Şimdi Ara

Nokia'nın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
48.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sharpie

quote:

Orijinalden alıntı: vebo

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

41 MP olunca gelmiş geçmiş en iyi kamera mı oluyor? Saçma sapan haberler. fx57'ye hiç yakışmıyor.

sence fx 57 41 mp den dolayi mi gelmis gecmis en iyi kamera terimini kullanmistir.yoksa kamera nin bir cep telefonu kamerasina gore cok gelismis ve daha once kullanilmamis bir teknigi kullandigi icin mi?

ek olarak hiçbir telefonda yada compact foto makinalarında bile olmayan büyüklükte 1/1.2'' sensor olduğu içinmi.

bu konuya yazmamak icin kendimi zor tutuyordum.ama insanlar artik markalari birakip kisilere sarmaya basladi.nokia yeni bir kamera teknolojisi gelistirmis.bunu takdir etmek gerekir.kaldi ki bu modelden once yine bir nokia modeli olan n8 kamera ozellikleri olarak on plandaydi.bu sistemi lg, motorola ya da samsung gelistirseydi yine takdir ederdim.kaldi ki bu sistemi apple iphone 4s te ya da samsung galaxy s3 te kullansaydi ortalik yikilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

41 MP olunca gelmiş geçmiş en iyi kamera mı oluyor? Saçma sapan haberler. fx57'ye hiç yakışmıyor.

sence fx 57 41 mp den dolayi mi gelmis gecmis en iyi kamera terimini kullanmistir.yoksa kamera nin bir cep telefonu kamerasina gore cok gelismis ve daha once kullanilmamis bir teknigi kullandigi icin mi?

ek olarak hiçbir telefonda yada compact foto makinalarında bile olmayan büyüklükte 1/1.2'' sensor olduğu içinmi.

bu konuya yazmamak icin kendimi zor tutuyordum.ama insanlar artik markalari birakip kisilere sarmaya basladi.nokia yeni bir kamera teknolojisi gelistirmis.bunu takdir etmek gerekir.kaldi ki bu modelden once yine bir nokia modeli olan n8 kamera ozellikleri olarak on plandaydi.bu sistemi lg, motorola ya da samsung gelistirseydi yine takdir ederdim.kaldi ki bu sistemi apple iphone 4s te ya da samsung galaxy s3 te kullansaydi ortalik yikilirdi.

Sevgili vebo sizin tercihiniz hangi yönde olurdu galaxi 3 mü xperia s mi ?

• Nokia eksenini fotograf dunyasina yonlendirdi.

• Mükemmel
  • Arkadaşlar Vebo haricinde neden kimse galaxi 3 mü yoksa xperia s mi sorusuna tercih bildirmiyor öok rica ediyorum
    gerçekten ihtiyacım var ve artık bi telefon almak istiyorum kendime...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalsolak

Arkadaşlar Vebo haricinde neden kimse galaxi 3 mü yoksa xperia s mi sorusuna tercih bildirmiyor öok rica ediyorum

bu sorunun yeri aslında burası değil.
    cep telefonu tavsiyeleri bölümünde başlık açarsan herkez yardımcı olur.
  • cep telefonunda kamera bir yere kadar değerli.Bir yerden sonra hiç bir işe yaramaz 41 mp çoğu kullanıcı için fazla önem arz etniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senninmod

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bence gayet başarılı bir sensör ortaya çıkarmışlar, burada fiyat politikasından yada nokianın düşüşte oluşundan bahsetmiyoruz. apple gibi 2000 lira üzerinde bir fiyatla ürün çıkartmıyorlar piyasaya yada 1gün şarjı gidebilen androidler gibi, nokia ürününü gerçekten kaliteli ve sağlam yapıyor, biz burada optik piyasasında üstün bir teknolojiden bahsediyoruz lütfen daha saygılı yorumlar yapın eleştri yorumlarınızı okudugumda kendimi lise çağlarında gibi hissediyorum. Ortada bir emek var böyle boş laf ortaya koyan adamlar haytları boyunca ellerine bir optik cam bile almamış insanlar seviyenizi koyuyorsunuz ve insanları tahrik ediyorsuz yaptıgınız sadece bu...

Daha saygılı yorum yapın demişsin be krdeşim 1 gün dayanamadan android cepler diyorsun alttan alttan iphone reklamıda yapıyorsun

sana şöyle bir soru sorsam bu nokianın yeni cep telefonuyla sabahtan akşama kadar video resim çekersen şarjı 1 günden fazla dayanabilirmi? cevap hayır.

o küçümsediğin ndroid cepten örnek veriyim galaxy 3 normal kullanımda 43 sat gidiyor buda 2 gün 1 saat eder.

Dedigine gore ozaman 1 gun 22 saat ? :D

doğru dalga geç dayı 21 saat oluyo

• @ cemalsolak

tabii ki gs 3. sony markasina sempatim olmasina ragmen xperia s beni cezbetmedi.kaliteli ekrani disinda pek bir albenisi yok.galaxy s2 bile daha guclu bir cihaz.ben kendi adima droid razr maxx i hepsine tercih ederim.3300 ma batarya ile geliyor.bu bile tek basina tercih sebebi.

• son model bir dijital kamerayla karşılaştırılmış ve nokia'nın daha iyi çektiğini söyledikten sonra kapattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

son model bir dijital kamerayla karşılaştırılmış ve nokia'nın daha iyi çektiğini söyledikten sonra kapattım.

• bu telefon binlerce yil once firavun tutankamon ve işçileriyle ortak yapilmis : D ah nokia ah eski bir nokia ci olarak sana koca bir nah :D

• sonuçta symbian be kardeşim.
  • Nasıl üretildiğinden ziyade ne kadar satılmış bunu bilsek daha iyi olurdu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemalsolak

Arkadaşlar Vebo haricinde neden kimse galaxi 3 mü yoksa xperia s mi sorusuna tercih bildirmiyor öok rica ediyorum

bu sorunun yeri aslında burası değil.
    cep telefonu tavsiyeleri bölümünde başlık açarsan herkez yardımcı olur.

Ah çok özür ya biraz bu formun acemisiyim kusura bakmayın...
  • Adamlar dünyadaki en büyük kamera üreticisi 5yıl emek harcamışlar,arada böyle ameleler çıkıp konuşuyorya..tenezzül etmeye gerek yok ;)

• 41 megapixel ne işe yarıycak acaba 5 den fazlası ne işe yarar yada ?

Bu arada fiyatı belli değil mi ?
  • Bu işin sonu yok artık giderde gider .....mp
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

41 megapixel ne işe yarıycak acaba 5 den fazlası ne işe yarar yada ?

Bu arada fiyatı belli değil mi ?

videoyu izleyipde yorum yazsanız?Amaç en yüksek megapikseli çıkarmak değil.telefonlardaki optik zoomun yokluğunu hisettirmemek ve kaliteli dijital zoom yapılabilmesi için 41mplik sensör konulmuş.Tabiki burda sensörü koydum ahanda yaptım durumuda yok.İşin birde yazılım tarafı var...Sonuç olarak 5 yıllık ilginç bir çözümün ilk meyvesi.Ve oldukca da başarılı...

Çok kaliteli videolar en kaliteli 5mp fotoğrafda yine bu teknolojinin nimetleri...Haa şahsen böyle bir cihazla 38mp fotoğraf çekmemekte ayıp olur kanımca...
    poster basacağımdan değil belki ama bazen bir topluluğu yahut manzarayı en ayrıntılı bir şekilde kaydedebilmek de süper bir şey olsa gerek.Şeytan ayrıntıda gizlidir nasılsa

Dediğinde bir kısım doğruda olabilir.Tutupta 38mp bir portre çokda işimize yaramaz.Ancak dediğim gibi odak noktası en yüksek mp değil...

Fiyat olarak da 1000tl-1500 arası olacı kanatindeyim.Ancak tüm nokia cihazlarda olduğu gibi çıkış fiyatı biraz yüksek olabilir.Zamanla daha uygun olacaktır.(tabi bilmem ne vergisi eklenmezse ve euronun gözü yükseklerde olmazsa :))

İşin özü fiyatını hakedermi dersek 5 yıllık bir çalışma ve süper sonuçları da baz alırsak bence hakeder.Yok arm11 miş 512mb azmış gbi şeyler symbian için komik şeyler.Arm11 ailesi tek değil 4 çeşit konfigirasyonu var.Zaten 1.3ghz gibi yüksek hızlar böyle mümkün oluyor.İdda ediyorum ki symbian yine çoklu çekirdeği görecek ancak yine arm11 mimarisi olacak.Bu mimarinin resmi adı da ARM11MPCore.Bknz:arm resmi site

Telefonun birde ekran çözünürlüğüne takılanlar var.Evet 4 inç için biraz az hatta eleştirilebilir.Ancak daha yüksek çözünürlük koymak program uyumluluğu açısından berbat bir durum olurdu.Yine de tahmin ediyorum ki yüksek çözünürlük gelecek ancak bu Donna ile olacağını tahmin ediyorum. (Not:Nokia geçen günlerde yayılan Symbianın son sürümü belle olacağı yönündeki haberleri yalanladı.Söz verildiği gibi 2016 ya kadar geliştirilmeye devam edilecek.)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.