Şimdi Ara

Norton ghost yedekleme sırasında HDD sorunu (sistem açılmıyor) LÜTFEN ACİL YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar server a yedek alayım derken okumadan etmeden sata hdd olan ana makinaya norton ghost yukleyip backup alma girişiminde bulundum, reastart edip başlangıcta norton ghost'un backup ekranı geldi ve kaldı. bir iki defa denedim burada herdefasında kilitlendi. sonraları actıgımda iki menu ile karsılastım 1- nortonghost backup a devam etmek 2- windows a geri donmek. fakat hangisini secersem seceyim windowsu acamıyorum. ghost hdd de yeni bi partition olsturmus ve oradan acılıyor. sistemi bir turlu ayaga kaldıramadım.internettede hiç çözüm bulamadım. ne olur bir bilen yardım etsin. win2003 işletim sisteminden boot etmem lazım diski. ?? YARDIM EDİN..!!

• Saat 08:30 dan beri bununla uğraşıyorum. Sorunu çözdüm arkadaşlar. Bir daha norton ghost mu tövbe..!! 2 kilo verdim şu 3 saatte.. Teşekkürler..
  • Konuyu resimli ve deteylı bir şekilde anlatırsan arkadaşlarım ve ben yardım etmeye hazırız
  • Buraya sitemede koyduğum çözümü yapıştırıyorum. 3 saat boyunca ecel terleri döktüm ve nette bulabildiğim tek çözüm cevabı formattı.! Aynı duruma düşeilecek arkadaşlara belki yardımcı olur.

Norton Ghost 2003 SATA disk sorunu (işletim sistemi açılamama.)

Yakın zamanda başıma gelen bir olay ve çözümü ile ilgili bili paylaşımında bulunmak istiyorum. Çalıştığım firmadaki Ana makina (server) da bakım yapıyordum. Windows 2003 olan server işletim sisteminde çalışan SQL den ana makina üzerinde çalışan Logo Tiger ve Wintex programlarının yedeklerini aldım. Windows un da yedeğini alayım diyerek arşivimden bulduğum Norton Ghost 2003 ü servera kurdum. Gerekli yönergeleri takip ederek backup işlemini başlattım ve sistem restart ederek dos ortamında Norton ghost ekranı geldi ve imleç öylece kaldı. Bir süre bekledikten sonra kilitlendiğini anladım. Makinayı kapattım ve açtığımda artık işletim sistemime giremez olmuştum. Çünkü ghost, sabit diskimde bir partition oluşturmuş ve bu partitionu etkin olarak atamış. Dolayısı ile makina buradan boot ediyor ve her defasında ghost un sinir bozucu başlangıç menüsü geliyor.
    1.run norton ghost dos opearation
    2.return to windows without running norton ghost

fakat sorun şu ki hangisini seçerseniz seçin makina kilitlenip kalıyor. İnternette de çok aramama rağamen sonucunu bir türlü bulamadım. Karın ağrılarıyla geçen üç saatten ve dualarımdan sonra çözümü buldum. Tabii bunda aynı makinada başka bir disk daha olması ve onun da üzerinde win2003 server yüklü olması çözüm süresi olarak olumlu katkıda bulundu. Diğer diskteki işletim sistemini açıp, sistemin tamamen bir kopyasını harici diske attıktan sonra, disk yönetiminden sorunlu olan diskimi açtım. Allahtan burada tüm partition larım yerli yerinde duruyordu. Burada Ghost un oluşturduğu diğer partition da etkin ibaresi vardı. Bende asıl olması gereken partititon üzerine gelerek etkin kıl dedim ve makinayı tekrar başlattım. Olması gereken diskimi boot priority de işaretledim. Sürpriz.. makina açıldı. Bende ağlamaklı bir şekilde altımdaki koltuğa yığıldım kaldım. Bu problem ile ilglili nette hiçbir çözüm olmaması çok ilginç. Dolayısı ile aynı duruma düşebilecek olanlara yardım etmek için çözümü yazmak istedim.

Sonuç olarak bu tür programlar kullanırken çık dikkatli olunmalıdır. Daha sonra nette araştırdıgımda Norton Ghost 2003 ile SATA diskler arsında bir problem olduğunu yazan bir sürü yazı okudum, keşke öncesinde baksaydım..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YurdaCooL -- 3 Eylül 2009; 13:01:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.