Şimdi Ara

Norvec'i merak ediyor musunuz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
14
Favori
8.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Motorhane_norvec

quote:

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

norveçten çok motor var videolarda.

Evet, genellikle motosiklet uzerinde gezerken anlatiyorum. benimki de boyle bir tarz iste :)
    adinda motosiklet markasi gecmeyen tum videolarda norvec'e dair bilgiler yer alir.
    mesela "norvecte yasam evreleri", "al sana norvec" gibi seriler var, hem cevreyi gorup hem de dinleyerek bir cok bilgiye ulasabilirsin...

hocam eşinizin ve çocuklarınızın olduğu bir video varmı çok merak ettim

Yilbasi ve xmas videolarinda ailenin neredeyse tamamini gorebilirsin :) hatta kis geldi videosunda oglumla evin onunde karda/buzda kaydigimiz ve cok eglendigimiz bir video bile var...

Muhafazakar birinin Norveç'de mutlu olma ihtimali var mıdır?

Olamazsın. Git Arabistana fln.

Mahşer günü görüşürüz serseri

Al iste bu mantigida anlamiyorum. O kadar laf yaptigi, gecur, cehennemlik, bilmem ne dedigi adamlarin ulkesinde yasamak istiyor.

Ben yaşamak istiyorum diye bir şey söylemedim.Soru sordum sadece.Sadece merak ve farklı kültürleri tanıma amaçlı.Ben ölümden sonra hayata inanıyorum ve dindar olmayan bir kadınla asla evlenmem ve de dinimi yaşayabileceğim başkalarına anlatabileceğim bir ülkede yaşamak isterim.Anladın mı?

Bak ne demisim, git Arabistana. Ne guzel kardes kardes yasayin.

Arabistan'da silikon vadisi vardı da biz mi gitmedik

Cehennemlik dedigin adamlarin kurmuş oldugu yeremi gitmek istiyorsun yani ? Bu nasil bir iki yuzluluktur.

Cehennemlik dediğim mesajımı alıntıla bakalım.Ağzı olan konuşuyor ya!

Mahşer Günü görüşürüz serseri ne anlama geliyor ? Burada soteye yatmaya calismana gerek yok. Oradan her akli basinda kişinin cikaracagi anlam, cehennemliktir.

Bu konuyu kirletmemek adına seni blokluyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dedelerimiz norveçli bizim de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abone olduk bakam.
    Ayrıca çocukla karda eğlenmeniz çok güzel olmuş.
    Böyle babamız olmadı aq
  • Motorhane_norvec kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kişiden kişiye göre değişir ama sence Türkiye'ye göre (-) eksilerini ve (+) artılarını paylaşır mısın .. Belli bir konuda değil de aklına ne gelirse
    Benim anladığım kadarıyla orası İzmir ya da İstanbul'a göre çok daha sakin stresin olmadığı koşuşturmacanın pek yaşanmadığı bir ortam, hft.sonları herkes tatil yapsın diye sanırım birçok yer kapalı. Türkiye'ye göre illaki daha soğuk mesela İstanbula daha kar yağmadı kış bitiyor. Ama illaki orada da sanırım küresel ısınma etkileri görülmeye başlandı. Mesela Amerika kıtasının kuzeyi donarken Avrupa da bir ılımanlık var.
    Size göre TR ile kıyasladığınızda eksileri & artıları neler, şaşırdığınız yok artık dediğiniz neler yaşadınız..
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

Arkadaşım kişiden kişiye göre değişir ama sence Türkiye'ye göre (-) eksilerini ve (+) artılarını paylaşır mısın .. Belli bir konuda değil de aklına ne gelirse
    Benim anladığım kadarıyla orası İzmir ya da İstanbul'a göre çok daha sakin stresin olmadığı koşuşturmacanın pek yaşanmadığı bir ortam, hft.sonları herkes tatil yapsın diye sanırım birçok yer kapalı. Türkiye'ye göre illaki daha soğuk mesela İstanbula daha kar yağmadı kış bitiyor. Ama illaki orada da sanırım küresel ısınma etkileri görülmeye başlandı. Mesela Amerika kıtasının kuzeyi donarken Avrupa da bir ılımanlık var.
    Size göre TR ile kıyasladığınızda eksileri & artıları neler, şaşırdığınız yok artık dediğiniz neler yaşadınız..
    Teşekkürler

bunlarin hepsinden bahsettigim video serileri mevcut. yazsam saatler surecekken izlemen daha faydali olur diye dusunuyorum.
    ozel bir konu varsa seve seve cevaplarim tabii ama yazi dili ve konusma dili farkliliklari da oluyor, o yuzden onceligim izlemen uzerine olacaktir.
    illa bahsetmemi istedigin konu/konular var ise bana yine yaz, belki de yeni videolara eklerim konulari.
    soguklardan bahsedecek olursak; son iki haftadir kar kis ve maksimum 3 dereceyi gorduk burada. en soguk -8'i gorduk. ama oslo bize gore daha soguk mesela. ama illa ki kuresel isinmanin etkisiyle eskiye gore daha sicak. eskiden kar aylarca kalkmiyormus yerden ama benim burada oldugum son 6 senede o kadar kar yagmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Norveckırfaresi

Dedelerimiz norveçli bizim de

norvec'in neresinden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

abone olduk bakam.
    Ayrıca çocukla karda eğlenmeniz çok güzel olmuş.
    Böyle babamız olmadı aq

tesekkur ederim, elimden geldigince (sabrim elverdigince :) ) cocuklarla egleniyorum, hatta ona da sarjli bir motosiklet aldik, birlikte geziyoruz :)
    Hocam kanalını takip ediyorum.

Benim merak ettiğim yabancı bir kadınla evlenmenin Nasıl olduğu ? Kültür ve farklılıklar konusunda Nasıl anlaşıyorsunuz ? Aileler Nasıl karşıladı anlaştılar mı ? Çocuğunuz olsa hangi dili konuşacak Türkçe öğretecek misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hacettepecs

Hocam kanalını takip ediyorum.

Benim merak ettiğim yabancı bir kadınla evlenmenin Nasıl olduğu ? Kültür ve farklılıklar konusunda Nasıl anlaşıyorsunuz ? Aileler Nasıl karşıladı anlaştılar mı ? Çocuğunuz olsa hangi dili konuşacak Türkçe öğretecek misin ?

bunlarin hepsinden degisik degisik videolarda bahsettim hep ama tek bir videoda toplamayi dusundurdun bana. oncelikle tesekkur ederim.

oncelikle ikiniz de farkli kulturlerde yetistiginizi biliyor ve kabul ediyor oldugunuz surece buyuk problemler cikmaz. ayrica kisilik olarak cok uc karakterler degilseniz isiniz kolaylasir. tabii en onemlisi gercekten seviyor olmaniz. saygi zaten bir zorunluluk oldugu icin bahsetmiyorum bile.
    ilk basta ailem sicak bakmadi tabii, ama esimi tanidiklarinda ve zamanla fikirleri kisa bir surede degisti.

esimin ailesi ise hic bir problem cikarmazken, sadece kayinpederim biraz onyargiliydi basta ama ben esime "hic tartisma, birak. beni tanimasina izin ver, beni taniyinca degisecek fikirleri" dedim ve oyle de oldu. cunku burada cok fazla yalan evlilik vs. yapan vardi. ve benim yetistigim kultur, buraya gelenlerden daha farkli oldugu icin bir cok sey kolay oldu diyebilirim aile bazinda.

iki cocuk sahibiyiz. oglum 3,5, kizim da 1,5 yasinda.
    iki dili de ogreniyorlar. tum cocuklar/bebekler dil konusunda cok becerikliler. iki dilde de konusup, anliyorlar. oglum ayrica ingilizce de biliyor az biraz.

son 3 senede kendi annem iki sefer 9ar ayligina buraya geldi. hem cocuklar daha cok turkce konusmak durumunda kaldilar, hem de kulturumuzu ogrenmeleri kolaylasti. gun icinde izledikleri cizgi filmler, onlara okunan kitaplar ve oynanan oyunlar iki dilde de oldugu icin daha rahat ogreniyorlar.

amma uzun yazasim varmis :) ama sonra bu anekdotlari videoda kullaniirim diye kendime yazdim belki de...

• quote:

Orijinalden alıntı: maczone

Motorhane_norvec güzel videolar hazırlamışsınız teşekkür ederim.

Özel değilse Siz Norveçli bir bayan ile evlenerek mi oraya yerleştiniz? Vatandaşlık ve çalışma kurallarının çok sıkı olduğunu okumuştum, Schengen vizeniz olsa bile Türkiye'den de direk uçamıyordunuz. Ancak Schengen sizesi ile bir AB ülkesine girip oradan sonra Norveç'e geçilebiliyordu. Çalışma içinde Türkiye'deki EUA sertifikası bile olsa birçok üniversiteye denklik vermiyorlardı.

Videolarda bahsettim tabii ama izlerken daha sira gelmemistir o videolara. evet esimle evlendikten sonra buraya geldim.
    bahsettigin bilgilere hangi sitelerden ulastin bilmiyorum ama yok oyle bir sey.

Antalya, Izmir, Istanbul, Ankara'dan direkt ucuslar surekli var. Vizeyi norvec konsoloslugundan alip, baska bir schengen ulkesinden geciyor olma zorunlulugu akillara zarar bir uydurma.

hangi ulkenin vizesini aldiysan oncelikle oraya gitme zorunlulugu diye bir sey var ve bir cok ulke uyguluyor.

Ben Yasar Univ. Endustri muhendisligi mezunuyum ve diplomami burada onaylattim ve cok da kolay oldu. onayli bir transcript ve univ. diplomasinin fotokopisi ile (asli gibidir muhurlu).

Ama orada okurken buraya gecis yapmak istersen kurallar nedir bilmiyorum.

Çok teşekkürler hocam. Bu konu hakkında detaylı ve samimi bir video bekliyorum sizden

• quote:

quote:

quote:

Özel değilse Siz Norveçli bir bayan ile evlenerek mi oraya yerleştiniz? Vatandaşlık ve çalışma kurallarının çok sıkı olduğunu okumuştum, Schengen vizeniz olsa bile Türkiye'den de direk uçamıyordunuz. Ancak Schengen sizesi ile bir AB ülkesine girip oradan sonra Norveç'e geçilebiliyordu. Çalışma içinde Türkiye'deki EUA sertifikası bile olsa birçok üniversiteye denklik vermiyorlardı.

Videolarda bahsettim tabii ama izlerken daha sira gelmemistir o videolara. evet esimle evlendikten sonra buraya geldim.

Antalya, Izmir, Istanbul, Ankara'dan direkt ucuslar surekli var. Vizeyi norvec konsoloslugundan alip, baska bir schengen ulkesinden geciyor olma zorunlulugu akillara zarar bir uydurma.

hangi ulkenin vizesini aldiysan oncelikle oraya gitme zorunlulugu diye bir sey var ve bir cok ulke uyguluyor.

Ben Yasar Univ. Endustri muhendisligi mezunuyum ve diplomami burada onaylattim ve cok da kolay oldu. onayli bir transcript ve univ. diplomasinin fotokopisi ile (asli gibidir muhurlu).

Teşekkür ederim, onlara daha sıra gelmedi.

Norveç vizesinden bahsetmiyorum. Bende Schengen vizesi var, yakın bir AB ülkesine direk girebiliyorum ama Schengen vizesi ile Norveç'e direk uçulamıyor diye biliyorum en azından geçmişte öyleydi. Norveçten ayrıca vize alırsanız tabi doğal olarak Norveç'e uçabilirsiniz.

Diplomanız kolayca onayladı ise oldukça güzel. Okul v.s. yaşı geçeli çok uzun zaman oldu ama işim düşerse diplomamı onaylatabilecek olmam oldukça iyi.

Belki ileride çoluğu çocuğu gönderebilirim.

Schengen vizen var ise ve daha once o vizeyi aldigin ulkeye giris yapmis isen, norvec'e de girebilirsin, bi sikinti olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Norveç vizesinden bahsetmiyorum. Bende Schengen vizesi var, yakın bir AB ülkesine direk girebiliyorum ama Schengen vizesi ile Norveç'e direk uçulamıyor diye biliyorum en azından geçmişte öyleydi. Norveçten ayrıca vize alırsanız tabi doğal olarak Norveç'e uçabilirsiniz.

Diplomanız kolayca onayladı ise oldukça güzel. Okul v.s. yaşı geçeli çok uzun zaman oldu ama işim düşerse diplomamı onaylatabilecek olmam oldukça iyi.

Schengen vizen var ise ve daha once o vizeyi aldigin ulkeye giris yapmis isen, norvec'e de girebilirsin, bi sikinti olmaz.

Teşekkür ederim. Norveç konsolosluğuna gidilip Schengen vizenizi Norveç Schengen vizesine dönüştürmeden direk uçuş yapılamıyor deniyor ama yazın bunu denemeyi düşünüyorum.

Bir aksilik olmazsa ve Schengen vizesi hepsi için yeterli olursa yaza doğru önce Norveç, sonra İsveç, ardından Danimarka'da bir süre gezip ardından Almanya'daki akrabaların yanına ziyarete gitmeyi düşünüyorum.

Norveç'de geldiğinde mutlaka gez dediğiniz nereleri önerirsiniz? Siz motorla epey gezmişsiniz bu sebeple tüm önerilerinize açığım. Daha önce giden arkadaşların tavsiyesi ve ekonomik olması sebebiyle Anker Hostel'de kalmayı düşünüyorum.

Gezilebilecek önemli yerleri önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ankerhostel.no
    STAY. ENJOY. EXPLORE. - Ankerhostel.no
    https://ankerhostel.no/?lang=en

Eger sadece Oslo´da kalacaksan zaten gidilecek belli basli yerler bellidir. Oslo´nun carsisi, opera binasi, Bygdøy adasina gidersin, kraliyet sarayinin oralari dolasirsin. tripadvisor dan da bak istersen.

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    insanlar sevişmek için sevgili oluyor zaten xd
  • quote:

Orijinalden alıntı: whocaresb

insanlar sevişmek için sevgili oluyor zaten xd

Doğru
  • İskandinav insanı genel olarak aynı mı hocam? Fin, İsveçli, Dan vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Norveç konsolosluğuna gidilip Schengen vizenizi Norveç Schengen vizesine dönüştürmeden direk uçuş yapılamıyor deniyor ama yazın bunu denemeyi düşünüyorum.

Bir aksilik olmazsa ve Schengen vizesi hepsi için yeterli olursa yaza doğru önce Norveç, sonra İsveç, ardından Danimarka'da bir süre gezip ardından Almanya'daki akrabaların yanına ziyarete gitmeyi düşünüyorum.

Norveç'de geldiğinde mutlaka gez dediğiniz nereleri önerirsiniz? Siz motorla epey gezmişsiniz bu sebeple tüm önerilerinize açığım. Daha önce giden arkadaşların tavsiyesi ve ekonomik olması sebebiyle Anker Hostel'de kalmayı düşünüyorum.

Gezilebilecek önemli yerleri önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ankerhostel.no
    STAY. ENJOY. EXPLORE. - Ankerhostel.no
    https://ankerhostel.no/?lang=en

Eger sadece Oslo´da kalacaksan zaten gidilecek belli basli yerler bellidir. Oslo´nun carsisi, opera binasi, Bygdøy adasina gidersin, kraliyet sarayinin oralari dolasirsin. tripadvisor dan da bak istersen.

Bende motor olmadığı için mecbur toplu taşıma kullanacağım. Günübirlik gidip gezebileceğim yakın yerlerde olabilir ama akşam Oslo'ya geri dönmüş olurum.

Sizin gibi dağ taş her tarafını gezmek isterim ama uçakla gelmeyi planladığım için zor. Belki araba kiralarım, ortalama 10 gün kadar kalıp Norveç, İsveç ve Danimarka'da gezebileceğim her yere gitmeyi planlıyorum. Sonrası da 3-4 gün kadar Almanya'daki akrabaları ziyaret ve sonra da Türkiye'ye dönüş.

Tripadvisor'den daha önce baktım da yorumlar dahil hep turist gözü ile yazılmış. Norveç'de yaşayan bir insanın yorumlarıyla bir değiller, bir ülkeyi en iyi orada yaşayan ve sizin gibi motora atlayıp gezen insanlar biliyor.

Bu sebeple gelince özellikle görmenizi tavsiye ederim diyebileceğiniz yerler hakkında önerilerinizi bekliyorum. Özellikle bir sıkıntı olduğunda İngilizce iletişim kurabileceğim insanların olduğu yerler olursa iyi olur.

Norveç, İsveç, Danimarka için bir süredir araştırma yapıyorum. Öneriler genelde 20'li yaşlarında olanlara hitap ediyor. Benim gibi 40'lı yaşlara yakın insanların tercihleri genelde daha sakin yerler oluyor. :)

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

ozellikle gezmen gereken yerleri bir onceki mesajda belirttim. kraliyet sarayinin etrafini ve carsiyi ayni gun gezip bitirebilirsin. bir gununu de Bygdøy adasina ayirirsin. yine bir gunu Oslo fjord u gormeye, oradaki eski koyleri, parklari gormeye ayirirsan, bir diger gun Aker brygge denilen marina tarafini ve Hovedøya adasina gidip gezsen tamamdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elon_Musk

İskandinav insanı genel olarak aynı mı hocam? Fin, İsveçli, Dan vs.

bir cok acidan benzer milletler.
  • Hocam merhaba, yorumların bir kısmını okudum. Göremediğim için soruyorum. Haftada kaç gün, kaç saat çalışıyorsunuz? Norveçlilerin ataları Vikingler'e bakış açıları nasıl? Türkiye hakkında ne biliyorlar? Norveçliler, genel olarak vakitlerini nasıl değerlendiriyorlar? Eğitim sistemleri nasıl? (orta okul, lise, üniversite gibi, bununla ilgili video da çekilebilir.) Kusura bakmayın çok soru sordum.

Ayrıca, sanat müzelerini gezmeniz mümkün müdür? Orada oldukça ilginç ve estetik eserler olduğunu duymuştum. Üstte bir arkadaş Norveç'te arkeolojinin durumunu sormuştu. Ben de Arkeoloji bölümünde son sınıftayım. Sanırım orada daha çok Vikingler üzerine araştırmalar yapılmakta. Bu Norveç'teki arkeoloji konusunu öğrenirseniz çok mutlu olurum. Hatta bunun üzerine video da çekilebilir. Kazı alanı paylaşılabilir.

Youtube sayfanızı takibe aldım. Gerçekten ilgimi çekti. Yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi motor videolarından çok o kültürü yaşayabileceğimiz videoların çekilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Ek olarak kuzey ışıkları da çekilebilir.

• norveçli kızlar inanılmaz güzeller gerçekten insan hayret ediyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.