Şimdi Ara

==>Nokia N81 - İpod Touch Karşılaştırması<==

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ==>Nokia N81 - İpod Touch Karşılaştırması<==

Telefondan Mp3 Çalar Olmaz Diyenler İçin...
    Karşılaştırma Sadece Kullanıcı Karşılaştırmasıdır. Herhangi bir alet ile test edilerek değil sadece müzik dinlenerek yapılmıştır...

Karşılaştırmanın Detayları ==> Bende Nokia N81 var, N81 i bilen bilir zaten kulaklık takınca 10 kademe olan ses ayarı 20 kademe oluyor ve ses diğer nokia tellere göre %50 daha fazlalaşıyor, bugun bir arkadaşımın ipod touch u ile Karşılaştırma yapma şansım oldu, hem benim telde hem arkadaşımın ipodunda olan 3 tane müzikde yaptım yaptım Karşılaştırmayı

Karşılaştırma 4 aşamada yapılmıştır

1-Müziği aynı anda başlattım ve ipod touch ta ipod kulaklığını ve benim n81 de nokianın kendi kulaklığını kullandım, ses ayarı olarak ipod ve n81 de son seste ve normal eko ayarlarında yaptım Karşılaştırmayı n81 stereo kapalıydı, bir kulağıma n81 in kulaklığını diğer kulağıma ipod kulaklığını taktım, aldığım ses aynı idi, birebir aynı sesi aldım

2-n81 in stereo ayarını açtım ses bir kademe daha yükseldi ve kaliteli oldu

3-n81 in stereo genişletmeyi kapattım, ipoda nokia kulaklığını, n81 e ipod kulaklığını taktım aldığım ses yine aynıydı

4-n81 in ekolayzr ayarı olarak bass genişletmeyi açtım ve basslar ipod touch a göre daha yüksek oldu basslarda herhangi bir patlama olmadı

Sonuç: Nokia N81, İpod Touch'u Seste biraz olsun geçiyor...Bu benim Kendi Görüşümdür

2007-2009 Copyright© gokhan1903bjk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1903bjk -- 23 Mart 2009; 14:34:44 >

• ya test prosedürünün bir örneği daha varmı. bir kulağıma birini diğerine diğerini felan. yoksa bu taktiği kendinmi geliştirdin. bence boşuna kassmısın kendini. bunların ses çıkışlar ölçülüyordur. ayrıca bir kullağının diğerinden daha az duymadığını nerden biliyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: waffenss

ya test prosedürünün bir örneği daha varmı. bir kulağıma birini diğerine diğerini felan. yoksa bu taktiği kendinmi geliştirdin. bence boşuna kassmısın kendini. bunların ses çıkışlar ölçülüyordur. ayrıca bir kullağının diğerinden daha az duymadığını nerden biliyorsun

hocam ben kendi imkanlarıma yaptım test, sen inanırsın veya inanmazsın
    en azında bir emek verdiğimi düşünüyorum
    ses çıkışları ölçülüyor olabilir fakat hangisi yüksekse o daha iyi denemezki, mesela sennheiser m360 ve mx 760 modellerini kıyaslayacak olursak mx 760 3 kat daha pahalı yeni bir model ses değerleride yüksek fakat mx 360 seste mx 760 dan daha iyi performans veriyor bunu herkez biliyor.
    herhalde bir kulaklığı ilk önce sola sonra sağa takıp denedim, kulakta bir problem yok merak etme

• Bu tür karşılaştırmaların özel cihazlarla, RMAA verileriyle ölçülebileceğini belirtmek isterim.
  • doğru diyorsun reis fakat test dediysem ben sadece kullanıcı karşılaştırması yaptım yani
  • quote:

ya test prosedürünün bir örneği daha varmı. bir kulağıma birini diğerine diğerini felan. yoksa bu taktiği kendinmi geliştirdin. bence boşuna kassmısın kendini. bunların ses çıkışlar ölçülüyordur. ayrıca bir kullağının diğerinden daha az duymadığını nerden biliyorsun

Topiği açan arkadaş kızacak ancak bu arkadaşa katılmamak elde değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

quote:

Topiği açan arkadaş kızacak ancak bu arkadaşa katılmamak elde değil

Hem boşuna kasmışsın, hem boşuna başlık açmışsın..
    Ses kalitesi testini orjinal kulaklıklarla yapman mı desek, iki kulaklığı aynı anda takman mı desek.. Şimdi şarkıların hangi codeclerle sıkıştırılmış, hangi formatta ve hangi bit değerinde hangi programla ve hangi ayarlarla yapıldığını sorsam o da belli değil..
    Stereo genişletme ses kalitesini artırır mı? Ya da şöyle diyeyim sese müdahelede bulunan herhangi bir efekt yazılımı/donanımı vs. ses kalitesini arttırır m(EQ dahil)? Yüksek ses kaliteli ses midir? hatta bıdı bıdı bıdı diye gider bu.. Biraz boy aşar bu işler..

Kendini bir nevi tatmin etmeye yaramış sadece..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ^^Yeni Nokia 5610 XpressMusic^^
    17 yıl önce açıldı
    ipod nano veya ipod touch???
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam eline kulağına sağlık.Zahmet edip denemişsin.
  • aynı cihazlar bndede var.bende deneyeceğim
  • emeğinize sağlık, hoş bir kullanıcı karşılaştırması olmuş.
  • inanıp inanmama değil olay. emeğede lafımız yok. ama her şeyin geçerli bir yolu vardır.
  • Kullanıcı karşılaştırması açısından sana saygı duyuyorum kendini tatmin ettin sanırım ama aynı kulvardaki telefonlar değil bence karşılaştırılması saçma olur.
  • Ipod Touch demiş zaten arkadaş, Iphone dememiş.

Zaten kulvarları da karşılaştırmamış sadece sesleri karşılaştırmış.

En azından artık ses yükseklikleri hakkında ufak da olsa bir bilgimiz oldu.

Teşekkürler.
  • bu n81 i forumda sürekli takip ediyorum, gerçekten müthiş bi telefon gibi gözüküyor ayrıca arkadaşın yaptığı yanlış bişeyde yok kendi çabalarıyla iki cihaz arasında ses karşılaştırması yapmış bence olumsuz yorumlar ipod touch sahiplerinden geliyor cihazlarına kötü yorum getirmelerini yediremiyolar kendilerine ve "öyle olmaz böyle olmaz" gibisinden kendilerini avutma çabaları gibi gözüküyo yaptıkları yanlışım varsa düzeltin ama herkesin elinde o ölçüm aletlerinden yok ve elimizde profesyonel aletler olmadan da kalite testi en kolay ve en net bu şekilde yapılır güzel bi karşılaştırma olmuş

• arkadaşlar test yöntemine bişey diyemeyecegim ama n81 seste çok iyi gerçekten zaten ben kaliteli ses veren bi ipodla karşılaşmadım daha önce şu an iphone kullanıyorum ama n96 çok daha kaliteliydi kulaklıkta özellikle
  • abuk subuk yazılar yazıp kendini bişi sanan arkadaşlara selam...

siz sesden anlamıyorsunuz bence... hatta bence deil sesden anlayan kişiler benle aynı fikirde olur kesinlikle... neymiş ses kalitesi öle ölçülmezmişte fln... siz hiç mi ses sistemi fln almadınız mıda bu işleri bilmionuz... ses kişiye göre değişir... yani ses kalitesi kişinin kulak zevkine bağlıdır... kimi bass ı çok seviordur tizi az seviyordur yada tam tersi... bunlar değişir... sen git istediğin telefon en kral testlerde geçir en iyi notları alsan ama senin kulak zevkine uymasın o telefonun ses çıkışı senin için bi işe yaramaz... arkadaşta kendi kulak zevkine göre karşılaştırma yapmış... sesle ilgili bir cihaz alırken lütfen deneyerek alınız mesela... önerileri fazla önemsemeyin... bişi bilmeden konuşup arkadaşın konusunu kirletmeyin lütfen...

kardeş sende karşılaştırma için saol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 25 Mart 2009; 12:44:04 >

• Karşılaştırmamı beğenenlerede beğenmeyenlerede teşekkürlerimi sunuyorum

Dediğim gibi sadece benim kendi kullanıcı karşılaştırmam, forumda merak edenler vardır diye karşılaştırdım ve buraya yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1903bjk -- 25 Mart 2009; 16:19:31 >
  • yanlız n81 den bi ipod touch kadar video ve internet aleti olmaz bunuda bilin :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1903bjk

Karşılaştırmamı beğenenlerede beğenmeyenlerede teşekkürlerimi sunuyorum

Dediğim gibi sadece benim kendi kullanıcı karşılaştırmam, forumda merak edenler vardır diye karşılaştırdım ve buraya yazdım

gökhan kardeş senin konuyu ipodcular bastı walla :D saçma sapan şeyler yazıyorlar... insan en azından emeğe saygı gösterir. bunlarda oda yok... nese boşver onlar çok şey bildiklerini sansınlar, sanada ne derlerse "he" diip geçiştir...
  • inceleme için teşekkür ederiz. ben anlamsız bir çaba içerisinde olduğunu düşünmüyorum hepimizin elinde rmaa cihazı yok sonuçta

sanırım bu incelemenin benzerini benim konuya da yazmıştın..

bu arada bir kulaklığı bir kulağına birini öbür kulağına takmasıyla dalga geçen arkadaşlar kendi kulaklıklarını burun deliklerine sokuyor heralde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.