Şimdi Ara

NoSQL vs SQL ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C/C++ ile bir Yazılım geliştirdim. Server - Client Uygulaması

Server Tarafında document arşivlemeden tutunda resimlere kadar her türlü veriyi kayıt edip daha sonra yeniden okuyup kullanıcıya gönderiyorum.

Sorun:

Dokümanlar biriktikçe istitatis için güncelleme yaptım.
    300 - 400 civarı evrakta server yaklaşık 850+- ms gibi bir sürede cevap veriyordu. Ancak bu dokuman sayısı 1500lere geldiğinde server'ın cevaplama süresi 3500 ms kadar çıktı. Server tarafında herhangi bir veritabanı yok. Tamamen dosyalama sistemi. ben bu süreyi azaltmak için istatistik kriterlerini dosyanın adına key olarak girdim.

Mesela Önce dosyanın işleminin bitip bitmediğini dosyayı açıp içinden <dosyadurumu> indeksinden sonraki degere bakarak yapıyordum. Bu şekilde süre 3000 ms lerde.

daha sonra dosya işleminin bitip bitmediğini dosyanın adına 151512547585-0-201 gibi - işaretleri koyarak dosya adını parçalayıp dosyanın hangi birime cevaplandımı tarihini falan buradaki değerlere göre anlıyorum. burda "0" ise işlem devam ediyor mesala. Bu şekilde istatistik çıkardığımda server bana 20 ms gibi kısa bir sürede cevap veriyor. test yaptım. sonuçlar doğru.ancak bu yöntemin stable olması konusunda şüpheliyim. bu yönetimi tamamen kendim uydurdum ancak çok hızlı sonuçlar alıyorum. bize gelen firmalardan birtanesi tanıtım yaptı ve oracle pl/sql kullanarak aynı veriler üzerinden 1800 dokumanda 1200 ms gibi çok hızlı çalışan dedikleri sistemlerini gösterdiler. Bu firmanında 150'ye yakın kurumsal müşterisi var.

Veri Tabanına geçmelimiyim? eğer geçmeliysem NoSQL diye yeni nesil bir sistem gelişmiş onu kullanmalımıyım yoksa oracle ile mi başlamalıyım yoksa suan ki yönetim iyi mi?

Veri tabanı uzmanlarında destek :)

Kullandığım dil C++

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.