Şimdi Ara

Normal Pc'yi Leptopa Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende zoom 4x adsl modem var. bir ethernet bir usb çıkışı var. ben usb den benim leptopa bağlamak istiyorum. ve usb kablosu aldım. leptop toshiba marka. internetten driverlarını buldum usb nin yükledim. zoom unda usb driverinı da kurdum. ama yinede leptopa internet gelmedi. bunu nasıl yapabilirim bi yardımcı olursanız sevinirim. aynı driverları kendi pc me de kurdum..

• bi yardımcı olun beyler :(
  • offf yaaa bi yapamadım driverlar da doğru ama olmuyo :S
  • arkadaşım bende de bi laptop bi pc var ama ben ikisini de ethernet üzerinden bağlıyorum. Extra hiçbir ayar gerekmeden ikisi de internet bağlantısı alıyor. Acaba usb çıkışında bi sorun olmasın?

bir de benim adsl modem usb çıkışlı deil, daha önce usb çıkışı kullanmadım ama, modemi alırken, usb den bağlantı yapacağın bi cihaz alırsan, bilgisayarı her açtığında abone bilgilerini girmen gerekir(şifre, as falan) demişlerdi, onunla bi ilgisi olmasın...
  • valla ayrıca bir cihaz almadık. sadece usb kablosu var. onu leptopa taktım net var gözüküyor ama alış veriş hiç yok. gelen giden hep sıfır gösteriyor.
  • yani arkadaşım demek istediğim, usb çıkışında bi sorun olabilir. Laptopunda çok büyük ihtimalle ethernet girişi vardır. Normar PC den çıkarıp ethernet kablonu LAPTOPa tak bi de öyle dene bakalım...
  • bu sefer leptop etherneti de kabul etmiyor. leptopa format attıktan sonra deneyecem bi de. belki oldu ama format atmak gerekiyo olabilir 5 dakka da açılıyor zten :)
  • ethernetten giriş yapınca ayrıca bi ayar istemiyor zaten. Eğer görmüyorsa kesin Laptop ta bi sorun var At bi Format KURTUL
  • tamam kardeş saol :) yarın buralarda olursan senden faydalanmak isterim açıkça söylemek gerekirse :)
  • akşama buralardayım dostum, yine grşrz
  • Modemin Gateway adresini baz alarak 2 cihazada İp address vermeyi deneyin

Örnek

Desktop PC
    İP Address : 10.0.0.21
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Gate Way : 10.0.0.2 (bildiğim kadarı ile bu Zoom marka modemlerin standart IP leri)
    DNS 1 : 10.0.0.2
    DNS2 : BOŞ

aynı ayarlarıda laptop pc de ip address in sonu 22 veya farkı bir değer olacak biçimde olsun.

Bu ayarlarla hem network hemde internet akışı sağlanacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deville

Modemin Gateway adresini baz alarak 2 cihazada İp address vermeyi deneyin

Örnek

Desktop PC
    İP Address : 10.0.0.21
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Gate Way : 10.0.0.2 (bildiğim kadarı ile bu Zoom marka modemlerin standart IP leri)
    DNS 1 : 10.0.0.2
    DNS2 : BOŞ

aynı ayarlarıda laptop pc de ip address in sonu 22 veya farkı bir değer olacak biçimde olsun.

Bu ayarlarla hem network hemde internet akışı sağlanacaktır.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.