Şimdi Ara

Not Ortalaması Hesaplanırken akts. mı Dikkate Alınır? Kredi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• kredi
  • Krediymiş o zaman AKTS sadece ders almakta yarıyor.
  • AKTS mezuniyet için gerekli her okulun belirlediği dönemlik yıllık ve üni boyunca Total aktsler var bunları tamamlamazsan mezun olamazsın.
  • Hocam 2 ortalama altında olup AKTS tamamlarsak koşullu mezuniyet diye bir şey var mı çok merak ediyorum. Tabi ortalama 1.80 üstü olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 31 Ağustos 2020; 18:45:32 >
  • Ortalaman 1.8-2 arasiysa zaten koşullu gectigin dersler vardır dd-dc.Kendi fakultem için söyleyeyim eğer 1.8-2 ortalama ve koşullu dersin varsa mezun olamıyorsun kosullular kalmış sayılıyor ve baştan aliyorsun.Yani yok :) ama 2.00+koşullu dersin varsa mezunsun
  • Hocam 5lik sistemde çok fark eder mi bilmiyorum. Bir de bu dersleri almak yerine 5. seneye uzatıp başka seçmeli alsak 2 ve üstüne ortalamayı çıkartsak yine mi olmuyor ? İlla verdiğimiz derslerden birkaçını tekrar almak zorunda mıyız ?

Edit: Pardon hocam, yanlış okumuşum. Geçebiliyoruz yani kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 31 Ağustos 2020; 18:53:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu derslerden kastınız dd-dc ile gectiginiz dersler ise bildiğim kadarıyla başka ders alamıyorsunuz bunları alıp yükseltmeniz lazım.Kaldiginiz ders secmeli ise dilekçeyle degisebilme şansınız var ben hiç yapmadım detayını bilmiyorum.Zorunlu ise degismez

Zaten şöyle bir durum var her sene ders seçerken ilk önce kaldıklarınizi aldırır. liste de koşullu gectiklerin de vardır ama almak zorunda degilsin.Sen 4.sinifa geçerken ortalamana bak eğer 2.00 üstü olmayacak gibiyse kosullulari al ha 2.00 üstü yaparım kosullular olmadan diyorsan hiç uğraşma.

Benim ortalama 3.24 1-1 den dd vardı 1 tane alıp yukselteyim dedim konular değişmiş kaldı :) baştan alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8FE7B1F6 -- 31 Ağustos 2020; 18:59:40 >
  • Anladım hocam, teşekkür ederim. İleride böyle bir durumla karşılaşırsam diye sormuştum.
  • Hacettepede Akts ile hesaplanıyo
  • AKTS
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.