Şimdi Ara

Nokia N9 video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
51.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşletim sistemi çok güzel,Telefon gereksiz pahalı,Ön kamera yeri ilginç
    Umarım bundan sonra Tizen OS iyi işler başarır... Benden bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: marosarap
    quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci Cihazdaki stabilite tek kelimeyle harika. İnanılmaz bir multi-tasking gücü var. Çift çekirdekliler de dahil hiçbir cihazda bu kadar başarılı bir multi-tasking yönetimi bulunmuyor. Tarayıcısı iPhonedan farksız. Sayfa yüklenmesi bitmeden dahi multi-touch yapıldığında kasma yapmıyor. Çift çekirdekli Androidlerde bile sayfa kaydırırken takılmalar olabiliyorken bunda gram takılma yok. Tek çekirdeklileri saymıyorum bile. Cihazın tarayıcısı yağ gibi akıyor. Sonuç olarak Nokia, başındaki insanların yüzünden büyük bir kayıp yaşadı ve büyük bir hata etti. MeeGo gibi bir sistem için WPyi tercih ettiler. MeeGo iOS stabilitesini ve Androidin özgürlüğünü birarada bulundurduğu için, açık kaynaklı olduğu için ve gerçek anlamda Linux tabanlı bir sistem olduğu için tüm sistemlerden daha üstün bir sistem. Açıkçası böyle bir sistemin devamının gelmeyerek tarihin tozlu sayfaları arasına karışacak olması çok üzücü bir durum. Her ne kadar Tizen olarak devam edecek olsa da Nokia olmadıktan sonra bu sistemin benim için bir anlamı kalmadı. Belki ilerde görüşüm değişir kimbilir.
    takılma yok çünkü flash yok
    Androidlerde flash açmasan dahi yine takılma oluyor. Görüyoruz.
    Şu takılan telefonlar benimmi elime geçimiyor bir dalvik deyip tuturdunuz takılıyor takılıyor diye.Dalvik son kullanıcıyı etkilemiyor.Suan orta seviye bir telefon kullanıyorum galaxy s 1 ghz işlemcili ipad2 im kadar stabil siz 300 tl lik telefonlaramı bakıyosunuz anlamıyorum.Takılıyor dediğiniz telefonlar iphone fiyatında mı ? 300 tl lik telefonun stabiletisini 1000-1800 tl ile karsılastırıyosunuz ? Orta seviye 1ghz işlemcili bir telefon kasması imkansız Android ara yüzü ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

tarayıcı fena deil

Diğerlerinde flash kapalı,SGS2'de flash açık yanlız dikkatinizi çekerim

• video'yu hala açamadım. nasıl açacağım konusunda bir fikri olan varmı?
  • Nokia nın WP7 ye geçmesi doğru bir karardı..Tablo giderek nokia nın alehinde bir hal alıyordu ki zaman kaybetmeden pc pazarında en büyük söz sahibi olan şirket ile anlaşma imzalandı.. windows İşletim sistemi hemen hemen her bilgisayarda ve bu sistemle entegre bir mobil sistem insanlar için bulumaz bir nimet ...nokia halen en çok satan marka ve işler daha kötü olmadan dur denildi..Biz teknoloji severler daha çok Linux ve özgür sistemlerden yana olsak dahi insanların büyük çoğunluğu tüketim çılgınlığı içerisinde ve herşeyi hazır sunan bir sistem bu şartlarda daha avantajlı..Nokia yöneticileri firmanın geleceği için en doğru kararı verdi ve bu karar direk olarak MS için piyasaya hakim olma yolundaki en basit çözümün anahtarı oldu eğer nokia bu anlaşmayı imzalamasaydı MS diğer firmalar ile arzusuna çok daha zor ulaşacaktı tabi bu durumda nokia Meego ile tekrar başarı yakalar mıydı ? Belki evet belki hayr ancak kesin nokta Nokia nın meego üzerinden başarı yakalaması çok daha zordu ,wp7 nokia için daha kesin bir çözüm oldu..

• uzun zamandır beklediğim bir incelemeydi. stabilite çok iyi yahu fiyatı sıkıntı sanırım ama :/
  • tasarım güzel olmuş. tarayıcısıda oldukça iyi alınası olmuş bu sefer nokianın cihazı.
  • n9'un lansmanında nokianın tanıtımını yapanlar çılgınca, değişik bir lansman yapmışlardı ve taa o zamanki lansmanında n9'dan bi cacık olmayacağını anlamıştım. en basitinden artırılabilir hafızası bile yok telefonun. akıllı telefonda artırılabilir bir hafıza yoksa ben o telefonu almam arkadaş. iphone almamın en büyük sebebi de budur.
  • çok geç, nokia bu telefonu 2 sene önce iphone 4'ten önce çıkaracaktı. O zaman herşey çok değişik olurdu.
  • dandik başka birsey değil,eksileri affedilmez.
  • Bu telefonun durumu şu şarkıyla özetlenebilir sanırım,

Yiğidim aslanım, burda yatıyor...
  • tuşkilidine nasıl giriyor çıkıyor benmi göremedim ....? yada yokmu videoda.... ?
  • nokia bu telefonu piyasaya çıkarmasa daha iyiydi. satmaması için elinden geleni yapıyor :( bence güzel bir işletim sistemi. daha ucuz olsaydı desiredan geçiş yapabilirdim :(
    inceleme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaruK_26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marosarap
    quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci Cihazdaki stabilite tek kelimeyle harika. İnanılmaz bir multi-tasking gücü var. Çift çekirdekliler de dahil hiçbir cihazda bu kadar başarılı bir multi-tasking yönetimi bulunmuyor. Tarayıcısı iPhonedan farksız. Sayfa yüklenmesi bitmeden dahi multi-touch yapıldığında kasma yapmıyor. Çift çekirdekli Androidlerde bile sayfa kaydırırken takılmalar olabiliyorken bunda gram takılma yok. Tek çekirdeklileri saymıyorum bile. Cihazın tarayıcısı yağ gibi akıyor. Sonuç olarak Nokia, başındaki insanların yüzünden büyük bir kayıp yaşadı ve büyük bir hata etti. MeeGo gibi bir sistem için WPyi tercih ettiler. MeeGo iOS stabilitesini ve Androidin özgürlüğünü birarada bulundurduğu için, açık kaynaklı olduğu için ve gerçek anlamda Linux tabanlı bir sistem olduğu için tüm sistemlerden daha üstün bir sistem. Açıkçası böyle bir sistemin devamının gelmeyerek tarihin tozlu sayfaları arasına karışacak olması çok üzücü bir durum. Her ne kadar Tizen olarak devam edecek olsa da Nokia olmadıktan sonra bu sistemin benim için bir anlamı kalmadı. Belki ilerde görüşüm değişir kimbilir.
    takılma yok çünkü flash yok
    Androidlerde flash açmasan dahi yine takılma oluyor. Görüyoruz.
    Şu takılan telefonlar benimmi elime geçimiyor bir dalvik deyip tuturdunuz takılıyor takılıyor diye.Dalvik son kullanıcıyı etkilemiyor.Suan orta seviye bir telefon kullanıyorum galaxy s 1 ghz işlemcili ipad2 im kadar stabil siz 300 tl lik telefonlaramı bakıyosunuz anlamıyorum.Takılıyor dediğiniz telefonlar iphone fiyatında mı ? 300 tl lik telefonun stabiletisini 1000-1800 tl ile karsılastırıyosunuz ? Orta seviye 1ghz işlemcili bir telefon kasması imkansız Android ara yüzü ile.

dalvik dalvik ezberden nokianin dolmalarini tekrarliyorlar. her seyden once android in isletim sistemi ve kritik sistem dosyalari native makina kodunda. dalvik uygulamalarin calistirilmasinda kullaniliyor. ve nokia sozcusu teknoloji siteleri (hangilerini kasdetdigimi anlayan anlamistir) dalvikden bahsederken her nedense jit den hic soz etmiyorlar. android 2.2 ile gelen jit - just in time compiler acilan programlarin native koda cevrilerek kullanilmasini sagliyor. zaten dalvikden java virtual machinede oldugu kadar bir guc kaybi olsa farkini kullanimda belirgin sekilde gosterirdi. jit olmasan ana android dosyalari native kod olmasa galax s serisi boyle hizli olamazlardi. hele galaxy s2 bazen insanin aklini basindan aliyor.

saydirmaya baslamisken cift cekirdek mevzusundanda bahsetmeden gecemiyecem. android cift cekirdek kullanamiyor cift cekirdek gereksiz diyenler ellerine galaxy s2 yada htc sensation alip bir kac tur kullansinlar. fark ediyormuymus etmiyormuymus. cift cekirdek kullanilamiyor olayi tek uygulamanin iki islemcide birden kullanilamamasi. pc de bile hala bazi oyunlar cift cekirdege optimize degil. ama bu farkli uygulamalarin farkli cekirdeklerde calisamayacagi anlamina gelmiyor. tum sistem ve arka programlar bir cekirdekde calisirken kullandiginiz uygulama baska ceirdekde calistigi icin s2 bu kadar hizli.

• quote:

Cihazdaki stabilite tek kelimeyle harika. İnanılmaz bir multi-tasking gücü var. Çift çekirdekliler de dahil hiçbir cihazda bu kadar başarılı bir multi-tasking yönetimi bulunmuyor. Tarayıcısı iPhone'dan farksız. Sayfa yüklenmesi bitmeden dahi multi-touch yapıldığında kasma yapmıyor. Çift çekirdekli Android'lerde bile sayfa kaydırırken takılmalar olabiliyorken bunda gram takılma yok. Tek çekirdeklileri saymıyorum bile. Cihazın tarayıcısı yağ gibi akıyor. Sonuç olarak Nokia, başındaki insanların yüzünden büyük bir kayıp yaşadı ve büyük bir hata etti. MeeGo gibi bir sistem için WP'yi tercih ettiler. MeeGo iOS stabilitesini ve Android'in özgürlüğünü birarada bulundurduğu için, açık kaynaklı olduğu için ve gerçek anlamda Linux tabanlı bir sistem olduğu için tüm sistemlerden daha üstün bir sistem. Açıkçası böyle bir sistemin devamının gelmeyerek tarihin tozlu sayfaları arasına karışacak olması çok üzücü bir durum. Her ne kadar Tizen olarak devam edecek olsa da Nokia olmadıktan sonra bu sistemin benim için bir anlamı kalmadı. Belki ilerde görüşüm değişir kimbilir.

Nokia olmadan neden anlami yok o kismi cozemedim bence hatta iyi olmus gibi samsung tarafindan o guzel yazilima nokia gibi cimri degil nokia fiyatina son model bir donanim koyup pazara guclu giris yapma sansi yakaladi

(en son samsung cihazimi 5-6sene once kullandim bu arada yanlis anlama olmasin)

• Ne saçma bir iş bu tuş olmaması ya
    Modern Combat tarzı bir oyun oynarken kafanı yukarı kaldırsan oyun kapanıcak.Tabi bu telefon için oyun, uygulama vs olmayacaksa isabetli bir karar olmuş, telefonun saçını tarar toka takar en güzel köpek yarışmasına sokarsın
  • Bu arada yukarıdaki videoda. 4s sayfani mavi çubuk bitince diyil saatin yanındaki bildirim bitince tam yüklüyor Buda artık iOS 5 in bir kurnazligi bu yüzden seyrederken saatin yanındaki bildirime göre karsilastirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 9 Kasım 2011; 0:19:23 >
  • Bu MeeGO çok çok harika bir işletim sistemi aslında.Keşke nokia çıkıp "Şaka yaptık MeeGo ile devam edeceğiz" diye bir açıklama yapsa.WM7.5 falan hikaye. MeeGo şahane.
    MeeGo'nun stabilliği ve verimliliği,android'in özgürlüğü,iOS'un şıklığı hepsi bir arada bir işletim sistemi gibi duruyor.Tek eksiği var oda uygulama sıkıntısı çekmesi,bu eksiklikte zamanla düzelecektir diye düşünüyorum
  • teli n fiyatına bi arkadas 1500 demiş ben en son sorduğumda 1850tl demişlerdi,yana kaydırarak ara geçişleri yapması cezbedici bir özellikl olsada asla bu fiyatı hakedecek bir tel değil,millet samoled hd ye gecti bunlar daha amoled kullansın çözünürlük desen aynı,tek çekirdekli 1gz,adamlar 1.5gz çift cekirdekli telleri senden ucuz fiyata sunuyo,nokia sen ancak kekleri birde kendini kandırırsın
  • Nokia 3310 incelemesi varmi ?!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.