Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
523.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arladaslar nokian kıslık lastik alacam ama bı konuda fıkrınızı almak isterim. 175/65 r14 olculer ancak wr d3 mu wr d4 mu almalıyım arasında fıyat farkı var ama kullanım acısından fark varmıdır. Bide hb dan yada n11 den alsak montajı kendı ımkanlarımızla yaptıracagız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D3 ü bilmiyorum ama D4 ü kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim.
  • arkadaşlar n11'de %5 indirim var. Bende lastik almayı düşünüyorum. Lastiklerimin orjinal ölçüleri 175/70 r14. Araç Polo 2012 model 1.2 tdi.

Aynı ölçülerde WR D3 var.http://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-17570-r14-84t-wr-d3-kis-lastigi-462016-P76127206

Yoksa 175/65 r14 WR D4 mü tercih etmeliyim sizce.http://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-17565-r14-82t-wr-d4-kis-lastigi-422016-P76127067?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

• quote:

Orijinalden alıntı: marancı

D3 ü bilmiyorum ama D4 ü kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Tesekurler. Peki n11 den yada hb dadan alsak lastiklerin montaj işi nasıl olacak. Bizmi yaptırcagaz bu işi

• Ben Hepsiburadadan alıp bagaja attım lastikçiye gittim. Geçen sene idi 40tl ya taktırmıştım.
  • Herkese hayırlı forumlar.

Arkadaşlar ben aracıma 205 55 16 ebatlarında nokian yaz lastiği almak istiyorum forumu biraz takip ettim ama kararsızım. Daha önce bridgestone er t 300 ve pirelli p7 cinturato kullandım ki bundan baya memnun kaldım. geçen hafta da sahibinden de goodyear effgrip i 160 liradan almamıştım.içime dert oldu.

Bu aralar da nokian ı takibe aldım sizce genel anlamda bu kullandıklarım la kıyaslarsak memnun kalırmıyım. Line modelini fiyat performans konusunda görüşleriniz nedir önerir misiniz.
  • Ben geçen yaz 2 adet z line aldım. Memnunum ama DB değeri biraz yüksek 225*45*18 de. Kullanımda hissedilir bir sıkıntı oluşturmadı. Bu yazın 2 tane daha alacağım.

Z line almamım sebebi lastiklerin yanaklarının takviyeli oluşu idi. (Yani xl)
  • Bugün istanbul beylikdüzünde nokian bayiden 205 55 r16 91v line modeli için tanesini balans ve sibop değişimi de dahil 185 lira fiyat aldim. Tam alayım artık derken goodyear hadımköy bayi efficdentgripp modeli için 190 lira dan kampanya yapmış onu öğrendim. İkisi arasında çok gel git yaşıyorum.bakalım biraz daha araştırıp karar vermem gerekecek artık.
  • marancı M kullanıcısına yanıt
    Peki zline göre i lineın farkı nedir.sadece yanak kalınlığı mı?

• Bayinin tel verebilir misiniz.

• Beylikdüzü yakuplu da yetkili nokian bayi hocam.arama kaydını silmiştim internetten bulup özelden mesaj atarım
  • Bir kere lastik patlaması yaşayınca, ki araba ve lastikler daha 1 aylık bile değildi, hiç takviyesiz yanağa sahip olmayan lastiklere bakmadım. Line lastiklere bakarken bir kullanıcının çukurda lastik patlaması yaşaması üzerine line dan hemen vazgeçip z line aldım. O kullanıcı da lastiklerini yeni almıştı dediğine göre. Z line tavsiye ederim güzel lastik. Ses ölçümü yüksek ama konforu iyi ve de Michelin pilot sport 3 kadar hızlı erimiyor hatta ona nazaran hiç erimiyor desem yeridir. Line ın konforunun takviyesiz yanak olmasından dolayı daha yumuşak olacağı için iyi olduğunu söyleyenler de oldu ama benim lastikler zaten ince yanaklı o sebeple takviyeli olmasına özen gösterdim. Söyleyeceklerim bunlar. Line kullanmış olsaydım belki kıyas yapabilirdim ama maalesef.
  • Nokian 225/45 R17 94V XL WR D4

Lastikleri alalı 3hafta oldu. Yağmurlu ve kuru zeminde performansı gayet güzel.

Dün de Uludağ oteller bölgesine çıkarak karda da test ettim Lastikleri. Tam geçer not aldılar kar için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • marancı M kullanıcısına yanıt
    Nokian alacaksam eğer z line modeli tercihim olacaktır. Çok sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bynuterx

Bugün istanbul beylikdüzünde nokian bayiden 205 55 r16 91v line modeli için tanesini balans ve sibop değişimi de dahil 185 lira fiyat aldim. Tam alayım artık derken goodyear hadımköy bayi efficdentgripp modeli için 190 lira dan kampanya yapmış onu öğrendim. İkisi arasında çok gel git yaşıyorum.bakalım biraz daha araştırıp karar vermem gerekecek artık.

z line çok kaliteli ama 55 yanakta Z line yok.
    line modeli alınabilir belki.
    i line önermem.
    efficient performance de kaliteli lastik. sessiz ve tasarruflu.
    corolla da kullanmıştık.

http://nokianlastik.com/lastikdetay.aspx?URUNID=29

http://kolayoto.com/goodyear-efficientgrip-205-55r16-91v-11414.html

http://kolayoto.com/nokian-line-205-55-r16-91v.html

http://kolayoto.com/nokian-iline-205-55r16-91h.html

• 55 yanakta zline olmadığını bilmiyordum.mecburen tercihim line olacak o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Nokian 225/45 R17 94V XL WR D4

Dün de Uludağ oteller bölgesine çıkarak karda da test ettim Lastikleri. Tam geçer not aldılar kar için

sanırım zincir takmadan çıktınız uludağa.
    araçta herhangi bir kayma veya savrulma yarattı mı?
    dur kalklarda patinaja düşüyor mu?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortal_plt

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Nokian 225/45 R17 94V XL WR D4

sanırım zincir takmadan çıktınız uludağa.
    araçta herhangi bir kayma veya savrulma yarattı mı?
    dur kalklarda patinaja düşüyor mu?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Evet zincir takmadım. Oteller bölgesine kadar yollar açıktı ama yeni eski oteller bölgeleri sarıalan vs bölgeleri araları muazzam kar vardı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım patır patır bayır çıkıyor lastikler. İnişlerde frenleme süper kayma vs yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet arkadaşlar o kadar araştırmadan sonra bugün nokiana karar verip beylikdüzü yakuplu nokian bayinde 205 55 16 91v line model 4 adet lastikleri taktırdım. Sökme takma balans ve 4 adet çelik sibop dahil toplam 750 liraya mal oldu.

Önceki lastiklerim p7 cinturato ya göre ses seviyesi aynı gibi ama performans konusunda ilgilenen arkadaşlara biraz kullandıktan sonra daha ayrıntılı yorum yaparım.

Bu arada bu lastiği kullanıpta balans ayarı yaptıracaklara tavsiye balans için eski kurşun kullandırın. Usta söyledi ve gözümün önünde yeni kurşun taktı ama hiçbiri tutmayıp geri attı.Eski kullanılmış kurşun biraz daha ince olduğu için sağlam tuttu.ne kadar doğru bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynuterx

Evet arkadaşlar o kadar araştırmadan sonra bugün nokiana karar verip beylikdüzü yakuplu nokian bayinde 205 55 16 91v line model 4 adet lastikleri taktırdım. Sökme takma balans ve 4 adet çelik sibop dahil toplam 750 liraya mal oldu.

Önceki lastiklerim p7 cinturato ya göre ses seviyesi aynı gibi ama performans konusunda ilgilenen arkadaşlara biraz kullandıktan sonra daha ayrıntılı yorum yaparım.

Bu arada bu lastiği kullanıpta balans ayarı yaptıracaklara tavsiye balans için eski kurşun kullandırın. Usta söyledi ve gözümün önünde yeni kurşun taktı ama hiçbiri tutmayıp geri attı.Eski kullanılmış kurşun biraz daha ince olduğu için sağlam tuttu.ne kadar doğru bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.

yorumlarınızı bekliyorum..

• 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.