Şimdi Ara

Nokia XL video ön inceleme 'Nokia'nın en büyük ekranlı Android telefonu' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Uln nokia yaptığın iş mi? Google play yoksa o telefon android değildir. Ayrıca android 4.4 telefon yapmak varken sen ne halt ediyorsun nokia. Şuan en iyi nokia 1520.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garibim nokia bi zamanlar zamanın markasıydı 3310la başlamıştık bu yola ama şimdi..

• nokia da android tellerini bundan sonra xs s m l xl xxl xxxl gibi numaralarla ifade edecege benziyor

• istediginiz apk tema indirip izellestirebilirsiniz lumia gibi akıllı ust seviyesi olan nokia bu gidisatı bozar mı sizce guris sevisesi zaten ama nokia bu seru devam edecek dedi

• gereksiz konuşuyorsunuz. nokia herzaman alt segmenti düşünen bir sektör oldu. javalı, symbianlı telefonların yerine bunu getiricek ayrıca insanları wp a alıştırıcak. zaten bu sistemin yetettiği insanlar için wp çok daha iyi bir sistem olacak. o telefon bir köprü, hem o donanımla nasıl akıcı çalıştığını farkettiniz mi. nokia para ödemediği sistem ile android ios fanlarını değil javalı symbianlı kullanıcıları wpye çekiyor.

• Ekrandaki tuşa basmak için 1 kere tıklıyor, sonuç yok.
    Bir daha tıklıyor. Yine bir şey yok.
    3. tıklamada çalışıyor... Peh..

• Çoğu kullanıcı boş konuşuyor herkes kazandığı 2 kuruşu her 2 3 ayda bir telefon almaya harcayamaz ve nokia alt segmentten
    Güzel bi başlangıçla telefon üretmiş devamı gelir inşallah

• Nokia'nın kendi geliştirdiği market adamı öldürür, istediğiniz oyunlara uygulamalara erişemezsiniz. Ne kadar geliştirmişlerdir bilmiyorum ama bide android tabanlı olması yine kendi geliştirdiği saçma uygulamalarla dolacaktır. Ancak pek telefon meraklısı değilim, üstüne fiyatı da iyi olsun diyenlerin cebine yönelik olmuş.

• youtube yok instagram yok... ne var hocam nokianın geliştirdiği... tamam tamam hocam.

• nedir bu arayüz inadı..

• Nokia satmayacağının bilincindeyken bu telefonu çıkardıSadece kullanıcıyı oyalamak için.Genel müdürdü sanırım zaten fazla heyecanlanmayın gibisinden şeyler söylemeişti.

• Microsoft'tan ilginç bir hamle. Böyle bir şeyi yapabileceklerine dünyada ihtimal vermiyordum. Ancak Android'li telefon başına aldıkları ücretin sattıkları Lumia veya diğer WP'lu cihazlardan daha fazla getiri sağladığını düşünürsek inanması çok da zor olmuyor.
    Telefonlar tamamen giriş seviyesi için üretilmiş yani şu anki çoğu akıllı telefon kullanıcısını zaten etkileme amacında değil. Sizin çöp dediğiniz telefonlarla pek çok insan belkide ilk akıllı telefon deneyimini yaşayacak.

Asha serisindeki Anna ikonları yerine tamamen WP'a geçişi teşvik eden kutuları kullanmışlar. Bunun dışında arayüzsel olarak hemen hemen herşey Java'lı Asha serisiyle aynı. Son kullanılan uygulama listesine ortadaki tuşa basılı tutmak yerine bildirim menüsünden erişiliyor. Bu arayüze Fastlane arayüzü deniyor bu arada. Site sahibinin yine über fanboyluğu tutmuş ve bazı uygulamaların kurulamadığını iddia etmiş. Instagram ve Youtube veya başka bir uygulama ister apk olarak ister Aptoide gibi yan mağazalardan kurulabilir. apk kurulumları için telefonda bir dosya yöneticisi var.

Ne kadar açık ne kadar kapalı olduğuna gelince, bu telefonun yazılımı Android Open Source Project (AOSP) kullanılarak hazırlanmış ancak romun kendisi ve bootloaderı sonuna kadar kilitlidir. Zaten muhtemelen bu telefon üzerinde geliştirme yapan olmayacak ama olur da birileri çıkar, üzerinde çalışma yaparsa da hayal kırıklığına uğrar büyük olasılıkla. Google Play'siz telefon olur mu diyenlere gelince, Çinde kullanılan Xiaomi (MIUI) gibi markalar Çin içerisinde sattıkları telefonlara Google Play ve diğer Google servislerini yüklemez bunu da hatırlatalım. Ancak bu telefonları Çin dışında Google Play kurarak kullanabilirsiniz. Bunun için de bir ara yol bulunacaktır. Sonuçta hala Android kullanıyor. Android sürümü 4.1.2'dir.

Benim anladığım bu telefonların yalnızca ama yalnızca tek bir amacı var o da giriş seviyesi kullanıcılara Windows Phone reklamı yapmak.

Kullanıcı kitlesine ise kesinlikle Symbian kullanıcıları girmez çünkü o kitlenin büyük çoğunluğu geçen senelerde Apple ve Samsung'a geçiş yaptı. Kalanlar da zaten kendi telefonlarındaki üstün özellikleri tercih edecektir.

Telefonların Donanımsal Özellikleri
    Nokia X: Snapdragon S4 Play MSM8225; Çift ARM Cortex A5, Adreno 203 GPU, 512 MB RAM, 4 inç 480x800 IPS LCD ekran, 4 GB hafıza, hafıza kartı girişi (32 GB'a kadar), 2G/3G/Wi-Fi/çift sim kart desteği, 3.15 MP fixed focus kamera...

Nokia X+: Snapdragon S4 Play MSM8225; Çift ARM Cortex A5, Adreno 203 GPU, 768 MB RAM, 4 inç 480x800 IPS LCD ekran, 4 GB hafıza, hafıza kartı girişi (32 GB'a kadar, 4 GB dahil), 2G/3G/Wi-Fi/çift sim kart desteği, 3.15 MP fixed focus kamera...

Nokia XL: Snapdragon S4 Play MSM8225; Çift ARM Cortex A5, Adreno 203 GPU, 768 MB RAM, 5 inç 480x800 IPS LCD ekran, 4 GB hafıza, hafıza kartı girişi (32 GB'a kadar), 2G/3G/Wi-Fi/çift sim kart desteği, 5 MP otofokus kamera...

Fiyatlar (Vergi dahil):
    Nokia X = 89 euro = 123 dolar
    Nokia X+ = 99 euro = 136 dolar
    Nokia XL = 109 euro = 150 dolar

Nokia XL Türkiye'de en fazla 500 TL civarında satılır. Daha pahalı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 1 Mart 2014; 14:09:18 >

• Prime. kullanıcısına yanıt
    vatan fiyarı 600 tl. nokia'da bizimkiler de başka bir kafada...
  • Bildiğin çöp alsan alamazsın satsan satamazsın. Ya birilerini kandırmaya çalışıyorlar yada dalga geçiyorlar ya tutarsa hesabı..

• Desteği çektiler, almayın aldırtmayın.
  • Arkadaşlar ben aldım ve kullanıyorum ve de çok memnunum yani tek sorunum telefonun kasası çok değişik kirlendiği an geri dönüş yok sanırım yani ben ne yapacağımı bilemiyorum sizce orjinal kasası satılıyormudur ya da nasıl temizleyebilirim ? :( yardım please..

• noki xl modelinde skpe ve benzeri programlar kullanmadan sadece şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılabilir mi?

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 18:28:6 >
  • telefonun kullanıcısıyım haytımda böyle book gibi telefon görmedim alal 7 ay falan oldu kilit düğmesi 2 defa bozuldu.hd video oynattamıyor çok yavaş hemen ısınıyor.sonra bi gün bi uyandım telefonun içi ful su dolu nemi içine alıyormuş ekranı sürekli ıslak gibi oluyor bide.telefon bi defa düştü ekranı hal çalışıyodu ama ekranı tuzla buz oldu.yaptırması 180 lira servisleri de berbat ayrıca 1 ayda gelmiyor telefon sarjı çabuk bitiyor.istediğiniz oyunları indiremiyorsunuz ramı 1 gb değil 720 mb falan dahili tepolama birimi de 2 gb yazıyor ama 1 gb yani tamamen fiyasko bi telefon bu arada arayüzü launcher indirilip değiştirilebiliyor..ARTIK NOKİA KOKTU....

• Hayatımda bu kadar kötü telefon görmedim. Resmen çöp. Verdiğimiz paraya yazık ya.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.