Şimdi Ara

Note 2'de camera klasörünün kurtarılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar note 2'de yanlışlıkla fotoğraf silerken camera klasörünü sildim. Ve söz konusu klasörde 1100'e yakın yurtdışında çekilmiş fotoğraf vardı. Terslik sadece bu değil. Cihazda hafiza kartı olmadığı için tüm fotoğraflar cihazın hafızasındaydı.
    Tabi hemen kurtarmanın yollarını aramaya başladım. Arkaşlarımın söylemesi ve nette yaptığım araştırmalar cihazı. Root'lamam gerektiği yönünde olduğu için cihazı root'ladım. Ve store'da root'lu root'suz veri kurtarma app'lerini indirdim ancak bu app'ler camera klasörü içindeki hiçbir fotoğrafı bulmadı. Eskiden sildiğim fotoğrafların bir kısmını buldu ama camera klasöründekilerin hiçbirini bulamadı. Pc'ye bağlayarak recovery programları ile de arama yapılacağı konusunda öneriler gördüm. Bunun üzerine pc tarafında yazılımlar buldum ancak. Bunların hiçbirine telefonu gösteremedim. Bu arada cihazın versiyonu 4.4.2 Yaptığım arastırmalarda telefonumu usb mass storage moduna almam gerektiği sonucuna ulaştım. Ancak 4.4.2 versiyonunda bu özellik yokmuş yada ben bulamadım. Googleplay den mass storage ekleyen root'lu root'suz app'ler indirerek denedim ancak ne yaparsam olmadı telefonu pc'de ki recovery programlarına gösteremedim.

Sonuçta fotoğrafları kurtarabilmiş değilim. Benim gibi verilerini kaybatmış olanlar bilirler bu durumun ne kadar kötü olduğunu yardımve önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tuncapak T kullanıcısına yanıt
    Android cihazlarda /data (verilerinizin saklandığı bölüm) partition'u ext4 formatlıdır (Linux'ün varsayılan dosya formatı). Bu bölüm sistemin kritik bilgilerinide depoladığından, Mass Storage desteklemez. Mass Storage, sadece fat32 ve exFAT formatlı birimleri destekler, ki buda hafıza kartları oluyor. Yani Mass Storage kaldırılmadı

PM'den yardımcı olabilirim. Sanırım nasıl yapılacağını biliyorum, fakat garanti veremem.
  • tuncapak T kullanıcısına yanıt
    Bu arada, söylemeyi unuttum; cihazınızı her kullandığınız saniye fotoğraflarınızın kurtarma olasığını düşürecektir. Bu yüzden cihazı olabildiğince kullanmamaya çalışın, mümkünse bataryayı çıkartıp kapalı tutun.

Ayrıca eğer dosyalarınızı kurtarmayı istiyorsanız, en az 16 GB lık bir hafıza kartı gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -forumber- -- 30 Haziran 2014; 20:05:50 >
  • Aynı hatayı ben de yaptım. Windows tabanlı kurtarma programları "usb mass storage" moduna geçmemi istiyor ancak geçemiyorum. Bunun için de root yapmak gerekiyormuş. 2 gündür telefonu doğru düzgün kullanamadım veri kaybetmemek için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.