Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
523.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sofistike38

sahilde değilim hocam kayserideyim. ama şehir içi kullanılacak sadece. ön 2 lastik kış lastiği olsa yeterli olur diye söylemişlerdi, kayseride oldugum için olmaz mı yani ?

peki 4 mevsimlik düşünsem nokian'ın o da kaliteli mi ? wr4 gibi. ve yazın da kullanılabilecek gibi mi nokian'ın 4 mevsimliği

Valla ustam ben 2003-2007 yılları arasında kayseride öğrencilik yaptım ve kışlar orada çok fena geçiyor, hani siz ne zamandır ordasınız bilmiyorum ama kesinlikle kış lastiği gerekli. İstanbuldan Kayseriye okul için gittiğim için bana çok soğuk bir şehir olarak geldi. Ki bana göre kayseri gibi bir memlekette kış lastiği zorunluluğu kasım başına çekilmesi gerek, geceleri çok pis ayaz oluyordu çünkü. Özellikle Belsin, Mimsin, Talas tarafları şehir merkezine göre aşırı soğuk oluyordu. Hiç alacak durumunuz yoksa gidin dandik bir markanın kış lastiğini alın yine de yaz lastiğinden daha iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Dün Nokian WR D4 kışlıkları taktım. 44. hafta 2016 üretimi. 195-65-15 91T
    İlk izlenimlerim bu lastik kesinlikle ama kesinlikle sessiz. Bu yaz taktığım michein Energy saver lastiklerden bile sessiz. Lastikler aşırı yumuşak, konforu çok iyi. 34 hava basmama rağmen 32 havaya sahip michelinlerden daha yumuşak. lastikler ile çok yol yapmadığım ve gece müsait yollara çıkmadığım için viraj performansına birşey diyemem ama çok birşey beklemiyorum virajlarda çünkü yanaklar yumuşak. Kullanımına özen göstermek gerek diye düşünüyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar yumuşak bir lastik kullanıyorum. Alpin5, TS860, ultragip den daha yumuşak yanaklara sahip.

Lastikleriniz hayırlı olsun, bende tiguan aracım için 215'60'R17 WRD4 alacağım ama stoklarda yokmuş ürün. Yalnız Nokian'ın aşırı yumuşak hamurlu olması aynı zamanda bir dezavantaj şöyle ki, ülkemiz yol şartlarından dolayı bu lastiklerin çok uzun ömürlü olmadığı tek eleştirilen olumsuz yönü; onun dışında herşeyi ile dörtdörtlük bir lastik...

• fthars7 kullanıcısına yanıt
    üstad bendede tiguan 2014 var üzerinde 215/60/r17 yaz lastiği mevcut nokian kış lastiği sordum 215/60/r17 aralık 15 gibi stoklara geleceğini söylediler..ordaki arkadaş bana sizin aracınıza nokian 235/55/R17 olur dedi hatta vw sitesinden baktı sizin aracınızdaki lastiklerin asıl orjinali olması gereken 235/55/R17 olarak gözüküyor dedi..bununla ilgili bilginiz varmı yada bilgisi olan arkadaşlarda cevap verebilirmi..
  • quote:

İlk izlenimlerim bu lastik kesinlikle ama kesinlikle sessiz. Bu yaz taktığım michein Energy saver lastiklerden bile sessiz. Lastikler aşırı yumuşak, konforu çok iyi. 34 hava basmama rağmen 32 havaya sahip michelinlerden daha yumuşak. lastikler ile çok yol yapmadığım ve gece müsait yollara çıkmadığım için viraj performansına birşey diyemem ama çok birşey beklemiyorum virajlarda çünkü yanaklar yumuşak. Kullanımına özen göstermek gerek diye düşünüyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar yumuşak bir lastik kullanıyorum. Alpin5, TS860, ultragip den daha yumuşak yanaklara sahip.

Psikolojik olarak öyle hissetmiş olabilirsiniz ama alpin5 daha yumuşaktır.Ts860 kullanıyorum beklediğimden yumuşak diye bilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Psikolojik olarak öyle hissetmiş olabilirsiniz ama alpin5 daha yumuşaktır.Ts860 kullanıyorum beklediğimden yumuşak diye bilirim.

Nokian WR D4 yazlık lastiklerden sessiz, Michelin yada Continental farketmez adamlar lastik yapmış..

(Yazlık Michelin Primacy 3 daha önce kullandım ve şimdi yazın Continental ContiEcoContact, kışlık olarakta şuan Nokian WR D4 kullanıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Hocam hyundai servisindeyim, ayriyetten lastik satisimiz ve otelimizde var. Michelin, nexen, conti, goodyear, gt radial markalar mevcut. Lastikleri kargodan indirince, stogumuzdaki diger ayni ebat ve endexdeki lastiklerle karsilastirdim. Yanak kismini gectim taban kismi dahi el ile kolayca esnetebiliyorsunuz. Michelin yada digerlerinde bu mevcut degil.

Kar yaginca asil performansina bakacagim. Onemli kismi karda buzda ne yapacak lasik.

• quote:

Orijinalden alıntı: digital_man

üstad bendede tiguan 2014 var üzerinde 215/60/r17 yaz lastiği mevcut nokian kış lastiği sordum 215/60/r17 aralık 15 gibi stoklara geleceğini söylediler..ordaki arkadaş bana sizin aracınıza nokian 235/55/R17 olur dedi hatta vw sitesinden baktı sizin aracınızdaki lastiklerin asıl orjinali olması gereken 235/55/R17 olarak gözüküyor dedi..bununla ilgili bilginiz varmı yada bilgisi olan arkadaşlarda cevap verebilirmi..

yazlık için 235 kullanılabilir belki.
    ama kışlık için en ideali 215/60R17 dir.
    sakın hata yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: digital_man

Kardeşim bizim araçlardaki orijinal ölçüler 235-55-17'dir fakat kış lastiğinde taban genişliğinin fazla olması tutunmayı azaltıp kızaklamayı arttırıyor; '215-55ve ya 60 R17' bizim araçlar için kış lastiğinde ki doğru ölçüdür, mutlaka 215 taban taktırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthars7 -- 4 Aralık 2016; 15:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthars7

quote:

Lastikleriniz hayırlı olsun, bende tiguan aracım için 215'60'R17 WRD4 alacağım ama stoklarda yokmuş ürün. Yalnız Nokian'ın aşırı yumuşak hamurlu olması aynı zamanda bir dezavantaj şöyle ki, ülkemiz yol şartlarından dolayı bu lastiklerin çok uzun ömürlü olmadığı tek eleştirilen olumsuz yönü; onun dışında herşeyi ile dörtdörtlük bir lastik...

1 tam kış 225x45x18 wr d4 kullandım. Bu sene de Ekimde taktırdım. Lastikler hala yepyeni. Hızlı erimiyor. Bu sene 2 adet zline aldım yazın.5 6 ay kullandım ki epey km yapıyorum. Neredeyse ilk günkü gibiler. Ben Nokianın çabuk eriyeceği görüşüne katılmıyorum.

• Ben de N11 üzerinden 205/55/16 91H olani çeklerle, farklı hesaplarla aldım. Tanesi 170 civarına gelecek Axess yeni yıl kampanyası ve ilk kart kampanyası yüzde 10 puanla birlikte bu fiyatı yakalamış oldum.

• Aşağıda paylaştığım yazı Nokian sayfasından alıntıdır , kendi sayfalarıda olsa tabiki öveceklerdir ama daha bunun üzerine başka lastik bakmam diye düşünüyorum..

Kış lastiğinin mucidi olması yeterli ..

İlgili yazı
    Dünyanın önde gelen lastik uzmanı Finlandiyalı Nokian Tyres, çok sayıda testten birincilikle çıkmış bir üretici, kış lastiğinin mucidi, dünya rekoru sahibi ve yenilikçilikte lider bir firmadır.
    Binek ve SUV araçlar, hafif ticari araçlar, kamyonlar ve ağır iş makineleri için üretilen yenilikçi Nokian lastikleri özellikle kış aylarında karlı ve buzlu yollarda, sert iklimlerde, bahar ve yaz aylarında ise değişken ve zorlu sürüş koşullarında yüksek kalitelerini sergileyen bir performans gösterirler.

Dünya hız rekoru
    Standart Nokian kış lastiklerinin kullanıldığı bir otomobil buz üzerinde 335.713 km/Saat hıza ulaşarak “Buz Üzerindeki En Hızlı Araç” kategorisinde Guinness dünya rekorunu kırmıştır.

Lastik sektöründe pek çok yeniliğe imza atan öncü Nokian Tyres, çivili ve çivisiz kullanım seçeneklerini bir arada sunan dünyanın ilk kış lastiğini de geliştirmiştir. Normal yolda lastiğin içine gömülü ve gizli olan çiviler, buzlu yolda araç içindeki bir düğmeye basılarak aktif hale gelmekte ve lastiğin yolu daha iyi kavramasını sağlamaktadır.

• Merhabalar bende aracıma kış lastiği bakıyorum. Onerileriniz ne olur.

Aracım
    OPEL Astra J 1.6 L 115
    Benzin otomatik
    .
    Lastikler
    215 50 17
    .
    Conti ts860
    Goodyear ug8
    Nokian a4
    ....
    Eski aracımda d4 kullandım. Çok memnundum. Bu ebatlarda d4 olmadığı için kararsız kaldım.

• BaRBaRYaN B kullanıcısına yanıt
    ŞEHİR İÇİ ÇOK KULLANILIYORSA, Normal bir sürüş keyfiniz varsa TS860 ve WR d4 alınabilir.
    şehir dışı çoksa ve performanslı kullanım için wr A4 alınabilir.
    ucuza hankook da değerlendirilebilir.
    http://kolayoto.com/kis-215-50-r17-lastikleri?dir=asc&order=price&pass_ko_sort=1

.
    4 tane çıkma kapaklı jant bulursanız 205/55/16 da takılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 7 Aralık 2016; 16:55:31 >
  • onuryildirim kullanıcısına yanıt
    Size iyi denk gelmiş.

225/45/17 nokian wr d4 için bakıyorum.

2 hafta önce 349 TL olan lastik, şimdi 405 tl.

Çek kullanılsa bile faydası olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jant değiştirmek şu an düşüncelerin arasında yok. Belki yaza, yazlık lastiklerle birlikte çelik jant alabilirim.
    O nedenle ebat mecburen 215 50 r17 ve bu ebatta d4 yok. Yoksa düşünmeden d4 alırdım.
    A4 yeni ve hakkında fazla yorum olmayınca kararsız kaldım.
    500 x4 e ts830
    550 x4 e ts850
    400 x4 e er a4
    İnternette 860 fiyatı bulamadım

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Ek
    Araç şehir içinde kullanılıyor
    Şehir istanbul

• BaRBaRYaN B kullanıcısına yanıt
    O kadar fiyat farkına hiç gerek yok wr A4 alın derim.

http://kolayoto.com/nokian-wr-a4-215-50r17-95v-xl.html
    .
    Ama kışın 215/50/17 alaşım jant kullanıp.
    Yazın 205/55/16 veya 205/60/16 kapaklı çelik jant bana hiç mantıklı gelmedi.
    Kışın 205/55/16 kullanıp, yazın 215/50/17 kullanmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 7 Aralık 2016; 20:18:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Size iyi denk gelmiş.

Haklısınız, birkaç gündür lastikler zamlanmis. Kar yagmasiyla kışlıklar daha da artacagina benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Size iyi denk gelmiş.

hadi ya
    ben n11.com dan aldım 4 tane 5 aralıkta
    225 45 17

378 tlden 1512 tl tuttu.
    100 tl hediye çeki 100 tl bonus derken tanesi 327 tlye geldi.
    demek ki ben aldım zam gelmiş :(
  • Arkadaşlar RunFlat lastik arıyorum.
    WR D4 aradım ancak hiçbir yerde bulamadım. Her yerde A4 mevcut.

Sessizlik yakıt, ıslak zemin gibi konularda D4 A4 den daha iyi performans sağlıyor.

A4 alayım mı yoksa başka alternatifler varsa onlara mı yöneleyim ne yapmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.