Şimdi Ara

Nokta Vuruşlu ML1120 Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende birtane oki ml1120 nokta vuruşlu yazıcı var, bu yazıcının driveri mevcut. Şimdi yazıcımızda şöyle bir sırun mevcut, yazıcı windows üzerinden her hangi bir belgeyi usb portundan yazdırıyor sorun yok, ama dos tabalı yazdırma yapmaya çalıştığımızda lpt1 port'dan döküm yapmıyor. Sağ alt köşede yazıcı üzerinde ünlem işareti çıkıyor ve bu belge yazdırılamadı diye hata veriyor ? Neden yapabilir arkadaşlar kaç günden beri çözüm arıyorum ama bulamadım.

• Selam.

Yazıcıyı bilgisayarın arkasına hangi porta bağladınız?

Paralel kablo ile paralel port mu, yoksa usb-parlale uçlu kablo ile usb port mu?
  • bu problemi bende yaşıyorum yazıcılar sıfır 10 tane var bende bitanesi aynı sorunu verdi değiştirdim bir hafta sonra bu da aynı problemi verdi. lpt portu arızalanıyor diye sanıyorum ama bence daha çok yazıcının içindeki lpt hafızasında bir problem oluşuyor.

usbden yazdırıyor ancak lpt 'den yazdırmıyor. kullandığımız programda lpt destekli bu problemi bir de oki türkiye ile görüşmeyi düşünüyorum ama onların çağrı merkezlerindeki personel standart bilgilere sahip bu tip ileri gelişmiş bilgileri bilmiyorlar ya servise ya tamire yönlendiriyorlar malesef.

bir reset yada başka bir çözüm yolu olmalı yada bir yazılım ile cache bellekleri silinip bence çözülebilir ama bunu da sağlayacak olan yine oki türkiye.

cozum bulunca buradan paylaşıcam

tşk, sayg
  • kozanteoman K kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızın biosundan lpt portunun adresini değiştirerek denediniz mi ?
  • o şekilde denemedim ancak başka bir bilgisayarda denedim sonuçta adresler değişik olmalıdır ama sonuç aynı kısaca lpt girişlerim yanıyormuş. oki türkiye 'den öğrendim bugün.

bugün oki Türkiye destek ile görüştüm ve topraklama yoksa elektrik akımınızda sorun varsa bozulabilir dedi. sonra düşününca yandaki masada aynı sistemi kullanıyoruz ve online ups güç kaynağı kullanıldığı için orada, aynı sorun yok yani kısaca elektrik probleminden dolayı lpt girişlerim yanıyor, bozuluyor.
  • kozanteoman K kullanıcısına yanıt
    topraklamadan kaynaklanması muhtemeldir, olabilir. pci i/o kartlar hala mevcutmudur, peki nasıl çözüyorsunuz yanan port problemini?
  • şuan daha çözmedim usb portundan kullanarak devam ediyorum başka bir personelde ancak garantiye göndermeyi denicem muhtemelen girmicek dışarıda tamir ettiririm heralde. pci lpt port kartları var hâla ancak yeni çıkan anakartlarda pci kart yuvası olmadığı için yeni aldığım bir pcde kullanamadım. çeviriciler ile bir şekilde çözüyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.