Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
523.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 195/65/15 ölçülerinde yazlık lastik alacağım ve önerinye ihtiyacım var. Nokian hep takip ettiğim lastik ve HB de şuan Line modelin fiyatı 150+%10 indirimli (03/2016). Toplamda 540 TL.

Nasıldır bu lastik? Yanakları ince ve çabuk aşınıyor diye yorumlar okudum. Şuan üstünde Michelin Energy Saver var çok memnunum ama yenisi 220 TL civarı. Başka tavsiye edeceğiniz marka var mı? Araç 307 1.4 HDİ. Petlas alsam mı diye de düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağrı1979 Ç kullanıcısına yanıt
    Ben de 195 60 15 kullanıyorum, daha 5000 km olmadı ama gayet memnunum, yumuşak bir lastik

Yanakları çabuk aşınıyor olayına katılmıyorum, zira siz 65 yanak alacaksınız, zaten ebat yanaklı

Sizin ebatta var mı bilmiyorum ama bazı ebatlarda xl olan model var, varsa onu tercih edebilirsiniz

Nokian üzmez

• Herkes nokian diyor bana biraz sert geldi michelin e göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oztr85

09.03.2016 da aldığın 4 adet Nokian İline lastiklerimden 2'si 12 gün sonra (yaklaşık 250km) yanaklardan yarılmıştı. Garantiye gönderildi. Bugün Kormetal Nokian'a telefon açtım. Lastiklerde kusur bulunmadığı söylendi. Bir çukurdan geçmiş ya da bir yere lastiklerin sürtündüğü söylendi. Verilen yanıt olumsuz oldu. Doğrudur yeni lastik olması lastikte hasar yaşanmayacak anlamına gelmez. Hatta 2 lastik olsa bile lastik hasar görebilir. Ben İstanbul'da yaşıyorum ve kullandığım yollar asfalt. Ona rağmen ufak tefek çukurlar oluyor tabikide. Bu zamana kadar başka markalar kullandım, benzer bir problem asla yaşamadım. (Çukura falanda girmedim, ama hadi farkında olmadan oldu diyelim, lastiklerin yarılması hem de 2si birden çok garip) Firmanın beni sonuç hakkında arayıp bilgilendirmemeside işin başka boyutu. Ben aradım bilgi aldım. Benim param uçtu bari başkalarının parası boşa gitmesin diye yazdım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hocam öncelikle geçmiş olsun ama şunu söylemek istiyorum ki, aracınızı yıkamaya verdiğiniz zaman mutlaka lastikleri yıkarken dikkat edilmesi gereken yıkamalarda bulunan o kuvvetli tazyikli suyu lastiğe yakın tutulmamasıdır, bu konuda dikkar edin, tazyikli su lastiği kesebilir.

• Nokian yaz tekerleri nasıl? Kullanan oldu mu?

• merhabalar,
    şu sıralar hepsiburada da satılan 205.55.16 Line lastiklerden alan var mı? 2016 üretimi gelenler olmuş galiba.
    bir de kafamı karıştıran, son dönemde zaten Rusya üretimi geliyorlar, bir kişi Fİnlandiya üretimi demiş.
    nedir işin doğrusu, alan kullanan varsa bilgi paylaşırsa sevinirim.

tam lastikleri alacakken, yukarıdaki konu ve continental le aralarında yaklaşık 10tl fark olması yüzünden kararsız kaldım..
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 3 yıl Nokian Line kullandıktan sonra Continental Premium Contact 5 aldım.Çok memnunum Cpc5'den. Eğer bahsettiğiniz lastik cpc5 ise aradaki 10 tl farka kesinlikle değer.

• Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim lastik cpc5 ama fiyat farkının az olması şüphelendiriyor, 2016 üretimidir herhalde.

nokian ile kabaca karşılaştırabilir misiniz? benim için yumuşak ve sessiz olması ömürden daha önemli açıkçası. şuanki aracımda 195.60.15 nokian kullanıyorum, gayet sessiz ve yumuşak. ayrıca beklediğim kadar çabuk da aşınmıyor, şimdilik 20bin km oldu, biraz daha kullanınca ömür hakkında daha net fikir oluşur.

teşekkürler bilgi için,
  • Cpc5 e geçince konforun arttığını ve daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Fren mesafesi de şuan çok daha iyi.Tabii eski lastiklerin yerine sıfır takınca haliyle bi fark oluyo ama Nokianları ilk taktığım zamanla karşılaştırmaya çalışıyorum. Nokian beklediğimden daha çabuk aşınmıştı, 25 bin km / 3 yılda değişmek zorunda kaldım. Cpc5 ne kadar dayanır bilemiyorum.

• Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    sizinkiler çok çabuk bitmiş, ben en azından 20bine geldim, en az bu kadar daha gidecek gibi duruyor şimdilik.

fikirlerim netleşti biraz daha. eğer arada çok fark olmayacaksa michelin primacy3, goodyear eg (4kanallı olan)ya da continental bakacağım. iyi fiyat bulamazsam da nokian dan devam.
  • 185x60x15 için 2 farklı markadan fiyat aldım;

Bridgestone için 250 tl (2017 5 hafta üretim) (B - B 68 db)
    Nexen NBlue Eco için 165 tl (2016 6-7 ay) (C - C 73 db)

Aradaki 440 tl (4 lastik) fiyat farkına değer mi? Nexen'i nasıl bilirsiniz?
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/continental-185-60r15-84h-contipremiumcontact5-oto-lastik-uretim-yili-2017-pm-otlstcon0356256

http://www.hepsiburada.com/goodyear-185-60r15-84h-efficientgrip-performance-oto-lastik-p-OTLXGOOD-528457

Bu ikiliden biri tercih edilebilir.
    .
    Korelilerden hankook ve kumho daha üstündür, nexen'e göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 9 Mart 2017; 21:10:20 >

• izin İ kullanıcısına yanıt
    +7 derecenin altında yazlık lastik kullanmayınız.
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    25bin km bir lastik için çok az. Benim fabrika çıkışı Hankooklar 50000km oldu ancak şimdi değiştireceğim.
  • Arkadaşlar bende 3 ay oldu line modelini aldım kullanıyorum.yol tutuşu fren mesafesi filan gayet iyi ama çok sert geldi bana lastikler.tek kusuru bu duruyor şimdilik.

Merak ettiğim şey ise 205 55 r16 modelini kullananlar kaç havada kullanıyorsunuz.nokian bayi çalışanı 34 hava bastı bunların standartı bu diye. 32 ye de hiç düşürmedim. sert olması bu yuzden mi acaba.

• bynuterx B kullanıcısına yanıt
    Bunların standardı bu deyip 34 basan bayi çalışanları standart. Bana da 34 ün altında bu lastik (nokian değil) yarılır demişti, 25 bin km' dir 30-32 arası kullanıyorum. 33' te kaya gibi oluyor. Aracınızın depo kapağında lastik hava değerleri yazar. Ona göre azaltabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 20 Mart 2017; 22:46:9 >
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Bundan önceki bütün lastiklerimde 32 hava ile kullandım ama nokian yanaklardan biraz daha hassas olduğu için bir bildikleri var herhalde diye düşündüm.32 ye düşürüp birazda öyle deneyim belki yumuşatırız biraz.

• Nokian yazlık lastikleri öneriyor musunuz ?

Fren mesafesi, ses, dayanıklılık vs nasıldır ? Fiyatı uygun gibi geldi denesem mi diye düşünüyorum

Araba 65 binde, michelinlerin artık miyadı doldu dolacak hatta doldu diyelim
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    3 aydır line modelini kullanıyorum Ses problemi dışında yol tutuş fren mesafesi ıslak zemin performansı gayet memnunum.ses olayına da alıştım gibi. Bana göre tam f p ürünü.

Yalnız forumda 25 bin km de lastiğin ömrü bitti diye okuyunca biraz korkmadım değil. Önceki lastiklerim pirelli 45 bin km yi devirmişti. Bu 40 bin gitse kar sayacağım artık.

Birde yanak kalınlığına dikkat etmek gerekir.iline modeli daha sessiz dediler ama onda da sürtmeden dolayı balon yapma gibi problem yaşayanlar olmuş. Akabinde nokian biraz da tercih meselesi. Aynı fiyat aralığında başka bilinen markaları da buldum ama bir deneyeyim deyip nokian aldım. Takdir sizin tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Nokian yazlık lastikleri öneriyor musunuz ?

Fren mesafesi, ses, dayanıklılık vs nasıldır ? Fiyatı uygun gibi geldi denesem mi diye düşünüyorum

Araba 65 binde, michelinlerin artık miyadı doldu dolacak hatta doldu diyelim

NOKİAN kış lastikleri ile ünlü bir firma .
    yazlık olarak H modeli ve Z line modeli iyi diye biliyorum.

http://www.nokianlastik.com/urungrup.aspx?URUNGRUPID=1&mevsim=summer

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.