en kısası benim boyumdaymış spiker söledi... boyum 1.75
ton balığı yiyolar ya ondandır :D şaka bi yana genetik özellikleri öyledir.
genetik özellikleri de beslenmeden dolayı oluyo... bende height increasing diye bi ingilizce e book var..boy uzatma ile ilgili... orada hangi ırkların neden kısa hangi ırkların neden uzun olduğu yazıyıo...
uzun ,kalıplı ırklar genelde.. proteini ,kalsiiyum vs.. çok tüketiyolar... daha doğrusu şöle diyim... et ,süt ,yumurta ,ayran ,balık ,yoğurt vs.. ve kendilerine dikkat ediyolar.. spor dinlenme beslenme uyuma... bunlar birleşince ideal sağlıklı bi ırk oluyo ... mesela çinliler neden cüce.. ?? çünkü sürekli unlu mamul yiyolar.. karbonhidratlı şeyler... pirinç gibi...
aslında biz türkler olarakda uzun olmamız lazımdı şöyle düşünürsek.nasıl olsa hayvancılıkla geçindik uzun süre et desen var süt desen var ha yoğurdu zaten biz bulduk spor desen göçebeydik daha ne olsun ama gel görki kısayız genel olarak.
onların yaşadığı yerde yerçekimi az olduğundan+ genetik falan filan
gen havuzu.
şimdi kutuplara yakın bölgelerde malum güneş fazla ısıtmıyor. Zaman içerisinde insan ırkıda güneşe yakınlaşmak adına evrimleşiyor ve böyle bölgelerde insanlar uzun oluyor!
DN: Atılırda, bu kadarmı atılır!
o değil de norveçli kızlar neden bu kadar güzel?
Boyları uzun değil,sana öyle gelmiştir zate benm 1.95
quote:
Orjinalden alıntı: CARNIVALE
o değil de norveçli kızlar neden bu kadar güzel?
bu da mı protein
tamamen beslenmeyle alakalı...
bizim millet de zaten çoğu aile beslenmesini bilmiyor ve önemsemiyor..
mesala çocugu küçük yaşta süt içmeye teşvik olmuyor, çoğu aile varlıklı olduğu halde kuru ekmek zeytin yiyor genelde yemeğe önem göstermiyor..çewremizde çok gördüm böyle insanları..
mide ye ne atsan gidiyor mantığı hakim,karnım doysunda nası doyarsa doysun diyenler çok fazla..
yenilen lerin damak tadı ve besleyici olduğuna dikkat etmeyen çok fazla..
böyle olunca haliyle çocuklarınıda böyle yetiştiriyorlar,o çocuk da kısa ve ufak kalıyor..daha sonra o çocuk evlenip çocuk sahibi oluyor ve onun bebesi de ufak oluyor..işte türklerin anatomisi
bir de şöyle bir durum var kendimden biliyorum..ben 24 yaşındayım boyum 1.93 cm..
16 yaşında boyum 1.86 idi orta okulda en uzun bendim..çok kötü bir şey..kısa boyluluk alışageldik olduğundan onlarla cüce diye dalga geçilmiyorlar ken benimle sırık diye çok takıldılar..Allah tan takmazdım kafaya..
quote:
Orjinalden alıntı: brk_066
aslında biz türkler olarakda uzun olmamız lazımdı şöyle düşünürsek.nasıl olsa hayvancılıkla geçindik uzun süre et desen var süt desen var ha yoğurdu zaten biz bulduk spor desen göçebeydik daha ne olsun ama gel görki kısayız genel olarak.
Zaten turkler eskiden Uzun,Kalıplı ve güçlüydüler.Bu beslenme Hormon Ve İklimle alakalı.
Beslenme + spor.Adamların okullarında yüzme dersi var.Yüzmenin boy uzattığını hepimiz biliyoruzdur.Aynı şekilde 15-16'a yaşına kadar nerdeyse tüm çocuklar spor yapıyorlar.Ama bizdeki gibi sadece futbol değil..Basket, voleybol gibi şeyler.Bisiklete biniyorlar.Koltuğu biraz yüksek ayarlayıp bisiklet sürmek, boy uzaması durmuş insanlarda bile bacak uzamasına yarıyor(Diz ve kaval kemiği arasındaki mesafe tam aılmamış ise birkaç cm. bacağınız uzayabiliyor).