Şimdi Ara

===> Nokia N86 | Ana Başlık - 8mp - 2.6' OLED - 8GB - GPS - Wi-fi <=== (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.032
Cevap
4
Favori
289.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: chianti

Geçen pazar günü Bahçelievler'den 1040tl ye 10taksit ile 2 tane N86 aldım. İşyerine kestirdiğim faturalar ile güzel vergi avantajımda olacak. Kredi kartıma 300tl de bonus yüklencek 2 eylülde. Sonucta telefonun tanesi bana 700tl civarı bir fiyata geldi. İlk izlenimlerim güzel. Kasa sağlam ve şık duruyor,arka kapak biraz ön tarafa göre kalitesiz gibi ama fazla açıp kapamadığınız sürece birşey olmaz.Tüm tuşların kullanımı rahat. Wi-fi den memnun kaldım. Ekranı gayet güzel ve canlı. 8gb dahili hafıza var. görüntülü konuşma sorunsuz. Mp3 çaları ve internet radyosu kullanışlı. içinde gelen gps yazılımı n79'dan daha güncel. Yanında gelen Ovi Suit ile bilgisayar ile senkronizasyon sorunsuz. Ngage oyunları destekleniyor.
    Kamera konusuna gelirsek;
    Video çekimleri gayet başarılır,kare atlama gibi birşey görmedim. Resimlerde bir telefonun verebilceği kalitede. Fazla sentetik inceleme yaparsanız elbette kusuru bulunur fakat ben olaya şöyle bakıyorum. Telefonlara optik mercek gelmediği sürece,normal dijital kameraların kalitesine erişemez. Çünkü bu telefonu almama rağmen ben çekimlerimi 5mplik Canon makinem ile yapmaya devam edicem. Yani akıl var mantık var telefonun merceğine baktığınız zaman gördüğünüz mercek telefonlar için üretilebilecek en iyi merceklerden birisi ama sizin istediğiniz kalite optik mercek netliği. İkisini karsılastırmak mantıksız. Ve bana göre n86'nın resim kalitesi bir telefonun yapabilceği herşeyi yapabilir. Ciddi fotoğraf çekicekseniz zaten gidin 5mp lik kaliteli bir makine alın,daha memnun kalırsınız.

Ayrıca çin malı olayına da değinmek istiyorum. Arkasında çin yazıyor olabilir ama çinliler kafasına göre yapmıyor bu telefonu. Tüm parçaları orjinal sadece işçilik fiyatından kısmak için Avrupalı işçi yerine çinli işçiler kullanılıyor,ayrıca çin'de fabrika işletme maliyetleri çok ucuz. Ancak dediğim gibi bu olaylar Nokia mühendislerinin kontrolu altında,kalite kontrolü yapılarak,orjinal parcalar kullanılarak yapılıyor. Dünya'da bu kadar yaygın bir markanın Çin üretimlerine fazla takılmaması inancındayım. Sonuç olarak N86 güzel bir telefondur,inşallah uzun bir süre de kullanacağım.

Yukarıda şimdi gördüğüm bir mesaja ekleme; Fm verici ve alıcı mevcuttur.

hayırlı olsun kardeş, kısmet olursa önümüzdeki ayın sonlarına doğruda ben alacam

• quote:

Orijinalden alıntı: pain

quote:

Orijinalden alıntı: illker84

google a innov8 or n86 yazın çıkan sonuçları değerlendirin.. n86 nın iyi olduğu konularda n82 hatta n95 bile n86 kalitesine gelebiliyor..

bence innov8 in fotoğraf makinesinden tek eksiği xenon flaşı.. ama n86 nın bi fotoğraf mak. yerine geçmesi için önce innov8 seviyesine gelmesi gerekiyor

innov8 in forumdaki örnek fotolarına bakabilirsiniz.. düşük ışıkta da xenon olmadığı halde iyi sonuçlar verebiliyor.. bu konuda n82 önde hala.. n82 den sonra telefonda fotoğraf kalitesi arıyorsanız innov8 alacaksınız.. ki n82 sadece düşük ışık flaşlı çekimlerde innov8 den iyi.. geri kalan hemen herşeyde innov8 iyi..

2x2 = 4

bu link şubat ayında aldığım innov8 e ait
    http://forum.donanimhaber.com/m_30162830/mpage_1/key_//tm.htm#30162830
    bu ise temmuz
    http://forum.donanimhaber.com/m_33457271/mpage_1/key_//tm.htm#33457271

bunlarda innov8 topicinde bulunan konularımdan bazıları aratırsanız daha çok çıkar ben 28 tane buldum
    http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_109/key_//tm.htm#30361458

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_106/key_//tm.htm#30093813

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_120/key_//tm.htm#33448604

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_106/key_//tm.htm#30186514

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_107/key_//tm.htm#30263836

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_108/key_//tm.htm#30274018

bunlara ek olarak 2. el bölümünü incelerseniz biraz kullanmadığım telefon kalmadığını görürsünüz yani yukarıda yazdıklarım
    uydurma bilgiler veya taraflı bilgiler değil kaldı ki benim için gsm piyasasında 2 marka vardır bu markaların harici cihazlar benim için pek tatmin edici değil
    bu markalar birincisi blackberry diğeri ise htc dir kaldı ki nokia topiclerinde biraz araştırırsanız adımın geçtiği mesajları başta imzamda link i olan n96 incelemesi olmak üzere fazlasıyla nokia düşmanı olduğumu zaten anlarsınız.

2+2 de =4

benim de kullanmadığım telefon yok sayılır ben belirtme gereği duymadığım halde sen neden buna gerek duydun anlamadım ?? neyse..

verdiğin bilgiler taraflı kardeşim bi tarafa kendi görüşün üzerinden ortada olmayan bir şekilde taş atıyosun sonra da böyle bilmem ne kullandım diye "şov" yapıyosun.. bize ne ? ortada olanı söyle sen.. gündüz manzara fotoğraflarında innov8 hangi inceleme/karşılaştırma sitesini ve fotoğrafları açarsan aç %100 crop ta daha başarılıdır.. daha fazla detay alır n86 ya göre.. bu çekilen fotoğraflarda böyledir.. senin gözüne n86 hoş göründü diye daha iyi olanı varken kendindekine daha iyi demek biraz mantıksız.. yani sendeki 2+2 4 etmiyor

kimse size "fanatik" demiyor.. taraflı yorum yapmayın dedim sadece kısaca.. nokia düşmanı ya da bir markayı savunmak değil ortada olanı söylemek gerekir.. gündüz innov8 den iyi çeker n86 demişsiniz ben de hayır gündüz innov8 daha başarılıdır diyorum

• kardeş demek ki sen yanlış okudun.. ben N86nın şu an ki performansını hiç beğenmiorum arkadaşların eklediği fotolara bakarak.. ama ilerki versiyonlarda eminim düzeltilicektir foto çekimi..

bu arada bende bayramdan sonra ya N86 alıcam yada N97.. daha tam olarak kararda veremedim..
  • tartışmayalım ve cihaz üzerine konuşalım bence. Beyaz renk neden getirilmiyo!! bu ne biçim pazarlamadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

kardeş demek ki sen yanlış okudun.. ben N86nın şu an ki performansını hiç beğenmiorum arkadaşların eklediği fotolara bakarak.. ama ilerki versiyonlarda eminim düzeltilicektir foto çekimi..

bu arada bende bayramdan sonra ya N86 alıcam yada N97.. daha tam olarak kararda veremedim..

tabiki n86 "şu anki haliyle" kesinlikle kötü.. ancak bunun nedeninin geniş açılı lensden kaynaklandığını söylüyorlar yani sorun yazılımsal değil daha çok donanımsal.. ki mantıklı da.. çünkü biri daha geniş alanı alıyor 8mp diğeri mesela innov8 daha dar bi alanı alıyor o da 8mp.. dar alanı alanda daha fazla detay olur fotoğraf daha keskin ve net çıkar bu bilgiyi bilmek ya da olayı anlamak adına illa telefonu alıp kullanmak da gerekmez biraz fotoğrafçılık bilginiz varsa..

umalım nokia yazılımla bu durumu kabul edilebilir bi seviyeye getirsin.. ama amaç fotoğrafsa "xenon flaşlı N82" ve "8mp innov8" dışında adam akıllı bi seçenek yok malesef...

• quote:

quote:

kardeş demek ki sen yanlış okudun.. ben N86nın şu an ki performansını hiç beğenmiorum arkadaşların eklediği fotolara bakarak.. ama ilerki versiyonlarda eminim düzeltilicektir foto çekimi..

tabiki n86 "şu anki haliyle" kesinlikle kötü.. ancak bunun nedeninin geniş açılı lensden kaynaklandığını söylüyorlar yani sorun yazılımsal değil daha çok donanımsal.. ki mantıklı da.. çünkü biri daha geniş alanı alıyor 8mp diğeri mesela innov8 daha dar bi alanı alıyor o da 8mp.. dar alanı alanda daha fazla detay olur fotoğraf daha keskin ve net çıkar bu bilgiyi bilmek ya da olayı anlamak adına illa telefonu alıp kullanmak da gerekmez biraz fotoğrafçılık bilginiz varsa..

umalım nokia yazılımla bu durumu kabul edilebilir bi seviyeye getirsin.. ama amaç fotoğrafsa "xenon flaşlı N82" ve "8mp innov8" dışında adam akıllı bi seçenek yok malesef...

ya bak yemin ediyorum n86 ve innov8 foto karşılaştırmasını incelerken gözüme çarpmıştım.. n86nın aldığı alan daha fazlaydı özellikle yatay olarak innov8den daha çok alanı çekiodu.. nokia alanı çoğaltıyım derken kaliteden kaybetmiş demek ki.. inno8 in kalitesine ulaşmak için herhal o telefonda 12 mp kamera olması lazım herhal.. bölelikle yaklaştırmada bozulma engellenmiş olurdu

• quote:

ya bak yemin ediyorum n86 ve innov8 foto karşılaştırmasını incelerken gözüme çarpmıştım.. n86nın aldığı alan daha fazlaydı özellikle yatay olarak innov8den daha çok alanı çekiodu.. nokia alanı çoğaltıyım derken kaliteden kaybetmiş demek ki.. inno8 in kalitesine ulaşmak için herhal o telefonda 12 mp kamera olması lazım herhal.. bölelikle yaklaştırmada bozulma engellenmiş olurdu

düşünsene daha fazla alanı tanımlamak için elinde aynı sayıda piksel var.. yani kalite /keskinlik düşecek demek.. madem geniş açı lens koyuyosun ve innov8 e rakip klasmana koyuyosun yap 9 mp ve az buçuk daha büyük sensör.. ez geç innov8 i.. di mi ? pazarlama taktiği işte ben de 8mp im ama bende geniş açı lens var.. biz de yedik nokia sağol.. kusura bakmayın ama bu yazılımdaki fotoğraf kalitesiyle tatminkar olmaktan uzak n86..

iki adım geriden çekerim innov8 le aynı sahneyi daha keskin ve net alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 25 Ağustos 2009; 23:21:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pain

quote:

google a innov8 or n86 yazın çıkan sonuçları değerlendirin.. n86 nın iyi olduğu konularda n82 hatta n95 bile n86 kalitesine gelebiliyor..

bence innov8 in fotoğraf makinesinden tek eksiği xenon flaşı.. ama n86 nın bi fotoğraf mak. yerine geçmesi için önce innov8 seviyesine gelmesi gerekiyor

innov8 in forumdaki örnek fotolarına bakabilirsiniz.. düşük ışıkta da xenon olmadığı halde iyi sonuçlar verebiliyor.. bu konuda n82 önde hala.. n82 den sonra telefonda fotoğraf kalitesi arıyorsanız innov8 alacaksınız.. ki n82 sadece düşük ışık flaşlı çekimlerde innov8 den iyi.. geri kalan hemen herşeyde innov8 iyi..

2x2 = 4

bu link şubat ayında aldığım innov8 e ait
    http://forum.donanimhaber.com/m_30162830/mpage_1/key_//tm.htm#30162830
    bu ise temmuz
    http://forum.donanimhaber.com/m_33457271/mpage_1/key_//tm.htm#33457271

bunlarda innov8 topicinde bulunan konularımdan bazıları aratırsanız daha çok çıkar ben 28 tane buldum
    http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_109/key_//tm.htm#30361458

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_106/key_//tm.htm#30093813

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_120/key_//tm.htm#33448604

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_106/key_//tm.htm#30186514

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_107/key_//tm.htm#30263836

http://forum.donanimhaber.com/m_24714362/mpage_108/key_//tm.htm#30274018

bunlara ek olarak 2. el bölümünü incelerseniz biraz kullanmadığım telefon kalmadığını görürsünüz yani yukarıda yazdıklarım
    uydurma bilgiler veya taraflı bilgiler değil kaldı ki benim için gsm piyasasında 2 marka vardır bu markaların harici cihazlar benim için pek tatmin edici değil
    bu markalar birincisi blackberry diğeri ise htc dir kaldı ki nokia topiclerinde biraz araştırırsanız adımın geçtiği mesajları başta imzamda link i olan n96 incelemesi olmak üzere fazlasıyla nokia düşmanı olduğumu zaten anlarsınız.

2+2 de =4

peki bu düşmanlığın sebebi nedir 2niz içinde?? yada yararı nedir?? ben yıllardır nokia kullanıcısıyımdır ama şu ana kadar ne se ye neda samsung a karşı bi düşmanlık duydum.. ha telefon alırken ilk olarak nokia tercih ediorum.. sebebi ise nokiaya alışmış olmam.. şahsen çoğu samsung ve se modellerini beğeniorum ama telefon alırken hep nokia alıorum sebebi ise nokia bende alışkankanlık yapmış resmen.. ha bigün 2. telefon kullanmam gerekirse direk se nin walkman serisinden bi telefon alırım.. malum hoşuma gidio o modeller.. düşman olarak görmüorum

Nokiadan hoşlanmamamın nedi işçilik gerçekten çok çok kötü özellikle üst modellerinde buna daha çok rastlayabilirsiniz dizayn bakımından ve malzeme kalitesi bakımından bir çok markanın gerisinde cihazlarında kullandığı plastik kalitesi kesinlikle hoşuma gitmiyor yani nokia kendi içinde 2 sınıfa ayrılıyor 1 sitil telefonları sirocco vs.. 2 özellikli telefonlar olarak ama bir samsung innov8 i inceleyin arada noki ile ne kadar büyük fark olduğunu görürsünüz metal kasa işçilik gerçekten üst düzeyde onunda sorunları yok değil ekrana toz kaçması vb gibi ama elinize aldığınızda gerçekten stil telefonu olarak duruyor noki ile karşılaştırdığınızda ise nokia onun yanında oyuncak kalıyor bu örneği se c 905 içinde verebilirim şuan elimde n97 var ve malzeme kalitesi olarak n86 ile kıyaslıyorum n97 nin N serisinin en üst modeli olmasına rağmen n86 nın malzeme kalitesi çok daha iyi...

• n86 nispeten iyi ama 1000 liranın üzerindeki bi telefona yakışmayacak malzeme kalitesi var n86 da..

innov8 ise dediğin gibi hem şık hem de sağlam kesinlikle n86 dan daha şık ve gerçekten sağlamlık / işçilik açısından nokia ile arasında çok fark var bu kadar olmamalı.. yani gerçekten nokia lar innov8 yanında "oyuncak" sıfatını almamalı..

ama bunu samsung yapabiliyosa ve daha ucuza satabiliyosa bunu nokia nın da yapması lazım.. yıllardır nokia nın pek çok modelini kullandım n serisi vs.. kaliteyi adam gibi yapana kadar da nokia almıcam şahsen..
  • nokianın kızaklı telefonlarında cidden kalite yetersizliği var ama bar tipi telefonlarında sorun göremedim.. alın elinize bi N82 alın elinize bi N79.. bence kaliteleri yeterince yerinde.. ha telefondanda çelik kalitesi beklememek lazım.. öle olursa zaten iyice ağırlaşır telefon..
  • Bence tek kötü tarafı fiyatı, fiyat bayağı bir yüksek onun dışında gayet memnunum. Özellikle bataryası beni oldukça şaşırttı, bu kadar uzun süre gideceğini hiç tahmin etmiyordum. Malzeme kalitesini ben beğenerek aldım, boyutundan ağırlığından vesaire memnunum yalnız şunu anladım ki, isterse 88 Mp olsun telefonla fotoğraf çekimi diye bir şey profesyonel anlamda yok. Yine freebackimde N86 8Mp olmasına rağmen fotoğraf makinemi taşımaya devam edeceğim. Çektiği resimler başarılı,onunla bununla mukayese etmek istemiyorum ama benim gibi fotoğraf meraklısı için yetersiz kalıyor, ama bugüne kadar da cep telefonuyla çekilmiş çok iyi bir resim görmedim doğrusu. Acil durumlarda iş görecek kadar yeterli benim için.
    Alalı 1 hafta oluyor şu an için memnunum takılma donma gibi şeyler olmadı, yalnız alır almaz yazılım güncellemesini yaptım. Şimdi uygun programları bulup yükleme aşamasındayım. Bundan daha iyi bir telefon çıkarsa karşıma onu da alırım ama N86 yı elimden çıkartmam sanırım yani benim kanım ısındı.

• ===> CoreCodec CorePlayer v1.3.5 Build 7340 | Yeni Sürüm <===

===> Nokia N86 | Ana Başlık - 8mp - 2.6' OLED - 8GB - GPS - Wi-fi  <===

İndirmek için:
    http://rapidshare.com/files/271664346/CoreCodec.CorePlayer.v1.3.5.Build.7340.Unsigned-PGTeam.rar

• Arkadaşlar ben de şu şekilde sorayım kullanan ve cihazı yakından tanıyanlara , bu cihaz
    sizce şu an 1100 - 1200 TL verilecek bir cihaz mı ???
  • n86 mı alsam n82 mi alsam ikisi arasında kararsız kaldım. 82 de xenaon flaş var ötekinde yok. hangisi daha kaliteli foto çekiyor bilmiyorum. sızce hangisini alayım arkadaşlar.
  • bnm anlamadığım bişey var.. neden herkes N95 8GB gibi bi telefona 1.100 verirken bişi demiyorda.. N86 gibi cihaza 1.100 çok diyor?? N95 8GB çıkalı baya oldu.. fiyatının düşmemesinin tek ama tek nedeni adının N95 olması.. yoksa şu anda o fiyata gidecek bi telefon asla deil..
  • quote:

bnm anlamadığım bişey var.. neden herkes N95 8GB gibi bi telefona 1.100 verirken bişi demiyorda.. N86 gibi cihaza 1.100 çok diyor?? N95 8GB çıkalı baya oldu.. fiyatının düşmemesinin tek ama tek nedeni adının N95 olması.. yoksa şu anda o fiyata gidecek bi telefon asla deil..

küçük bi soru sana

n85 in fiyatına göre n95 8gb ve n86 8mp pahalı değil mi ??

peki n85 ten ne farkları var ya da n85 in avantajları yok mu ?? e neden ucuz ?? kararı siz verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 26 Ağustos 2009; 17:11:01 >
  • quote:

quote:

bnm anlamadığım bişey var.. neden herkes N95 8GB gibi bi telefona 1.100 verirken bişi demiyorda.. N86 gibi cihaza 1.100 çok diyor?? N95 8GB çıkalı baya oldu.. fiyatının düşmemesinin tek ama tek nedeni adının N95 olması.. yoksa şu anda o fiyata gidecek bi telefon asla deil..

küçük bi soru sana

n85 in fiyatına göre n95 8gb ve n86 8mp pahalı değil mi ??

peki n85 ten ne farkları var ya da n85 in avantajları yok mu ?? e neden ucuz ?? kararı siz verin

bnm tepki çektiğim kısım tam olarak o deil.. tamam N85in fiyatının yakınlarında olması lazımdı ama yapmamışlar sırf 8MP die.. bnm tepki çektiğim kısım kimse N95 8GB alırken bu telefon pahalı demior ama N86 alırken çok pahalı dior

• quote:

Orijinalden alıntı: DOĞUHAN

Arkadaşlar ben de şu şekilde sorayım kullanan ve cihazı yakından tanıyanlara , bu cihaz
    sizce şu an 1100 - 1200 TL verilecek bir cihaz mı ???

değil tabiki de.piyasada n86 dan kaliteli ve ucuz bir sürü tel var.şu an için fiyat çok yüksek.ancak 800 tl lere indiğinde alınacak bir tel.
  • n86 da n95 8gb da şu an pahalıdır ve fiyatlarını hak etmiyolar sonuçta.. dediğin gibi n95 8gb alana kadar o paraya n86 alırsın di mi..
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.