Şimdi Ara

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
28.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada wr g2nin incelemesini ve all seasons ve all weather arasındaki farkı okuyabilirsiniz.
    http://tires.about.com/od/Tire_Reviews/fr/Nokian-Wr-G2-All-Season-Tires.htm

muhtemelen daha önce bahsetmedim. geçen sene kışlık lastik alacakken fiyatının uygun olmasından dolayı wr g2'yi de araştırmıştım. yurtiçi bilgiler çok çarpıtıldığı için yurtdışı site ve incelemeleri okumuştum.
  • wrg2 nokianın resmi sitesinde 'winter tyres' kategorisinde. yani kış lastiği

ayrıca

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/

burada da 'Ultra High Performance Winter' kategorisinde

dikkat ederseniz 'all weather plus' hemen yukarıda 'Premium Touring All Season' kategorisinde. hatta ayrı ayrı puanlanmış. nokianın wrgx diye bir sınıflandırması yok, bu bilgi tamamen balon.

wrg2 kış lastiğidir, zorlamayın bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabansipsak -- 25 Ekim 2013; 18:19:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

wrg2 nokianın resmi sitesinde 'winter tyres' kategorisinde. yani kış lastiği

ayrıca

dikkat ederseniz 'all weather plus' hemen yukarıda 'Premium Touring All Season' kategorisinde. ayrı ayrı puanlanmış

tabi ki wintertyres kategorisinde olacak. zira nokian lastikleri iki sınıfa ayırıyor. wr g2ye yazlık lastik diyecek hali yok.
    ancak nokianın kendi sitesinde her modelin açıklamasında winter tyre derken wr g2 ye all season diyor. yukarı da yazdım. Türkçeye de çevireyim mi?

http://www.tyrereviews.co.uk sitesi ingiliz menşeili kullanıcı yorumları sitesidir. üretici sitesi değil.

özetle wr g2'nin nokianın kendi sitesinde de dediği gibi kışın da sorun yaşatmayacak 4 mevsim lastiğidir. ancak salt kış lastiği değildir.

• noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, İngiltere dememen gerekiyor idi.

Sonuç olarak,

1 - Siteye bakınız, hatta kendi verdiğiniz sayfaya lütfen ve sayfanın yukarısında "You are here" yanında bulunan lastiğin kategorisini okuyunuz lütfen.

2 - Hiçbir sitesinde kış lastiği olarak tanıtmadığına emin misiniz? Örneğin İtalya? Fransızca versiyonunda?

Tekrar vurguluyorum, lastik markalarının stratejileri, lastik gruplandırmaları pazara göre değişebilir. Tire amerikan ingilizcesinde lastik anlamına gelmektedir; dolayısıyla sizin baktığınız siteler Amerikan siteleridir. Dolayısıyla farklı bir pazar, ürün pazarlaması farklı, yaklaşım ve yorumlar farklı. Biz kış lastiğini ne zaman öneriyoruz? Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğü zaman... Orada 7 derecenin altına düştüğü zaman sıcaklıklar kış geldi demiyorlar merak etmeyin. Mevsim farkı, yol tipleri, coğrafya herşey açıklar farkı...

Son olarak şunu da belirteyim, bizim işimiz lastik; ama satmak anlamında değil. İşimiz markalarla, lastik modelleriyle, tüketicilerle... 50 kişilik uluslararası bir ekibiz.
    Yorumlarla çıkarım yapmıyoruz. Ama böyle düşünmenizi de anlayışla karşılıyorum, sorun değil.

Anladığım kadarıyla siz de bu alanda gayet ilgilisiniz, bilinçli tüketicilerin olması çok güzel.

İyi haftasonları diliyorum.

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezulteo Lastik -- 25 Ekim 2013; 18:31:33 >

• Resmi bilgi;

D3/A3 is the continuation of G2, but the Americans have adopted G2 also for all-weather use.

D3/A3 is clearly winter tyre, not all-weather as it is not used in Europe as all-weather because for that purpose there is All-Weather+.
    American´s don’t have D3/A3.

There is no new info about these what you or the customers have not known or could not have found before. All these info have been available on the net for a long time.

If you would have checked ourwww.nokiantyres.com web page before D3/A3 was launched, G2 would have been listed there under winter tyres.
    D3/A3 is the next generation from G2 so no need for you to change your thinking.

• quote:

Orijinalden alıntı: kry08

Resmi bilgi;

D3/A3 is the continuation of G2, but the Americans have adopted G2 also for all-weather use.

D3/A3 is clearly winter tyre, not all-weather as it is not used in Europe as all-weather because for that purpose there is All-Weather+.
    American´s don’t have D3/A3.

There is no new info about these what you or the customers have not known or could not have found before. All these info have been available on the net for a long time.

If you would have checked ourwww.nokiantyres.com web page before D3/A3 was launched, G2 would have been listed there under winter tyres.
    D3/A3 is the next generation from G2 so no need for you to change your thinking.

bu yazının olduğu kaynak??? (bir bilgi resmi bilgidir denince resmi olmuyor.)

• Yaz kış farketmez Continental den vazgeçmem. Fiyatı biraz pahalı gibi ama hiç üzmüyor. Evet diğer markaların bazı durumlarda en iyi performansı sunsalarda geriye kalan durumlarda vasat kalıyorlar. Genel ortalamada en iyi continental oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rezulteo Lastik

Haklısınız, İngiltere dememen gerekiyor idi.

Sonuç olarak,

1 - Siteye bakınız, hatta kendi verdiğiniz sayfaya lütfen ve sayfanın yukarısında "You are here" yanında bulunan lastiğin kategorisini okuyunuz lütfen.

2 - Hiçbir sitesinde kış lastiği olarak tanıtmadığına emin misiniz? Örneğin İtalya? Fransızca versiyonunda?

Tekrar vurguluyorum, lastik markalarının stratejileri, lastik gruplandırmaları pazara göre değişebilir. Tire amerikan ingilizcesinde lastik anlamına gelmektedir; dolayısıyla sizin baktığınız siteler Amerikan siteleridir. Dolayısıyla farklı bir pazar, ürün pazarlaması farklı, yaklaşım ve yorumlar farklı. Biz kış lastiğini ne zaman öneriyoruz? Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğü zaman... Orada 7 derecenin altına düştüğü zaman sıcaklıklar kış geldi demiyorlar merak etmeyin. Mevsim farkı, yol tipleri, coğrafya herşey açıklar farkı...

Son olarak şunu da belirteyim, bizim işimiz lastik; ama satmak anlamında değil. İşimiz markalarla, lastik modelleriyle, tüketicilerle... 50 kişilik uluslararası bir ekibiz.
    Yorumlarla çıkarım yapmıyoruz. Ama böyle düşünmenizi de anlayışla karşılıyorum, sorun değil.

Anladığım kadarıyla siz de bu alanda gayet ilgilisiniz, bilinçli tüketicilerin olması çok güzel.

İyi haftasonları diliyorum.

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli..

nokianın fransız sitesi yok. (resmi olarak)

bir çok sitesine baktım. (1-2 adet kalmıştır.) avrupa sitelerinde WR G2 yer almıyor. onun yerine "all weather +" modeli yer alıyor. mesela italya sitesinde de wr g2 yerine all weather + modeli yer alıyor.

illaki yazılanları Türkçeye çevireceğiz yani.

WR G2 modeli;
    The WR G2, Nokian Tyres’ third generation in the unique line of “All-Weather Plus” tires, offers the best performance in every season. The asymmetrical inside-out tread pattern allows our engineers to design different areas of the tread to focus on the different driving conditions you will encounter throughout the year. So while seasons may change, your choice of all-weather tires remains the same: Nokian WR G2.

all weather plus lastiklerinin 3. jenerasyonu olan WR G2 modeli bütün mevsimlerde en iyi performansı sunar. Mühendislerimizin tasarladığı özel tasarım tüm yıl boyunca karşılaşabileceğiniz değişik yol durumuları ile baş edebilmeye odaklanmıştır. bu yüzden tüm mevsim lastiklerinizde seçiminiz: nokian.

WR D3 modeli;

Nokian WR D3 winter tyre reached the highest recommendation “good” and “especially recommended” in the 2013 winter tyre tests of German automobile club ADAC and consumer organization test Stiftung Warentest. Nokian was ranked among the best and was graded the best ADAC assessment with “good”. Its “strengths: well balanced tyre properties, best tyre on dry asphalt, good on snow and on wet asphalt. The Nokian WR D3 (185/60 R15) achieves the ADAC grade “good” in all these important test criteria: snow, ice, wet, dry, fuel consumption, wear.

Nokian WR D3 got an excellent test win in Auto Motor und Sport magazine in Germany. The Nokian WR D3 drives the competitors into a corner, collecting 99 points out of 100 on snow. It has exceptional performance level on snow. WR D3 has also short braking distance on dry and well balanced handling properties.

nokian wr d3 kış lastiği alman otomobil klubü adac tarafından yapılan kış lastiği testinde iyi ve özellikle tavsiye edilen ödülünü almıştır.................
    wrd3 kar üstünde 100 üzerinden 99 almış olup aynı zamanda kuru ve ıslak zeminde kısa fren mesafesi sunarak dengeli sürüş sağlamaktadır. (özü bu şekilde)

bakın birinde tüm mevsim vurgusu yapılırken diğerinde kar ve ıslak zemin vurgusu yapılıyor. zira biri kış lastiği diğeri ise kışın sorun çıkarmayacak 4 mevsim.
     Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli.. Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli.. Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli..

• nokia lastik diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

ayrıca

dikkat ederseniz 'all weather plus' hemen yukarıda 'Premium Touring All Season' kategorisinde. ayrı ayrı puanlanmış

tabi ki wintertyres kategorisinde olacak. zira nokian lastikleri iki sınıfa ayırıyor. wr g2ye yazlık lastik diyecek hali yok.
    ancak nokianın kendi sitesinde her modelin açıklamasında winter tyre derken wr g2 ye all season diyor. yukarı da yazdım. Türkçeye de çevireyim mi?

http://www.tyrereviews.co.uk sitesi ingiliz menşeili kullanıcı yorumları sitesidir. üretici sitesi değil.

özetle wr g2'nin nokianın kendi sitesinde de dediği gibi kışın da sorun yaşatmayacak 4 mevsim lastiğidir. ancak salt kış lastiği değildir.

Siz ne kadar anlatırsanız anlatın anlamayacaktır. Good Year vector serisi lastikleri kış lastiği diye satıyor mu? Hayır.. O da all weather plus.. Nokian'ın global sitede bile 4 season diye geçiyor dediğiniz gibi.. Bu konunun anlaşılmayacak bir tarafı yok.

WRg2 ile aynı sınıftaki WRA3'ün de ilk sayfadaki test videosunu tekrardan hatırlatıyorum.. Adamlar düz yolda yardırıp gidebiliyor.. Ancak videonun sonunda lastik su koyuveriyor.. Bu kadar da basit.
    Wrg2 ve WRA3 bu markanın ürettiği en zayıf lastikler.. Bu nedenle ultra performans kategorisinde zaten.. Dişli bir kar lastiği, dağ tepe çıkar.. Yazın yüksek sürat yapabildiğiniz bir lastikten bunu beklemek de , iddia etmek de abes..

Forumda ima edilmeye çalışılan "Nokian'ın her lastiği kışın mükemmel bir seçimdir" algısı da reklam kokan haretten başka birşey değildir.

Alana, kullanana bir şey diyen yok. Sonuçta dandik bir mal almıyorlar.. Ancak kışın her koşulda yolda bırakmayacak bir lastik arayışı içinde olanlar şiddetle bu iki modelden uzak durmalılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

ayrıca

Siz ne kadar anlatırsanız anlatın anlamayacaktır. Good Year vector serisi lastikleri kış lastiği diye satıyor mu? Hayır.. O da all weather plus.. Nokian'ın global sitede bile 4 season diye geçiyor dediğiniz gibi.. Bu konunun anlaşılmayacak bir tarafı yok.

WRg2 ile aynı sınıftaki WRA3'ün de ilk sayfadaki test videosunu tekrardan hatırlatıyorum.. Adamlar düz yolda yardırıp gidebiliyor.. Ancak videonun sonunda lastik su koyuveriyor.. Bu kadar da basit.
    Wrg2 ve WRA3 bu markanın ürettiği en zayıf lastikler.. Bu nedenle ultra performans kategorisinde zaten.. Dişli bir kar lastiği, dağ tepe çıkar.. Yazın yüksek sürat yapabildiğiniz bir lastikten bunu beklemek de , iddia etmek de abes..

Forumda ima edilmeye çalışılan "Nokian'ın her lastiği kışın mükemmel bir seçimdir" algısı da reklam kokan haretten başka birşey değildir.

Alana, kullanana bir şey diyen yok. Sonuçta dandik bir mal almıyorlar.. Ancak kışın her koşulda yolda bırakmayacak bir lastik arayışı içinde olanlar şiddetle bu iki modelden uzak durmalılar..

hatta nokian firması bu iki lastiğin üretimini hemen durdurmalı, bu iki lastiği kim tasarladıysa işten atmalı. zira sizin içinizdeki yangın ancak söner :))))

• quote:

quote:

quote:

quote:

ayrıca

hatta nokian firması bu iki lastiğin üretimini hemen durdurmalı, bu iki lastiği kim tasarladıysa işten atmalı. zira sizin içinizdeki yangın ancak söner :))))

içimizdeki yangın ancak rant uğruna 4 mevsimlik lastiği kış lastiği diye yutturmaya çalışıp insanların hayatlarını tehlikeye atanlar cezalarını bulduklarında söner.

• quote:

quote:

...

Bu "alaya alma" zırvaları sıkmadı mı artık. Yazacak birşeyiniz yoksa saçmalamanız gerekmiyor. Nokian bu lastiği hangi amaçla tasarladı ise, o isimle satıyor. Nokian markası sizin gibi forum köşelerinde yıllarca bu lastiğin reklamını yapmaya çalışırken eline yüzüne bulaştıran sahte üyelikleri haketmiyor. Hatta zarar veriyor.

Bu konunun amacı markayı kötülemek değil, marka ve model seçerken yanlış olan bir algıyı düzeltmeye çalışmak. Siz ise konuyu baltalamaktan başka birşey yapmıyorsunuz.İçinde yangın olan sizsiniz. Ben bildiklerimi yazdım ve yoluma devam ettim. ancak süz sürekli konuyu debertliyorsunuz.

Siz kimsiniz?
    Lastiği kullanıyor musunuz?
    Satıyor musunuz?
    Gönülden mi bağlısınız?

Üzerinde "all weather plus" yazan bir lastiğe bu lastik "4 mevsimdir" dememiz, sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.

Bunları soruyorum çünkü mesajlarınız git gide "laf ebeliğine" doğru kayıyor. Konuda tartışma istemediğimi söyledim.

Ben aracımı almadan önce 5 yıllık 3000 mesaj içeren bir konuyu 2 kere baştan sona okuyan biriyim.
    Lastik almadan önce ne kadar test varsa okuyan, ulaşmaya çalışan bir insanım.
    Treadware değerinden Traction A,AA değerlerine kadar inceler öyle alırım.
    Araca 5 kişi binerken farklı, 7 kişi binerken hemen oracıkta basınçlarını fabrikadan istenilen düzeye çeken bir insanım.

31 yaşındayım ve 19 yaşından beri araba kullanırım. 4 aracım oldu 4ünün de kullanım kitapçıklarını okumuş biriyim. Sonuncusunun püf noktalarını pdf dosyası yapıp telefonumda bile bulundururum.

Araçlarımı satarken sayfalarca çıktı verip yapılan bakımları ve ilerideki bakımları nerede ne kadara nasıl yaptıracaklarını bile hazırlayıp vermiş biriyim.

Böyle titiz biri size mantıklı bir cevap yazdığı zaman.. Size zamanın ayırıp, ADAM yerine koyup cevap verdiği zaman. Ya düzgün cevap verin. Ya da yazmayın.

Kimse sizi bu konuya zorla getirmiyor.

Bu konu hakkında daha fazla polemiğe girmek de istemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

...

Bu "alaya alma" zırvaları sıkmadı mı artık. Yazacak birşeyiniz yoksa saçmalamanız gerekmiyor. Nokian bu lastiği hangi amaçla tasarladı ise, o isimle satıyor. Nokian markası sizin gibi forum köşelerinde yıllarca bu lastiğin reklamını yapmaya çalışırken eline yüzüne bulaştıran sahte üyelikleri haketmiyor. Hatta zarar veriyor.

Bu konunun amacı markayı kötülemek değil, marka ve model seçerken yanlış olan bir algıyı düzeltmeye çalışmak. Siz ise konuyu baltalamaktan başka birşey yapmıyorsunuz.İçinde yangın olan sizsiniz. Ben bildiklerimi yazdım ve yoluma devam ettim. ancak süz sürekli konuyu debertliyorsunuz.

Siz kimsiniz?
    Lastiği kullanıyor musunuz?
    Satıyor musunuz?
    Gönülden mi bağlısınız?

Üzerinde "all weather plus" yazan bir lastiğe bu lastik "4 mevsimdir" dememiz, sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.

Bunları soruyorum çünkü mesajlarınız git gide "laf ebeliğine" doğru kayıyor. Konuda tartışma istemediğimi söyledim.

Ben aracımı almadan önce 5 yıllık 3000 mesaj içeren bir konuyu 2 kere baştan sona okuyan biriyim.
    Lastik almadan önce ne kadar test varsa okuyan, ulaşmaya çalışan bir insanım.
    Treadware değerinden Traction A,AA değerlerine kadar inceler öyle alırım.
    Araca 5 kişi binerken farklı, 7 kişi binerken hemen oracıkta basınçlarını fabrikadan istenilen düzeye çeken bir insanım.

31 yaşındayım ve 19 yaşından beri araba kullanırım. 4 aracım oldu 4ünün de kullanım kitapçıklarını okumuş biriyim. Sonuncusunun püf noktalarını pdf dosyası yapıp telefonumda bile bulundururum.

Araçlarımı satarken sayfalarca çıktı verip yapılan bakımları ve ilerideki bakımları nerede ne kadara nasıl yaptıracaklarını bile hazırlayıp vermiş biriyim.

Böyle titiz biri size mantıklı bir cevap yazdığı zaman.. Size zamanın ayırıp, ADAM yerine koyup cevap verdiği zaman. Ya düzgün cevap verin. Ya da yazmayın.

Kimse sizi bu konuya zorla getirmiyor.

Bu konu hakkında daha fazla polemiğe girmek de istemiyorum.

uzun uzun yazmışsın, cevap vermesem ayıp olur :)

bak 21 eylül 2013 tarihli mesajın. 'O gün bugündür gıcığım bu markaya. ' diye ifade kullanmışsın. linki burada;

http://forum.donanimhaber.com/m_81547230/tm.htm (f3'e basın, gıcığım yazınca çıkıyor)

mesajı edit etme, print screen yaptım :)

şimdi bu mesajdan sonra işin gücün markayı kötülemek, alacakları soğutmak vs. sırf bu iş için gıcıklığına 'nokian kışlık lastik alacaklar iki defa düşünmeli' diye başlık açmışsın. dikkat et wrg2 alacaklar iki defa düşünmeli dememişsin, tüm modelleri içerecek şekilde nokian kışlık lastik alacaklar iki defa düşünmeli' başlığı açmışsın. sonra kullandığın wrg2 modeli ile ilgili yorumdan önce hiç kullanmadığın bir model wra3'e giydirmişsin, sırf markaya gıcıklık olsun diye. her mesaja üşenmeden cevap yazıp sonra insanlardan 'tarafsız' yorumlarına inanmalarını bekleyeceksin. gıcık olduğun markayla ilgili kim inanır artık yorumların negatif eğilimli olmadığına? adamların o modeli ne için tasarladıkları belli iken 'wrg2 nokianın yüz karası' demenin neresi tarafsızlık? başta güzel güzel cevap verdim ama sizin niyetiniz başka. sizin yangın anca nokian batarsa falan söner :))

kullandım bu markayı ve herkes gibi gayet memnun kaldım, markaya gönülden bağlıyım diyelim, seçenekler arasında en yakın o. yukarıda bir sürü video paylaştım wrg2 modeliyle alakalı. hepsi de o anlattığın kütle kar, park yerinden çıkma,yokuş vs.ilr ilgili. hepsini izle, iyi lastik değil mi? o lastik türkiye şartları için kış lastiğidir. tedarikçi de bu yüzden kış lastiği olarak satıyor. kuzey amerikada 4 mevsim kullan ne olacak? ama burada kış şartlarında gayet kulanılır. yani sırf markaya gıcığın var diye tutturmuşsun 'insanların güvenliği tehlikeye giriyor' diye. git dava aç, ama dua et hakim sabuncubeli videosunu izlememiş olsun :)) bu kadar ısrarla, hırsla markayı kötüleyince birilerinin çıkıp cevap vermesi doğal.

bu arada o adam madam muhabbetini hiç yazmadın varsayıyorum, seviyeyi korumak adına.

daha önce de dediğim gibi, nokianın bana bir güzellik yapması lazım bu kadar mesajdan sonra :))

• üstad boşa uğraşıyorsun. önce şunu ;

quote:

Forumda WR G2 modelinin özellikle rampalarda zayıf kaldığını ve kütle kar ile baş etmesinin zayıf olduğunu yazmıştım. Bugün youtube'da çeşitli videolar izlerken karşıma bu kez de A3 modelinin bir test videosu geldi.

Bu video yeni seri A3'ün de G2'den pek farkı olmadığını gösteriyor. Düz yolda esip gürleyen lastik rampalarda su koyuveriyor. ÖZellikle videonun son dakikasında rampada durup, geri kalkış yapıldığında ne yazık ki bunu başaramadığını da göstermişler.

sonra da şunu yazan adama laf anlatmaya çalışıyorsun, farkındasın di mi?

quote:

Ben wrg2 lastikleri o 2 videodan etkilenerek aldım. Lastik zarar görmesin diye de 4 çelik jant ile birlikte aldım. Ama herşey video ile olmuyor.

• quote:

uzun uzun yazmışsın, cevap vermesem ayıp olur :)

bak 21 eylül 2013 tarihli mesajın. 'O gün bugündür gıcığım bu markaya. ' diye ifade kullanmışsın. linki burada;

http://forum.donanimhaber.com/m_81547230/tm.htm (f3'e basın, gıcığım yazınca çıkıyor)

mesajı edit etme, print screen yaptım :)

şimdi bu mesajdan sonra işin gücün markayı kötülemek, alacakları soğutmak vs. sırf bu iş için gıcıklığına 'nokian kışlık lastik alacaklar iki defa düşünmeli' diye başlık açmışsın. dikkat et wrg2 alacaklar iki defa düşünmeli dememişsin, tüm modelleri içerecek şekilde nokian kışlık lastik alacaklar iki defa düşünmeli' başlığı açmışsın. sonra kullandığın wrg2 modeli ile ilgili yorumdan önce hiç kullanmadığın bir model wra3'e giydirmişsin, sırf markaya gıcıklık olsun diye. her mesaja üşenmeden cevap yazıp sonra insanlardan 'tarafsız' yorumlarına inanmalarını bekleyeceksin. gıcık olduğun markayla ilgili kim inanır artık yorumların negatif eğilimli olmadığına? adamların o modeli ne için tasarladıkları belli iken 'wrg2 nokianın yüz karası' demenin neresi tarafsızlık? başta güzel güzel cevap verdim ama sizin niyetiniz başka. sizin yangın anca nokian batarsa falan söner :))

kullandım bu markayı ve herkes gibi gayet memnun kaldım, markaya gönülden bağlıyım diyelim, seçenekler arasında en yakın o. yukarıda bir sürü video paylaştım wrg2 modeliyle alakalı. hepsi de o anlattığın kütle kar, park yerinden çıkma,yokuş vs.ilr ilgili. hepsini izle, iyi lastik değil mi? o lastik türkiye şartları için kış lastiğidir. tedarikçi de bu yüzden kış lastiği olarak satıyor. kuzey amerikada 4 mevsim kullan ne olacak? ama burada kış şartlarında gayet kulanılır. yani sırf markaya gıcığın var diye tutturmuşsun 'insanların güvenliği tehlikeye giriyor' diye. git dava aç, ama dua et hakim sabuncubeli videosunu izlememiş olsun :)) bu kadar ısrarla, hırsla markayı kötüleyince birilerinin çıkıp cevap vermesi doğal.

bu arada o adam madam muhabbetini hiç yazmadın varsayıyorum, seviyeyi korumak adına.

daha önce de dediğim gibi, nokianın bana bir güzellik yapması lazım bu kadar mesajdan sonra :))

Mesajımı neden editleyim. Benim herşeyim ortada.

Cımbızla çekip çıkarttığınız cümlenin devamını da koysaydınız aslında cevap vermeme bile gerek kalmazdı.

"Geçen sene konu da açtım hatırlarsın. O gün bugündür gıcığım bu markaya.

Gönlümü fethettiği bir yer vardı. O da dimdik bir bayırdan aşağı inmemiz gerekiyordu, lastiklere güvenmediğimden 8 aylık hamile eşimle yürüyerek inecektik ama ben kayıp düşünce mecbur arabaya geçtik.

Sabahın ilk saatleri cepheden rüzgar yemiş ve cam gibi olmuş o buzda çizgiden çıkmadan indi. Hatta yoldaki herkes bize manyak mısınız der gibi baktı.. Birinin yanında durdum aşağı indirebilirim arabaya binin dedim.. adam korktu binmedi..

ama indik Allah'a şükür.
    "

Linki tıkladığımızda bahsettiğin gıcık olmanın ardından bakın bakalım ne yazmışım...

Aldığı üründe memnuniyetsilik yaşayan her müşteri o markaya karşı bir tepki olabilir. Kaldı ki kimse sizin gibi markaya aşık olmak zorunda da değil. Gıcık olma cümlesinden önce yaşadığım mağduriyetleri yazmışım.

Nedir o satırlar:
    "Kendi tecrübemi de forumda defalarca belirttim. youtube'daki mazda 6 sürücüsünün gazıyla aldım ancak defalarca yolda kaldım. 4 kış lastiği olup da aracını kışın alışveriş merkezi otoparkına bırakan olur mu?

Olur.. Yan komşumun Getzi petlas kış lastikleri ile çıktı, indi. Ben ise marketin sağındaki yokuşu birilerinin itmesi ile çıktım.

İstinye park yokuşunda kaldım, arkadaş ön kaputta zıpladı öyle çıkabildim.

İş yerime gittim. İçeri giremedim. Yol kenarına park ettim. 3 saat sonra tampon altına kadar kar vardı.. ama ezip çıkamadı.. 1 saat kürekle yol temizledim öyle çıktım.."

Bu satırlar sonrası zil takıp oynayacak halim yoktu. Ama ben yine de lastik ile memnuniyet yaşadığım ki oldukça önemli bir tecrübeyi de paylaşmışım

Nedir o? Buzdaki şahane performansı.

İlk günden beri de hep aynı şeyi yazıp çiziyorum. Belki de buzdaki performansını önemseyen pek çok kişi benim bu yorumumdan sonra bu lastiği tercih bile etmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

üstad boşa uğraşıyorsun. önce şunu ;

quote:

Forumda WR G2 modelinin özellikle rampalarda zayıf kaldığını ve kütle kar ile baş etmesinin zayıf olduğunu yazmıştım. Bugün youtube'da çeşitli videolar izlerken karşıma bu kez de A3 modelinin bir test videosu geldi.

Bu video yeni seri A3'ün de G2'den pek farkı olmadığını gösteriyor. Düz yolda esip gürleyen lastik rampalarda su koyuveriyor. ÖZellikle videonun son dakikasında rampada durup, geri kalkış yapıldığında ne yazık ki bunu başaramadığını da göstermişler.

sonra da şunu yazan adama laf anlatmaya çalışıyorsun, farkındasın di mi?

quote:

Ben wrg2 lastikleri o 2 videodan etkilenerek aldım. Lastik zarar görmesin diye de 4 çelik jant ile birlikte aldım. Ama herşey video ile olmuyor.

Gelelim size..

Etkilendiğim video amatör bir kullanıcının çektiği video. Peki benim hiç kullanmadığım ve WRG2 ile aynı sınıftaki ve aynı karakterdeki WRA3 hakkında koyduğum video ne videosudur?

Bir derginin makale için hazırladığı TEST videosudur.

Kullandığım ifadeye bakın "düz yolda esip gürleyen lastik, rapmalarda su koyuveriyor"

Peki siz benim hakkımda ne gibi ifadeler kullanıyorsunuz?

"bırak ya gitsin çin malı lastik alsın.. sunny alsın.. toyo alsın.. yarın birgün lastik balans tutmayınca gelir burada konu açar biz de görürüz."

Fark ortada..

Ayrıca konu başlığı "nokian kışlık lastik alacaklar iki kez düşünmeli"

Neden mi?

Çünkü bu markanın kışlık lastik diye sattığı bazı modeller aslında "all season" yani 4 mevsim.

Ha diyorsunuz ki nokianın 4 mevsimi bizim ülkemiz için yeterlidir. Bırakalım da buna satın alacak arkadaşlar karar versin.

WRD3 ve diğer hakkapeliitta serisi için birşey söylememişim zaten..

• Bu arada lastik ile ilgili 2011 yılında açtığım konuda budur.

http://forum.donanimhaber.com/m_57740308/f_//tm.htm#57740308

Konu başlığı "Nokian kışlık lastik aldım ama.."

Konuyu açtığımda tarih 15 Şubat 2012 yani benim lastiklerin ilk yılı..

Bakarsanız ilk yıl yaşadığım tüm olumlu yanları dile getirmişim. Ancak lastiğin güven vermemesi üzerine danışmak için konu açmışım.

O konuda da bu konuda da hem memnuniyetimi hem de memnuniyetsizliğimi dile getirmişim.

Bence kendi adıma üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum, benim yerime bir başkası böyle konular açsa ben boşu boşuna masrafa girmeyecektim. Herhangi dişli bir lastik benim işimi görecekti.. Bu konuyu da bunun için açtım. "Gıcık da olsam" lastiğin hakkını yemeden anlattım.

Yorumlarım objektif değil subjektif ancak testler ve lastiğin türü konusu gayet objektif çünkü mantık yürütmeden direk üretici ve testleri yapanların ifadeleridir.

• quote:

Bu arada lastik ile ilgili 2011 yılında açtığım konuda budur.

http://forum.donanimhaber.com/m_57740308/f_//tm.htm#57740308

Konu başlığı "Nokian kışlık lastik aldım ama.."

Konuyu açtığımda tarih 15 Şubat 2012 yani benim lastiklerin ilk yılı..

Bakarsanız ilk yıl yaşadığım tüm olumlu yanları dile getirmişim. Ancak lastiğin güven vermemesi üzerine danışmak için konu açmışım.

O konuda da bu konuda da hem memnuniyetimi hem de memnuniyetsizliğimi dile getirmişim.

Bence kendi adıma üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum, benim yerime bir başkası böyle konular açsa ben boşu boşuna masrafa girmeyecektim. Herhangi dişli bir lastik benim işimi görecekti.. Bu konuyu da bunun için açtım. "Gıcık da olsam" lastiğin hakkını yemeden anlattım.

Yorumlarım objektif değil subjektif ancak testler ve lastiğin türü konusu gayet objektif çünkü mantık yürütmeden direk üretici ve testleri yapanların ifadeleridir.

neyse, bu sene istanbula kar yağarsa aynı yokuşlarda toyo'ları deneyin bakalım, lastikleriniz hayırlı olsun. karda, buzda ve ıslak zeminde ne yapıyor? su birikintilerine hızlı girildiğinde ne tepki veriyor? objektif yorum yaparsanız biz de o modelle alakalı fikir sahibi oluruz.

selamlar.

• Kar yağdığında arabayı çıkarmıyorum yılda 700 TL tasarruf ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.