Şimdi Ara

Nokia N9 video inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
51.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu android de olup, nokıa mağazada olmayan ne var uygulama olarak yazabilirmisiniz?
    uygulama fazlalığı diyorsunuzda hangi uygulamalar fazla androidde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanharun06

ya bu android de olup, nokıa mağazada olmayan ne var uygulama olarak yazabilirmisiniz?

Modern combat serisi 1,2,3 (ozellikle sonuncu bu yilin oyunu olmaga en buyuk aday) ,plants vs zombies,need for speed hot pursuit,pes 2012(galiba),brother in arms 2 nova,nova 2 ve daha saymadigim bir cok hd oyun
  • Yaw bende s2 kullanicisiyim ve note u beklemekteyim ayrica gsmareayi ve incelemelerini 2006 dan beri zevkle takip ederim hatta gunluk tarayicimin bir sekmesi hep aciktir hic tarafli inceleme yazdigini gormedim nokia n9 icin yazdigi incelemenin basligi su sekilde:"bir ömür boyu" diye baslik atmiski onlarda cihaza hayran kalmislar bende bekliyorum cihazi erzurumda bayiyim zaten bakalim cok guzel bir cihaz bizi bekliyorki ha keza omnia 7 de varki asigim resmen cihaza mango ile daha iyi olduki oda s2 gibi hizli... ama kabul edelimki hicbiri su anda codegi mkv 1080p klibi surukleyek cihaza 10sn yede atip 1sn. oynatmayi basaramiyor onun icin s2 farkli hergun hepsi elimin altinda s2gucunde baska cihaz yok... ama mesela kullanim ve deneyim olarak omnia 7 daha hizli s2 den n9 da oyle olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Android bir cihaz alacağıma bunu alırım daha iyi. Hatalarla ve stabilite sorunlarıyla dolu bir sistemi almaktansa stabil kararlı ve hatasız bir sisteme sahip cihazı almak daha iyi.

3310 kullan o zaman. Galaxy s2 bu telefondan daha ucuz ve bu telefonu 10a katlıyor. Telefonda hız anlamında pek birşey göremedim. Flaş desteği yok açıp kullanılabilecek bir uygulama yok göz boyamalık gameloftla anlaşılıp 2 oyun çıkartılır ondan ileriside yok. Telefonu kasabilecek herhangi çalışan bir uygulama yokki ortada. Ayrıca akıllı telefon almak isteyenlerin önceliği her zaman hız kadar uygulama ve destek bolluğudur. Yani nokiada olmayan şeylerden bahsediyoruz. Sadece hıza bakıp telefon alacak olsam 3310 falan alırdım heralde milyarlarda cepte kalırdı.

@sahoron, hatasız olması ayrı destek verilmesi ayrı. Ilk önce bunları ayırt etmesini öğren. Destek verilmemesi demek hatalı olması demek değildir. Android'e o kadar destek veriliyor da ne oluyor hâlâ buglarla dolu.

@gokhans19, tamamen fanatik bir Androidci olduğun açıkça belli. Sistem gayet stabil ve hızlı olmasına rağmen kalkıp hız anlamında bir şey göremedim demen senin nasıl ağır bir fanatik olduğunu gösteriyor. Git de GSMArena'nin cihaz hakkında yazdıklarını oku. Stabilite ve hız olarak adamlar iOS'tan farkı yok diyorlar sen kalkmış hız olarak bir şey görmedim diyorsun. Ya gözlerinde bir sorun var ya da fanatiklikten dolayı bunları söylüyorsun. Ki bu cihazdaki donanım iki yıl öncesinin donanımı. Galaxy S 2'deki donanım N9'da, N9'daki donanım Galaxy S 2'de olsaydı bak bakalım o dökük sistem Linux çekirdeği üzerine kurulu Debian tabanlı MeeGo'dan nasıl fark yiyor.

Şayet bu cihazın fiyatı 1000 lira olsaydı hiç tereddüt etmeden alırdım.

maden 2 sene öncesinin donanımı o zman 1000 tl den satsınlar.sgs2 de flahs olmasına rağmen internette n9 dan daha iyi görüyoruz.Ayrıca bunu sizin ağır dediğiniz android ile yapıyor.buda demek oluyorki aradaki donanım farkının hakknı veriyor.galaxy s bakalım oda tek çekirdek ve 1 ghz n9 da.Eğer ikisinide karşılaştırırsak ben galaxy s in yine internette daha performanslı olacağı kanısındayım.Yani n9 un o kadarda abartılacak bir hızda olmadığını düşünüyorum...

alakasız olacak ama birşey belirtmekte fayda var.şuan n8 kullanıyorum.nokia yıllardır symbiana düşük donanım koyarak hakkını yemiş bence.A8 ve ya A9 tabanında bir işlemci ile symbian cihaz çıkarsalar o zaman symbianın ne kadar güzel bir işletim sistemi olduğunu görürsünüz.symbian kullanıcı dostu basit anlaşılır ve işlevsel bir işletim sistemidir.2 eksiği var bence adam akıllı bir arayüz ve iyi bir donanım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolawe -- 10 Kasım 2011; 1:20:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jolawe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Android bir cihaz alacağıma bunu alırım daha iyi. Hatalarla ve stabilite sorunlarıyla dolu bir sistemi almaktansa stabil kararlı ve hatasız bir sisteme sahip cihazı almak daha iyi.

3310 kullan o zaman. Galaxy s2 bu telefondan daha ucuz ve bu telefonu 10a katlıyor. Telefonda hız anlamında pek birşey göremedim. Flaş desteği yok açıp kullanılabilecek bir uygulama yok göz boyamalık gameloftla anlaşılıp 2 oyun çıkartılır ondan ileriside yok. Telefonu kasabilecek herhangi çalışan bir uygulama yokki ortada. Ayrıca akıllı telefon almak isteyenlerin önceliği her zaman hız kadar uygulama ve destek bolluğudur. Yani nokiada olmayan şeylerden bahsediyoruz. Sadece hıza bakıp telefon alacak olsam 3310 falan alırdım heralde milyarlarda cepte kalırdı.

@sahoron, hatasız olması ayrı destek verilmesi ayrı. Ilk önce bunları ayırt etmesini öğren. Destek verilmemesi demek hatalı olması demek değildir. Android'e o kadar destek veriliyor da ne oluyor hâlâ buglarla dolu.

@gokhans19, tamamen fanatik bir Androidci olduğun açıkça belli. Sistem gayet stabil ve hızlı olmasına rağmen kalkıp hız anlamında bir şey göremedim demen senin nasıl ağır bir fanatik olduğunu gösteriyor. Git de GSMArena'nin cihaz hakkında yazdıklarını oku. Stabilite ve hız olarak adamlar iOS'tan farkı yok diyorlar sen kalkmış hız olarak bir şey görmedim diyorsun. Ya gözlerinde bir sorun var ya da fanatiklikten dolayı bunları söylüyorsun. Ki bu cihazdaki donanım iki yıl öncesinin donanımı. Galaxy S 2'deki donanım N9'da, N9'daki donanım Galaxy S 2'de olsaydı bak bakalım o dökük sistem Linux çekirdeği üzerine kurulu Debian tabanlı MeeGo'dan nasıl fark yiyor.

Şayet bu cihazın fiyatı 1000 lira olsaydı hiç tereddüt etmeden alırdım.

maden 2 sene öncesinin donanımı o zman 1000 tl den satsınlar.sgs2 de flahs olmasına rağmen internette n9 dan daha iyi görüyoruz.Ayrıca bunu sizin ağır dediğiniz android ile yapıyor.buda demek oluyorki aradaki donanım farkının hakknı veriyor.galaxy s bakalım oda tek çekirdek ve 1 ghz n9 da.Eğer ikisinide karşılaştırırsak ben galaxy s in yine internette daha performanslı olacağı kanısındayım.Yani n9 un o kadarda abartılacak bir hızda olmadığını düşünüyorum...

alakasız olacak ama birşey belirtmekte fayda var.şuan n8 kullanıyorum.nokia yıllardır symbiana düşük donanım koyarak hakkını yemiş bence.A8 ve ya A9 tabanında bir işlemci ile symbian cihaz çıkarsalar o zaman symbianın ne kadar güzel bir işletim sistemi olduğunu görürsünüz.symbian kullanıcı dostu basit anlaşılır ve işlevsel bir işletim sistemidir.2 eksiği var bence adam akıllı bir arayüz ve iyi bir donanım...

GS II hem çift çekirdek hem de 200 MHz daha yüksek hızda çalışıyor. O donanımla flash da olsa N9'dan hızlı olmak zorunda. N9'dan 5-6 kat daha güçlü bir donanımı var. Bi' zahmet o donanımla daha hızlı olsun. Öyle bir donanım varken flash'ı bahane etmek çok saçma. Zaten o farkı ancak donanımla koyabilir. Aynı donanıma sahip olsalardı N9 rahatlıkla geride bırakırdı. Galaxy S de tam anlamıyla pürüzsüz bir deneyim sunmuyor. Sayfaları kaydırırken iPhone'daki gibi pürüzsüz yapamıyor. Bunu N9 yapabiliyor o donanımla. Fiyat olarak bu kadar yüksek tutulmasının gerçek sebebi aslında WP cihazların satışını etkilememesi. Bu donanım bu meblağı elbette haketmiyor. Cihaz satmasın diye adamlar ellerinden geleni yapıyorlar. Amerika, Ingiltere, Almanya, Fransa, Ispanya gibi önemli yerlerde cihazı satmayarak küresel başarı sağlamasını engelliyorlar. Esasında Türkiye'de bile satmayacaklardı ama WP henüz türkçe desteklemediği için piyasada tepe cihazı satmak gerekiyordu ve bu yüzden N9'u getirdiler. Yoksa WP türkçe destekleseydi burada da satılmazdı. Sözün özü böyle harika bir sisteme çok ama çok yazık oldu. Çift çekirdekliler de dahil hiçbir Android cihaz bu kadar güçlü multi-tasking yapamıyor. Multi-tasking sistemin gücü ve stabilitesini gösteren en önemli olgudur. Ve MeeGo bunu en başarılı şekilde yerine getirebilen sistem.

Symbian konusunda söylediklerine bir Symbian kullanıcısı olarak kesinlikle katıldığımı belirteyim. Symbian'i bu hale getiren Nokia oldu. Sürekli düşük donanım kullanması yüzünden sistemin hantallaşmasına sebep oldu ve insanlar bu sebeple Symbian'dan soğudular. Halbuki Symbian'a dediğin donanımlar koyulsa diğer sistemlerle çok rahat yarışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence samsung 2 sını de ezmıs helal olsun samsunga :)
  • kullanımı zor gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri

quote:

ya bu android de olup, nokıa mağazada olmayan ne var uygulama olarak yazabilirmisiniz?

Modern combat serisi 1,2,3 (ozellikle sonuncu bu yilin oyunu olmaga en buyuk aday) ,plants vs zombies,need for speed hot pursuit,pes 2012(galiba),brother in arms 2 nova,nova 2 ve daha saymadigim bir cok hd oyun

söylediğin tüm oyunları ovi storeda aradım sende arayabilirsin sadece modern combat 3 hariç hepsi var, yazarken lütfen nokia ovistore bakıp yazarsan yanlış bilgilendirme yapmamış olursun. Ayrıca bu söylediklerin android markette varmı onada bakmadım. Onada bakıyım şimdi çünkü şüphelendim:)

• quote:

quote:

quote:

söylediğin tüm oyunları ovi storeda aradım sende arayabilirsin sadece modern combat 3 hariç hepsi var, yazarken lütfen nokia ovistore bakıp yazarsan yanlış bilgilendirme yapmamış olursun. Ayrıca bu söylediklerin android markette varmı onada bakmadım. Onada bakıyım şimdi çünkü şüphelendim:)

Simdi bende n8 de aratib sonuclari yazicam

• Simdi baktim hero of sparta nova 2, pes 2012 ,brother in arms , modern combat sandstorm,hung shark 1;2;3,plants vs zombies,cut the rope gibi bir cok eglenceli ve hd oyunlar yok daha iosda olub android ve symbianda olan oyunlari soylemiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 10 Kasım 2011; 18:05:44 >
  • harika bir telefon olmuş ama nokia çok çok yazık etmiş meegoya.. bu işletim sistemi wp7'ye değişilir mi Allah akıl versin!!! çok çok yazık olmuş..
  • quote:

quote:

quote:

konuyu saptırmaya gerek yok buyrun oyun kalitelerine bi bakın isterseniz

modern combat 2 black pegasus OVİ mağaza linki

http://store.ovi.com/content/129686?clickSource=search&pos=1

modern combat 2 black pegasus android market linki

https://market.android.com/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftBPHM.ML

• Nokia kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışmış. Yine kendi çapında fiyat vermiş. Apple yada Android varken Fiyatı 500 TL olsa bile dönüp bakmam ne olduğu belli olmayan bu işletim sistemine. Nokia Android telefon yapmamaya inat ediyor. Sıkıntılı döneme devam o halde
  • Allah belanı versin nokia. tek kelimeyle herşeyin için sıçt..nnnnn batırdınn !!!! bu güzelim telefonun devamıda gelebilirdi. Amoled ekranıyla A8 işlemcisiyle kullanılan grafik işlemcisiyle yüksek ram kapasitesiyle birazda samsungun teknolojisiyle hareket edip devam etseydin hiç değilse piyasada değerin sarsılmazdı bu derece. ancak nokianın CEO sunda var bir hata. bu kadar dev bir şirketin böyle iflasa sürüklenmesi çok ama çok garip bir durum oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marazpolat

nokia geriliyor dedik bunlar dağılmaya başladı flash desteği olmayan bir telefona bence akıllı tel denilmez bile. micro sd kart girişi yok bu ne yaa n8 bile daha alımlıydı. bu telefona 1500 1300 ü geçtim 1000 tl bile vermeden önce düşünürüm kısacası gene nokia iyi birşey ortaya koyamamış aksine gerilemeler var.inceleme için donanım haber ekibine teşekkürlerimi sunarım.

adobe artik mobil platformlarda flash destegini bitirdi. androidlerde bir hatira olarak kalacak flash.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiray35

quote:

Orijinalden alıntı: marazpolat

nokia geriliyor dedik bunlar dağılmaya başladı flash desteği olmayan bir telefona bence akıllı tel denilmez bile. micro sd kart girişi yok bu ne yaa n8 bile daha alımlıydı. bu telefona 1500 1300 ü geçtim 1000 tl bile vermeden önce düşünürüm kısacası gene nokia iyi birşey ortaya koyamamış aksine gerilemeler var.inceleme için donanım haber ekibine teşekkürlerimi sunarım.

adobe artik mobil platformlarda flash destegini bitirdi. androidlerde bir hatira olarak kalacak flash.

bitirmedi adobe air ile yinede dewstekleyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranselona

quote:

quote:

quote:

konuyu saptırmaya gerek yok buyrun oyun kalitelerine bi bakın isterseniz

modern combat 2 black pegasus OVİ mağaza linki

http://store.ovi.com/content/129686?clickSource=search&pos=1

modern combat 2 black pegasus android market linki

https://market.android.com/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftBPHM.ML

kardeşim konuyu saptıran sensin aynı oyun aynı yazılım şirketi adam symbiana farklı androide farklı kalitedemi verecek oyunu bi kere mantıklı ol sen yazılım şirketi olsan oyununu sadece androidemi verirsin yoksa tüm mobil işletim sistemlerinemi, benim sorumun cevabı androidde ne kadar uygulama varsa symbiandada okadar uygulama var kimse bana uygulama fazlalağından bahsetmesin.
    Tamam android daha stabil olabilir, linux tabanlı olduğu için hızlı ve kararlı olabilir (minimum 1 ghz olursa tabi) ama uygulama fazlalığından bahsetmeyin.
    saygılarımla.

• Bu cihaz ne zaman satışa çıkacak bilen var mı?
  • şimdi arkadaşlar flash desteği bu telefonun ağabeyi diyelim çünlü aynı familya n900 de flash desteği yokmuydu ?
    bu telefondada bir şekilde eklenebilir yeterki yazılımcılar destek versin onun harici nokia için bence bu telefon bir şans gerek tasarımı olsun gerekse(destek verirse eğer)işletim sistemi ile ama bir telefon daha yeni çıkmışken biz buna destek vermicez demesi bence taktiksel birşeymiş gibime geliyor n900 içinde benzer söylemler oldu ama bir nokia efsanesi olmayı başardı w.p ile birlikte meego yu da desteklerse nokia bence şuan olduğundan çok iyi bir konuma gelebilir. hee madem symbian diyorlar peki onuda yapın ama e7 üzerinden konuşayım takılmasın insanlar artık hızlı makinaları çeşitli app.leri gördüler çeşitliliği gördüler onun harici telefonun tarzı çok hoş olmuş grisi!! olsa dahada gzl olurmuş
  • muhtemelen nokia'nın yaptığı en iyi telefon. çok beğendim. biraz daha ucuz olsa tabii daha iyi olurdu.

nokia'nın meego'yu sadece bu telefonda kullanması büyük kayıp. resmen ağzım açık izledim :/
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.