Şimdi Ara

Not Ortalaması İŞ Ararken Ne kadar etkili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversitedeyi bitirdikten sonra ararken not ortalaması ne kadar etkilidir?

Direk not ortalamasına bakan firmalar mevcut mu?

2.0 veya 3.0 ortalama yapmış kişiler aynı firmada iş başvurusu yaptı diyelim. Aralarında işe alınma konusunda çok fark oluşur mu?

Üniversitede ortalama ortalama die kasmaya gerek var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 31 Mayıs 2007; 20:46:53 >

• yüksek lisans yapıyorum adamlar benden transkript istedi
    ortalama ortalama diye kasmaya gerek vardır
    ortalamaya bakmazlar zeki adam arıyorlardır bir derece doğrudur mülakata çağrılırsan zekanla ön plana çıkabilirsin ama 2 ortalama ile çağrılırsan
  • durun yahu birinci seneden 1.53 ortalama. gerçi açıklanmayan bi tane kaldı da etkilemez pek.
    bazı şirketler zeka testi yapıyor.acaba çoğunlukla yapılan bişi mi yoksa nadir tek tük şirket mi yapıyor? (örneğin toyota)
  • ne not ortalaması be baktıkları tek şey tecrübe başkada bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 31 Mayıs 2007; 21:34:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

durun yahu birinci seneden 1.53 ortalama. gerçi açıklanmayan bi tane kaldı da etkilemez pek.
    bazı şirketler zeka testi yapıyor.acaba çoğunlukla yapılan bişi mi yoksa nadir tek tük şirket mi yapıyor? (örneğin toyota)

zeka testi çoğu yapıyorda mülakata kadar gidebilmen lazım ama birinci senden 1.53 ortalamayla zor
    ortalama dediğin birde yapılır sonra cepten yeni be kardeşim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

ne not ortalaması be baktıkları tek şey tecrübe başkada bişey yok

+1

zaten bunu yazmak için girmiştim konuya..

kesinlikle tecrube, okullarda ne öğretiyolarki adam gibi, not ortalaması bi işe yarasın..
  • notun da diplomanın da hiç bir önemi yok.. sana kimse diplomanı bile sormayacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk dönem 3.43 tavan
    ikinci dönem 1.40 taban
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

quote:

durun yahu birinci seneden 1.53 ortalama. gerçi açıklanmayan bi tane kaldı da etkilemez pek.

zeka testi çoğu yapıyorda mülakata kadar gidebilmen lazım ama birinci senden 1.53 ortalamayla zor

yok zaten 2 .00 altı mezun olamıyor.mecbur geçicez, geçerim zaten de 3 fln olcağını zannetmiyorum. taş çatlasın 2.50 olur. zeka testine güveniyorum zaten bi de otokar konferans vermişti okulda, adamlar diyo üni. fln önemli değil; kendini geliştirmiş ve dil bileni alıyoruz diyor. bu dil bilme olayı çok sık geçiyor önemi yadsınamaz bi kriter kanımca.

• quote:

Orjinalden alıntı: darker

notun da diplomanın da hiç bir önemi yok.. sana kimse diplomanı bile sormayacak

Yahu 2.0 olsun benim olsun valla. Hiç ort yapma gibi bi niyetim yok.

Sadece merakımdan sordum. Ortalama merakım olsa forumda başlık açacağıma kitabımı açardım

• bende hep bunu merak ediyordum..
    Mesela odtüyü düşük bir ortalamayla bitirsek iş bulurken ortalamamızın düşük olması bir sorun çıkartır mı..
    Boşuna derslere asılmayalım 2.0la bitirelim okulu
  • kafa basıyosa tamamdır. nota ne gerek var.
  • yabancı dil.
    tecrübe

referans referans referans
  • yabancı dil mi

yapmayın yaa 10 senedir kafaya koyupta yapamadıım tek şey olmuyor. ben ezber yapamıyorummm..

aslında öğrnmek kolay ama ben biraz utangaç çekingen sıfatlı biri olduum için onuda yapamıyorum.

oneri : turistik bir yere gidecen. çarşısında bir dukkanda çalışmaya başlayacan. elinde ing sozluk deil cumleli olanları oluyo onların onu alacan. iki tane cumleyi hafızaya yazacan. gelen gecene laf atıcan. felaket hosuna gidio yabancıların. am adam gibi laf atıcan uff yavrum nereden geldin sen gibi deil ...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: throlll

quote:

yok zaten 2 .00 altı mezun olamıyor.mecbur geçicez, geçerim zaten de 3 fln olcağını zannetmiyorum. taş çatlasın 2.50 olur. zeka testine güveniyorum zaten bi de otokar konferans vermişti okulda, adamlar diyo üni. fln önemli değil; kendini geliştirmiş ve dil bileni alıyoruz diyor. bu dil bilme olayı çok sık geçiyor önemi yadsınamaz bi kriter kanımca.

hikaye arkadaşım onlar hep öyle derler ama sonra yazarlar ilanlarına tercihen şu şu üniversite diye dil bilme önemli bir kriter tabi bilmessen işe giremessin bilirsen minimum kriteri yerine getirmiş olusun sana ayrı bir faydası olmaz dil bilmeyen adam mı kaldı tabi benim dediğim şeyler çok iyi şirketler için geçerli orta ölçekli değil toyota mesela yada aselsan falan

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

bende hep bunu merak ediyordum..
    Mesela odtüyü düşük bir ortalamayla bitirsek iş bulurken ortalamamızın düşük olması bir sorun çıkartır mı..
    Boşuna derslere asılmayalım 2.0la bitirelim okulu

odtüden ve aynı ayarda ünilerden senin gibi yüzlerce adamın da aynı anda mezun olduğunu düşünürsen not ortalaması yapmak için gaza gelirsin merak etme en azından gelmen gerekir
  • çoğu firma not ortalamasına bakmaz, ama bakan varsada 4-5 altındaki adaylarlada görüşmeyecekleri kesindir. diploma notuna bakan firmalar en başarılı mezunları seçmeyi amaçladıkları için notu veren üniversitelerde seçici davranır. eğer üniversitenin politikası kolay not vermekse neden diploma notunda seçici davranacaksınki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

çoğu firma not ortalamasına bakmaz, ama bakan varsada 4-5 altındaki adaylarlada görüşmeyecekleri kesindir. diploma notuna bakan firmalar en başarılı mezunları seçmeyi amaçladıkları için notu veren üniversitelerde seçici davranır. eğer üniversitenin politikası kolay not vermekse neden diploma notunda seçici davranacaksınki.

Notunuz iyi diyede sizi hemen kapacak değiller önce gözleri tutacak gözü tutmadıktan sonra biz sizi sonra ararız derler ve aynen sepet havası alırsınız

• zaten bu tür firmalar için not ortalaması en kolay geçilebilinecek kriterdir.
  • ya zaten bunlar olayı zorlaştırmak için tasarlanan dümenler normalde bir adamı bu işlere getirseniz bikaç ay gösterseniz olayı o adam kapar bence bu kadar kasmaya gerek yok neymiş efenim tecrübe neymiş efenim not mot bunlar işin bahanesi bu arada tecrübe demişken yeni mezun olmuş bir adam nasıl tecrübeli olacak orasınıda anlamış değilim mynetten bir inşaat mühendisliği ilanına bakayım neler istiyo diye bir baktım minimum 5 yıl tecrübe istiyo Türkiyede ki işverenler bence kafayı yemiş birkere herkes tecrübeli eleman-işçi isterse tecrübesiz eleman nasıl tecrübe kazanacak anlamış değilim birde sanırım şöyle bir düşünce var bu Ülkede 72 milyon insan yaşıyo hadi 25-30 u yaşlı olsun biz nasıl olsa o geri kalanından istediğimiz elemanı buluruz diye düşünüyorlar sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 31 Mayıs 2007; 23:58:47 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.