Şimdi Ara

Norton Internet Security 2006 mı yoksa Kaspersky Internet Security 6.0 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar önümüzdeki yarın ya da ertesi gün 2 adet lisanslı güvenlik yazılımı satın alacağım bütünüyle koruma sağlayan Internet Securityler seçimim olacak. Kaspersky bir adım daha önde diye düşünüyorum lakin kararsızlık içinde kaldığım için seçim yapamıyorum çünkü bir tarafda da Symantec gibi bir yazılım söz konusu. Sistemi yorar mı yormaz mı diye bir düşüncem yok bu yüzden sadece güvenlik açısından değerlendirmeler mühim.

Sizce hangisini seçmeliyim ? Yalın bir şekilde Internet Security yazılımının adını söylemenizden ziyade onu seçmemdeki sebeplerlerle beraber öneriler sunarsanız sevinirim.

Teşekkürler

• tabiiki kaspersky..norton eskisi gibi bi güvenlik sağlayamıyor..bende vardı hem sistemi yorduğu için hemde virüs kaçırdığı için kaldırdım...ama firewall ı güzel ona lafım yok...şu an en iyisi yanlış bilmiyosam kaspersky
  • zone alarm - ETrust antivirüs- eTrust PestPatrol
  • Tabiki Kaspersky

Asla Norton kullanma. Çok dandik
  • Valla madem sistemi yorma gibi bir sorunun yok o zaman elbette nortonu al. Kaspersky'ın marifetlerini herkes duymuş durumda. İsterseniz özetleyim:
    -Bilgisayarınızda durup dururken Quick Scan'ler yaparak çalışmalarınızı aksatıyor
    -Her taradığı klasörün ardında XP dosya sisteminde görünmeyen bir klasör bırakıyor.
    -Programı silmeniz durumunda ya sisteminizden tam olarak temizlenmiyor ya da bazı dosyalarınızdan olabiliyorsunuz.
    -Ayrıca bulduğu doğru dürüst bir virüs olsa şaşarım. Her şeye yanlış alarm veriyor ve bazı saflarda kaspersky çok iyi bir sürü virüs buldu diye kendi virüs programlarıyla övünüyorlar. Sonrada bunu kasper buldu norton bulamadı diye ona çamur atıyorlar.
    Bu söylediklerim arasında kesinlikle yalan yoktur ve birçok yerde mevcut bu bilgiler. Her ne kadar bütün testlerde kaspersky övülüp göklere çıkarılsa da Symantec gibi bir alanında profesyonel olan bir firmaya kafa tutamayacağı ortada....

• Soru işaretlerim azalacağına artıyor çünkü herkes başka birşey söylemekte. Şu konuya somut kanıtlar dahilinde açıklık getirebilecek birileri var mı acaba ?
  • sistemin güçlü ise Norton 2006'dan Şaşma Ben Kullanıyorum Şu ana Kadar Bir Sorunda yaşamadım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Norton aşırı sistem kullanımı ve çok da etkili olmamasıyla ün yapmıştır ama sanırım eski iyi günlerine dönüş yapmak üzere, yapılan testlere göre. Ben gene de Kaspersky'i öneririm. Hatta NOD32+firewall daha iyi olur bence.

Antivirusler arasında en son yapılan karşılaştırılmalı test sonuçları

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2006_08.php
  • Kaspersky daha iyi.Kesinlikle.Ben yıllarca norton kullandım.Herkes kaspersky derken ben nortonda inat ettim.ilk Alıştığım antivirus olması ve symantec adı bunda büyük etkendi.Ama güncellenmiş nortonun temiz deyip de kasperskynin onilne taramasında viruslu dediği dosyalarla karşılaştıktan sonra norton gözümden düştü.Hem de sadece online tarama ile bazı süpheli exe dosyalarında kaspersky virus buldu.Norton taa 3 hafta sonra aynı dosyalarda virus görebildi.Sistemi komple taradığımda arşivimde masum masum duran ama şüpheli gördüğüm için çalıştırmaya çekindiğim,nortonun temiz dediği nice exe dosyaları kasperskynin elinden kurutulamadı.Norton bu haliyle bence yeterli değil.Şu an kaspersky kullanıyorum.kaspersky de kasar makineyi diyorlar.Evet ram kullanımı fazla görülüyor.Hatta bazan nortondan bile fazla oluyor.Ama buna rağmen kesinlikle nortondan daha az yoruyor makineyi.70 sn de kapanan bilgisayarım artık 10sn bilemedin 15 sn de kapanıyor.Warez sitelerde gezerken sessiz sessiz duran pc artık ciyak ciyak alarm veriyor.Daha ne diyeyim.Kaspersky işini iyi yapıyor.Norton benim gözümde ise sınıfta kalıyor.Yıkılan imajını kazanması için daha on fırın ekmek yemesi lazım artık.Norton kur sisteme beraberinde yüz tane eklenti kuruyor.kaldırması bir dert.Gerçi bende çok sorun olmadı ama o kadar eklentinin registry de bir sürü artık bırakacağını düşünüyorum.Kaspersky kurulumunda güncellenmesi de herşeyiyle çok daha pratik.Bilgisayar kullananların çoğunluğu boşuna kaspersky demiyormuş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 7 Eylül 2006; 15:02:51 >

• Bence Kaspersky (bana güvenli olduğum hissini verdiği için,teknik olarak bişeyini bilmem)

bu linkte belki sana yardımcı olur http://www.doctus.net/showthread.php?t=49
  • Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Konuyu nette çeşitli platformlarda da araştırdım Kaspersky diyenlerin sayısı Norton diyenlere oranla oldukça fazla. Seçimimi yorumlar neticesinde Kaspersky'dan yana kullanmayı düşünüyorum, sanıyorumki Kaspersky Internet Security 6.0 işimi fazlasıyla görecektir

Umarım iyi bir seçim olur ve pişman olmam.
  • Tamam Kaspersky'ın antivirüsü güzel ama sen Internet Security kullancam diyorsun. Bence sadece Antivirüsü kullan. Çünkü Kaspersky firewall konusunda hiç başarılı değil. Firewall için Zone Alarm, Outpost veya Nortonu kullansan daha etkili olur.
  • biz bu nortonu nasıl beleşe getirebiliriz? kasperskyden hiç memnun kalmadım. craaglemi, bearshare setup dosyamı ve daha birsürü şeyimi sildfi.
  • Kanımca firewall olarak windows firewall son derece yeterli. sadece iyi bir antivirus kullanarak ihtiyaclarını karsılayabilirsin kanısındayım.
  • kaspersky kullan kat kat iidir ondan 5,5pro kullan ama
  • az önce nortonu kaldırdım ve avastı yükledim ilk günden beri savunduğum kolladığım nortonun sonu içler acısı avastla bulduğum sildiğim virüs trojen sayısı belli değil
  • Her zaman bir program almadan önce trial ini dene. Sisteminle bir uyumsuzluk falan var mı anlarsın. Sorun yoksa o zaman satın al. Benim önerimde Kaspersky den yana olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK
    NOD32+firewall daha iyi olur bence.

Aklın yolu bir
  • bence tartışmasız kaspersky internet security 6

arkadaşlar türkiyede antivirüs konusunda 1 numara olan bi sitenin anketi herkes mesaj kullanamıyor bu ankette sadece bu konuda belli bi birikimi olanların kullandığı anket sonuçları.

Norton Internet Security 2006 mı yoksa Kaspersky Internet Security 6.0 mı ?

• bi kere norton spam tanımada en iisi bunu herkes biliyor
    ancak kaspersky firewall olarak daha ii bence hem virüs tanımada hem hidden object ve spyware gibi sistemde gizlice çalışan objeleri kolayca belirliyor ayarlaması ve kullanması çok kolay ayrıca türkçe dil seçeneği sunuyor
    ama seçim sana kalmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.