaklanıyor.

Şimdi telefonumuzun hem üstünde hemde altında toplamda 2 adet mikrofon var , üst mikrofon alt mikrofonun aldığı sesleri filtreden geçirip yok etmekle sorumludur. Yani yukarıdan gelen sesleri aşağıdan gelen seslerle karşılaştırı ve yukarından gelen sesleri yok ederek ortamda ki sesleri yok eder.

Ama 920 lerin alt deliklerinin çok küçük yapılması ve zamanla kir veya toz dolması ile , zamanla üst mikrofonla alt mikrofona aynı düzeyde ses gelmeye başlıyor. Ve Filtre sistemininde kafası karışıp asıl önemli olan bizim sesimizi filtreden geçirip karşıya ses sorunlu gitmesi problemi oluyor. Bunu aşmanın tek yolu alt mikrofon deliklerini büyütmekten ve temizlemekten geçiyor.

Şimdi elimize KALINCA bir yorgan veya dikiş ignesi alıyoruz ve işaretlediğim çemberin içindeki delikleri fazla zorlamadan hafifce genişletiyoruz. Yalnız iğneyi içine girecek kadar zorlamayın hem içinde ki mikrofona hemde kasada kozmetik olarak zarar verirsiniz. İnce toplu iğne ile yapmayın iğne deliği geişletmek yerine direkt içeri girip mikrofona zarar verebilir.

NOT: Mesuliyet kabul etmiyorum , kendine güvenen yapsın. Benim sorunum %100 başarıya ulaştı.
    Ekleme : SAkın olaki üst mikrofounun deliklerini temizlemeye veya deliklerini büyütmeye çalışmayın sorunu daha fazla artırırsınız.

Nokia Lumia 920 mikrofon problemi sorunu
    Nokia Lumia 920 ses gitmeme problemi sorunu
    Nokia Lumia 920 Konuşma problemi sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 3 Mart 2015; 20:38:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedektif gibisin kardeşim maşaallah
  • Lumia 920 mikrofon sorunu çözümü , lumia 920 sesim gitmiyor diyenler okusun

Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım , ama hiç iğne filan sokmakla uğraşmayın deliklerin hemen arkasında mikrofon olduğu için iğne mikrofona zarar verebiliyor ve daha kötü çalışmaz oluyor.

Bu sorunu tespit için lumia camera uygulamasını indirin , ve video çekin. (Normal kamera uygulaması olmaz çünkü stereo kayıt yapmıyor. )Video çekerken hem üst mikrofona hemde alt mikrofona doğru sırayla konuşun. Daha sonra videoyı izlediğinizde alt mikrofonun sesinizi kısık sesle kaydetmişse sorun alt mikrofondadır ve değişmesi gerekmektedir. Bende alt mikrofona doğru konuşurken ses üst mikroonun kaydettiğine kıyasla çok az geliyordu. Dolayısıyla telefon görüşmelerinde karşımdaki kişi benim sesimi zor duyuyordu.

Bende mikrofon siparişi verdim ve mikrofonla berber usb girişide değişiyor. Ve cihaza takması çok kolay az çok bu işten anlıyor ve tornavida setiniz varsa sizde yaparsınız. İnternette lumia 920 disassembly diye aratın videoları izleyin.Orada telefonu nasıl söküldüğünü görürsünüz.

Adı usb flex filmi diye geçen şu fotoğraftaki parçayı 20 liraya satıyorlar , kargosu vss dahil taş çatlasa 25 e size patlar. Sonuç olarak sesiniz karşıya harika bir şekilde gidecektir. Ben akilliphone.com sitesinden aldım adamlar birebir orjinal parça gönderdiler ve çok sağlam kutu içerisine koyupta göndermişler. Ben memnun oldum sizede tavsiye ederim.

http://www.akilliphone.com/incele/nokia-lumia-920-orjinal-sarj-soket-filmi-flex-cable-14224

Bu kablo ile hem usb girişiniz yenileniyor hemde üzerindeki mikrofon ile sorununuz çözülüyor. Bu sorunun başka yolu yok , ses gitmemesinin deliklerin tozla tıkanması ile ilgiside pek yok. İğne derine sokup temizleye çalışınca mikrofon zarar görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 25 Haziran 2015; 16:00:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.