Şimdi Ara

NOKİA N93İ İNCELEME VE PAYLAŞIM MERKEZİ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.351
Cevap
2
Favori
80.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya iste dediim gibi noise siliyim derken bugulastiriyo cihaz
    lens mens ayni ne beklenir ki?
    yazilimla duzeltilmise benzio biras
  • Her yeni çıkan telefon ile acele çekimlerde böyle kalitesiz sonuçlar alındı şimdiye dek ve bunda da benzer bir durum olduğu kanısındayım, çünkü fotoları berbat çeken bazı inceleme sitelerinde dahi bundan çok daha kaliteli fotoğraflar vardı..

Arkadaş ayarları yazarsa belli olur sanırım..
  • ya iyide ben her foto cektiim de ayarmi cekecem yaw ne bu
    otomatik modda herseyin gayet gusel olmasi gereki
    madem otomatik
  • Öyleyse ayarlara ne gerek var..?

Tabi dediğinde haklısın, otomatik modunda en azından yeterli seviyede kaliteyi yakalaması lazım ancak yanlış ayarlar ile de olmuş olabilir.. Veya en yüksek kalite ayarlı olmayabilir..
  • otomatiginde ii yapamadii resimlerde kullanirsin ayari
    bunda full ayarli cekion
  • bu fotolarıda beyenmiyorsanız birşey demiyorum artık n93 ün fotoları bunun yanında diğer 6600 6630 n70 gibi foto kaliyo n93 ün fotolarınıda çok inceldim abi one be karıncalı aşırı drecede hemde gündüz çekimlerinde de biel var n93i de bu sorun yok geeç çekimdede gayet başarılı ya analmış değilim en baab foto çekmek isteyen gider canon foto makiansı alır onda 1 milyar küsür bizm bu telfonu alamızın çoğumuzun sebebi birçok işlevi biryerde taşıması foto mp3 video kamera hepsinin en iyi çeken çalan oynatan istersenzi yanınızda 10 adet ciahz taşımanız gerek ama şuan piyasada bu tür cihazların özellikelrini n93i sdandart olarak tatmin edici oalrak karşılıyo zaten walal ben n93i den foto video tüm herşeyinden memnunum eyer şayet nokia n93 ipiyasaay çıkattmaz olsaydı ben bu sefer n93 alıcaktı mne olursa olsun sonuçta özelikler ve tsarım hoşuma gitmişti tabi baktım daah orgonomik ve daah hoş görünen ve bir kaç + s60 9.2 vss fark olunca n93i bekledim ve 7 ay çıkmasını sabredip aldım ve tüm almak isteyenelre sesleniyorum hiç kafanızı yormadan düşünmeden alınabilecek teelfon tavsiey ediyorum

soru ve görüşleriniz için teşekürler tüm topiçteki

sorulaar gelince

1 çekim modu - otomatik

2 foto ayarı - otomatik

3 poz değeri - o

4 renk tonu - normal

AYARLAR KISMI

foto kalitesi 3.2 mp

gelişmiş yakınlaştırma - açık kesintisiz

titreşim giderme - 60 hz

fotoların çoğu oto fokustur gerçi fotoların hepsi uzak çekim olduğu için oto fokus pek bir işe yaramamıştır kanatimce

bugun bir kaçtane çekip eklemeye çalışıcam foto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno2007 -- 17 Mayıs 2007; 14:15:20 >

• walla ne yalan solim N93 da net cekio ama noise lu
  • telefonu almayı düşünüyordum ama resimlerden sonra kafamda soru işareti olustu telefondan mı yoksa arkadasın ayarlarında mı porblem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsX -- 17 Mayıs 2007; 14:48:44 >
  • arkadas yeni fotolar eklicek
    ayar yapip
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekno2007

bu fotolarıda beyenmiyorsanız birşey demiyorum artık n93 ün fotoları bunun yanında diğer 6600 6630 n70 gibi foto kaliyo

Arkadaşım sen yazdıklarını düşünmeden tartmadan direk mi yazıyorsun anlamadım. Ya N93 ile N93i nin merceklerinin aynı olduğunu sağır sultan duydu sen duymadın galiba. Alt tarafı çekim olayındaki kullanılan yazılımı kurcalamışlar işte biraz daha az noise suz foto çekiyor. O da adamlar noise suz çektireceğiz diye detayları silip süpürmüşler. Bunların örneklerini bu topikte daha önce koyduk gösterdik. Yani bir N93i aldın diye koca N93 ü ne yaptın.

Al sana N93 fotosu; bu dostum mga93'ten. Bunları bizim N93 topiğinde verdik ama ben buradada veriyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mga93

işte tamammen orjinal otomatik ayarlarda 3 mp lik resimler

NOKİA N93İ  İNCELEME VE PAYLAŞIM MERKEZİ

Al bunlar da alper_9 dostumdan, yine bizim N93 topiğinden.

quote:

Orjinalden alıntı: alper_9

Daha fazla eklemeyeyim de sayfa iyice zor açılmasın. Bakmak isteyenler bizim topiğe davetlidir.

@tekno2007

Bak bakalım bunlar o saydığın teller gibimi yoksa N93 gibi mi?

• ben dedim n93de netlik falan hersey cok güsel ama i de noise silici kullanmislar bugulanmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

ben dedim n93de netlik falan hersey cok güsel ama i de noise silici kullanmislar bugulanmis

Dostum kesinlikle haklısın. Ben bunları daha önnce yazdım çizdim. İşte gerçekler...

quote:

Orjinalden alıntı: tcuneytb

Arkadaşlar N93 ün N93i yi gündüz resimlerinde nasıl dövdüğünü görmek için bir bakın isterseniz.

http://www.mobile-review.com/review/nokia-n93i-en.shtml

Ya Nokia niye böyle yapıyorsun. Üzüldüm bak şimdi. Bir sürü insan var N93i bekleyen. Arkadaşlar, dediydi diyceksiniz, bu forumda N93i bekleyen çok kişi N93i geldiğinde N93 alacak. Aman ha N93 lerinize sahip çıkın. Benden söylemesi.

"It will make you laugh that Nokia N93i in fact has almost no improvements over the original Nokia N93, tiny win in dimensions aside. The ergonomics of the keypad is mediocre, as folding the phone open is quite challenging because the flip is too thin, the camera has gotten worse as well. With this comes an insight that this model is meant for the fashion-conscious audience alone, as well as its glass-finished facepanel, while the price is not the thing that matters. In all other ways the new handset makes no sense – the original Nokia N93 proves to be just better."

"O, Nokia N93i'nin aslında, neredeyse orijinal Nokia N93'in üzerinde hiçbir geliştirmesi olmadığına gülmen için seni yapacak, küçücük, bir tarafa boyutlarda kazanacak. Keypadın ergonomisi, vasattır, telefonu açık katlamak olarak tamamen meydan okuyor çünkü fiske, fazla incedir, kamera da, daha kötüsünü aldı. Bunla, bu modelin, onun cam-bitmiş facepaneline ek olarak, moda-bilinçli izleyici için yalnız ifade edildiği bir anlayışa gel, bedel, önem taşıyan şey olmazken. Bütünüyle diğer yollarda yeni handset, hiçbir hissi yapmaz — orijinal Nokia N93, sadece daha iyi olmayı kanıtlar."

Not: Zamanım kısıtlı. Çeviriyi online yaptırdım ama idare eder. Sadece şunu söyliyeyim. Adam diyorki "the original Nokia N93 proves to be just better." yani orijinal N93 daha iyi olduğunu kanıtlar. Bunu okudum ya başka söze ne hacet.

Herkese saygılar ve selamlar...

• Eğlenmeye devam edelim.

quote:

Arkadaşlar verdiğim sitedeki Gündüz fotosuna örnekler

N93

N93i

quote:

Gündüz fotolarına devam ediyorum...

N93

N93i

quote:

Son örnek olarak koyuyorum.

N93

N93i

Şimdi arkadaşlar bunu da Noiseware programından geçirdikten sonra upload ediyorum.

N93 (Bu mesajdaki fotonun Noiseware sonrası)

• Bakın gece çekimleri konusunda laf yok. N93i de yapılan en güzel iyileştirme (belkide tek ) N93 e göre daha fazla ışık alması. Ama bunu lens i değiştirerek değil yazılımsal olarak ışık alma zamanını arttırarak yapmışlar ki bu da gece ve kapalı alan, kapalı hava çekimlerinde N93 e göre üstünlük sağladığı tek yan. Tarafsız bir inceleme yapmaya çalıştığımı göstermek amacıyla buyrun gece çekimleri.

quote:

Şimdi de Gece (Az ışık) ve Flaş performansları

N93

N93i

N93

N93i

• Bunlarda bu konuyla ilgili söyleyeceğim son laflar başka da bir şey söylemeyeceğim. Aylayan anlasın.

Herkese saygı ve selamlar...

quote:

Şimdi gelelim yorumlara. Bakın bundan yaklaşık 20 gün önce yaptığım yorum. Tarih 23 Mart 2007.

quote:

http://www.symbian-freak.com/reviews/n93vsn93i/n93_vs_n93i.htm

Arkadaşlar ben yukardaki verdiğim linkte her fotoyu sonuna kadar inceledim. N93i nin en iyi 2 tarafı flaşı biraz daha kuvvetlenmiş gibi, bir de tabii noise oranını azaltmış olması. Ancak site N93i nin noise azaltıcı yazılımının detayları da alıp götürdüğünü söylüyor ki N93i fotolarının N93 fotoları croplarıyla (bir fotonun bir yerinin büyütülmüş hali) karşılaştırdığınızda çok net ama çok net görüyorsunuz. İnceleyen arkadaş N93 ün bir de noiseware gibi bir dış noise azaltıcı ile işlenmiş fotosunu da üçüncü olarak koymuş ki N93i geride kalıyor.

İşte durum bu. Ben N93 ümü çoooook seviyorum. Bir ara değişiyim filan diyordum ama şimdi asla değişmem. Belki N96 filan olabilir. (Çünkü N95 i de düşünmüyorum. )

EN BÜYÜK N93!!!!

Herkese saygı ve selamlar...

Yukardaki verdiğim örnek fotolardan çok rahat bir şekilde görebileceğiniz gibi N93 detay olarak daha güzel gösteriyor. N93i nin fotoları sanki fotonun üzerinden şöyle bir ıslak bezle geçilerek buğulanmış gibi.

Bunla ilgili olarak da 25 Mart 2007'de neler söylemişim...

quote:

Arkadaşlar şu linkte de N93 ve N93i karşılaşması yapmış, bakın yine ne diyor....

http://www.gadgetnutz.com/modules/news/article.php?storyid=305

"N93 vs. N93i
    For current owners of the N93 there is no compelling reason to upgrade to the N93i,"

"Mevcut durumda N93 ü olanlar için N93i ye geçmek amacıyla zorlayıcı bir neden bulunmamaktadır."

N93i daha az noise suz foto çekiyor çekmesine de bakın ne kaybettiriyor.

İşte bu ilginç. N93 ün Noiseware gibi bir programdan geçirilmiş olan 3ncü resmin N93i den hem noise olarak fazlalığı yok, hem de detay olarak çok çok daha zengin. N93i noise u sileceğim diye detayları da götürmüş.

Yani N93i şekil olarak N93ün makyajlanmış hali (ki inceleme sitesinde de buna benzer bir tabir kullanılmış.) kamera açısından bir artı getirmeyen ancak yazılımla (bir de sanki biraz daha fazla ışık alıyor gibi- bu kamerada ufak bir oynama olabileceği gibi yazılımla da daha fazla ışık alması sağlanmış olabilir.) yapılan düzenleme ile noise oranı bayağı bi azaltılmış olduğu görülmekte. Son fotolardan da anlaşılacağı gibi flaş etkinliği de biraz arttırılmış.

Evet arkadaşlar bakalım sizin yorumlarınız neler olacak...

Herkese saygı ve sevgiler....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

ben dedim n93de netlik falan hersey cok güsel ama i de noise silici kullanmislar bugulanmis

Dostum kesinlikle haklısın. Ben bunları daha önnce yazdım çizdim. İşte gerçekler...

quote:

Arkadaşlar N93 ün N93i yi gündüz resimlerinde nasıl dövdüğünü görmek için bir bakın isterseniz.

http://www.mobile-review.com/review/nokia-n93i-en.shtml

Ya Nokia niye böyle yapıyorsun. Üzüldüm bak şimdi. Bir sürü insan var N93i bekleyen. Arkadaşlar, dediydi diyceksiniz, bu forumda N93i bekleyen çok kişi N93i geldiğinde N93 alacak. Aman ha N93 lerinize sahip çıkın. Benden söylemesi.

"It will make you laugh that Nokia N93i in fact has almost no improvements over the original Nokia N93, tiny win in dimensions aside. The ergonomics of the keypad is mediocre, as folding the phone open is quite challenging because the flip is too thin, the camera has gotten worse as well. With this comes an insight that this model is meant for the fashion-conscious audience alone, as well as its glass-finished facepanel, while the price is not the thing that matters. In all other ways the new handset makes no sense – the original Nokia N93 proves to be just better."

"O, Nokia N93i'nin aslında, neredeyse orijinal Nokia N93'in üzerinde hiçbir geliştirmesi olmadığına gülmen için seni yapacak, küçücük, bir tarafa boyutlarda kazanacak. Keypadın ergonomisi, vasattır, telefonu açık katlamak olarak tamamen meydan okuyor çünkü fiske, fazla incedir, kamera da, daha kötüsünü aldı. Bunla, bu modelin, onun cam-bitmiş facepaneline ek olarak, moda-bilinçli izleyici için yalnız ifade edildiği bir anlayışa gel, bedel, önem taşıyan şey olmazken. Bütünüyle diğer yollarda yeni handset, hiçbir hissi yapmaz — orijinal Nokia N93, sadece daha iyi olmayı kanıtlar."

Not: Zamanım kısıtlı. Çeviriyi online yaptırdım ama idare eder. Sadece şunu söyliyeyim. Adam diyorki "the original Nokia N93 proves to be just better." yani orijinal N93 daha iyi olduğunu kanıtlar. Bunu okudum ya başka söze ne hacet.

Herkese saygılar ve selamlar...

benim gibi dusun biri varmis meer

son verdiin fotolar cidden netlik farkini ortaya koyuyo
    N93un noiseware cidden normal N93iden ii

• @ tcuneytb

Nokia N93 ile çekilen fotoğraflar tartışmasız daha net görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

@ tcuneytb

Nokia N93 ile çekilen fotoğraflar tartışmasız daha net görünüyor.

kesinlikle haklisin
  • arakdaşlar gerçekten öle n 93 ünkü daha ii gözüküyor foto kalitesi olarak onun dışında pek fark yok dimi n93 ile n93 i arasında ama n93 i de çok kibar duruyor n 93 de kaba ama güzel çekiyor gerçekten kafa karıştırıcı bir durum bu arada nokia n serisinden mp4 filmleri destetkleyen telefon varmı ? yeni filmleri izlemek zevkli olur diye edüşünüyorum üstelik 300 mb düşük bir boyutta eger yoksa bekleyeceğim piyasayı çıkar zaar sevgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 17 Mayıs 2007; 19:08:23 >
  • stil farkı var
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.