Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
896.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karanlıkta flash ın ne kadar önemli oldugunu gördük bu video ile
    bence herseyiyle n82 arkadaşlar zaten sizlerde çoktan kararınızı vermişsiniz
    ama bide cıplak gözle incleyelim diyorsunuz
  • ilk k850i çıktı karşıma hakikaten müthiş bir telefondu inceledim ve almaya karar verdim.onu beklerken n82 çıktı ortaya inceledim o da güsel telefondu.hatta bazı özellikleri daha iyiydi (wi-fi,video,ekranı vs.) onu mu alsam diye düşündüm ama hala karar veremedim. eğer aralarında 100 ytl den fazla farkla çıkarsa %90 k850i alcam...maddi kısıtlamalar var napalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

ıyı bak bakalım n95 ın arkasına...n95 8gb ın arkasıdegılmı....kameranın etrafındakı gri panele bır bak.....bendemı sorun var....resmen n95 8 gb arkası normal n95 de...
    quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bir kaç gözüme çarpan şey

According to Tomohara Yazawa, the N82 manager, we might see the white edition of the phone in January/February. No word on other trims, all the company has to say is that they are ‘possible’.

N82'nin manager'i olan Tomohara Yazawa'ya gore cihazin beyaz versiyonu ocak/subat aylarinda piyasaya surebilirmis. Diger bazı konular ise henuz cvp'sizmis (Cihaz hakkinda yoneltilen diger sorulari kastediyor)

Sağolasın kardeşim çeviri için.

hehehe dostum o amerika için yenilenen n95 :) amerikada 2 tip normal n95 piyasaya sürüldü.önce bizim elimizdekilerle aynı olanlar yani kamera korumalı olanlar sonrada o videodaki n95 8 gb ye benziyenler korumasız olanlar yani yenilenen n95. ilgili haberin linki burada:

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4237

• youtube ta bir videoda yön tuşları parmağınla döndürerek geçiş yapıyordu gerçektende öylemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Révølvér

Ben N95 ve Cx300 (orijinal) ikilisinden çok memnunum. Basslar ve tizler çok mükemmel ve akıcı. Bana ep-630 da tavsiye ettiler, basslar daha iyi diye ama karşılaştırdık, şok oldum ben de ama bendeki cx300 daha bir ayrı ya. Orijinalliğinden emin olup almıştım ve iyi ki almışım. Bir notebooktaki kadar performans alabiliyorum. N82 de bunu versin yeterli.

Yabancı forumlarda telefonu deneyenler N82 nin ses kalitesinde N95 ten biraz daha iyi olduğunu söylüyor. Hatta bi yerde N82 nin N81 den de daha iyi olduğu yazıyor. Tabi dinlemeden bişey diyemeyiz. Herkesin kulak zevki ayrı aslında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

quote:

Ben N95 ve Cx300 (orijinal) ikilisinden çok memnunum. Basslar ve tizler çok mükemmel ve akıcı. Bana ep-630 da tavsiye ettiler, basslar daha iyi diye ama karşılaştırdık, şok oldum ben de ama bendeki cx300 daha bir ayrı ya. Orijinalliğinden emin olup almıştım ve iyi ki almışım. Bir notebooktaki kadar performans alabiliyorum. N82 de bunu versin yeterli.

Yabancı forumlarda telefonu deneyenler N82 nin ses kalitesinde N95 ten biraz daha iyi olduğunu söylüyor. Hatta bi yerde N82 nin N81 den de daha iyi olduğu yazıyor. Tabi dinlemeden bişey diyemeyiz. Herkesin kulak zevki ayrı aslında.

Bugune kadar ses kalitesi konusunda bu forumda etik, gercekci ve tarafsiz yorum yapan bir "kulaga" pek rastlamadim desem yeridir. (Birkac istisnai arkadas haric) N82'nin ses kalitesinin sonyericsson kadar iyi olacagini dusunmuyorum. Bu gune degin denedigim, kıyas yaptigim, test yaptigim hic bir nokia ses kalitesinde sony'ye rakip degildi. Hatta birakin rakip olmayi ayni kulvarlarda dahi degilerdi.

Nokia'in ses konusundaki kronik sorunlarini kisaca sıralamak gerekirse; dip gurultulerinin (t.h.d (total harmonic distortion) hissedilir derecede yuksek olmasi, media player programlarinin sony kadar kullanisli, anlasilir, cabuk ulasilabilir ve pratik kullanim sunamamasi ve cogu modelde rastlanan track gecisleri sirasinda duyulan (donanima yeterince uygun driver yazilamadigindan) "catir-cutur" rahatsiz edici sesler. Ozellikle son donem cikan E65 modelinde parcalar arasi gecislerde yasanan bu "catir-cutur, cizirti" seklinde rahatsiz edici sesleri rahatlikla duyabilirsiniz.

Her zaman demisimdir yine diyorum, nokia'nin ses konusunda sonyericsson'dan ogrenmesi gereken cok sey var. Kisaca bu durumun N82'de degisecegini sanmiyorum ama umarim degismistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 29 Kasım 2007; 11:07:37 >

• Hoparlörde dediğin doğru olabilir pininfarina ama K850 de cx300 ile N95 ten daha düşük performans aldım ben.
    Ben aşırı bass seven biriyim ama K850 de bu kesinlikle yetersizdi. Ha tabi, sırf basstan bahsetmiyorum, her yönüyle kaliteli bir sesten bahsediyorum.
    Benim için foto 1.plandayken, ses hemen akabinde gelir. O nedenle K850 kullanırken kulaklığı değiştirmeyi bile düşündüm bazı arkadaşlar biliyor; fakat tekrar N95 alınca bu kulaklık bu kadar iyi miydi ya dediğim oldu
  • quote:

Hoparlörde dediğin doğru olabilir pininfarina ama K850 de cx300 ile N95 ten daha düşük performans aldım ben.
    Ben aşırı bass seven biriyim ama K850 de bu kesinlikle yetersizdi. Ha tabi, sırf basstan bahsetmiyorum, her yönüyle kaliteli bir sesten bahsediyorum.
    Benim için foto 1.plandayken, ses hemen akabinde gelir. O nedenle K850 kullanırken kulaklığı değiştirmeyi bile düşündüm bazı arkadaşlar biliyor; fakat tekrar N95 alınca bu kulaklık bu kadar iyi miydi ya dediğim oldu

Revolver hocam salt tek bir kulaklik baz alinarak bu tarz cihazlarda kalite testi ve kiyasi yapilmaz, yapilmamali. Kullanmis oldugun CX300 kulakligin empedansi (ic direnci) K850'nin cikis katina tam uyum saglayamamis olabilir zira elinde birkac farkli "kaliteli" kulaklik ile ayni kiyasi yapmis olsaydin emin ol N95'i hemen bir kenara atardin. Bende suan 7 tane yuksek kaliteli kulaklik var ve bunlarin hepsiyle zamaninda tek-tek tum elime gecen cihazlari (ozellikle nokia'larla) turlu testler yaptim ve hepsinde aldigim sonuc uc asagi-bes yukari ayniydi.

Akabinde dinlemis oldugun muzigin tarzi, bit orani, parcanin vbr (variable bit rate) yoksa cbr (continuous bit rate) ile riplenip-riplenmedigi, frekans bandı genisligi vs gibi isin icinde sonucu direkt etkileyen cok onemli faktorler vardir.

Bu arada, "hoparlorde dedigin dogru olabilir" demissin... maalesef tam tersi durum soz konusudur hoparlorde
    Hoparlor sesi kabaca disari veren basit bir diyaframdir ve insan kulaginin normalde isitebilecegi hemen tum gurultuleri hoparlor maskeler/absorve eder ve emer. Siradan hoparlorler nitelikli kulakliklara gore her zaman sagir, sesi yutan, duyarsiz ve "kaba" ses kaynaklaridir. Sesin saf halini ancak cok kaliteli bir kulaklik ile algilayabiliriz bu tarz cihazlarda. Basit bir ornekle icinde ara-ara catir-cutur seslerinin geldigi kirli bir muzik parcasini sesi disari vererek hoparlorden dinledigimizde cogu zaman cogu kisi bu sesleri duymaz bile! Yani arada kaynar gurultu ve isitmemiz cok guc hatta imkansizdir. Ancak kaliteli bir kulaklikla ayni parcayi tekrar dinledigimizde en kaba kulak dahi aninda bu sesleri isitir ve farkina varir.

Kisaca kaliteli bir kulaklik her zaman en iyi hoparlorden cok daha ustun, cok daha duyarli, cok daha hassas ve sesin tum frekanslarina ac bir bilesendir. Bu yuzden ses kalitesi test ve kiyaslari daima kaliteli bir kulaklik kullanilarak yapilmasi ve kıyaslanması gerekir. Aksi halde hic bir telefon hoparloru kalite kiyasinda tercih edilecek bir ses kaynagi olmamali bu buyuk hata olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 29 Kasım 2007; 12:15:04 >

• Ben hic bi zaman telefonun hoparlorinden muzik dinlemedim, aklima gelmedi o hoparlorler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Midgàrd

Ben hic bi zaman telefonun hoparlorinden muzik dinlemedim, aklima gelmedi o hoparlorler

İste olay bu'dur
  • İyi de benim elimde cx300 var ve buna göre kıyas yapmak durumunda ve seçim yapmak durumundayım. K850 de en iyi performansı hangi kulaklıkla alabilirim şeklinde yüzlerce seçenek arasında seçim yapmak sanırım çok zor olacaktır. Zaten burada amacımız, sayısal verilerle test yapmak değil, en azından benim amacım o değil. Ben elimdeki kulaklığa en iyi performans sunabilen telefona göre yorum yaptım zaten. Sen rahatsız eden, çatır çutur sesler deyince hoparlörü kastediyorsun zannettim. 6630 ve N70 gibi tellerde hoparlörde tenekeden ses gelir gibi performans vardı ama bu son modeller için pek de geçerli değil.
    Sonuç olarak kağıt üzerinde Sony'nin daha kaliteli olduğu görünse de insanlar aldığı performansa bakıyor. Bu tıpkı kamera kalitesi gibi.
    Gene kâğıt üzerinde SE çok daha iyi olmalı. Cyber-Shot menüsü, daha hızlı ve detaylı bir menü + xenon flaştan herkes çok şey bekledi ama benim incemelemem sonucu çoğunluğun yorumu ne oldu :
    Sony bekleneni veremiyor oldu. Herkes eldeki sonuca bakıyor en nihayetinde. Eldeki neyse, durum da onu gösteriyor pininfarina. Bunu niye anlattım, benim elimdeki kulaklığa göre, bana göre N95 performansı daha iyi işte

Çoğu insan hoparlörden müzik dinlemez zaten gerekmedikçe ve sen de üstteki yorumda demişsin ki kulaklık ses seviyesini gerçekten ölçen kimseyi göremiyoruz... Çünkü herkes elinde bir kulaklık alıyor, hangisinin performanı iyiyse ona "iyi" diyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ciksada alsak artik. tak etti ya. telefon ortada yokken yorum yapmak, akintiya dogru kulac atmak gibi geliyo bana.
  • Daha once forumda birkac defa yazdigim kulaklik konusuyla alakadar bu msj'imi yeniden buraya yazarak muhabbetin ustune ilac gibi gelecegini dusundum

(En azindan konuya yabanci, deneyimsiz ve yeni N82'lerine (veya baska cihazlarina) hangi kulakligi almaliyim sorularina yanit arayacak olan arkadaslara belki faydam dokunur dusuncesiyle)

DUNYANİN EN İYİ KULAKLİKLARİ VE TAVSİYELER;

Dünyanin en iyi kulakligi" nedir denildiginde Sennheiser HD650, Koss Pro4AA, Technics RP DH1200, Akg K701, Shure E4c, E500 ve Etymotic ER6i dersem bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir. (Dudak uçuklatan fiyatları ile ülkemiz piyasasında "alinabilirligi cok dusuk olan" japon high-end kulaklık markasi "Stax" hakkında yorum yapmayacagım. Kezaa kendi familyası içinde "ortalama kaliteye sahip modellerinin fiyatları 4000$'dan başliyor)

Daha ziyade portatif cd çalar, mp3 player, cep telefonu gibi dusuk voltajda calişan ve çikiş gucleri "mw" seviyelerinde olan cihazlarda kullanilabilecek ve kaliteleri ile high-end kardeslerinden aşşagi kalmayan modeller uzerinde duracagim.

Kanal içi kulaklik modeli konusunda israrci degil ve mukemmel bass seslere doyumsuzsaniz Sennheiser PX100, Cx300 veya Koss Ksc75 sizin için 20- 60$ araliginda en iyi secimler olacaktir. Bu modellerin seslerini dinlediginiz zaman sony veya philips'in "sözde kaliteli" oldugu dusunulen seslerinin bu kulakliklarin yaninda ne kadar basit ve "70'lerin transistorlu mono el radyolari gibi" kaldigina tanık olacaksiniz. Bu markalar, yukarıda bahsi geçen konusunda uzmanlasmis markalari hiç kullanmamiş, seslerine tanık olmamış insanlarin gözlerinde oldukca büyüttüğü, "piyasanin en iyisi sandiklari", araştırma yapmadan, sabit fikirle yıllarca tek markaya odaklanmış, kulaktan dolma bilgilerle alişveriş yapan ve kolay tatmin olan tuketici grubuna hitap eden urun ve markalardır. (Sony'nin bazi istisnai modelleri hariç)

Sennheiser;

Bu markanin hemen tum modellerini kullandim. Firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan birçok profesyonel üretim teknolisi ile dunyanın en iyi markalardan biri durumunda. Mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, bass'lar abartili degil ve butun sesler kristal berrakliginda. Mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali. Ayni sekilde, mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni. Özellikle mx500 kristal berrakligindaki sesi ve dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahip.

Modellerin hepsinde basslar sony fontopia ve philips'in modellerinde oldugu gibi "boğuk ve dusuk frekans araligina sahip" olmayip daha once defalarca dinlediginiz bir parcada hiç duymadiginiz, hatta ilk defa duyacaginiz bir cok "yeni sesi ve tiniyi" kulaklariniza armagan edebilecek kalitede kulakliklar.

Kulak ici bir model dusunuyorsaniz, mx serisi biçilmiş kaftan. Mx500 "nispeten" agresif tiz seslere aç, yani yuksek frekansli seslere karşi daha istekli bir kulaklik. Kardesi Mx550 ise bass frekanslarda daha basarili ve istekli bir model. Her ne kadar kagit uzerinde aralarinda teknik bir fark olmasa'da, üretim aşamasi kaynakli oldugunu dusundugum bir fark oldugu aşikar.

Mx500, uzerindeki volume control dugmesi ile hassas bir "input volume" kontrolu sagliyor ve volum icin player'iniza ulasmak zorunda kalmiyorsunuz. Mx550'de ise bu dugme olmayip, sadece "master volume" kontrollu bir dinleme saglaniyor. Bu ayar cubugu özellikle yagmurlu havalarda kullanisli olup ancak "olmazsa olmaz" bir ozellikte degil. Her iki kardes kulakliginda beraberinde gelen kulaklik sungerleri oldukca yumusak ve uzun vadede bozulma-yirtilma gibi problemler yaratmiyor. Kulakliklar sungersiz kullanildiginda da baslarda "kulaga oturmuyor" gibi gelse de zamanla alisiliyor.

Bu kulakliklarin önemli ozelliklerinden biri de, diger markalarin kablolari bir sure sonra sertleşerek "kirilma ve çatlama" yaparak seste kesintilere neden olarak tamir kaçinilmaz olurken sennhesier, koss, shure gibi markalarda bu tarz problemleri asla goremezsiniz.. ör, 2002 yilinda almiş oldugum mx450'mi hala kullaniyorum ve kablosu hala ilk gunku gibi "yumuşacik".

Şimdi konuya donelim, birkac degisik kulaklik tipi var;

1. Kanal tipi kulakici kulaklik
    2. Normal kulakici kulaklik
    3. Tasinabilir kulakustu kulaklik

Burada en cok dikkat edilmesi gereken markalar:

-Sennheiser
    -Etymotic
    -Shure
    -Koss
    -Grado

Elbette cok pahali modeller var ancak asagida verecegim listede "fiyat/performans" oraninda öne çikan modelleri yazacagim. Bu şu demek, eger 20$'lik kulaklik 100$'lik kulakligi gecebiliyor ve 250$'lik kulakliga yakin ses veriyorsa FİYAT/PERFONMANS ORANINDA O KULAKLIK ZİRVEDE DEMEKTİR!

1- Kanal tipi kulakici kulakliklara ornekler;

Shure E2c
    Sennheiser cx300, Ie4
    Etymotic er6-7i

2- Kulakici kulakliklara ornekler;

Sennheiser mx550
    Sennheiser mx450
    Sennheiser mx500
    Sennheiser mx400

3. Tasinabilir kulakustu kulakliklara ornekler;

Koss ksc75
    Sennheiser px100
    Sennheiser px200

Listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, bir tek shure haric. Kanal tipi kulakligin ozelligi kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamasidir. Kesinlikle disaridan tek bir ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz muzigide kimsenin duymasi mumkun degil. Burada shure disinda ayni segmentte etymotic var. Bu markalarin kulakici modelleri ile gece yarisi sessizlikte son sesine kadar acip muzik dinlediginizi dusunun. Yaninizda uzanan kisi en ufak bir ses duymayacaktir!

Birkac ayrinti:
    Sennheiser Px100, kapali model kardeşi, Px200 den daha iyi ses veriyor. 20$'lik Koss Ksc75 ise 100$'lik bircok kulakliktan daha iyi ses veriyor! İşin ilginci, fiyatlar bu üçlüde tam olarak ters orantili koss en ucuzu, Px200 en pahalısı.

* Koss-ksc75 siradan bir goruntuye sahip ucuz bir urun olabilir (20$) fakat inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali kulakliklarin ona yetismesi gercekten mumkun degil. Koss Ksc75 i ilk defa kulaginiza taktiginizda kendinizi bir an'da yuksek akustik çikisli bir disconun ortasinda zannetmeniz içten bile degil. Kulaklarinizda hissettiginiz o muhtesem sese vereceginiz ilk tepkinin "BU SES BUNDAN Mİ CİKİYOR" olacagina emin olabilirsiniz!!

Bende suan Sennheiser PX100, Pmx60, Cx300, Etymotic er6i, HD650, Akg K26p ve Koss-Ksc75 var. Hepsini rahatlikla tavsiye ederim inanilmaz bir bass akustigine ve kristal gibi tertemiz seslere sahip modeller. Bundan sonra alacagim kulaklik ise shure E4c. Sony'nin fontopia ve Philips'in siradan modellerinden uzak durun. Burada bahsettigim marka ve modelleri daha once hic "kullanmamis" olanlar elbet siradan kulaklikları gozlerinde buyutuyor ve piyasanin en iyisi saniyorlar. Ancak cogunuzun "kaliteli sandigi" kulakliklar sadece goruntuden ibaret olup, o fiyatlara gercekten alinasi urunler degiller.

BURN-İN;

Üstun nitelikli ve kaliteli kulakliklar ancak "bir sure çaliştirildiktan sonra istenilen ses'de zirveye ulaşarak, gercek perfonmanslarini gösterirler. Bu olaya "burn in" denmektedir ve gerceklesmesi icin gereken sure kulakliktan kulakliga gore farkliliklar gosterir. Hangi kulakligi alirsaniz alin, öncelikle 20- 30 saat kadar high vol ve bass'ta mutlaka kendi halinde calistirin. Kişisel deneyimlerime dayanarak kulaklik alindiktan sonra "patlamayacak, kaldirabilecegi kadar bass seviyesinde yuksek volumde 20 -25 saat kendi halinde caliştirilmasi" burn- in için çogu zaman yeterli bir sure. En iyisi aksamdan playeriniza baglayarak ertesi güne kadar yumusak bir yastik altinda kendi halinde calistirin.

** NOT; Cihazlarinda mp3 ses seviyelerinin az cikmasindan sikayetci olanlar, "mp3 gain" isimli programi kullanabilirler. Programa mp3 leri yukledikten sonra "track gain" ile girdiginiz seviyeye otomatik olarak tum mp3'lerin ayarlayabilirsiniz. Tavsiyem gunluk normal kullanim için 92db, mobil cihazlar icin 99db.

Herkese kaliteli dinletiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 29 Kasım 2007; 13:07:58 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saybek -- 29 Kasım 2007; 13:42:07 >
  • Demek ki N73 kadar bir şey ...

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^

• Fotolara devam...

• Çekmiş olduğu fotolardan örnekler...

• Tuş takımının uzun kullanımda sorun yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum. Aramızda SE W880 kullananlar varsa tuş takımından memnunlar mı acaba? Zira tuştakımları aynı gibi zaten.
  • Cihazın fotoları

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.