Şimdi Ara

3 Ay tecrübe Cv de ise yarar mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elektrik elektronik muhendisiyim bu yaz mezun oldum ve 3 aydir bir isteyim.Fakat isten memnun olmadigim icin cikmayi düşünüyorum.Sizce 3 aylik tecrubem CV de işe yarar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neden cıktıgınıı dırek sorarlarr needen bize basvuru yaptın dıe soru sorarlar
  • Ya asıl merak ettigim hic tecrubesi olmayan birine gore daha önde olurum degil mi ? 3 ay kısa bir sure olsa da yinede CV de bir + mıdır?

• Her işin farklı zorluğu olduğu gibi her işyerinin de farklı sıkıntılı yanları vardır. Askere kadar çalış, parayı önemseme, tecrübe edin, kendini geliştir. Askerden sonra çok daha iyi iş ve mevki sahibi olursun.
  • pek işe yaramaz.

aslında işe yaramaktan kastının ne olduğunu da açmak gerek. sektörde çalışanlar için kalıplaştırılmış bazı sıfatlar var. yeni olan mühendislere jünyır (juniour) deniyor. türkiyede de çok kullanılan bir tabir.

2 sene tecrübeli mühendisin ilk hedefi jünyır sıfatından kurtulmak olacaktır. mühendisler genelde ilk girdikleri işte 2 sene çalışıp da işi öğrendi diye maaş iyileştirmesi alamıyorlar. mühendisler de ne yapıyo? 2 sene sonunda askere gidiyo, dönüşte CV'yi biraz süslüyo, iş aramaya başlıyo. ve çoğu zaman da daha yüksek maaştan iş bulabiliyolar. böylece jünyır dönemlerini ilk çalıştıkları şirketle birlikte rafa kaldırıp, "işi bilen" sıfatıyla yeni bir şirkette ve daha iyi maaşla temiz bi sayfa açıyo. bu durumu aynı şirkette çalışmaya devam ederek sağlamak zordur.

kısacası, mühendisin iş değiştirmesi böyle olur ilk başta. 3 aylık tecrübe var diye işveren sizi kafasında farklı bir yere koymayacak.

3 ayda yaptığınız iş teknik bir iş ise, ve bu teknik işi yapmakta olan bi firmaya başvurursanız, maaş konusunda falan size gene yeni mezun muamelesi çekerler ama sizin o konudaki 3 aylık tecrübeniz onlar için "bedavadan tecrübe" olacağı için size işe alımda öncelik tanıyabilirler. en fazla böyle işinize yarar.

• Dostum benim tavsiyem memnun olmadığın işte daha fazla çalışma zaten cv de işe yarasa da yaramasa da .
    Haklı gerekçen varsa cv ne yaz olayı lehine çevirebilsin . Niye ayrıldın dediklerinde çalışma sistemi düzenli değildi vs vs dersen lehine olur adam ciddi çalışıyor derler . ama eski firmanı da çok gömme bu da hoş karşılanmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: karapapakk

Dostum benim tavsiyem memnun olmadığın işte daha fazla çalışma zaten cv de işe yarasa da yaramasa da .
    Haklı gerekçen varsa cv ne yaz olayı lehine çevirebilsin . Niye ayrıldın dediklerinde çalışma sistemi düzenli değildi vs vs dersen lehine olur adam ciddi çalışıyor derler . ama eski firmanı da çok gömme bu da hoş karşılanmaz .

Acikcasi zaten is düzeni yok ve baska cesitli sorunlar da mevcut.Benim merakim 3 ayı doldurdum suan ve cikarsam kendimi en azindan 3 ay durdum da Cv ye yazacak bir tecrube oldu diye avutabilir miyim ?yoksa 3 ayı kimse CV de onemsemez hayatimdan 3 ay mı kaybettim diye dusunmeliyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşe yarıyor hocam ben çok farklı alanlarda bile çalıştım 1 tanesi 3 aylık idi yaz işiydi o bile işe yaradı CV nekadar dolu olursa okadar iyi olur sizin için. Ama bana sorarsan 6 aylık bir tecrübe herzaman ön planda oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahan2

quote:

Orijinalden alıntı: karapapakk

Dostum benim tavsiyem memnun olmadığın işte daha fazla çalışma zaten cv de işe yarasa da yaramasa da .

Acikcasi zaten is düzeni yok ve baska cesitli sorunlar da mevcut.Benim merakim 3 ayı doldurdum suan ve cikarsam kendimi en azindan 3 ay durdum da Cv ye yazacak bir tecrube oldu diye avutabilir miyim ?yoksa 3 ayı kimse CV de onemsemez hayatimdan 3 ay mı kaybettim diye dusunmeliyim

işveren açısından 3 ay tecrüben işe yarayadabilir de yaramayadabilir . Şöyleki : seninle tamamen aynı kriterle olan biri ile aranda 3 ay olması tercih sebebi olabilir ancak konuşması , üslubu, istekliliği vs senden daha iyi olan biri karşısında 3 ay fazladan tecrübe pek işe yaramaz ( 1 -2 yıl olsa durum farklı tabi )
    Ama Kesinlikle 3 ay kaybettim diye düşünme kişisel gelişimin açısından 3 ay evde yatmış birine göre daha iyi bir yerdesin öyle düşün. Ayrıca ne kadar kötü olursa olsun çalıştığın firma ne kadar küçük olursa olsun her firma sana birşeyler katar bunu unutma . hiç bir şey katmamış olsa dahi artık bir işten ayrılma tecrüben var , artık 1 değil iki adet iş görüşmesi yapmış olacaksın, daha önce ayrıldığın firmayı yeni iş yerine nasıl tanıtacaksın nasıl davranman , o firmyı ne kadar kötüleyip ne kadar övmen gerektiğini az çok tartacaksın vs . vs yani reklamın iyisi kötüsü olmaz gibi birşey .
    sık iş değiştirmek tabiki iyi birşey değil ama 3 ay evde yatmış olmandan çok daha iyidir .

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahan2

Ya asıl merak ettigim hic tecrubesi olmayan birine gore daha önde olurum degil mi ? 3 ay kısa bir sure olsa da yinede CV de bir + mıdır?

Hiç çalışmayana göre bir adım öndesin tabi .
  • ne kadar maaş alıyorsun?
  • En az 1 yıllık tecrübe cv'ye etki eder.Keşke 1 yıl dayanıp ayrılsaydın.

Yeni mezun muamelesi görecek,neden ayrıldığını soracaklar ve eski işyerinden bilgi alacaklar.

• problemli insan 3 ay sonra çıkarılmıs gibi düşünürler ..şahsen biz firmada öyle düşünüyoruz...3 yıl altı pek tecih edilmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.