Şimdi Ara

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
28.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede petlasdan başkası yalan jeep den şirket aracıma kadar petlas kullanıyorum.bir tek traktör lastikleri iyi değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

2 3 haftadır öyle araştırıyorum gecen sene sattıgım arabamda lassa snoways vardı memnundum sıkıntıda cıkarmadı ,ama biraz sert lastikti buzda fazla güven vermedi bana oyuzden yeni aldıgım aracımın lastik ebatıda degişik zaten yeni kışlık lastik almak gerekiyor.
    michelinin desenini acıkcanı bende begenmedim ,yalnız continentalin desenleri güzel hamuruda iyi geldi bana.
    yalnız size sorum şu siz nokian wrg2 modelini kullandınız sanırım bu model hangi ebatların modeli ?
    birde nokianın en son cıkan modeli wrd3 mü oluyor ? benim ebatlar 195 65 15

G2 veya A3 gibi modeller biraz daha kuru zemine odaklı kış lastikleri, diş yapısına bakarsanız zaten dört mevsim lastik gibi olduğunu görürsünüz.

Islak ve karlı zeminde performans istiyorsanız WRD3 almanız daha sağlıklı olur. Ben de Peugeot 308 için, 195/65/15 ebatlarında 4 tane WRD3 almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: net w

2 3 haftadır öyle araştırıyorum gecen sene sattıgım arabamda lassa snoways vardı memnundum sıkıntıda cıkarmadı ,ama biraz sert lastikti buzda fazla güven vermedi bana oyuzden yeni aldıgım aracımın lastik ebatıda degişik zaten yeni kışlık lastik almak gerekiyor.
    michelinin desenini acıkcanı bende begenmedim ,yalnız continentalin desenleri güzel hamuruda iyi geldi bana.
    yalnız size sorum şu siz nokian wrg2 modelini kullandınız sanırım bu model hangi ebatların modeli ?
    birde nokianın en son cıkan modeli wrd3 mü oluyor ? benim ebatlar 195 65 15

G2 veya A3 gibi modeller biraz daha kuru zemine odaklı kış lastikleri, diş yapısına bakarsanız zaten dört mevsim lastik gibi olduğunu görürsünüz.

Islak ve karlı zeminde performans istiyorsanız WRD3 almanız daha sağlıklı olur. Ben de Peugeot 308 için, 195/65/15 ebatlarında 4 tane WRD3 almayı düşünüyorum.

195 65 15 nokıan wrd3 modellerinin fiyatını sordum tanesine 210 dediler bana çok para gibi geldi yalnız 2012 üretimli ise 160 a veririz dediler fakat ben yeni 2013 üretim istiyorum kafam karışık bakalım.sizde bir sorsanız fiyatını bilgi verseniz ?

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    olay budur... dediğiniz gibi herkes ihtiyacına göre araştırıp karar vermeli. biri için a seçeneği doğru iken başkası için b seçeneği doğrudur...

sizin için söylemiyorum elbette ama yeri geldi ufak bir yorum eklemek isterim. lastik alırken atlanan bir diğer nokta da sadece marka ve modele göre değerlendirme yapmanın mümkün olmadığıdır.

örneğin X marka bir lastik 205/55/16 ebat ve T sınıfında en iyi sonucu verirken, aynı marka, model ve ebatta ancak H sınıfı bir lastikte kötü sonuçlar verebilir. ya da aynı marka, model ve aynı sınıf bir lastik de sadece ebatı değiştiği için çok kötü veya tam tersi çok iyi sonuçlar verebilir.

kısacası, lastik işinde bir tane doğru yok, dediğiniz gibi her koşula göre değerlendirme yapmak ve o koşul için en iyi olanı seçmek lazım. yoksa para sokağa gidiyor...
  • Bugün 205-55-16 Toyo Gsi-5 94T lastiklerimin siparişini verdim. Çarşamba yada Perşembe günü taktıracağım.

Nette en ucuz 212TL bulmuştum ama bir arkadaş vasıtası ile 185TL'ye buldum. 3 ay ertelemeli taksitli fiyatı. Benim açımdan çok iyi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Bugün 205-55-16 Toyo Gsi-5 94T lastiklerimin siparişini verdim. Çarşamba yada Perşembe günü taktıracağım.

Nette en ucuz 212TL bulmuştum ama bir arkadaş vasıtası ile 185TL'ye buldum. 3 ay ertelemeli taksitli fiyatı. Benim açımdan çok iyi oldu.

güle güle kullanın ilerleyen zamanda yorumlarınızı bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

Bu ülkede petlasdan başkası yalan jeep den şirket aracıma kadar petlas kullanıyorum.bir tek traktör lastikleri iyi değil

Güle güle kullanın. Ben de petlasın özellikle kışlık lastiklerine büyük rağbet var ancak desen yapısına baktığımız zaman. Karda tutunmayı sağlayan vakum çizgilerinin çok yetersiz kaldığını görüyorum. Resmi tam ekran yapıp yakından inceleyin siz de göreceksiniz. Çizikler 1mm derinlikte.. Yani lastik benim gibi çok km yapan biri için 2mm inceldiğinde kullanılamaz hale gelebilir.

Ayrıca vakum çizgilerinin dışında lastikte neredeyse en ufak bir mühendislik yok. Yada var ama kullanıcı ile paylaşılmıyor. Bence bir Türk markası biraz daha özenli bir çalışma yapmalı eğer daha çok müşteriyi cezbetmek istiyorsa.

petlas w651

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli..

Bu da bugün siparişini verdiğim Toyo gsi-5

Bu da memnun kalmadığım nokian wr g2

Bu ilk mesajda test videosu olan Nokian WR A3, Video sonunda dik yokuşta su koyuveriyor.

Bu da Nokian'ın WR serisinin en güçlü adaylarından biri WR D3

Bu ultra grip 8

Bu da michelin alpin

• Toyo ve petlas harici hiçbirini almam hepsini denedim 20 cm kar altı buz zeminde ug8 özellikle rezalet petlas hepsinden iyi toyo kışlık ise ağır vasıta minübüs tarzı araçlarda petlasdan da iyi cidden üzülüyorum boşuna para vermeyin ecnebi markalara yazık

• quote:

Toyo ve petlas harici hiçbirini almam hepsini denedim 20 cm kar altı buz zeminde ug8 özellikle rezalet petlas hepsinden iyi toyo kışlık ise ağır vasıta minübüs tarzı araçlarda petlasdan da iyi cidden üzülüyorum boşuna para vermeyin ecnebi markalara yazık

ug8 serisi hakkında memnun olmayan ilk defa sizi görüyorum. Açıkçası lastik deseni biraz da ıslak zeminde iş yapsın gibi bir izlenim bıraktı bende, o yüzden aynı fiyat da olsa ug8 almak istemiyordum. UG8in hoşuma giden kısmı 3D kitleme teknolojisi ama kullanmadığım için bilemiyorum.

Benim istediğim biraz daha yırtıcı bir desen olması idi. O yüzden gsi-5 tercih ettim. Bu yıl nasib olursa kütle karda performansını çok merak ediyorum.
  • İstanbul-ankara gibi yerlerde idare eder ama yozgat doğusundan itibaren topuk tipisi ve yol üstü 10+ karda rezildi

• geçen sene söylediğimde inanmamışlardı. insanlar gaza gelip aldılar. WR G2 modeli kışlık lastik değildir. 4 mevsim lastiktir. nokian'ın Türkiye sitesi hariç tüm sitelerinde 4 mevsim lastik olarak geçmektedir. o nedenle ağır kış şartlarında iyi performans göstermeyecektir.

burada kusur nokian'ın ithalatçısında. lastiği kışlık lastik diye satmaması gerekiyordu.
  • quote:

quote:

Toyo ve petlas harici hiçbirini almam hepsini denedim 20 cm kar altı buz zeminde ug8 özellikle rezalet petlas hepsinden iyi toyo kışlık ise ağır vasıta minübüs tarzı araçlarda petlasdan da iyi cidden üzülüyorum boşuna para vermeyin ecnebi markalara yazık

ug8 serisi hakkında memnun olmayan ilk defa sizi görüyorum. Açıkçası lastik deseni biraz da ıslak zeminde iş yapsın gibi bir izlenim bıraktı bende, o yüzden aynı fiyat da olsa ug8 almak istemiyordum. UG8in hoşuma giden kısmı 3D kitleme teknolojisi ama kullanmadığım için bilemiyorum.

Benim istediğim biraz daha yırtıcı bir desen olması idi. O yüzden gsi-5 tercih ettim. Bu yıl nasib olursa kütle karda performansını çok merak ediyorum.

Peki bu lastiği nerden bulacağız.Hiç bir yerde yok 205/55/16 ebatta

• quote:

Orijinalden alıntı: rosea

quote:

quote:

Peki bu lastiği nerden bulacağız.Hiç bir yerde yok 205/55/16 ebatta

Ben maltepe serlas dan aldım. Dün de taktirdim. Benim disimda 8 takım daha sipariş vardı. 2013 26.hafta ve yanyana ug8 ile koydum. Good year extreme serisi anca baş edebilir diye düşünüyorum.

• Kış lastiği almayı düşünüyorum.UG8 de karar kılmıştım ama gsi-5 de lastik desenleri cidden dediğiniz gibi üzerinde ciddi uğraşılmış.Tabii desen tek başına yeterli değil lastiğin karışımı da çok önemli.Deneyimlerinizi bekliyoruz.Bakalım nasıl bir lastik :)

Aldığınız lastiğin ebatları ve fiyatı nedir bilgi verirmisiniz :)
  • kesinlikle katiliyorum , bu vakte kadar nerdeyse 10 yildir hep michelin alpine kullandim , inanilmaz memnundum.gecen sene nokian aldim acaip pismanim.
    birak kari buzu asfaltta bile bi garip lastik.dis yapisindan midir nedir? araba duz yolda giderken az direksiyon cevirince 4 lastik birden kayiyo hissine kapiliyorum.
    baktim benimkiler nokian-wr-g2 imis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 13 Ekim 2013; 21:30:07 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rosea

Kış lastiği almayı düşünüyorum.UG8 de karar kılmıştım ama gsi-5 de lastik desenleri cidden dediğiniz gibi üzerinde ciddi uğraşılmış.Tabii desen tek başına yeterli değil lastiğin karışımı da çok önemli.Deneyimlerinizi bekliyoruz.Bakalım nasıl bir lastik :)

Aldığınız lastiğin ebatları ve fiyatı nedir bilgi verirmisiniz :)

Günaydın benim orj ölçüm 215 55 16 93v ancak bu ebatta gsi5 yok. Olsa da pahalı olacaktı. O yüzden 205 55 16 aldım. Yük ve hiz endeksi 94t. O yüzden benimki gibi 1600kg ağırlığı olan araçlarda bile kullanılabilir. Değişim oranı makul % 2den az.

Fiyat olarak ben geçen seneki fiyattan aldım. Tanesi 185tl. Çünkü kirsehirdeki depodan hangi tarihli lastik geleceğini bilmiyorlardi. Riske girdim tamam dedim. Lastikler haziran 2013 üretimi çıktı. Bana bu fiyattan bu sene satmayacagini söyledi bilemiyorim.

Netten serlas diye aratirsaniz telefon nolari çıkıyor. Doğan beyin aracılığı ile arıyorum diyebilirsiniz.

Konuya bu hafta bir daha cevap yazamayabilirim çünkü şuan Mısır dayım ve başka bir ülkeye gecicem. Orada internet olduğu da muamma.

Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

• wrd3 modelini kullanan var mı nokıanın ,wrg2 den pek memnun olan yok wrd3 hakkında iyi yorumlar var .
  • para varsa michelin yoksa game over .. böylemiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

Boşverin, bırakın o toyo alsın, sunny alsın. Nasılsa çok değil ikinci sezonda gelir "lastiklerimde bir titreme sorunu var, bir türlü çözemedik, niye balans tutturamıyoruz bu lastiklere, bir fikri olan var mı" diye konu açar.

Kendi çıkamadığı rampalara bakıp, bir tane de kullanıcı videosundan destek alıp bir lastiği yerden yere vuruyor, benim kullanıcı yorumumu da "kişisel fikirlere göre hareket etmekle, öznellikle" eleştiriyor ama kendisi de evin konumuna, 2 sokak farka göre lastik seçiyor baksanıza...

O gayet bilimsel çalışıyor aslında, öznel olan bizleriz...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

quote:

nokian dört mevsim lastiği kış lastiği diye satıyor alırken dikkat edin!
    wr g2 modelinin üzerinde "Four Seasons" yazıyor ancak Nokian bayi ve distribütörleri Türkiye'de bu lasitği kış lastiği adı altında satışa sunmuş
    lastiğin üzerinde yazana mı inanalım yoksa sizin sözünüze mi??

wrg2 finlandiya için dört mevsim, türkiye için kış lastiği sınıfında. oranın 4 mevsimi buradaki kış ile aynı, özellikle istanbula çok uygun wrg2 ler.

yanlışınız var çünkü lastiğin üzerinde "North America Only" yazıyor! yani sadece Kuzey Amerika için.
    dolayısıyla Finlandiya hava şartlarıyla alakası yok

finlandiyada çivisiz dört mevsim olarak satılıyor, avrupada bir çok ülkede kış lastiği olarak satılıyor, üzerindeki yazı kuzey amerika yazsa da benzer iklimlerde neden kullanılmasın? türkiyede özellikle kışın çok sert geçmediği yerler için, sulu kar ve soğuk ıslak zemin için çok başarılı. ama karın uzun süre yerde kaldığı yerlerde wrd3 çok daha iyi.

sizin bu lastik için finlandiya şartlarında dört mevsim demeniz yanlış tekrar yazıyorum çünkü lastiğin üzerinde sadece kuzey amerika için diyor
    ayrıca benzer iklim şartlarında tabi ki kullanılabilir ancak kuzey amerika için benzer iklim şartlarında dört mevsimdir, finlandiya için değil
    ben yorum katmıyorum lastiği ben kullanıyorum kış lastiği arayan alamamalı diyorum avrupada kış lastiği diye satılması da yanlış

Nokian lastik konusunda sıkışınca gelip burada mesajları +1'lemek ile bu işler olmuyor..

Herkes kış lastiğini kendi ihtiyacı için alır. Evinin önüne çıkamayacak lastiği sırf marka savunmak adına da savunmaz. Benimle aşık atmak yerine savunduğunuz lastiğin önce hangi sınıfta olduğuna bir bakın. Finlandiyadaki 4 mevsim ülkemzde kış lastiğidir diyerek kendinizi komik duruma düşürmüşken bir de gelip cevabı verilen eski mesajlara +1 yazarak kendinizi daha da gülünç duruma düşürmeyin.

Kanada da yapılan test sonuçları ortada..
    WRG2'nin aldığı puan ortada..
    WRA3'ün test videosu konuda.
    Benim tercih ettiğim Gsi-5'in teknolojileri ve deseni de ortada..
    Memnun kalmazsam seneye de bu lastik ile konu açarım.. Takım tutar gibi marka tutacak halim yok. Yeter ki başkaları tercihini yaparken olumlu olumsuz her türlü tecrübeyi öğrensin. Forum bunun içindir.

Almak isteyen onu alır.. Almak istemeyen başka lastik araştırır alır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.