Şimdi Ara

NÖRON-HORMON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruda nöronların hormon salgılayabildiklerini gördüm, hangi hormonu salgiliyorlar ki ? Beyindeki ara nöron vs. İşin içine katmamistir umarim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nörotransmitter madddlerde asetilkolin nöroepinerfin(nöroadrenalin) epinerfin salgılanır yani salgılar egzositozla salgılar sinapslarda difuzyonlada yayılır bak iki ekstra bilgi :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam emin değilim ama asetilkolin olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar sadece nörotransmitter madde bildiğim kadarıyla hormon olanlar ise(bunlara nörohormon deniliyor)Hipotalamusta üretilen ve oradaki sinirlerin aksonlarıyla hipofizin arka lobuna gönderilen ve *oradan* salgılananlar:Adh ve oksitosin

• raaitben10 kullanıcısına yanıt
    İkiside sinirael yolla iletimi sağlanıyordy bildiğim kadarıyla olabilir ama nöroepinerfin böbreküstü öz bölgesindeki hormondu ve bu aynı zamanda nörondan salgılanıyor yani yorumum doğru

• Sayfa 27: “En sık bilinen nörotransmitter maddeler, asetilkolin , norepinefrin, histamin , dopamin , serotonin ve glutamattır . Bu kimyasal maddelere nörohormon da denir” denilmiş. Asetilkolin, monoaminler, bazı amino asitler veya amino asit türevleri ve bazı nöropeptidler nörotransmitter madde olarak kullanılır. Ancak verilen tanımda, bu nörotransmitter maddelere nörohormon da denir denilmiş. Bu ifade hatalıdır. Nörohormonlar, sinir hücrelerinin uçlarından kan dolaşımına salgılanırlar ve bu salgılanan maddeler kan yoluyla hedef hücreye taşınarak hormon işlevi görürler. Bu tip hormonlara örnek olarak antidiüretik hormon veya oksitosin verilebilir. Her nörotransmitter madde hormon değildir (Bkz. Campbell Biyoloji, 2013, s.975).
    (Bu bu seneki fen lisesi kitabı ve hatası da yazıyor -Ertunç Gündüz-Palme yazarlarından)

Evet hocam sayfa 27 ilk paragrafın son kısmında nöroepinerfin demiş ve bunlara nörohormon demiş
    Google nörohormon nedir diye yazınca beyinden salgılanan hormon tanımını görüyoruz sayfa 45 son kısımda ise nöroadrenalin böbreğin böbrek üstü bölgesinde öz medullada salgılanan hormon diye geçiyor tekrar google amcaya yazıyoruz nöroepinerfin nedir diye
    Tanım olarak 'nöroepinerfin ya da nöroadrenalin..' diye geçiyor

Yani benim yorumum doğru katılmıyor musunuz?

Edit:
    NÖRON-HORMON
    Bunu da eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 31 Mayıs 2019; 1:23:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyin tümörü
    5 yıl önce açıldı
    Akciğer kanseri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence onlara nörotransmitter madde demek daha doğru nedeni ise hormonlar kan yolu ile yayılırlar ve onlar ise kan yolu ilr yayılmıyorlar ? Bu daha doğru oldu sanırım.Ayrıca normal MEB kitabı benim dediğim gibi almış

NÖRON-HORMON

Hocam tartışıyoruz gibi olmasın buyrun meb kitabı 47.sayfa özür diliyorum 45 demişim

NÖRON-HORMON
    NÖRON-HORMON
    Yani hormon hocam :-) öncelikle 2.resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 31 Mayıs 2019; 1:58:51 >

• Ben şey diye düşünüyorum nöronlar sinir hücreleri oldukları için merkezi sinir sisteminin ön beynin ara beyin kısmındaki hipotalamus hormon salgısını denetler o şekilde olabilir diye düşünüyorum.
    Hipotalamus ile direkt bağlantılı olanlarda vazopressin ve oksitosindir.

• Hocam bizim MEB kitabı ile sizinki biraz farklı da rica etsem kaynakça paylaşabilir misiniz ? En arka sayfadan şu büyük kitaplar olan

NÖRON-HORMON

Hocam geç oldu k.bakmayın
    NÖRON-HORMON

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.