öncelikle konuyu buraya açmanın daha uygun olduğunu düşündüm.çünkü elektronik bilgisi gerektiriyor.
sorunum şu:nokia telefonumun konuşma ve/veya bekleme süresini uzatmak. sorum da şu:nokia pillerinin paralel bağlanması mümkün müdür?
normal pillerin paralel bağlanması ile akımının arttırıldığını biliyoruz.bu pillerin birbirlerini yük olarak görüp deşarj edebileceği de tahmin edilenler arasında(bir çok sitede bu yönde görüş var, ben de mantıksız olarak görmüyorum).sanırım nokia pillerinin içinde bir devre var.bu devre pillerin paralel bağlanmasını engeller mi, engellerse bu engel kaldırılabilir mi?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.cevap yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
SAYGILAR...
yok mu bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilecek bir kişi?
Eğer pillerin ikisini birden boş iken aynı 3 pini 'de paralel bağlarsan ve şarj edersen hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Ben tasarladığım GPS receiverda denemiştim. Gayet olumlu sonuç aldım.
cep telefonu bataryası hiç paralel bağlanır mı olur mu öyle şey?!
evet pilin içinde elektronik devre var, o devreden önce sadece lityum hücrelerini paralel bağlayın ve tek bir devre kullanın..
quote:
Orijinalden alıntı: maytere
Eğer pillerin ikisini birden boş iken aynı 3 pini 'de paralel bağlarsan ve şarj edersen hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Ben tasarladığım GPS receiverda denemiştim. Gayet olumlu sonuç aldım.
teşekkür ederim.deniycem...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme