Şimdi Ara

Nokia'nın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
48.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 41 mp sensoru bir telefona yerleştirmek pikselleri hızlı işlemek büyük başarılar bunlar.hala apple fanatikliği yapılıyor anlamıyorum.başarı vasa takdir edin gecin kimse apple kotu vs demiyor biraz objektif olmak gerek bnce

• bir gün bu telefonu alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Bu konuya bir aciklik getirmek lazim saniyorum. 1. Nokia 2. Digerleri 3. Fotograf makinalari ve kameralar 4. Akilli telefon isletim sistemleri ve destekleyici yazilimlar 5. Dogru secim 6. Son kullanici hangisini secer 7. Gereksiz forum kalabaligimi 8. Teknolojinden haberi olmayan kesim 9. Nokiadan baska markayi tanimayan fanatikler 10. Zamaninda nokia kullanipta suan ona düsman olanlar 11. Kedi ulasamadigi cigere pis dermis 12. Konuya degil kisilere saldirma 13. İdeolojik sebebler 14. Kullanmadigi ürün hakkinda bilgisizce yorum yapanlar 15. Herseyi ben bilirim diyenler 16. Baskalarini kücük görenler 17. Forumdaslari rencide edenler 18. Sessiz kalanlar 19. Misafirler 20. Uyaniklar 21. Laf kalabaligi yapanlar Ben bu yorumlardan bunu anladim. Nokia 41mp kamerali bir cep telefonu cebinde ve evinde internet baglantisi olmayan ve sadece telefon görüsmeleri yapanlar icin ideal bir secenek olabilir. Yasli amcalar ve yasli nineler icinde vazgecilmez bir secenek olabilir. Fotograf makinalarina meraki olup her yerde fotograf makinasi ile büyüklügünden dolayi dolasmasi mümkün olmayan yerlerde kullanabilecekleri bir üründür.

Helal olsun sana... Mühendislik okuyorum sayısaldan anlarım sözelden fazla anlamam ama sen analiz etme, sentezleyebilme, sonuca gidebilme fikirlerine sahip birisin gibi geldi. Bu da sözel bölümler okuyan arkadaşların düşünebileceği yetenek işidir diye düşünüyorum. Yazılanları okuyup çok iyi özetlemişsin ve forum da bir kaç arkadaş çok güzel cevaplar vermişler.

Ben de yazmak istemiyorum ama şunu görüyorum. Her ne olursa olsun 400 kişi 5 yıl emek verip bilgi birikimlerini ve elindeki teknolojiyi kullanarak bu cihazı geiştirmiş. Biz ise ne yapabiliyoruz parasını ödeyip kullanabiliyoruz ve daha çıkmamış olan bir cihaza bir sitenin yorum yazma bölümüne boş muhabbetler ediyoruz. Adamlar milyon dolarları milyar dolarları ceplerine yerleştirirler. Biz ise hala yazmaya devam ederiz. Onlar ile biz arasındaki fark.

• 41 MP olunca gelmiş geçmiş en iyi kamera mı oluyor? Saçma sapan haberler. fx57'ye hiç yakışmıyor.
  • Aga bu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios androıd yok dostum bu rekabet iyi bisey degıl hep geliştirme ama ortaya alın yeni bir ozellık koydum bu yasamısızı daha kalıteli yapacak diyen bi nokıa adamlar 41mp yapmıs birde mutavazi cıkmıs dıyorlar olay mp degıl yazılım mukemmel ya. batma nokıa sen aradıgımız adamsın..

• bazıları utanmasa en iyi kamerada iphoneda diyecek... yok 41mp neymiş filan... videoyu izleyip yorum yapın yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 25 Mayıs 2012; 6:35:16 >
  • 41mp kamerasi iyi fakat isletim sistemi yetersiz kaliyor bana göre eger android olsaydi hemen alirdim.
  • Nokıa kamera ve bataryaya verdigi önemi işletim sistemine verse kaybetmiş oldugu popularitesini tekrardan kazanır diye düşünüyorum.

• Yıl olmuş 2012 yakında kıyamet kopacak nokia sadece cameraya önem veriyor.şu nokianin orta segment telefon uretmesine bise demiyorum ama boyle absurt telefonlar üretmesin.

• quote:

Bu konuya bir aciklik getirmek lazim saniyorum.
    1. Nokia
    2. Digerleri
    3. Fotograf makinalari ve kameralar
    4. Akilli telefon isletim sistemleri ve destekleyici yazilimlar
    5. Dogru secim
    6. Son kullanici hangisini secer
    7. Gereksiz forum kalabaligimi
    8. Teknolojinden haberi olmayan kesim
    9. Nokiadan baska markayi tanimayan fanatikler
    10. Zamaninda nokia kullanipta suan ona düsman olanlar
    11. Kedi ulasamadigi cigere pis dermis
    12. Konuya degil kisilere saldirma
    13. İdeolojik sebebler
    14. Kullanmadigi ürün hakkinda bilgisizce yorum yapanlar
    15. Herseyi ben bilirim diyenler
    16. Baskalarini kücük görenler
    17. Forumdaslari rencide edenler
    18. Sessiz kalanlar
    19. Misafirler
    20. Uyaniklar
    21. Laf kalabaligi yapanlar

Ben bu yorumlardan bunu anladim.

Nokia 41mp kamerali bir cep telefonu cebinde ve evinde internet baglantisi olmayan ve sadece telefon görüsmeleri yapanlar icin ideal bir secenek olabilir. Yasli amcalar ve yasli nineler icinde vazgecilmez bir secenek olabilir. Fotograf makinalarina meraki olup her yerde fotograf makinasi ile büyüklügünden dolayi dolasmasi mümkün olmayan yerlerde kullanabilecekleri bir üründür.

Çok güzel analiz yapmışsın ama görüşünü okumakla sende o analiz ettiğin kesimin bir parçası olmuşsun. Bkz: 14. ve 21. madde.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Bu konuya bir aciklik getirmek lazim saniyorum.
    1. Nokia
    2. Digerleri
    3. Fotograf makinalari ve kameralar
    4. Akilli telefon isletim sistemleri ve destekleyici yazilimlar
    5. Dogru secim
    6. Son kullanici hangisini secer
    7. Gereksiz forum kalabaligimi
    8. Teknolojinden haberi olmayan kesim
    9. Nokiadan baska markayi tanimayan fanatikler
    10. Zamaninda nokia kullanipta suan ona düsman olanlar
    11. Kedi ulasamadigi cigere pis dermis
    12. Konuya degil kisilere saldirma
    13. İdeolojik sebebler
    14. Kullanmadigi ürün hakkinda bilgisizce yorum yapanlar
    15. Herseyi ben bilirim diyenler
    16. Baskalarini kücük görenler
    17. Forumdaslari rencide edenler
    18. Sessiz kalanlar
    19. Misafirler
    20. Uyaniklar
    21. Laf kalabaligi yapanlar

Ben bu yorumlardan bunu anladim.

Nokia 41mp kamerali bir cep telefonu cebinde ve evinde internet baglantisi olmayan ve sadece telefon görüsmeleri yapanlar icin ideal bir secenek olabilir. Yasli amcalar ve yasli nineler icinde vazgecilmez bir secenek olabilir. Fotograf makinalarina meraki olup her yerde fotograf makinasi ile büyüklügünden dolayi dolasmasi mümkün olmayan yerlerde kullanabilecekleri bir üründür.

Çok güzel analiz yapmışsın ama görüşünü okumakla sende o analiz ettiğin kesimin bir parçası olmuşsun. Bkz: 14. ve 21. madde.

Bu forumun bir parcasi olarak zaten kendimide bu katogori icinde görüyorum. Sizin tespitinizde dogru olmus. Bu telefonu almak kullanmak benim icin sadece 5 dakikalik bir yürüyüs olarak yakindir. (yasadigim yer almanya o yüzden)Bu telefonunu ilk ciktigi günden itibarende bütün inceleme ve videolarini takip ettim. Önceden kullandigim telefonlarda nokia 5510, 3310, 6600, 6610, n73, n95 ve ismi aklima gelmeyenler. Suan htc desire ve htc sensation kullaniyorum. Konu aydinlatici olmustur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: lord__of_darkness

quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

Nokia kamera konusunda herhaliyle kendini kanıtladı tabiki bunda 5 yıllık çalışmanın emeği büyük.Bu telefonla çekilen videoları resimleri full hd bir plazmada seyretmek acayip zevkli olur :) Telefonda yok yok.Daha neyini kötülüyorsunuz anlamadım?
    *NFC
    *fm verici +rdsli fm radio
    *hdmı
    *usb otg
    *zengin ses kaydı
    *41mp süper kamera
    *1080p yüksek kaliteli video kaydı
    *kayıpsız dijital zoom
    *Uzun pil ömrü
    *Xenon flash+ led flash
    *Bluetooth 3.0,wifi,gps
    *16gb+yükseltilebilir hafıza
    *amoled ekran ve ilgili sensörleri
    *Pusula, 3B İvmeölçer

PROBLEM?

işletim sistemi, işlemci, ram, gpu,ekran çözünürlüğü, gelişmiş bir uygulama mağazası, tasarım.

Bunları yazmadan önce neden işletim sistemlerinin ihtiyaç duydukları donanımlar hakkında yazılar okuyup kendini bilinçlendirmiyorsun? Işletim sistemlerini kıyaslarlerken iç yapıları hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Anca bu şekilde kıyaslama yapılabilir. Her sistemi Android gibi donanıma aç mı sanıyorsun? Ona bakarsan iOS ve WP'da da 512 MB RAM var. Ama Android'de 2 GB RAM var. RAM'in daha yüksek olması Android'in bu iki sistemden daha kaliteli olduğu anlamına mı geliyor? GPU'nun zayıf olduğunu nereden çıkardın anlamadım? Git bir araştır BCM2763'ü. Araştırmadan da mümkünse yazma çünkü gülünç duruma düşüyorsun. :) Sana katıldığım iki yer var. Biri işlemci, diğeri ekran çözünürlüğü.

Haklısın, şurda düne kadar en fazla 600 mhz destekleyen bir sistemdi symbian , belle geldide biraz adama benzedi telefonlar, c6-01 belle sürümü yüklü kardesimde var, allahtan ram e ihtiyac yok 3 tane uygulama acinca telefonun nevri dönüyor, wp7 yi bilmem ama ios la zaten karsilastirma symbiani , ios da iphone 2g nin oynayabildigi oyunlari oynuyor nokia lar haklısın. 2 yıl önce nfs shift oynuyodum ben 2g ile donmadan akıcı bir sekilde, siz ne zamandir oynayabiliyosunuz ve o cok begendigin gpu ile hiç donmuyor dimi oyunlar, benim wp7 haric kullanmadigim üst düzey cihaz yok neredeyse sen bi başını kaldır nokiadan etrafına bi bak ondan sonra gel benim bilgilerimi sına

• bu telefon hoşuma gitti nedense alıp kullanmak istiyorum
  • Canon'u iflas ettirecek telefon :D

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

41 MP olunca gelmiş geçmiş en iyi kamera mı oluyor? Saçma sapan haberler. fx57'ye hiç yakışmıyor.

sence fx 57 41 mp den dolayi mi gelmis gecmis en iyi kamera terimini kullanmistir.yoksa kamera nin bir cep telefonu kamerasina gore cok gelismis ve daha once kullanilmamis bir teknigi kullandigi icin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: vebo

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

41 MP olunca gelmiş geçmiş en iyi kamera mı oluyor? Saçma sapan haberler. fx57'ye hiç yakışmıyor.

sence fx 57 41 mp den dolayi mi gelmis gecmis en iyi kamera terimini kullanmistir.yoksa kamera nin bir cep telefonu kamerasina gore cok gelismis ve daha once kullanilmamis bir teknigi kullandigi icin mi?

ek olarak hiçbir telefonda yada compact foto makinalarında bile olmayan büyüklükte 1/1.2'' sensor olduğu içinmi.
  • samsung galaxi 3 mü , sony xperia s mi karar veremedim
    41 mp için daha çok erken ben şimdi alacağım telefonu soruyorum
    lütfen yorumlarınızla yardım edin.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalsolak

samsung galaxi 3 mü , sony xperia s mi karar veremedim

galaxy s3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 25 Mayıs 2012; 19:37:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

quote:

Orijinalden alıntı: cemalsolak

samsung galaxi 3 mü , sony xperia s mi karar veremedim

galaxy s3

Teşekkürler Sharpie
    Arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.