Şimdi Ara

Note 3 SM-N9000Q Stock Kernel Wi-Fi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunumla iligili olarak bu konunun altında bahsetmiştim. Fakat çözüm önerisi yapan olmadı. Belki de ayrı bir başlık olarak açmak daha faydalı olacak.

Öncelikle orjinal note 3 telefonuma root yaptıktan sonra yukarda bahsettiim konuda adı geçen kerneli (HALASZK KERNEL CLUSTER) yükledim. şarj problemi nedeniyle beğenmedim ve kaldırmak istedim. En sağlıklı yol olarak en güncel stock rom.u kurmam gerektiğini düşünerek odin üzerinden rom.u (PDA: N9000QXXUENH1 CSC: N9000QTURENG3 MODEM: N9000QJVUENG1) kurdum. Fakat wi-fi bağlantım geç açılmaya, açıldıktan sonra kaydettiğim şifreleri kapatıp açınca tekrar istemeye başladı. Stock Kernel yüklü olduğu her ROM kurulumunda bu sorunu yaşadım ( Dr. Ketan v14 ce VN-ROM v15) herhangi bir custom kernel yükleyince wi-fi'de bağlanma sorunum yok.

Telefonumu Root'lu ve stock ROM ve Kernel'inde kullanmak istiyorum. Bana stock kernelde wi-fi problemini çözmemde yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Bu sorunu benden başka yaşayan varmı bilmiyorum. Varsa da çözüm için günlerce beklemeyin. Uzun uğraşlar sonucunda sorunu hallettim. Merak edenler için aşağıya yazıyorum.

Öncelikle costum kernelde neden böyle bir sorun olmadığını anlamış değilim, sonuçta costum rom ve kernel denemelerinden sonra stock sürümlere geçmek istiyor fakat ilk mejaımda bahsettiğim sorunu yaşayan kişiler bu yöntemi denesinler.

Cihazınn rootlu olduğunu farz ediyorum. Herhangi bir root browser/explorer ile dosyalarımıza erişiyoruz. EFS klasörünü ne olur olmaz bir kopyasını PC.ye çekiyoruz. Sonra EFS klasörünün içinden bazı klasör ve dosyalar hariç herşeyi sileceğiz. Silinmeyecekler : .nv, nv ile başlayan dosyalar ve imei,lost+found klasörleri. Eğer herşeyi silmek gibi bir hata yaparsanız cihazı yeniden başlatığınızda imei no değişicek ve karşılaşmak istemeyeceğiniz bir sürü sorunla karşılaşırsınız. Belirttiğim şekilde işlemi yaptıktan sonra cihazı kapatıp wipe işlemlerini yapın ve cihazını açın. Wi-Fi bağlantılarının düzeldiğini göreceksiniz.

• Eline sağlık hocam sorun yaşayan yada yaşayacaklar için önemli bir çözüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Redmi Note 10 Pro NFC Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.