Şimdi Ara

♦ NOKIA Lumia 930 Kullananlar Kulübü - ANA KONU ♦ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.803
Cevap
21
Favori
109.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eP_362

quote:

Orijinalden alıntı: esraayan

arkadaşlar bazen telefonu kilitliyorum geri açarken avea yarım lira kesip duruyor wifi dan bağlanıyorum da tam olarak ne yapmam lazım lira kesmemesi için?
    hücresel veri ya da dolaşım kapalı olması lazım galiba hangi ayarı yapmalıyım?

Ayarlar>Hücresel+SIM>Veri bağlantısı>Kapalı olmalı.

tamam hocam teşekkürler hücresel veri kullanma yazıyordu onu yaptım, bir de dolaşımın kapalı veya açık olması neyi değiştiriyor acaba
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bazen telefonu kilitliyorum geri açarken avea yarım lira kesip duruyor wifi dan bağlanıyorum da tam olarak ne yapmam lazım lira kesmemesi için?

tamam hocam teşekkürler hücresel veri kullanma yazıyordu onu yaptım, bir de dolaşımın kapalı veya açık olması neyi değiştiriyor acaba

Yurt dışı için o. Siz sadece veri bağlantısını açıp-kapatın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yurt dışı için o. Siz sadece veri bağlantısını açıp-kapatın

tamamdır çok teşekkürler

• tlserkan kullanıcısına yanıt
    ISO ile oynayabilirsiniz. Fakat ne kadar fazla hassasiyet (ISO) olursa, görüntü o kadar bozuk görülür. Deklanşör hızı da etkili olur. Sure ne kadar fazla olursa o kadar aydınlık çıkar fakat çekilen nesnelerin hareket etmemesi gerekir ve telefonu oynatmamanız gerek. Yoksa fotoğraf değişik bi hal alır. Bunun için de nefesinizi tutmanız yardımcı olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knoche K kullanıcısına yanıt
    G3, mayısta duyuruldu, haziranda ülkemizde satışa sunuldu

Z2, martta duyuruldu, mayısta ülkemizde satışa sunuldu

930 ise, nisanda tanıtıldı, temmuzda ülkemize geldi, ama her ne hikmetse telefonu gören duyan çok az kişi oldu. Halen de görmek için bekleyenler var, tıpkı ben gibi.
    Ha görebilecek misin diye sorarsan, Hayırlısı be hocam deyip konuyu özetliyorum
  • Arkadaşlar operator bazlı ytarifeye ek satışa çıkmadımı bilen varmı

• nokianın sitesinde "çok yakında" ibaresi var hala 930 için.
    Hiçbir mobil operatorun sitesinde bulunmuyor cihaz.
    Sanıyorum fiyat olarak 1020-1520 ile aynı bantta olduğu için getirilmiyor cihaz o modellerin satışını etkilemesin diye. Benim aklıma başka birşey gelmiyor.
    Ben beklemekten sıkıldım açıkçası, zaten nokia 808 kullanan biri olarak bu güncelleme - olmayan programlardan ağzı yanmış biri olarak, her ne kadar fotoğraf işini telefon alırken birinci öncelik olarak belirlesem dahi, iphone a yöneleceğim. Bir ara 1020 almayı düşündüm, o telefonda sadece turkcellde var, vodafone kullanıcısı olarak alamıyorum. Buda ayrı bir komedi. Tekel gibi, hem taksit işini kaldırtıyorlar, hemde her gittiğin yerde istediğin cihazı alamıyorsun..
    Dediğim gibi, iphone 6 en kötü 4s kadar fotoğraf çeksin alacağım telefon bu saatten sonra odur. nokia da 5" ekrana düzgün bir pureview kamera koyup tüm kullandığım programları çıkarana kadar kafamı kurcalamaz telefon işi. 808 de fotoğraf çekip tablete yükleyip, tablette editleyip vsco, instagram kullanmaktan sıkıldım artık. Tablette android zaten ,kırasım geliyor :)
    çok doldum la ben nokiaya :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7 -- 23 Ağustos 2014; 9:05:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: evgireli

G3, mayısta duyuruldu, haziranda ülkemizde satışa sunuldu

Z2, martta duyuruldu, mayısta ülkemizde satışa sunuldu

930 ise, nisanda tanıtıldı, temmuzda ülkemize geldi, ama her ne hikmetse telefonu gören duyan çok az kişi oldu. Halen de görmek için bekleyenler var, tıpkı ben gibi.
    Ha görebilecek misin diye sorarsan, Hayırlısı be hocam deyip konuyu özetliyorum

Merak ettiğim o değil şimdi Z2 G3 Lumia 930 dan daha mı yeni cihaz ülkeyi geliş anlamında sormuyorum
    z2 şubatta duyuruldu, nisanda çıktı + g3 mayısta duyuruldu haziranda çıktı, 930 nisanda duyuruldu temmuzda çıktı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur7

z2 şubatta duyuruldu, nisanda çıktı + g3 mayısta duyuruldu haziranda çıktı, 930 nisanda duyuruldu temmuzda çıktı..

Bu durumda z2 daha eski g3 daha yeni oluyor yani tamam saolasın
    eylülde z3 duyurulacak, sene bitmeden satışa çıkacak diye biliyorum bu arada. Muhtemelen biz 930 u heryerde göremeden xperia serisi 2 model eskitmiş olacak :)

• quote:

eylülde z3 duyurulacak, sene bitmeden satışa çıkacak diye biliyorum bu arada. Muhtemelen biz 930 u heryerde göremeden xperia serisi 2 model eskitmiş olacak :)

Nokia o kadar çabuk yeni telefon çıkarmıyo o yönü güzel :D benim soruyu sorma amacım bazıları lumia 930 çıkmadan eskidi tarzında yorum yapmış ama telefon 4 5 aylık o yüzden yeni sayılır bu arada yarın alacağım bende inşallah
    şubat ayında amerika'da lumia icon adıyla verizona özel çıktığı için, çıkmadan eskidi deniyor biraz. yani böyle bir telefon çıkacağı çok önceden belliydi.
    türkiyede de geç piyasaya sürüldü, her yerde bulamıyorsunuz, operatorlerden alamıyorsunuz falan.... haliyle çıkmadan eskidi makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

Beni de aynı şey tedirgin etti. Batarya dışında herşey süper ama batarya konusunda hala şüphelerim var. Ah be Nokia 2800+ koysaydın da düşünmeden alsaydım

Selamlar epey uzun süren araştırma maceralarımdan sonra edindiğim cihazın batarya performansından da oldukça memnunum. şuanki ana ekran görünümüm ve pil kullanımı durumum :

kullanım detayları : gezinme amaçlı interneti cihaz üzerinden çok az kullanmaktayım günde 4-5 saat whatsup açık , max 20-30 dk telefon görüşmesi , bazen gereklilik durumunda navigasyon açabiliyorum , güzel kareler yakalayabilirsem 3-5 fotoğraf çekimi bunların dışında tuş kilidi menüsünde duruyor gece uyurken kapatıp sabah tekrar açıyorum. Kendi kullanım biçimim ile en yoğun kullanımımda ( video çekimi dahil ) 1.5-2 gün gibi bir süreye ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGA -- 23 Ağustos 2014; 14:25:04 >

• quote:

şubat ayında amerika'da lumia icon adıyla verizona özel çıktığı için, çıkmadan eskidi deniyor biraz. yani böyle bir telefon çıkacağı çok önceden belliydi.
    türkiyede de geç piyasaya sürüldü, her yerde bulamıyorsunuz, operatorlerden alamıyorsunuz falan.... haliyle çıkmadan eskidi makine.

Şimdi eskidi mi alınmaz mı yani ? Ne kadar güncelleme desteği verir acaba ? Kafam çok karıştı valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knoche -- 23 Ağustos 2014; 15:12:19 >
    wp9 çıkana kadar destek verir heralde. 930, 1520 gibi iyi donanımlı cihazlar wp9 desteği alır mı onu bilmiyorum, ama almaması için bir sebep görmüyorum ben.
    iphone 4s bile ios8 desteği alabiliyor.
    hoş microsoftun sağı solu belli olmaz.
    nokia desen zaten benim gözümde "destek" konusunda mimli :)
    1020 nin mesela önümüzdeki aylarda üretimi sonlandırılacak, bu tip iyi cihazlar destek alırmı, orasını da bilmiyorum.
  • NEGA kullanıcısına yanıt
    Bende sizinle aynı fikirdeyim. Batarya performansı gayet iyi.
    Bi sorum olacak size. Ss'deki pil göstergesi uygulama mı? Öyleyse hangisi, çok iyiye benziyor da

• quote:

Orijinalden alıntı: Knoche

quote:

Şimdi eskidi mi alınmaz mı yani ? Ne kadar güncelleme desteği verir acaba ? Kafam çok karıştı valla

eskimedi tabi, bizimki dert yanmak.
    destek işi yukarda anlatmaya çalıştığım gibi biraz soru işareti ama ben en kötü 2 sene bu cihazların destek alacağını düşünüyorum.

işin android tarafı bence bu konuda daha büyük soru işareti. benim elimde 2 adet android tablet var, birisi 3 yıllık, birisi yıl başında alındı. her ikiside bugüne kadar en ufak güncelleme almadı mesela. 3 yıllık cihaza doğru düzgün program yükleyip çalıştıramıyorum.
    mesela bir ara huawei p7 alayım diye ciddi düşündüm, sonra p6 ile "güncelleme bekleyip mağdur olanlar" diye başlık gördüm gözüm korktu :)
    bu açıdan bakınca, destek konusunda windowsun çok üzeceğini sanmıyorum.

yukarıda 4s örneği verdim, 3 yıl önce çıkan cihaz hala güncelleme alabiliyor, ios8 dahil. muhtemelen 3 sene önce bu cihazı alanlar, mekanik arıza çıkmazsa en kötü 4 sene güncel haliyle kullanacak telefonlarını ve peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor iphone lar. bu nedenle microsoftunda desteği çok kısa tutacağına ihtimal vermiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7 -- 23 Ağustos 2014; 15:39:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Knoche

quote:

eskimedi tabi, bizimki dert yanmak.
    destek işi yukarda anlatmaya çalıştığım gibi biraz soru işareti ama ben en kötü 2 sene bu cihazların destek alacağını düşünüyorum.

işin android tarafı bence bu konuda daha büyük soru işareti. benim elimde 2 adet android tablet var, birisi 3 yıllık, birisi yıl başında alındı. her ikiside bugüne kadar en ufak güncelleme almadı mesela. 3 yıllık cihaza doğru düzgün program yükleyip çalıştıramıyorum.
    mesela bir ara huawei p7 alayım diye ciddi düşündüm, sonra p6 ile "güncelleme bekleyip mağdur olanlar" diye başlık gördüm gözüm korktu :)
    bu açıdan bakınca, destek konusunda windowsun çok üzeceğini sanmıyorum.

yukarıda 4s örneği verdim, 3 yıl önce çıkan cihaz hala güncelleme alabiliyor, ios8 dahil. muhtemelen 3 sene önce bu cihazı alanlar, mekanik arıza çıkmazsa en kötü 4 sene güncel haliyle kullanacak telefonlarını ve peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor iphone lar. bu nedenle microsoftunda desteği çok kısa tutacağına ihtimal vermiyorum ben.

Şubat ayında icon adlı çıktığını söyleyince eskidi mi diye düşündümde o yüzden öyle dedim sonuçta dünya bazında ele aldığımızda cihaz çıkalı 4 5 ay oluyor bide çıktığı gibi saldırmadığımızı düşünürsek pek de fazla olmamış rakipleride aşağı yukarı çıkalı bu kadar oluyor yani dimi ? neyse eskidi mevzusunu çok uzatmayalım bence ben yarın alayım

• Yeşil rengine rastlayan olursa haberimiz olsun arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.