Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
523.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar , opel corsa 1.4 color edition aracıma kışlık lastik almak istiyorum. aracın uzerinde 195/55 r16 ölçülerinde lastikler var. illa bu ölçülerde mi almam gerekiyor. nokian wr4 modelinden almak istiyorum, sadece ön 2 lastiği kışlık alsam yeterli olur mu ? bir de 2 tane yaz lastiği almak istiyorum nokian'ın hangi modelini tavsiye edersiniz ?
  • sofistike38 S kullanıcısına yanıt
    çapı bir miktar küçülterek 185/55r16 da kullanılabilir. başka seçenek yok.
    sahilde iseniz (+8 derecenin altına pek düşmüyorsa) belki dediğiniz yapılabilir ama o zaman dördü de aynı ölçü olmalı.
    WR D4 çok iyi, sessiz ve tasarruflu.
    http://kolayoto.com/nokian-wr-d4-195-55r16-91h-xl.html?gclid=CKfI4OOJ0dACFQEA0wod1mUDeA
    .
    4 mevsimlikde düşünülebilir.
    .
    en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden 3 kat daha iyidir, kışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 30 Kasım 2016; 21:39:4 >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Hocam size bir sorum olacak da, lastikleri aldık artık geçti ama yine de merak ediyorum.
    Aracın orijinal hali 215/50/17 iken 225/50/17 lik aldık D4 lerden...
    Şimdi bunun ne gibi dezavantajları olur, güvenlik konusunda sıkıntı çıkarır mı ?
    A4 almak istemedik d4 olsun dedik bu boyut da bulduk fiyatı uygun olacak şekilde :)
    Yüzdelik oynama 1.55 civarı... 2.5/3 e kadar tolere edilebiliyormuş...
    Araç Astra J 1.4T
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    215/50 modeli 647 mm.
    225/50 ise 660 mm.
    Hem tabanı hemde çapı büyütmüşsünüz.
    İki misli zarar.
    Yazlık 225/50,
    Kışlık 215/50 olaydı pek sorun olmazdı.
    Kışlıkta geniş taban önerilmez. Yağmur, Kar ve buzda olumsuz etkisi olur. Performans düşer. Yakıt ve ses artar.
    Ama wr d4 gerçekten iyi bir lastik. Biraz olsun tolere eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    205\50 sanırım daha iyi bir seçenek olurdu , neyse aceleye geldi biraz idare eder kardeşim Nisana kadar,zaten şehir içi kullanılacak Konya da aracı zorlamadan. Eyvallah, teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    215/50 ideal olurdu.
    hayırlısı olsun. güle güle kullanın.
  • Selamlar,
    Vw beetle aracımda 205/55 r17 lastik kullanılmıs. Fabrıka cıkısı brıdgestone er var kış ıcın ıse ben nokıan almıstım ki konfor ve tuts olarak cok memnunum. Toplamda 4 sene ve 65.000 km oldu. Kıslıkları taktırıken yazlıklardan bırınde balon cıktı. Degısımı yapan brıdgestone bayıı lastıklerın ıyı durumda oldugnu soyledı yenılemeye gerek yok, 2 lastık degısebılır dedı. (Ankara)

Bu ebatta nokıan yazlık dusunebılır mıyım,
    Degısım kac adet olmalı sizce ?

@lordford50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyazaki -- 2 Aralık 2016; 16:20:38 >
    sahilde değilim hocam kayserideyim. ama şehir içi kullanılacak sadece. ön 2 lastik kış lastiği olsa yeterli olur diye söylemişlerdi, kayseride oldugum için olmaz mı yani ?

peki 4 mevsimlik düşünsem nokian'ın o da kaliteli mi ? wr4 gibi. ve yazın da kullanılabilecek gibi mi nokian'ın 4 mevsimliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistike38 -- 1 Aralık 2016; 13:29:11 >
    yok kardeş kayseride kışın yazlık kullanılmaz.
    kazaya davetiye.
    hemde yazlık lastiğiniz heba olur.
    0-eksi 10 derecelerde o yazlık lastik sertleşir, çatlar, bir dahaki yaz kullanılmaz hale gelir.
    .
    4 kışlık, 4 yazlık kullanamayacaksanız;
    2 arka dört mevsimlik sabit yıl boyu duracak şekilde
    kışın 2 ön kışlık kullanıp.
    yazın 2 ön yazlık kullanılabilir.
    nokian 4 mevsimliklerde sıkıntı yok. öneririm.
    4 tane 4 mevsimlikte alınabilir. ama ne yazın yaz performansı yazlık gibi olur.
    ne de kışın kış performansı kışlık gibi olur.
    en iyisi 4 kışlık ve 4 yazlık ayrı kullanmak.
    en kötüsü yazlık lastiği kışın kullanmak.
    4 kışlık 4 yazlık almak daha mantıklı gibi görünüyor. Kışlık tamam wr4 alacağız. Peki yazlık hangisini önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sofistike38

4 kışlık 4 yazlık almak daha mantıklı gibi görünüyor. Kışlık tamam wr4 alacağız. Peki yazlık hangisini önerirsiniz?

NOKİAN WR d4 HARİKA BİR TERCİH. GÜLE GÜLE KULLANIN.
    ARACINIZ YENİ DEĞİLMİ, MEVCUT YAZLIK LASTİKLERİNİZİN DURUMU NASIL.
    bir yaz daha kullanılamaz mı,
    mayıstan ekime.
    yenisini nisan 2018 de alırsınız.
    2011 model ve şimdiye kadar lastik değişimi yapılmamış, lastiklerin durumu da pek iyi değil zaten. değiştirmem gerekiyor yani
  • bende kışlık için wr d4 aldım. Ankara için iyi seçim oldu diye düşünüyorum.

hocam bunların hepsini mi öneriyorsunuz :)
    sizin ebat için 260-160 tl aralığında güvenilir lastik modelleri bunlar. tercih sizin. ne kadar para o kadar köfte tabi.
  • nokian 215/60/R17 Kış lastiği fiyatını bilen varmı arkadaşlar, aracım SUV Volkswagen Tiguan
    acil bilgisi olan cevap verebilirmi
    bu arada binek araçlardada yeni yasaya göre kış lastiği zorunluluğu 1 aralık 2016 itibari ile değiştimi bilgisi olan varmıdır ?
    O zaman mantıken şu da yapilabilinir 1 ayağa kışlık bot diğer ayağa yazlık terlik. Bu süper fikirleri kim nereden buluyor

• Dün Nokian WR D4 kışlıkları taktım. 44. hafta 2016 üretimi. 195-65-15 91T
    İlk izlenimlerim bu lastik kesinlikle ama kesinlikle sessiz. Bu yaz taktığım michein Energy saver lastiklerden bile sessiz. Lastikler aşırı yumuşak, konforu çok iyi. 34 hava basmama rağmen 32 havaya sahip michelinlerden daha yumuşak. lastikler ile çok yol yapmadığım ve gece müsait yollara çıkmadığım için viraj performansına birşey diyemem ama çok birşey beklemiyorum virajlarda çünkü yanaklar yumuşak. Kullanımına özen göstermek gerek diye düşünüyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar yumuşak bir lastik kullanıyorum. Alpin5, TS860, ultragip den daha yumuşak yanaklara sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Aralık 2016; 21:0:24 >
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.