Merhaba Arkadaşlar.. OKI Microline 1120 model nokta vuruşlu yazıcım mevcut. Windows 7 üzerinde kullanıyoruz. Herhangi bir HTML dosyası yazdırmak istediğimde font ve sayfa yapısını bozuyor. Xps veya PDF formatındaki dökümanları da yazdırırken yazıların bir kısmı okunmayacak kadar silik veya hiç yazılmamış olarak çıkıyor.
Ama aynı yazıcı ağda paylaşıma açılıp, ağdaki bir Windows XP makine üzerinden Xps tipinde bir dosya yazdırma talebi gönderildiğinde başarıyla yazdırıyor.
HTML dosyası yazdırma istemememin nedeni web tabanlı bir muhasebe programı kullanıyor olmam. Yazdırma işlemini IE8, Firefox 3.4, ve Crome üzerinden denememe rağmen başarılı olamadım.
Sorun hakkında fikri olan var mı?
NOT : Microsoft Office ürünleri, Notepad ve test sayfası çıktılarını da başarıyla yazdırıyor.
Denetim Masası / Aygıtlar ve Yazıcılar'dan yazıcınıza sağ tıklayın, "Yazdırma Tercihleri" seçin, "Kağıt Kalite", "Gelişmiş" kısmına girin, "Grafik" kısmının altında bulunan "Baskı Kalitesi" tercihinizi "240x216 dots per inch" olarak değiştirin. Yazıcı sürücünüzü "Generic IBM Graphics 9pin" olarak tanıtmanızın da faydası olabilir. Kolay gelsin.
Aynı sorun 1 sene sonrada bendede meydana.xp de sorun yoktu ama win7 ye geçince bir e ticaret sitemdeki fatura modulunden aldığımız çıktılarda yazılar okunmuyor halde çıkmaya başladı
Yazıcı Kısmında Emulation mode: Epson Font Print Mode nlq :corurier Draft mode:Hsd Pith:10 P.Spacing :No Style:Normal Size:Single
en önemliside tarayıcını opera yap ben bu şekilde düzelttim