Şimdi Ara

Note 3 N900/N9000Q knox sayacı sıfırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
5
Favori
9.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garanti çoktaaan bitse de ben orjinal romu kullanıyorum
    öncelikle şunu söyleyeyim. note 3 n9000Q için çıkan bütün romları denedim ancak hiçbiri stok rom kadar başarılı değil. tüm custom romların kendine göre artısı olsa da bazı buglar içeriyor. o yüzden ben orjinal rus romunu rootlu olarak kullanıyorum. işime yaramayan uygulamaları siliyorum.

bilgileri çeşitli sitelerden aldım. kendi anlatımımla sizlere sunuyorum. çalışmayan link varsa bildirin

Note 3 N9000Q model telefonu rootlu veya custom romlu ise garantiye göndermeden önce knox sayacını sıfırlamamız gerekiyor.

öncelikle telefonun driverları bilgisayarımızda yüklü olması gerekiyor.http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201406/20140620182919920/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe

1. sammobile.com sitesine girip üye oluyoruz.

2. bu linkteki odin programını indiriyoruz: güncel odin linkihttp://shiftdelete.net/samsung-icin-odin-309-indir

3. sayacı sıfırlamak için gerekli dosyayı indiriyoruz:http://www.mediafire.com/download/xk5tkfrdj8bj3ep/BL_HA3GZS_CLEAR_WARRANTY_BIT+by+sawgent.tar

4. indirdiğimiz odin programını zip dosyasının içindeyken çift tıklayıp çalıştırıyoruz.

5. telefonu download moda alarak (güç, home ve ses kısma tuşlarına aynı anda basarak açılan ekranda ses açma tuşuna basıyoruz) usb kablosu ile bilgisyara bağlıyoruz. açtığımız odin programında AP kısmından "BL_HA3GZS_CLEAR_WARRANTY_BIT+by+sawgent.tar" indirdiğimiz bu dosyayı seçip starta basalım. telefon yeniden başlayacak.
    Bu işlemden sonra tekrar download modda baktığımızda sayacın 0 olduğunu göreceksiniz. üstteki kısımlar custom ise aşağıdaki işlemleri yapıyoruz.

bu işlemle sadece sayaç sıfırlanmış oldu. aşağıdaki işlemleri de yaptığımızda telefon tamamen eski haline dönecek.
    6. telefonu wipe data ve wipe cash işlemlerini yapıyoruz. bu işlemleri telefonun recovery modundan yapıyoruz (ses açma tuşu, home ve güç tuşuna aynı anda basıp logo çıkınca elimizi çekiyoruz.

7. üye olduğumuz sammobile sitesinden orjinal Türkiye romunu indiriyordum ama Rus romu daha güncel olduğu için bu romu tavsiye ederim.https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-note3/SM-N900/SER/download/N900XXSEBRH3/248436/

8. odin programını tekrar çalıştırıp AP veya PDA kısmından zipten çıkardığımız orjinal rom dosyamızı seçiyoruz. bilgisayar kilitlenmiş gibi olabilir biraz bekliyoruz. alt sol köşede messages kısmında yazılar çıkınca start tuşuna basıyoruz.
    önemli not: sayaç sıfırlama ve rom yükleme işlemleri yaparken odin programında sadece auto reboot ve f.reset time tikleri seçili olsun. başka bişeyi seçmeyin.

9. rom kurulacak ve telefon yeniden başlatılacak. telefon yeniden başlatılınca ilk ayarlarını yapmadan wipe işlemlerini tekrar yapalım (recovery modda)

10. telefonu yeniden başlatın ve ilk kurulum ayarlarını yapın.
    bu işlemlerden sonra download modda curret binary ve system status official ve knox warranty void 0 olacak.

kitkatta da bu şekildeydi android 5.0 romlarını yüklemiş olsanız da bu şekilde sayacı sıfırlayabiliyorsunuz.

edit: odin ve güncel lollipop linki güncellenmiştir.

sürekli linkleri kontrol edemiyorum. kırık link varsa lütfen bildirin.

download modda curret binary ve system status official ve knox warranty void 0 olması gerekiyor. sayaç sıfır olduğu halde current binary ve system status hala custom görünüyorsa 6. maddeden itibaren işlemleri tekrar yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 15 Şubat 2019; 21:6:9 >

• osamanos kullanıcısına yanıt
    dostum bunu denediniz? telefonumu root yapmak istiyorum fakat bu knox olayı yüzünden yapmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snomask

dostum bunu denediniz? telefonumu root yapmak istiyorum fakat bu knox olayı yüzünden yapmıyorum.

denedim de hiç gerek yok. tekrar eski roma geri döndüm. root işlemleri ve custom rom atma bana göre değil. nedeni ise bana göre tabi en iyi rom kendi orjinal romu olduğu için. bikaç custom rom denedim. en iyisi kendi orjinal romu. bunlar benim düşüncem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 30 Ekim 2014; 13:01:59 >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    peki sorunsuz sıfırlayabildiniz mi bu yöntemle?

derdim rom değil gereksiz samsung programlarına müdahale etmek. boşuna sarjı tüketen saçma sapan şeylerden kurtulmak
  • snomask kullanıcısına yanıt
    bence kesinlikle yapmalısınız, rootsuz geçirdiğiniz her gün için üzüleceksiniz :) ayrıca knox sayacda sıfırlanıyor yapan arkadaşlar mevcut iyice araştırmanızı öneririrm..
  • siz ne kullanıyorsunuz rootlu olarak? custom rom mu yoksa optimize note 3 mü?
  • quote:

peki sorunsuz sıfırlayabildiniz mi bu yöntemle?

derdim rom değil gereksiz samsung programlarına müdahale etmek. boşuna sarjı tüketen saçma sapan şeylerden kurtulmak

sıfırladım. sıfırlama dosyasını odinle yükle. romu yükle. wipe yap. işin özü bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

siz ne kullanıyorsunuz rootlu olarak? custom rom mu yoksa optimize note 3 mü?

ben orjinal rus romu kullanıyorum. rootsuz ve warranty void 0
  • Nezaman şu room root olaylarına heveslenip forumdaki konulara baksam kafam karışıyor bişey anlamıyorum vazgeçiyorum
    Şu Samsung'un salak saçma programlarini kaldırmak istiyorum ama rootsuz olmuyor
    Note3 için Türkçe bir video yokmu acaba baştan sona room root olayını anlatan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Nezaman şu room root olaylarına heveslenip forumdaki konulara baksam kafam karışıyor bişey anlamıyorum vazgeçiyorum
    Şu Samsung'un salak saçma programlarini kaldırmak istiyorum ama rootsuz olmuyor
    Note3 için Türkçe bir video yokmu acaba baştan sona room root olayını anlatan

Uygulamaları devre dışı bırakın. Note 3 Klubü konusunda uygulamaları devre dışı bırakma anlatılmış ilk sayfada

• Ben de rootladım. Roottan sonra telefon aptallaştı yukarıdaki yöntemle knoxu sıfırlayıp orjinal roma döndüm

• quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Ben de rootladım. Roottan sonra telefon aptallaştı yukarıdaki yöntemle knoxu sıfırlayıp orjinal roma döndüm

Yanlış dosya flaslayip telefon açılmadiginda veya imei uctugunda da ise yarıyor. Ben ikisini de yaşadım. Bu yontemle eski haline geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

quote:

Orijinalden alıntı: avantis

Ben de rootladım. Roottan sonra telefon aptallaştı yukarıdaki yöntemle knoxu sıfırlayıp orjinal roma döndüm

Yanlış dosya flaslayip telefon açılmadiginda veya imei uctugunda da ise yarıyor. Ben ikisini de yaşadım. Bu yontemle eski haline geldi.

Bu yöntemle H1 li yazılımdan B1 li yazılıma dönmek mümkün oluyormu, sanırım modem yazılımı farklı olduğu için odin ile eski yazılımı yüklediğimde imei null hatası oluyor

• Eski yazılıma donulemiyor.

• quote:

Eski yazılıma donulemiyor.

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: byteqila

quote:

Eski yazılıma donulemiyor.

Teşekkür ederim

Aslında dönülebiliyor. Imei uçmasına karşı efs yedeğini geri yükleme gibi bişeyler yapılıyor.

• imei de herhangi bir sıkıntı yaşamayız değil mi hocam
  • Umudumu kaybetmişken bu başlık karşıma çıktı. Söylenenleri harfiyen uyguladım ve şuanda Warranty Void 0 oldu. Çok teşekkürler. Umarım servislik bir durum olursa başka anlama yöntemleri yoktur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caesaryus

Umudumu kaybetmişken bu başlık karşıma çıktı. Söylenenleri harfiyen uyguladım ve şuanda Warranty Void 0 oldu. Çok teşekkürler. Umarım servislik bir durum olursa başka anlama yöntemleri yoktur :)

yardımcı olduğuna sevindim. servise gönderirken başka bişey yok diye biliyorum.
  • arkadaşlar bende 5.0 güncelledim cihazı rootladım knox sıfırlamak istiyorum bu işlem 5.0 da geçerlimi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.