Şimdi Ara

Nöroloji'den randevu aldım ancak çok gerginim arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son bir haftadır sağ bacak yoğunlukta olmak üzere vücudumda seğirmeler vardı. Gün içinde fazla sık olmasa bile yatarken, dinlenmeye çalışırken seğirmeler sıklaşıyor gibi geliyor. Bir de sağ bacak ve kolda garip bir his var. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum yorgunluk desem tam değil, güçsüzlük desen tam değil, hissizlik değil, entresan bir his var. Daha önce bunlara benzer bir durum yaşayan var mı? Malum internetten bakınca pek hayırlı sonuçlar çıkmıyor ve bu da beni çok geriyor, endişelendiyor. ALS'sidir MS'dir vs.
    Aslında 1 ay öncesine kadar hastalık konusunda pervasız sayılabilirdim ancak 1 ay önce testis problemi yaşadığımı düşünerek hastaneye gittim. Bir problem çıkmadı gayet sağlıklıymışım gerçi ama o günden sonra hastalık mevzusunu kafama çok takar oldum. Geceleri sürekli nerde kötü,illet düşünce varsa aklıma takılır oldu, en kötüsünü, ölümü vs. düşünür oldum. Bir de son bir haftadır bacaklardaki sorun da geceleri artınca yatağa yatmam ile uykuya dalmam arasındaki süre 2-3 saati buluyor ve uyandığımda yorgun oluyorum.
    Stresli bir hayatımda yok aslında. Sınav stresi vs. Okul daha açılmadı,alttan dersim yok, maddi bir kaygım yok, yakın zamanlarda bir yakınımı kaybetmedim az biraz gelecek kaygım var o da mezun olmama az bir zaman kaldığı için ama bu konuyu o kadar kafama taktığımı düşünmüyorum. Bilemiyorum hastalık hastası mı oldum acaba? Randevu öğleden sonra ama baya gerginim aklıma nedense hep kötü ihtimal geliyor, doktorun hastalığın ALS vs. gibi kötü birşey söyleyeceği sahneler canlanıyor. Anksiyete fikan mı acaba kafayı mı sıyırdım nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

Son bir haftadır sağ bacak yoğunlukta olmak üzere vücudumda seğirmeler vardı. Gün içinde fazla sık olmasa bile yatarken, dinlenmeye çalışırken seğirmeler sıklaşıyor gibi geliyor. Bir de sağ bacak ve kolda garip bir his var. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum yorgunluk desem tam değil, güçsüzlük desen tam değil, hissizlik değil, entresan bir his var. Daha önce bunlara benzer bir durum yaşayan var mı? Malum internetten bakınca pek hayırlı sonuçlar çıkmıyor ve bu da beni çok geriyor, endişelendiyor. ALS'sidir MS'dir vs.
    Aslında 1 ay öncesine kadar hastalık konusunda pervasız sayılabilirdim ancak 1 ay önce testis problemi yaşadığımı düşünerek hastaneye gittim. Bir problem çıkmadı gayet sağlıklıymışım gerçi ama o günden sonra hastalık mevzusunu kafama çok takar oldum. Geceleri sürekli nerde kötü,illet düşünce varsa aklıma takılır oldu, en kötüsünü, ölümü vs. düşünür oldum. Bir de son bir haftadır bacaklardaki sorun da geceleri artınca yatağa yatmam ile uykuya dalmam arasındaki süre 2-3 saati buluyor ve uyandığımda yorgun oluyorum.
    Stresli bir hayatımda yok aslında. Sınav stresi vs. Okul daha açılmadı,alttan dersim yok, maddi bir kaygım yok, yakın zamanlarda bir yakınımı kaybetmedim az biraz gelecek kaygım var o da mezun olmama az bir zaman kaldığı için ama bu konuyu o kadar kafama taktığımı düşünmüyorum. Bilemiyorum hastalık hastası mı oldum acaba? Randevu öğleden sonra ama baya gerginim aklıma nedense hep kötü ihtimal geliyor, doktorun hastalığın ALS vs. gibi kötü birşey söyleyeceği sahneler canlanıyor. Anksiyete fikan mı acaba kafayı mı sıyırdım nedir

nöroloji beyin içindir.Ortopediye alman lazım ayak için iskelet için.

• TwinExist kullanıcısına yanıt
    Hemen aklınıza en kötüsünü getirmeyin.
    Sadece bu şikayetlerle MS ALS ihtimali düşük, olmaz değil demiyorum ama.
    Nöroloji gerekli testleri yapar eğer normalse ve şikayetleriniz devam ediyor ise psikiyatriye yönlendirirler.
    Doktora gitmekle iyi yapmışsınız ama sizinki de psikiyatrik olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Nöroloji gerekli testleri yapar eğer normalse ve şikayetleriniz devam ediyor ise psikiyatriye yönlendirirler.

Muayane oldum. Kan tahlili istedi. Yarın sabah kan vereceğim ancak içim hala rahat değil.
    Bir alet yardımı ile ellerim dizlerimdeyken ellerime dokundu ve farklı gelip gelmediğini sordu. Farklılık yoktu, rutin gözleri sık sağa bak solo bak aşağı yukarı olayı, kolları kaldırttı filan, bir sorun çıkmadı bunları yaparken ama merak ediyorum eğer kötü bir şey olsa farzedelim als bu tarz kontrollerde kendini belli eder miydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Muayane oldum. Kan tahlili istedi. Yarın sabah kan vereceğim ancak içim hala rahat değil.
    Bir alet yardımı ile ellerim dizlerimdeyken ellerime dokundu ve farklı gelip gelmediğini sordu. Farklılık yoktu, rutin gözleri sık sağa bak solo bak aşağı yukarı olayı, kolları kaldırttı filan, bir sorun çıkmadı bunları yaparken ama merak ediyorum eğer kötü bir şey olsa farzedelim als bu tarz kontrollerde kendini belli eder miydi ?

Sadece bacakta seğirme ile als ms gibi kompleks hastalıkların tanısı konmaz.
    Bu hastalıkların tanı kriterleri var birsürü.
    Muayene ve testler incelenir bir sıkıntı yada şüpheli işlem varsa ileri testler istenebilir ama bunlar normalse ekarte edilebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.