Şimdi Ara

Not Ortalaması İŞ Ararken Ne kadar etkili? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu sene ev arkadasım mezun oluyor. turkcell işe alım sürecinde ilk mulakatında telefon mulakatı bölümün ilk 4 ünü elemiş yani not hikaye adamlar mulakatla anlıyorlar senin nasıl biri oldugunu.
  • Not ortalaması yüksek lisans yapmak gibi bir niyetin varsa önemlidir.

Diplomanda bu kişi şu ortalama ile mezun olmuştur demiyecek.

Bazı şirketler senden transkript ister onlarda belli firmalardır herkes oraya giremez zaten(bu şirketler yabancı dil, askerlik, ehliyet, tecrübe ve referans ta ister)

Firmaların en çok dikkat ettiği şeyler üniversitede ne yaptığın aktiviteler. Klüp çalışmaları, düzenlediğin etkinlikler ve katıldığın sertifika programları)

Eğer durumun bölümün içinde ilk 5 e girecek şekildeyse kas yüksek ortalama ile mezun ol o zaman sana katkısı olur. en azından bölüm ilk beşindeydim diye hava atarsın. yoksa çok fazla kasma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir_ -- 1 Haziran 2007; 0:01:02 >
  • Evet etkili bırak ortalamayı bazı üniversitelerin adı yeter ama 1 dejavantajları var notu ne kadar ii olursa olsun mesela yabancı dilde kpds yada toefl getirmiş yada diğer başvuranları kpds ve toelf ını geçiyorsan işe alınan sen olursun onlar afal afal bakar üniversite farketmez
    yani mesele kendini geliştirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 1 Haziran 2007; 0:06:28 >
  • şuana kadar 10'larca tanıdığım büyük firnaya girdi hiçbiri not ortalamasını sormadı.

Ne yapabiliyorsun diyorlar
  • senenin başında okulda gittiğim eğitimden anladığım kadarıyla(cv hazırlama ve mülakat teknikleri)

-CV ye 20 sn göz atılıyor. süslü olanlar kalabalık olanlar direk devre dışı
    -üniversitesine ve ortalamasına genelde pek bakılmıyor, kişinin duruşuna, hazır fikirliğine bakılıyor
    -sunumu yapan bayan (iz gören&akın dan bir eğitmen)
    "bazı tipler geliyor odtü den ortalaması 3.5-4 adam sandaletle kapriyle mülakata geliyor, geldiği anda maaşını kendisi önceden belirliyor "şunu istiyorum" diye, hemen sallıyoruz" diyor.
    "önümüze 1 hafta içinde belki 10000 tane CV geliyor bunları gözucuyla incelememiz gerekiyor, ama o bile yetiyor, sırf cv nin tipinden anlayabiliyoruz artık insanları" diyor.
    "firmalar yüksek ortalamalı tipleri fazla tercih etmiyor çünkü genelde patrona kafa tutabilecek insanlar olmasını istemiyorlar" diyor.

bunların dışında gerisi de şans işi diyor.

artık düşünün

• Birçok işyeri etiket arar. İlanlarına Boğaziçin, İTÜ, ODTÜ mezunları tercih edilir diye yazarlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Birçok işyeri etiket arar. İlanlarına Boğaziçin, İTÜ, ODTÜ mezunları tercih edilir diye yazarlar.

o bence kendine güvenmeyen caysın bizi hiç uğraştırmasın diye.
  • Saçma sapan konuşmayın, not ortalaması kesinlikle gerekiyor.

Özellikle ilk işe girmelerde baktıkları unsur not ortalaman. Okulu bitirdiğinde iş tecrüben ne olabilir ki 3-5 stajdan başka. Buna göre CV'ne not ortalamanı yazdığında ne kadar etkili olduğunu anlarsın. Mesela ben yıldız mezunuyum ama ortalamam 3,65 olduğu için odtülü boğaziçili adam arayan firmalardan birinde şuan çalışıyorum. Dolayısıyla not ortalaması yapmak çok önemli, mezun olduğun üniversitede tabiki önemli. Eğer sen boğaziçi mezunuysan zaten 2,1 ortalamanda olsa çoğu firma en kötü 2 ay deneme amaçlı sözleşme ile işe başlatıyor. Dolayısıyla diğer üniversite mezunu olan arkadaşlar açıkta kalıyor. Benim size tavsiyem özel üniversite mezunu olmayın boşuna. Ancak babanızın iş yerinde yada torpille iş bulabilirsiniz çünkü. Birde tavsiyem üniversiteniz hangi şehirdeyse o şehirde iş arayın yoksa gerçekten iş bulmak zor oluyor. Ancak küçük ölçekli firmalarda iş bulabilirsiniz..

• quote:

Orjinalden alıntı: roro

Saçma sapan konuşmayın, not ortalaması kesinlikle gerekiyor.

Özellikle ilk işe girmelerde baktıkları unsur not ortalaman. Okulu bitirdiğinde iş tecrüben ne olabilir ki 3-5 stajdan başka. Buna göre CV'ne not ortalamanı yazdığında ne kadar etkili olduğunu anlarsın. Mesela ben yıldız mezunuyum ama ortalamam 3,65 olduğu için odtülü boğaziçili adam arayan firmalardan birinde şuan çalışıyorum. Dolayısıyla not ortalaması yapmak çok önemli, mezun olduğun üniversitede tabiki önemli. Eğer sen boğaziçi mezunuysan zaten 2,1 ortalamanda olsa çoğu firma en kötü 2 ay deneme amaçlı sözleşme ile işe başlatıyor. Dolayısıyla diğer üniversite mezunu olan arkadaşlar açıkta kalıyor. Benim size tavsiyem özel üniversite mezunu olmayın boşuna. Ancak babanızın iş yerinde yada torpille iş bulabilirsiniz çünkü. Birde tavsiyem üniversiteniz hangi şehirdeyse o şehirde iş arayın yoksa gerçekten iş bulmak zor oluyor. Ancak küçük ölçekli firmalarda iş bulabilirsiniz..

ne 3,5 ortalamalı inekler gördüm çalıştığı yerde 2 hafta tutunamayan.iş hayatuında kimse sana ders anlatmayacak veya al bunu çalış seni bundan yazılı yapacağım demeyecek. Adamların aradığı çalışanlarla iyi SOSYAL ilişkilerde bulunabilecek ve sorunlara anında çözüm bulabilecek yönetim kadrosu(üniversite mezunu). tek yapabildiği kağıtları ezberlemek olan asosyal insanlar iş hayatında kesinlikle tutnamaz.
    benim sana sözüm yok. ben genel için konuşuyorum. sen güzel bir ortalama ile mezun olmuşsun ve adamların aradığı kriterleri sağlamışsın seni işe almışlar. ama istisnalar kaideyi bozmaz

örnek: 90 lı yıllarda Eskişehir çimento fabrikasına 8 tane o çok övülen üniversitelerden mezunu yüksek ortalamalı mühendisler almışlar. en uzun kalanı 3 ay dayanabilmiş. o günden sonra bu tip insanlar o fabrikaya alınmıyor

son olarak ne 2,01 ortalamalı öğrenciler gördüm çalıştığı yerde 2 ayda şef olan.

• Bana öss ye hazırlanırken özel ders veren bi abim odtu endüstri mezunu oldu 2.8 ortalama ile.

Sadece aselsan-tai gibi firmaların direk not ortalamasına baktığını söledi.

Kendisi not ortalamasının çok önemli olmadığını daha çok mülakattaki kendini ifade edebilme önemli dedi. Eti de çalışıyor şu an. 2 ye yakın maaş alıyor.

Bu adamın hiç bir tecrubesi yok. Askerliğini de yapmadı.
  • Ben not ortalaması yüksek olanlar iş hayatında tutunabilirler demedim, ama iş ararken not ortalaman düşükse kurumsal bir şirkette iyi bi pozisyondan başlamayı unutun demek istiyorum. Not ortalaması senin eğitim hayatın boyunca olan başarılarını ifade eder. Ben size şöyle diyim bizim şirkette lise ortalamasına bile bakıyorlar. İyi derecede mezun olmak çok önemli. Zaten kötü dereceden mezun olanlar not ortalamalarını yazmazlar. İngilizce'de çok önemli. Adamın sosyal ilişkileri bizi ilgilendirmiyor açıkcası. O ancak pazarlama-satış vs bölümlere eleman alınırken bakılan bi kriter. Mühendisseniz ister sosyal olun ister olmayın hiç önemi yok. bkz. Benim yöneticim ODTÜ Makina mezunu ama adam tam bi öküz. Ayda aldığı maaş 11.000 brüt. yaş 32. ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent (burslu) bunlardan mezunsanız zaten hayatta önünüze çıkanlar karşısında 5-0 önde başlıyosunuz. Aynı şey İTÜ için geçerli değil ama İTÜ'den de çok sağlam adamlar çıkıyor.

• Benden daha önceki işyerlerim de dahil hiçbiri diploma filan istemedi...

Yani çıkıp ben Elektronik Mühendisiyim desen çoğu yerde çalışabilrsin... Veya istemeleri ihtimaline karşı sahte diplomayla... Diplomayı istese bile kim doğruluğunu araştıracak...
  • İ.K. bunu işe alım süreci boyunca araştırıyor siz merak etmeyin. Tabi bazı sahtekarlar çıkıyor ama bu ben şuyum diyipte işe alınmanız anlamına gelmez. İstihdamın bu kadar düşük seviyede olduğu bir ülkede kolay kolay yemezler onu. Özellikle mühendislerin çoğu imza ve sorumluluk yüklemek amacıyla alınır fabrikalara ki bu da sizin hipotezinizle ters düşer...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemall

Benden daha önceki işyerlerim de dahil hiçbiri diploma filan istemedi...

Yani çıkıp ben Elektronik Mühendisiyim desen çoğu yerde çalışabilrsin... Veya istemeleri ihtimaline karşı sahte diplomayla... Diplomayı istese bile kim doğruluğunu araştıracak...

küçük ölçekli yerler için doru olabilir dediğin ama aselsan tai ye falan bir başvur sen değil senin diploman atalarının diplomasına bile bakarlar

insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşlar not ortalaması önemli yeni mezun biri için çünkü yeni mezunu değerlendirecek başka kriter yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

quote:

küçük ölçekli yerler için doru olabilir dediğin ama aselsan tai ye falan bir başvur sen değil senin diploman atalarının diplomasına bile bakarlar

insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşlar not ortalaması önemli yeni mezun biri için çünkü yeni mezunu değerlendirecek başka kriter yok

kardeşim sende öyle bir yer demişsinki yanii

heralde araştıracak aselsan.. ASKERİ ELEKTRONİK SANAYİ

o araştırmayacakta karaköydeki antenciler mi araştıracak

• karaköydeki antencilerde çalışmak istiyorsan sorun yok o zaman
  • şirkete gore degısır
    cogu bakmaz
    hatta dıplomanı ıstemeyen sırketler bıle vardır
    en onemlı sey yabancı dıldır.
    yabancı dıl sorulur ve genelde sınanırsında yabancı dılden
    yabancı dılını gelıstırmeye bak.
    benım bugune kadar gordugum sahıt oldugum bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

quote:

Biz Sizi Sonra Ararız Güle Güle Bu arada şunuda merak ediyorum Hadi Teknloji-ARGE geliştiren sirketler kalite eleman-işçi istiyo tamam peki ya diğerleri Çok mu üstünler acaba bir Uluslararası Şirketlerle yarışabiliyorlar mıdır ?? veya aynı kalitelerdemidir?? çünkü çoğu ilanda o kadar çok şey istenirki insan ister istemez gerçekten bu kadar nitelikli bir şirket midir bu der
    Örneğin şu ilana bir bakın:

YAPI KARİYER İNSAN KAYNAKLARI
    İnşaat
    Pozisyon İsmi : İNŞAAT MÜHENDİSİ

İlan Yayınlanma Tarihi : 25.04.2007

Son Başvuru Tarihi : 23.06.2007

Görev Yeri Ülke : Türkiye

Görev Yeri Şehir : İstanbul-Anadolu

İş Tanımı : * ÇELİK VE ÇELİK İMALATLARINDA TECRÜBELİ
    * SAHA TECRÜBESİ OLAN
    * HAKEDİŞ FORMATINA HAKİM
    * İYİ DERECEDE İNGİLİZCE BİLEN
    * İYİ DERECEDE AUTOCAD BİLEN
    * AKTİF ARAÇ KULLANABİLEN

İş Alanı : Mimarlık

Organizasyondaki yeri : Koordinatör

Kısa Firma Tanıtımı : Yapı kariyer insan kaynakları, 10 yıllık yapı sektörü deneyiminin 1 yılı aşkın insan kaynakları çalışmasının sonucunda ortaya çıkmış bu sektörün ciddi ve rakipsiz tek insan kaynakları portalıdır.

Yapı Karıyer İnsan Kaynakları, klasik yöntemlerin dışında sektörün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği sektöre özel çalışmaları ileTürkiye de işe göre personel değil iş için uygun olan personeli bulma çabası olarak İnsan Kaynaklarının bu alandaki tek adresi olmuştur.

Araştırmalarını yanlızca internet ortamında sınırlandırmayan , toplam kalite yönetimini yönetim sisteminde yaşatan, lokal çalıştığı ve isminin de ilk harflerini oluşturan sektörünün sorumluluğu ve bilincinde olan ve bu oluşumunu devlet denetiminde geliştiren tek yapı sektörü insan kaynaklarıdır.

Üniversiteler,meslek odaları,dernekler,konsolosluklar ve çeşitli sivil toplum örgütleri iş birliğiyle sürekli AR-GE çalışmalarını destekleyen Yapı Kariyer İnsan Kaynakları İnternet portalında var olmanın yanında bu sektörde seçme yerleştirme hizmeti de sunmaktadır.

Çalışma Şekli : Tam zamanlı

Ücret : 4.000-5.000

şimdi soruyorum mühendislerin % kaçı yukarıdaki şartlara sahiptir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 1 Haziran 2007; 14:21:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hypodenz

not hikaye bircok firmadan biliyorum
    bu sene ev arkadasım mezun oluyor. turkcell işe alım sürecinde ilk mulakatında telefon mulakatı bölümün ilk 4 ünü elemiş yani not hikaye adamlar mulakatla anlıyorlar senin nasıl biri oldugunu.

imza nedir öyle yau
  • not ortalaması falan hikaye. olay tamamen tecrübe ve en önemlisi torpile bakıyor. not ortalaması staj yeri bulmada bile işe yaramıyor. kendimden biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.