Şimdi Ara

notbook bileşenlerini yükseltebilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • notbook almayı düşünüyorum... ilerde ekran kartı,RAM vb bileşenleri değiştirebilirmiyim...bu imkana sahip laptoplar var mi....teşekkür ederim..

• genelde 17-19 inch ekranlı büyük kasalı 4 kilonun üstündeki notebookların ekran kartları gerçekten harici oluyor . bu ürünlerde iç donanim olarak işlemci , ram , ekran kartı , harddisk değişebiliyor. dış donanim olarak da (garanti kapsamından çıkacak kadar eskimişse ama cihaz iş görür diye hala elde tutuluyorsa) ekran , klavye , hatta bazı durumlarda dış kasa olduğu gibi değişebiliyor. 15.4 inch lik ekrana sahip ürünlerde bağımsız çıkartılabilir ekran kartına (PCI express ile anakarta bağlı ekran kartı ) sahip ürünlere örnek olarak ben Monster'ın t-rex serisini biliyorum . yani sorun büyük ölçüde ekran kartında . ekran kartlarının değişmesi daha pahalıya maloluyor . o yüzden seni en azından garanti süresi bitene kadar (yani 2 sene civarı )idare edecek bir ekran kartı seçmen kısa vadede daha fazla para vermen demek olsada uzun vadede kar sağlayacaktır.
  • alacağınız notebook her durumda 2 sene sonra güncelliğini kaybedecektir, teknoloji çok hızlı ilerliyor, yeni aldığmız bir notebook değil 2 sene bazen 3 ay geçtiğinde bile ah çekiyoruz. Örneğin 5-6 ay önce centrino notebook alan arkadaşlar şimdi aynı fiyata çift işlemcili notebookları görünce üzülmüşlerdir, ama bu durum hep böyle devam edecektir, her zaman teknulojş bizim bir adım önümüzde olacaktır.
    Sonuç olarak şimdi alacağınız bilgisayar için geleceğe ait yatırım yapmanız tam doğru olmayabilir. Bence şu an işinizi görecek bir notebook bilgisayar alın, ileride bileşen yükseltme yerine eskisini satıp , yeni tap taze yeni teknolojiye oygun bilgisayar alırsınız. İleride mutlaka ekran kartı , işlemci değişimi daha yaygın olcaktır fakat bu değişim pahalıya mal olcaktır.
  • dahili ekran kartlı laptoplarda değişmen mümkün değil ancak harici ekran kartlı laptopların bazılarının ekran kartlarını güncelleştirmen mümkün. Ramler ise anakartın desteklediği ölçüde yükseltebilirsin, problem teşkil etmez. Hdd ve dvd rom konusunda bir problem yaşamazsın ama bunlardan herhangi birini değiştirmen(Sanırım ramde problem olmaz serviste değiştirilirse) garantiyi götürebilir...
  • Ekran kartını değiştirmek kasaya ve anakarta bağlıdır. Harici ekran kartları değiştirilebilir ama kasaya va anakarta sığarsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Ekran kartını değiştirmek kasaya ve anakarta bağlıdır. Harici ekran kartları değiştirilebilir ama kasaya va anakarta sığarsa.

Sığması birşey değilde yeterki Laptop Ekran Kartlarını satan bir mağaza olsa Türkiye'de ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.