N82 ile yıllardır birlikteyiz, herşeyinden memnunum, sanırım 4 yılı geçtik...yalnız ekranın ortasında bir grup ölü piksel oluştu, kullanımı etkilemiyor ama sanki bu ölü piksel adası büyüyor, yakında ekranını değiştirmem gerekecek, varmı değiştiren, kç paradır..?
4 yıl mı? Sen ilk çıktığı zaman almışsın anlaşılan. :) Ben daha 2.5 yıla tam gelebilmiş değilim.
@Efsane48, bu saatten sonra ne yapacaksın N82'yi? Hangi cihazla takas edeceksin?
2007 nin sonuna dogru aldigimi hatirliyorum, iste 4 yil civari, tarihi hatirlamiyorum, gps, kamera, internet herturlu isimi goruyor, 3g cikti memlekette bu aleti aldiktan sonra, kamerasi falan halen guncel cihazlarla bas edebiliyor..bu iletiyi de n82 den paylastirdihim wifi ile atiyorum...alet eskmiyor..buyuk ekran ve dokunmatiklere imreniyorum ama sarjlari cok az, kapaiyken alarm calmiyor bide biraz tuzlular :)
Valla sizin iyi dayanmış telefonlarınız benimde 2.5 yılı devirmedi daha ama kabı değiştikten sonra bataryaya bi haller oldu günde 3 kere şarj ediyorum telefon ççoğu zaman bir kitleniyor kapanıp kapanıp açılıyor :D Sonu hiç iyi değil arkası ısınıyor bazen.. Bilemiyorum değiştirme gibi bir düşüncem var ama telefoncular bunu alırmı kaça alır ?
quote:
Orijinalden alıntı: Miu
N82 ile yıllardır birlikteyiz, herşeyinden memnunum, sanırım 4 yılı geçtik...yalnız ekranın ortasında bir grup ölü piksel oluştu, kullanımı etkilemiyor ama sanki bu ölü piksel adası büyüyor, yakında ekranını değiştirmem gerekecek, varmı değiştiren, kç paradır..?
Geçmiş olsun. O ölü piksel adası maalesef büyümeye devam edebilir. Benim telefonun da ekranını garantiye vermiştim değiştirmişlerdi. Önce 2-3 tane ölü piksel vardı. Sonra her gün biraz biraz arttı. 30-40 tane kadar olunca (tahmini) verdim garantiye değiştirdiler mecburen. Şimdiki ekranda da 1 ölü piksel var o da değişimden 2 ay sonra çıkmıştı. 1-1.5 yıl oldu 1 ölü pikselle kullanıyorum telefonu.
quote:
Orijinalden alıntı: --Destroyer--
quote:
Orijinalden alıntı: Miu
Geçmiş olsun. O ölü piksel adası maalesef büyümeye devam edebilir. Benim telefonun da ekranını garantiye vermiştim değiştirmişlerdi. Önce 2-3 tane ölü piksel vardı. Sonra her gün biraz biraz arttı. 30-40 tane kadar olunca (tahmini) verdim garantiye değiştirdiler mecburen. Şimdiki ekranda da 1 ölü piksel var o da değişimden 2 ay sonra çıkmıştı. 1-1.5 yıl oldu 1 ölü pikselle kullanıyorum telefonu.
Ölü piksel nasıl yayılıyor acaba bir bilginiz var mı ?
Telefonumdan memnunum. Fakat geçenlerde yine sd kartı bozdu. Sanırım dosya sistemi bozuldu sadece. Format atınca düzeleceğini sanıyorum. Sormak istediğim bildiğiniz, memnun kaldığınız sd karttan veri kurtaran bir yazılım var mıdır? Resimleri kurtarabilsem kafi...
sim kart tutucu ve arka kapak arıyorum hurda cihazlarınız var ise bu parçalarına talibim...
( sim kart tutucu garantiye gittiğinde telefonla geri gelmedi ve ben uzun zaman sonra telefonu kullanmaya başlayınca farkettim, aman diyim garanti dönüşü inciğine cinciğine bakın benim tek bakmadığım yer orası idi ... )
2.5 senedir kullanıyorum hala elimde görüp hayretle bakan imrenen özelliklerini gösterince nerde bulurum diyen arkadaşlarım var en uzun kullandığım telefon.. ve şuan piyasadaki hiçbir telefon bunun kadar sıcak gelmiyor ve özellikleriyle geçtiği ezdiği veya kafa tuttuğu çok cihaz var. bide 3 ay önce komple kasasını değiştirdiğim için dahada bi sevdim cihazımı n82 4ever
Şu sıralar HTC Desire Z alma isteği uyandı içimde :D N82'ninde yeri bi başka ama.. :)
Arkadaşlar yakın zamanda severek aldığım n82 hala yapılamadı.Bende parça niyetine satışa çıkardım.
Ben de bugün siyah N82 aldım. Yalnız imei numarası klonlandığından bayağı ucuza aldım. Kamera ve müzik çalar olarak kullanıcam. Cihaz gerçekten hızlı ve boş ram miktarı benim 5230'dan fazla. 90 mb. Şuan cihazın hafıza kartı kapağı yok ve kırmızı tuşla ekranın birleştiği yerde hafif bi' kalkıklık var. Bunu yaptırsam ne kadara patlar? Yeni kapak mı almalı yoksa oturmamış parçalar tekrar monte edilirse düzelir mi?
3.5 senedir kullanmakta olduğum N82'min bataryası 1 günü bile görmemeye başladı. Nihayet bugün Tahtakaleden bir batarya aldım, satıcının ısrarla orjinal demesine aldanarak (Aklımda kasa-kapak ta almak vardı ama orjinal bulamadım. Bu orjinal lafının üç çeşidi olduğunu da öğrenmiş oldum : Orjinal-Çin orjinali-Tam orjinal). Aşağıda resimlerini ekledim. Alttaki eski batarya: Üstündeki hologram aynı görüntüyü veriyor. Artık siz karar verin orjinal olup olmadığına
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_solak -- 6 Eylül 2011; 9:44:10 >
quote:
Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün
Ben de bugün siyah N82 aldım. Yalnız imei numarası klonlandığından bayağı ucuza aldım. Kamera ve müzik çalar olarak kullanıcam. Cihaz gerçekten hızlı ve boş ram miktarı benim 5230'dan fazla. 90 mb. Şuan cihazın hafıza kartı kapağı yok ve kırmızı tuşla ekranın birleştiği yerde hafif bi' kalkıklık var. Bunu yaptırsam ne kadara patlar? Yeni kapak mı almalı yoksa oturmamış parçalar tekrar monte edilirse düzelir mi?
Hayırlı olsun. 5230'da boş RAM miktarı ne kadar? N82 hızlı mı 5230'dan? :)
quote:
Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci
quote:
Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün
Hayırlı olsun. 5230'da boş RAM miktarı ne kadar? N82 hızlı mı 5230'dan? :)
Sağolasın. 5230'da max 64 gördüm. N82'de tema efekti olmadığından hızlı. Ama 5230'da da tema efektini kapatınca daha hızlı oluyor tabi. Bi' de fotoğraf çektikten sonra kamera kapağını açık unutmasam.
herkese hayırlı forumlar arkadaşlar bir sorum olacak.ben forumdan bir arkadaştan n82 aldım ama ekranı net değil güneşte hiç görünmüyor fotoğraf çekiyorken hiç ekran anlaşılmıyor detay renk yok karanlık sanki 16m renk değil bu tüm n82 lerde mi böyle.ara sırada ekran ışığı azalıp artıyor ışık sensorü gibi sanki ışık görüp ekranı karartıp geri düzeliyor ani oluyor yani.ama en önemli sıkıntı çektiğim resimlerin ekranda çok karanlık ayrıntısız göstermesi pc ye atınca çok net fotolar.ekran orjinal mi değildir anakarttan mıdır bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler...
N82'nin ekranı çok parlak değildir. Işık sensorü vardır. Ortamın ışığına göre şiddeti değişir. Isterseniz Light Control uygulamasını kurabilirsiniz.
quote:
N82'nin ekranı çok parlak değildir. Işık sensorü vardır. Ortamın ışığına göre şiddeti değişir. Isterseniz Light Control uygulamasını kurabilirsiniz.
hocam sertifika istiyor,ekranda sorun varmıdır acaba cùnkü fotograf çektigimde ne kadarda yakın olsa karanlık ve 6600 ekranı gibi renk olarak daha 5320xm kullandım ekranı bundan renkli ve parktakti 2mp olmasına rağmen ekranda daha net duruyordu fotoğraflar
quote:
Orijinalden alıntı: rosmisal
quote:
hocam sertifika istiyor,ekranda sorun varmıdır acaba cùnkü fotograf çektigimde ne kadarda yakın olsa karanlık ve 6600 ekranı gibi renk olarak daha 5320xm kullandım ekranı bundan renkli ve parktakti 2mp olmasına rağmen ekranda daha net duruyordu fotoğraflar
Işık sensörünü sonuna kadar aç.
Serfitika istiyorsa ya OPDA'dan serfitika alacaksın ya da cihazı hackleyeceksin.
light control u kurdum yine fark etmedi degiştirmeme ragmen.ekran ışıgıda sonuna kadar açık ama herhalde ekranda sıkıntı var orjinal degil
istanbulda orji batarya bulmak imkansız. tek güvenebileceğiniz yer nokia shop.