Şimdi Ara

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
28.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 sene önce goodyear ug8 kullandım.Harika bir lastikti.Tamamen karla kaplı zeminde 90 km hız yaptığımı biliyorum.Lastik o kadar stabil ve güven veriyorki bunu hissediyorsunuz.Bu lastiklerimi geçen sene kardeşime verip nokian wrg2 aldım.

Şunu söyleyebilirim.Öncelikle wrg2 4 mevsim finlandiya koşullarında kullanılmak üzere tasarlanmış bir lastik.Bu yüzden lastik havalar iyi olduğunda (15-20 derece gibi) hamur gibi olmuyor yaz lastiği gibi rahat kullanabiliyorsunuz fren mesafesinde diğer kış lastikleri gibi güvensiz değil. fakat iş karlı zemine geldiğinde daha önce kullandığım ug8 gibi değil.Bahsettiğim yolda 40-50 km ile giderken bile lastik güven vermiyor sağa sola kayma eğilimi gösteriyor stabil değil.Rampa çıkışlarda az karda gayet güzel tırmanıyor bunda bir sorun yaşamadım.Ama dur kalklarda ug8 kadar kesinlikle başarılı değil.Bunu da şuna bağlıyorum lastik daha yüksek sıcaklıklarda da kullanılabilmesi için hamuru diğer kış lastiklerine göre sert üretilmiş. Bu da lastiğin karda muadillerine göre daha kararsız bir sürüşe sebep oluyor ve sağa sola kayma eğilimi gösteriyor.Bu yüzden bence lastiği alırken özelliğine ve amaca göre almakta fayda var.Eğer ben karda rahat araba kullanmak istiyorum diyorsanız farklı bir lastiğe yönelin.

Benim size tavsiyemde goodyear ug8 dir.Ben memnun kalacağınıza eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosea -- 5 Ekim 2013; 11:07:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Lastik arayışım şu sıralar gizli bir cevher üzerine ypğunlaştı.. Toyo Gsi-5. Özellikle deseni ve barındırdığı teknoloj ile henüz gözümle görmesem de beni benden aldı diyebilirim.

Toyo japon malı bir lastik ve japonlar Kanada piyasasına girmek için gidip oralarda 6 ay testler yapıyorlar. Ve sonunda şu desene sahip Gsi-5 doğuyor.

Nokian kışlık lastik alacaklar 2 kez düşünmeli..

Şimdi bu konuda bunun ne alakası var diyebilirsiniz.. Bu lastik studded yani çivili lastiklerinkine benzer bir performans verebilsin diye "microbit" denen nano bir teknoloji ile üretiliyormuş. Ceviz kabuğu parçacıkları lastik hamuruna karıştırılıyor. Ve onca kılcal çizgiler, çok yönlü bloklar, blokları destekleyen yan tünelkanatları, lastik kenarında buz parçalayıcı tırnaklara ek olarak bir de bu kabuk parçaları tutunmaya destek oluyor.

2011'de de bir test yayınlanıyor. İşte zurnanın zort dediği an geliyor..

Listeye göz attığımızda Nokian hakkapeliitta serisi ile zirveyi elde tutuyor.

Bilmeyenler için bu lastikler şöyle bişi..

Bu da bu serinin pençeleri..

Bu listeye 12 numaradan giren Gsi-5 pek çok bilindik markayı da geride bırakmış. Çivisiz lstikler içinde de neredeyse EN İYİ kar ve buz performansını vermiş..

Peki Nokian alırken 2 kere düşün diyen biri konuda Nokianın zirve yaptığı bir listeyi neden paylaşır..

Cevap, listenin altında eski dostu WR G2'yi gördüğü için.. 49. sıraya bakınız..

Listenin en sonlarında bir Nokian yüz karası var.

Nokian WR G2.. Kar performansı 54 lastikten 53. sırada...

Ben boşuna bu konuyu bu modeli iyi tanıtmak için açmadım. İsteyenin zoruna gitsin.. İş zorlu koşullar olunca.. WR G2 sizi bende olduğu gibi, ilk mesajdaki test videosunda olduğu gibi yarı yolda bırakabilir.

:))) toyo fena lastik değil, ben de şaşırmıştım linkini yazdığım test sonuçlarını görünce;

http://forum.donanimhaber.com/m_68674272/f_/key_TOYO%252BSnowprox%252BS%252B953%252B90%252Bpaun//tm.htm#68674272

burada wrd3'ten sonra 2. olmuş.

sizin test sonuçları çok güzel, toyo 12. sırada. demişsiniz ki 'Çivisiz lstikler içinde de neredeyse EN İYİ kar ve buz performansını vermiş'

listenin 5. sırasına bakın bakalım ne yazıyor? hakkapeliitta r bu lastik civisiz kış lastiğidir. demek ki çivisiz lastikte de en iyi kar ve buz performansını yine nokian veriyormuş. hatta şu an n11'de satılıyor bu lastik.

http://www.n11.com/nokian-19565-r15-95r-xl-hkpl-r-xl-kis-lastigi-P15346247

bu lastik 'extreme nodric conditions' için üretilmiş. wrd3 ile bir karşılaştırması var.

http://www.youtube.com/watch?v=TJHNZvaYqRE

https://www.youtube.com/watch?v=oXHXdK2_47w

http://www.youtube.com/watch?v=EVSp5dmIbkM

bu çivisiz lastik çivili diğer rakipleri bile geride bırakmış. wrd3 almanyada ödül alan lastik, ondan bile çok daha iyi. ama zemine göre lastik seçmek lazım. avrupa veya türkiye için wrd3 yetiyor.

bu arada dediğim gibi ug8'in muadili wrg2 değil, wrd3'tür. hakaapeliitta r'nin muadili de yok. varsa yazın bakalım. ug8 de çok iyi lastik ama wrg2 sulu kar, ıslak zemin lastiği, ug8 kadar karda stabil durmaz. çoğu lastikten yine fazla iş yapar.

kış lastiğinde nokianın üzerine yine kış lastiği yokmuş demek ki.

zorunuza gitmesin. yeni model de hakkapeliitta r2. araştırın bakın.

ama siz almayın nokian falan. çin malı alın, sunny alın.

daha iyi araştırın, foruma test sonucu yazarken tongaya düşmeyin.

selamlar.

• listenin 5. sırasına bakın bakalım ne yazıyor? hakkapeliitta r bu lastik civisiz kış lastiğidir. demek ki çivisiz lastikte de en iyi kar ve buz performansını yine nokian veriyormuş. hatta şu an n11'de satılıyor bu lastik.

Listenin 5. Sırasına bakıyorum. Ama kar performansı gsi nin daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşverin, bırakın o toyo alsın, sunny alsın. Nasılsa çok değil ikinci sezonda gelir "lastiklerimde bir titreme sorunu var, bir türlü çözemedik, niye balans tutturamıyoruz bu lastiklere, bir fikri olan var mı" diye konu açar.

Kendi çıkamadığı rampalara bakıp, bir tane de kullanıcı videosundan destek alıp bir lastiği yerden yere vuruyor, benim kullanıcı yorumumu da "kişisel fikirlere göre hareket etmekle, öznellikle" eleştiriyor ama kendisi de evin konumuna, 2 sokak farka göre lastik seçiyor baksanıza...

O gayet bilimsel çalışıyor aslında, öznel olan bizleriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 5 Ekim 2013; 15:02:38 >
  • quote:

Bu model hepsiburada indirimi ike geçen sene gözde oldu. Bir de youtube daki mazda 6 var ki etkikenmemek içten bile değil. Ancak benim işimi görmedi. Belki 2 sokak aşağıda otursam yada başka semtte olsa evim hiç farketmeyip çok memnun da kalabilirdim. Ama ne yazık ki dik yerlerde ve özellikle kütle karda desenden dolayı iş yapmadı. Beklentisi böyle olanlar varsa dediğiniz modelleri de ilgi alanına eklemeli. Wr g2 sanki nokianin en iyi kar lastiği gibi bir algiya kapilanlar için uyarı niteliğinde bir konu açtım bende.

WR G2 zaten Nokian'ın en iyi modeli değil ki, WRD3 daha iyi diye biliyorum. Tabii kar ve ıslak zemin performansı açısından bahsediyorum.

Ekleme, bana kalırsa WRG2 veya WRA3, kış lastiği değil de dört mevsim lastik sınıfında düşünülmeli. Beklentiniz de ona göre olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 5 Ekim 2013; 15:30:25 >

• Arkadaşımız aslında çok faydalı bir konu açmış ve wrg2 hakkında çok önemli ve hayati detaylar vermiş dolaysıyla lastiğin eksik taraflarını da belirttiği için bu lastik hakkında bilgi arayanlara oldukça yararlı olacak bir konu olmuş.
    Ancak her konuda olduğu gibi burada da marka (takım) savaşları başlamış, ki bunlar boş işler.
    Lastik konusunda oldukça hassasımdır, hatta arabada paraya en çok kıydığım (hatta israf boyutunda) unsurdur.
    Her zaman aracımdaki lastikleri uzun uzun araştırarak alırım ve hiç bir zaman eski (ömrünü tamamlamış değil sadece eski) lastik kullanmadım.
    Dolaysıyla neredeyse kullanmadığım marka kalmadı.
    Araçlarımı limitlerinde kullandığım zamanlar olur ve limitlerini çok iyi bilirim (herkes bildiğini düşünür ama öyle değildir) ayrıca tam 15 yıldır aynı marka ve bu markanın modellerini çok uzun zamanlar kullandığım için araba nerede yoldan kopar nerede durur milimetrik bilirim
    Bütün bu saydığım şeyler nedeniyle insanların çok çok memnun oldukları lastiklerin mutlaka eksik bazı taraflarının olduğunu fark etmem çok uzun sürmüyor.
    Bu nedenle de iyi ile kötüyü ayırt edecek bir tecrübenin yazdığı şeyler benim için bir test verilerinden çok çok daha önemlidir.
    Örneğin 205/55/16 da en iyi yol tutuşa sahip lastik neredeyse bütün testlerde conti cpc 5 değilmi (hatta foruma sorun herkes oldukça memnundur) evet öyle ama o testin yapıldığı hava sıcaklığı kaçtı bunu göz önünde bulundurmazsanız sadece ve sadece yanılırsınız.
    Örneğin ben yanıldım çünkü saatlerce araştırmama rağmen bu lastiği alırken bu konuda bir yorum yoktu, ama daha lastiği araca takıp bir kaç test yaptıktan sonra (bu forumada yazdım) yazın ne olur bilinmez diye düşündüm ve sonuçta lastik yazın sıcakta yol tutuş anlamında kesinlikle daha alt değerlere düşüyor. Dolaysıyla bahar sıcaklıklarında gerçekten çok iyi yol tutan lastik yazın normal bir lastik haline geliyor. Şimdi benim bu yazdığım şey bu lastik hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler için bulunmaz bir nimettir adac'mış oymuş buymuş hiç bir testten bu bilgiyi edinemezsiniz.
    O yüzden bu şekilde tecrübelerini paylaşan insanlara marka savunuculuğu yapmak yerine teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.
    SON SÖZ: Bunca yıllık tecrübem derki herşeyi her durumda mükemmel olan bir lastik modeli ve markası yoktur
    (Daha geçen hafta kardeşimin aracına nokian kış lastiği aldım banada saldırmayın)

• Hayırlı olsun yeni lastik. Umuyorum benim yaşadıklarımı yaşamaz. Bu arada güzel yorumun için teşekkür ederim sevgili otomobilci_x :)

Benim konuyu açma gayem açık. Kullandığım üslup ortada. Başlık belli. Ortaya koyduğum fikirler ve testler de..

Ben düşüncelerimin doğru olduğunu düşünüyorum ama sadece benim dediğim doğru diye bir iddiam yok. Ifadelerim çoğu zaman yumusaltilmis ve kesin yargılardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.

Neden mi? Ne yazık ki kullandığı marka ve model ile olumsuz birşey duymaya tahammülü olmayan insanlar var ne yazık ki. Herkes kendi fikrini yazsın ama üslup ve usul bilmeden yazılan mesajlar insanı üzüyor.

• ben o yüzden artık foruma kendime hakim olabildiğim ölçüde konu açmıyorum ve yorum yazmıyorum (bu konuda da hakim olamadım )
    konuya direk taraf olmak istemediğimden(tartışmak ve hedef olmak istemediğimden diyelim) konunun aslına hiç girmek istemiyorum ama yazdığınız şeyler bence önemli ve değerli sonuçta bu lastik nokianın en iyi kış lastiği falanda değil (zaten koyduğunuz tabloda bunun örneği) arkadaşlar neden bu kadar kızmışlar anlamadım.
    Daha önce nokian'ın bir yaz modelini satın almış ve detaylı testlere tabi tutmuştum (6-7 yıl öncesinde) bir çok anlamda beni tatmin etmemişti. (lütfen marka fanatikleri saldırıya geçmesin) benim açımdan nokian lastikleri her zaman alınabilir lastiklerdir ama fiyatları uygunsa ha kış lastiğinde hakkapellitta diyorsanız tamam ama her modeline hakkapellitta muamelesi yapmakta abesle iştigal etmektir.
    kardeşime aldığım lastiklere gelince fiyatları oldukça uygundu bu nedenle tercih ettim sonuçta ayda şehir içi 300-400 km yapan bir panda da bayan kullanacak o yüzden iş görür.

• 1 ay içinde 4 tane kış lastiği alcam bu konuyu gördüğüm iyi oldu, petlas düşünüyordum ama bakalım lastikçimiz ne diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Arkadaşımız aslında çok faydalı bir konu açmış ve wrg2 hakkında çok önemli ve hayati detaylar vermiş dolaysıyla lastiğin eksik taraflarını da belirttiği için bu lastik hakkında bilgi arayanlara oldukça yararlı olacak bir konu olmuş.
    Ancak her konuda olduğu gibi burada da marka (takım) savaşları başlamış, ki bunlar boş işler.
    Lastik konusunda oldukça hassasımdır, hatta arabada paraya en çok kıydığım (hatta israf boyutunda) unsurdur.
    Her zaman aracımdaki lastikleri uzun uzun araştırarak alırım ve hiç bir zaman eski (ömrünü tamamlamış değil sadece eski) lastik kullanmadım.
    Dolaysıyla neredeyse kullanmadığım marka kalmadı.
    Araçlarımı limitlerinde kullandığım zamanlar olur ve limitlerini çok iyi bilirim (herkes bildiğini düşünür ama öyle değildir) ayrıca tam 15 yıldır aynı marka ve bu markanın modellerini çok uzun zamanlar kullandığım için araba nerede yoldan kopar nerede durur milimetrik bilirim
    Bütün bu saydığım şeyler nedeniyle insanların çok çok memnun oldukları lastiklerin mutlaka eksik bazı taraflarının olduğunu fark etmem çok uzun sürmüyor.
    Bu nedenle de iyi ile kötüyü ayırt edecek bir tecrübenin yazdığı şeyler benim için bir test verilerinden çok çok daha önemlidir.
    Örneğin 205/55/16 da en iyi yol tutuşa sahip lastik neredeyse bütün testlerde conti cpc 5 değilmi (hatta foruma sorun herkes oldukça memnundur) evet öyle ama o testin yapıldığı hava sıcaklığı kaçtı bunu göz önünde bulundurmazsanız sadece ve sadece yanılırsınız.
    Örneğin ben yanıldım çünkü saatlerce araştırmama rağmen bu lastiği alırken bu konuda bir yorum yoktu, ama daha lastiği araca takıp bir kaç test yaptıktan sonra (bu forumada yazdım) yazın ne olur bilinmez diye düşündüm ve sonuçta lastik yazın sıcakta yol tutuş anlamında kesinlikle daha alt değerlere düşüyor. Dolaysıyla bahar sıcaklıklarında gerçekten çok iyi yol tutan lastik yazın normal bir lastik haline geliyor. Şimdi benim bu yazdığım şey bu lastik hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler için bulunmaz bir nimettir adac'mış oymuş buymuş hiç bir testten bu bilgiyi edinemezsiniz.
    O yüzden bu şekilde tecrübelerini paylaşan insanlara marka savunuculuğu yapmak yerine teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.
    SON SÖZ: Bunca yıllık tecrübem derki herşeyi her durumda mükemmel olan bir lastik modeli ve markası yoktur
    (Daha geçen hafta kardeşimin aracına nokian kış lastiği aldım banada saldırmayın)

hocam ortada marka savaşı yok. tüm kış lastikleri aşağı yukarı aynı işi yapıyor. aradaki farklar da çoğu kullanıcının fark edebileceği farklar değil. arkadaş konuyu açarken 'wrg2 alacaklar iki defa düşünmeli' yazmamış. nokian lastik alacaklar iki defa düşünmeli yazmış. herkes tabiki kullanıcı olarak tecrübelerini yazacak fakat böyle bir bilgi verme şekli yok.

continental dışında ben de neredeyse tüm marka lastikleri kullandım. içlerinde kış lastiği olarak en hoşuma giden, fark yaratan lastik nokian w+ idi. yaz lastiği olarak da nokian h idi. şu an araçta bridgestone var yazlık, kışlık da alpin var, bir ay sonra taktıracağım. aracın üzerinde geldiği için değiştirmedim. kullanmış biri olarak diyorum ki bu lastik bu başlığı hak etmiyor. ister takım savaşı deyin, ister marka fanatizmi, ikisiyle de alakası yok. testlere ben de çok itibar etmem, kendi kullanımımla anlamam lazım lastiği. ben kullandım beğendim diye değil, gerçekten çok iyi olduğu için yorum yazıyorum bu lastikle ilgili. her lastik her durumda iyi değildir, bu zaten bilinen bir şey de adam çin malı daha iyi diyorsa bir sürü cevabı hak ediyor. ki başlığı açan arkadaş bir liste paylaşmış, listenin ilk 5'i nokian. şu an benim aracın üzerindeki lastiklerle ilgili de çok yorum yapabilirim ama biri çıkıp bridgestone hemen yarılıyor, sağlam lastik değil dese ona da cevap veririm, hak etmiyor çünkü.

siz iyi bir kullanıcı olarak bu kış wrd3 kullanın, kendinizi bizim takımda savaşırken bulacaksınız.

• Hocam ben 10 yıldır bu forumdayım hiç bir marka için savaşmadım bundan sonrada hiç niyetim yok
    Mesela benim beğendiğim de bir çok marka var ama ben hiç birisinin ne eleştiri nede memnuniyet konularına yorum yapmıyorum sonuçta birisi para vermiş memnun kalmış yada kalmamış onu paylaşıyor. Marka babamın malı değil ya ne derse desin yorumundan öğreneceğim bir şey varsa onu alır gerisini kaale almam.
    Arkadaşın konu başlığı sizce yanlış olabilir ama (sizde bunu belirtirsiniz zaten) sizin de tavrınız eleştirdiğiniz noktanın aynısı.
    Yani siz arkadaşın külliyen nokianı eleştirdiğini söylüyorsunuz ama aynı zamanda sizde külliyen nokianı savunuyorsunuz.
    Neyse dediğim gibi ben nokian aldım kullandım şu anda da haftaya kardeşimin aracına nokian lastikleri takacağız (evde bekliyorlar geçen hafta aldım) benim kullandığım en iyi lastikler değillerdi (tabi nokianın en iyi modelleride değillerdi onunda bilincindeyim) her zaman tekrarda alabilirim (fiyat performans olarak bakarım) ama bir başkası da (mesela konuyu açan arkadaş) almış memnun kalmamış ve fikirlerini söylüyor (ki söylediği şeylerde doğru) siz direk marka olayına giriyorsunuz bence burası yanlış.
    Saygılarımla.

• nokian marka kış ve yaz lastikleri kullandık babamın aracında 5 sene. Gayette memnun kaldık.Hatta birine çivi girdi tabandan girip yanaktan çıktı. O şekilde tamir yaptırıp uzun yol yapmıştık hiç birşey olmamıştı. Lastikler ömrünü doldurup lastikleri değiştirirken , lastikçi hayret etti Kendi aracımda da ug8 kullanıyorum ondan da memnunum.
  • Contiwinter akar her türlü

• quote:

Hocam ben 10 yıldır bu forumdayım hiç bir marka için savaşmadım bundan sonrada hiç niyetim yok
    Mesela benim beğendiğim de bir çok marka var ama ben hiç birisinin ne eleştiri nede memnuniyet konularına yorum yapmıyorum sonuçta birisi para vermiş memnun kalmış yada kalmamış onu paylaşıyor. Marka babamın malı değil ya ne derse desin yorumundan öğreneceğim bir şey varsa onu alır gerisini kaale almam.
    Arkadaşın konu başlığı sizce yanlış olabilir ama (sizde bunu belirtirsiniz zaten) sizin de tavrınız eleştirdiğiniz noktanın aynısı.
    Yani siz arkadaşın külliyen nokianı eleştirdiğini söylüyorsunuz ama aynı zamanda sizde külliyen nokianı savunuyorsunuz.
    Neyse dediğim gibi ben nokian aldım kullandım şu anda da haftaya kardeşimin aracına nokian lastikleri takacağız (evde bekliyorlar geçen hafta aldım) benim kullandığım en iyi lastikler değillerdi (tabi nokianın en iyi modelleride değillerdi onunda bilincindeyim) her zaman tekrarda alabilirim (fiyat performans olarak bakarım) ama bir başkası da (mesela konuyu açan arkadaş) almış memnun kalmamış ve fikirlerini söylüyor (ki söylediği şeylerde doğru) siz direk marka olayına giriyorsunuz bence burası yanlış.
    Saygılarımla.

neyse bu kadar cevaptan sonra nokianın bana bir güzellik yapması lazım artık :))

selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

quote:

Hocam ben 10 yıldır bu forumdayım hiç bir marka için savaşmadım bundan sonrada hiç niyetim yok
    Saygılarımla.

neyse bu kadar cevaptan sonra nokianın bana bir güzellik yapması lazım artık :))

selamlar.

• Bir metin yazikirken başlık fikir verir.

İlk paragrafin ilk cümleleri ana fikri veren ve metnin içeriğini veren yardımcı cumlelerle desteklenir.

Benim ilk medajima donun ve deyin ki şu cumleniz şu markayı karalama amaçlı.

Nokian markasına garezim olsa alıp kullanmazdim. Başlık sonrası konuyu okursanız olayın wrg2 modeli ike başladığını ve a3 serisi ile devam ettigini anlarsınız.

Konuyu nokian savaşı haline getirenler de belli. Ben kendilerinden konuyu tartışma haline getirmemelerini rica ediyorum.

225 55 16 ölçüsünde 450tl gibi rakamlara bile satılmaya çalışılan wr g2 modeli ile başımdan geçenleri anlatiyorum. Üstüne deseni benzer A3 modelinin birebir test videosunu koyuyorum.

Üstüne liste başı nokian olan ancak benim ilgikendigim modelin basarisizligini gösteren test paylasiyorum.

Bu testte snow traction verisini baz alarak çıkarımda bulunuyorum ama birileri buna tebessüm koyarak cevap verme ihtiyaci duyuyor.

Bu konu tartışma konusu değildir. Konu basligi nokian nasıldır yada nokian kötüdür de değildir. Yaz lastikleri de, marka imajı da umrumda değil.

2 yıl önce birileri böyle konu açsa idi ben dik bir semtte oturduğum için bu lastikleri almazdim. Geçen yıl 8 aylık oğlumu annesi ile bir arkadaşıma bırakmak için yola ciktigimda başlayan karı görünce eve hemen geri dönerdim. Çünkü o gün bu lastikler yüzünden eşim ve oglum cayır başı mevkiinde arkadaşında kaldı. Neden mi? Karda araba kullanamayan ben ve arkadaşım bu aracı ana caddeye cikartamadik. Kaputta zıplayan arkadaşım olmasa yenikoyu ferahevlere bağlayan yokusts kalacaktı araba. O nedenle geri almaya da cesaret edemedim.

Ben bu tecrübe sonrası passat sahibi arkadaşıma bu modeli aldırmadım. Kendim de almam. Alana da saygi duyarım neticede bir mal almak. Ötesi berisi bu kadar.

Ikide bir yazdığınız sunny markası ile de bir alakam yok. Arkadaş aldığı gün balon yaptı. Ona da ug8 al diye ısrar ettim ama maddi durumu iyi değildi.

Bugün hor gördüğünüz o lastiğe Allah mahcup etmesin ne diyeyim.

• nokian lastiklerin kışlık fiyatları micheline ,contiye göre nasıl ? nokian aklımda ama tam güvenemiyorum sonucta michelin gibi popüler pazarı yok ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

nokian lastiklerin kışlık fiyatları micheline ,contiye göre nasıl ? nokian aklımda ama tam güvenemiyorum sonucta michelin gibi popüler pazarı yok ülkemizde.

Ebatına göre değişiyor. Aslında kışlık lastikte ülkemizde 2 trend var. Bir kısım parasına değil özelliklerine yada markasına güvenerek pahalı lastik tercih ediyor. Diğer kesim de kış lastiği olsunda çamurdan olsun deyip bulduğunu takıyor.

Bunun arasında kalan araştırıp alanlar ise azınlıkta olup, bazen böyle nokian yada toyo gibi iyi markaları dahaucuza denk getirebiliyor. Örneğin bugün Debica Frigo II modelini araştırdım gerçekten iyi işler çıkarttığı şeyler gördüm.

Bence bir kış lastiği 4 yıldan sonra pek iş yapmaz. Bunu göz alarak çok çok büyük meblaları ödemeye gerek var mı bilmiyorum.

Kar dediğimiz zaman tutunma ,çn desen yapısı ve hamur kalitesi ön planda.. Michelnin hamur kalitesinden şüphem yok ama desen yapısının diğer markalardan pek bir farkı yok..

• Arkadaşlar kışlık lastik alırken (aslında her şeyi alırken) ne yapacağınızı ne için kullanacağınızı gözden geçirin.
    Bizim insanımızda bi defa en pahalısı en iyisidir mantığı var ama iş öyle değil.
    Ben ankarada iken arabama gerçekten çok iyi bir kış lastiği alırım (ailemin oturduğu yer bol yokuşlu ve yüksek bir yer)
    kocaelinde 9 yıl kaldım hiç bir aracıma (şehir merkezinde oturuyordum) kış lastiği almadım hiç bir günde eksikliğini hissetmedim.
    şimdi konyadayım sabah erken evden çıkmam gerekiyor bu yüzden bir takım kış lastiği alacağım ama burası düz bir şehir o yüzden sadece düz yolda karlı zeminde iş görecek bir lastik lazım bu yüzdende abartmaya gerek yok ne zaman kar yağar (hava durumundan takip ederek) o zaman lastikleri takdıracağım (evime 50 metre mesafede lastikçi var) ve mümkün olan en kısa zamanda da (mart ayında) söktüreceğim çünkü yakıt yol tutuş vesaire gibi durumlarda kış lastikleri hiç iyi değiller.
    Bu nedenlerle de 200 tl yi geçmeyecek bir lastik alacağım ve büyük ihtimalle debica frigo olacak (159 tl)
    Bütün bunları neden anlattım: Kendi kriterlerinizi oluştururken, kendiniz için benzer değişkenleri yorumlayınız ve değişkenlerinize uygun lastiği seçiniz.
    Birde unutmayın buz olayı çok farklı bir olaydır buzda kar lastiği, kış lastiği vesaire sizi korumaz mutalaka çivili lastik veya zincir gerekir.
    Aman ha kış lastiğim var ben her yere gider her yeri iner çıkarım gibi bir anlayışa sahip olmayın sonunuz hüsran olur.
    Saygılarımla...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: net w

nokian lastiklerin kışlık fiyatları micheline ,contiye göre nasıl ? nokian aklımda ama tam güvenemiyorum sonucta michelin gibi popüler pazarı yok ülkemizde.

Ebatına göre değişiyor. Aslında kışlık lastikte ülkemizde 2 trend var. Bir kısım parasına değil özelliklerine yada markasına güvenerek pahalı lastik tercih ediyor. Diğer kesim de kış lastiği olsunda çamurdan olsun deyip bulduğunu takıyor.

Bunun arasında kalan araştırıp alanlar ise azınlıkta olup, bazen böyle nokian yada toyo gibi iyi markaları dahaucuza denk getirebiliyor. Örneğin bugün Debica Frigo II modelini araştırdım gerçekten iyi işler çıkarttığı şeyler gördüm.

Bence bir kış lastiği 4 yıldan sonra pek iş yapmaz. Bunu göz alarak çok çok büyük meblaları ödemeye gerek var mı bilmiyorum.

Kar dediğimiz zaman tutunma ,çn desen yapısı ve hamur kalitesi ön planda.. Michelnin hamur kalitesinden şüphem yok ama desen yapısının diğer markalardan pek bir farkı yok..

2 3 haftadır öyle araştırıyorum gecen sene sattıgım arabamda lassa snoways vardı memnundum sıkıntıda cıkarmadı ,ama biraz sert lastikti buzda fazla güven vermedi bana oyuzden yeni aldıgım aracımın lastik ebatıda degişik zaten yeni kışlık lastik almak gerekiyor.
    michelinin desenini acıkcanı bende begenmedim ,yalnız continentalin desenleri güzel hamuruda iyi geldi bana.
    yalnız size sorum şu siz nokian wrg2 modelini kullandınız sanırım bu model hangi ebatların modeli ?
    birde nokianın en son cıkan modeli wrd3 mü oluyor ? benim ebatlar 195 65 15

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.