Şimdi Ara

♦ NOKIA Lumia 930 Kullananlar Kulübü - ANA KONU ♦ (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.803
Cevap
21
Favori
109.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda biri, Ankara'da telefoncuya, başka nokia telefonlardan mikrofon takarak, kronik mikrofon problemini çözmüştü.
    Istanbul'da da (tercihen anadolu yakası), bu işi yapacak telefoncu var mıdır?
  • Sony xperia p telefonumdan lumia 930 a geçiş yaptım uzun sure araştırarak ve beğenerek aldım.Aldıktan sonra birkaç şey kafama takılmaya başladı bunlar sizde de varmı kronik bi sorun mu yoksa normal mi? 1- kamera düşük ışıkta çekim yaparken sağa sola oynattığımda ekranda kızıl görüntü.2-kamerayla çekim yaparken ekranın sol üst köşesinde hafif kararma.3-ekranda atlama şeklinde gidip gelme anlık oluyo bu..4-fotoğrafları büyütüp incekerken fotoğraf ta takılmalar..5-kamerayla çekim yaparken köşelere gelen göruntulerde aşırı eğilip bükülmeler sizde de varmı bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam resimler çekildikten sonra resme bakın , resimler gayet kaliteli.. çekerken bu tip şeyler olmasına takılmayın bence...çektiğiniz resme bakarken hafif bi bekleme yapıyor evet..androidin takılmasından bıktıysanız gayet stabil bir makina olduğunu göreceksiniz kullandıkça..burada anlatılan mikrofon ve hoparlör sorunu yaşamadım ben.. o kadar memnunum ki talefon titreşmemeye başladı uzun süredir onu bile burada sormaya gerek duymadım. bu vesileyle sorayım telefonum titreşmiyor bi ayarını mı unuttum acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: claviculax

Sony xperia p telefonumdan lumia 930 a geçiş yaptım uzun sure araştırarak ve beğenerek aldım.Aldıktan sonra birkaç şey kafama takılmaya başladı bunlar sizde de varmı kronik bi sorun mu yoksa normal mi? 1- kamera düşük ışıkta çekim yaparken sağa sola oynattığımda ekranda kızıl görüntü.2-kamerayla çekim yaparken ekranın sol üst köşesinde hafif kararma.3-ekranda atlama şeklinde gidip gelme anlık oluyo bu..4-fotoğrafları büyütüp incekerken fotoğraf ta takılmalar..5-kamerayla çekim yaparken köşelere gelen göruntulerde aşırı eğilip bükülmeler sizde de varmı bunlar.

Güle güle kullanın. Ben de ilk aldığımda neredeyse geri verecektim telefonu. Çok pimpirik yaptım; mikrofon, hoparlör, ekran, kamera baya bir kurcaladım.
    Ayarlar ekranındayken yukarı aşağı yaptığında yazılarda gölgelenme oluyor. Peki kullanıma engel mi, işlevi bozuyor mu, hayır.
    Arama başlatırken Çıt diye bir ses geliyormuş, aramaya engel mi, gecikme mi yapıyor, işlevi bozuyor mu, hayır.
    Bazısında mikrofon bozuk benimki gayet sağlam çıktı, Videoda çok net ses alıyor özellikle insan sesleri çok net, video çekim kalitesi de güzel.

Sizinkilere gelirsek;
    1- Evet, karanlık ortamda sağa sola sallayınca kenarlarda mor kızıl renk oluşuyor. Peki amaç ne? Karanlık ortamda resim çekerken telefonu sallıyor musun, hayır, sabit tutuyorsun, Flaşı açıyorsun hatta biraz ipucu vereyim; Flaş açıkken İSO100-200, Deklanşör Hızını da 1/30-1/50 yap bak nasıl çıkıyor Foto veya sen deneyerek bulabilirsin ideal ayarı.
    Tabiki Otomatik de iyi çekiyor ama elinde bir Lumia varsa Tam performans için Manuel ayarlara girmek iyi olur.
    2- Kamerayla çekim yaparken ekranın sol üst köşesinde hafif kararma benimkinde yok veya hiç dikkatime takılmadı.
    3- Ekranda anlık gidip gelme, göz kırpması gibi, benimkinde de oluyor.
    4- Kamera ve Fotoğraflar uygulaması dün bir güncelleme aldı yükleyip tekrar dene bakalım, daha iyi gibi. Fotoda büyütüp incelerken "Takılma" olmuyor ama hafif "atlama" "göz kırpma" oluyor (madde 3'teki genel durum) gibi yine de gayet hızlı çalışıyor.
    5- Sen deyince tekrar baktım köşeler çok hafif balık gözü etkisi yapıyor gibi. Ben 4:3 formatındayım, 16:9'da daha az gibi bu etki ama "aşırı eğilip bükülmeler" kesinlikle yok.

• Ya bu telefon hepsi burada da var 1350 lira ama renk secenegi yok. Resimdeki beyaz. Beyaz olur ama turuncu falan yollamasinlar da :D

• -Ekranda aşağı yukarı yaparken yazıların gölgelerinin olması Nokia'nın kullandığı Amoled ekrandan kaynaklı. Yenileme hızı çok düşük.
    -Kameranın kenarlarındaki mor kızıllık ise kamera yazılımından kaynaklı. Işığı sensörden bir kaç defa geçirip ortamı flaşssız aydınlatmaya çalışıyor. Kedi gözü gibi düşünün. Karanlıkta nasıl parlıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Ya bu telefon hepsi burada da var 1350 lira ama renk secenegi yok. Resimdeki beyaz. Beyaz olur ama turuncu falan yollamasinlar da :D

Zaten sadece beyaz renk mevcutmuş. Aldıktan sonra Çinden siyah arka kapak getirtip takabilirsiniz.
  • ben de alırken beyaz istemiş bulamamıştım
  • istanbul24 kullanıcısına yanıt
    Biraz eskidi gibi gelmeye basladi bana cihaz ya. Kafam karisik.

• quote:

Biraz eskidi gibi gelmeye basladi bana cihaz ya. Kafam karisik.

O konuda haklısınız bu saatten sonra o kadar para verilmez 930'a.
    Yine de İ6 yı çarpan bir cihaz Kamera olsun hız olsun. Ama İ6 2499 Bu yönden bakarsanız verilir gayet de :D

• quote:

Yine de İ6 yı çarpan bir cihaz Kamera olsun hız olsun. Ama İ6 2499 Bu yönden bakarsanız verilir gayet de :D

Kamera önemliyse LG G4 öneririm. 1.300 liralara kadar düştü şuan gayet uygun. Muhteşem kamerası var.
    Lg bozdu ya artik lg almam. G2den sonra leşledi. G5le duzeltir ins. Android alirsam Sony den şaşmam. Gerisi kasiyor. Belki HTC olur o da seri ama o da pahali. 930 dusunuyorum ama 1 aya Win 10 alacak sonra Microsoft kendi markasindaki cihazlara yönelir guncelleme konusunda Nokia yi birakir gibi geliyor. Yeni 950 de cok pahali. 650 gelecek o da tasarimi tek kelime ile muhtesem ancak telefon giris seviyesi. Kafamin karistigi kadar var bence :D :D Direk Sony Z5 ya da Z5 Compact mı alsam falan dusuncesi de var. Aşure oldu kafam aşure.

• Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Z5C tasarım olarak iyi değil çok kalın bir cihaz olmuş elime aldığımda maket sandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Z5C tasarım olarak iyi değil çok kalın bir cihaz olmuş elime aldığımda maket sandım

Aynen birde plastik çerçeve yapmışlar oyuncak gibi olmuş. Z3 Compact gibi aliminyum yapsalardı ölürlerdi.
  • quote:

Lg bozdu ya artik lg almam. G2den sonra leşledi. G5le duzeltir ins. Android alirsam Sony den şaşmam. Gerisi kasiyor. Belki HTC olur o da seri ama o da pahali. 930 dusunuyorum ama 1 aya Win 10 alacak sonra Microsoft kendi markasindaki cihazlara yönelir guncelleme konusunda Nokia yi birakir gibi geliyor. Yeni 950 de cok pahali. 650 gelecek o da tasarimi tek kelime ile muhtesem ancak telefon giris seviyesi. Kafamin karistigi kadar var bence :D :D Direk Sony Z5 ya da Z5 Compact mı alsam falan dusuncesi de var. Aşure oldu kafam aşure.

Görünen köy klavuz istemez. Microsoft Nokia cihazları artık umursamıyor kendi cihazlarına önem veriyor. Para önemli değilse Lumia 950 XL alıp geçin. Gerçi o kadar çıktıktan sonra iPhone'da alınır.

Ek : Ayrıca en dandik kamera Sony telefonlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul24 -- 3 Mart 2016; 19:34:49 >

• drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Hocam yaklaşık 4 yıl kullandım sony xoeria p modelini kasması falan öyle çok değildi tek sorunu karşının sesinin az gelmesiydi taş gibi derler ya öyle bişi..baya bi uygulama oyun vardı üzerinde..işin açığı 1 ghz lik bir cihaz için ısınma problemi olsun takılması olsun öyle çok değildi.hala evde kullanımda cihaz.930 a gelince Windows daha stabildir dedim aldım programdan atması neyin nesi kasılacağı yerde atıyor sanırım.klavye sony yi tutmaz ü ö yazmak için tuşa basılı tutmak durumundayız..ısınma desen biraz zorlasan çabucak ısınıyo..kalitesi konusunda şüphelerim var açıkçası ama tabi eminim iyi tarafları da vardır.severek beğenerek aldık bikere kullancaz artık umarım uygulamaları biraz daha geliştirilir

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul24

quote:

Görünen köy klavuz istemez. Microsoft Nokia cihazları artık umursamıyor kendi cihazlarına önem veriyor. Para önemli değilse Lumia 950 XL alıp geçin. Gerçi o kadar çıktıktan sonra iPhone'da alınır.

Ek : Ayrıca en dandik kamera Sony telefonlarda.

Kamera mı yoksa kamera yazılımımı??iphone 6 ve galaksy s6 nın kamerası neymiş bi bak derim..bende şu xperia z serisinin çektiği fotoğraf ları pek beğenmiyorum halbuki ödüllü g lens takılı üzerlerinde.. demekki kamera yazılımında bi problem var diye düşünüyorum kameralarında değil.

• claviculax C kullanıcısına yanıt
    Evet yazilim sıkıntılı. Bende şuan Xperia E4G var. Aslinda gun isiginda baya iyi 5 MP sonucta giris cihaz hem ama isik azicik loş olsun öhh olüyor leşliyor. Ama kasma yok Allaha şükür ve her telefon 7 saat ekran suresi veremez.
    Bence en iyi kamera Lumialarda. Bir 930 hele hele 950 XL değil hiçbiri.
    Naitonal Geographi bir seyi 950XL ile çekti daha yeni. Videosu vardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 3 Mart 2016; 20:35:20 >
  • Biraz evet belki. Ama parmak izi falan var. Hem ekrani ufaltip da performansi bu kadar cikarabilen baska bi firma da yok androidde ondan rakipsiz mantıken :D

• 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.