Şimdi Ara

NOLDU BU BİLGİSAYARA YANDI MI? YANMADI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İzmir'de oturuyorum. Bugün elektrikler baya bir gidip geldi. Güç kaynağı olmasına rağmen bir baktım bilgisayardan yanık kokusu geldi. Aha dedim gitti computer. Power tuşuna bastığımda açılmadı ilk başta. Sonra içini açtım ne olmuş diye. Hiçbir sorun yok. Şu an bbu msj ı yazdığıma göre çalışyo Ama o koku ne kokusuydu. Güç kaynağı, adsl modem, yazıcı , hoparlör, kamera..vs hepsini kontrol ettim. Hepsi çalışıyor. Ne dersiniz bu olaya... Ayrıca verilmiş sadakam varmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi increase -- 22 Mayıs 2006; 15:59:03 >

• dostum mutemelen power suplayından gelen bir koku...şu an sorun olmasada yakında kokusu çıkar..
    çünkü aynı olay bir arkadasımın başına geldi ilk başta sorun yoktu ama..3 gün sora bilgisayarı hiç açılmadı
    power suplaydan kaynaklandığını tespit ettik..ve değiştirdik sorunsuz çalışıyor...
    sana tavsieyem power suplayını değiştirmen....
  • evet power suplly dan gelmiştir o koku, bende de öyle olduğunda bilgisayar sapıtmıştı, bazen açılıyordu bazen açılmıyordu, power suplly değişince düzelmişti
  • Eyvallah arkadaşlar çok saolun valla bende kara kara düşünüyordum nolcek diye. Benim anlamadığım 1000Va lık UPS var. Buna rağmen bu nasıl oluyor... Şimdiden yorumlarınız için çok saolun...
  • Arkadaşlar merakımın kusuruna bakmayın merak ettim öğrenmek istedim "power suplly" Nedir ne işe yarar bilgisayarın neresinde bulunur?? Cevaplarınız için teşekkürler...
  • kasanın güç kaynağı. yani parçalara elektrik ordan gidiyor.kasanın elektirik kablosunu bağladığın parça.arkasında metal bölme içinde olur.
  • ps yı degıstır yoksa 1-2 parcan yanabılır benım hdd yanmıstı
  • quote:

Orjinalden alıntı: increase

Eyvallah arkadaşlar çok saolun valla bende kara kara düşünüyordum nolcek diye. Benim anlamadığım 1000Va lık UPS var. Buna rağmen bu nasıl oluyor... Şimdiden yorumlarınız için çok saolun...

UPS'in voltaj dengeleme özelliği var ama belirli bir aralıkta.
    Şebeke voltajı bu aralığın üstüne çıkar yada altına inerse ups bilgisayarını koruyamaz.
    Arıza muhtemelen elektrik kesilmesinden değil,o sıralarda meydana gelen voltaj dalgalanmasından kaynaklanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Âmil -- 24 Mayıs 2006; 12:22:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.