Şimdi Ara

Note 4 Şebeke Sorunu (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
24
Favori
176.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten şebeke sorunu nedeniyle anakart değişimi olmuştu cihazda ama sorun düzelmemişti.
    Sensör sorunuyla servise verdiğim cihazı her alışımda farklı bir problem oluşma nedeni ile 2 aydan fazla servisten almadan yeniden bırakma ile kullanamadım. Sonunda beyefendiler lütfedip değişim kararıverince bende kibarca alın atınızı.... Tımarınızı dedim ve eşek gibi fatura bedelini 10 günde hesabıma yatırdılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunun android 6 güncellemesi ile geçme ihtimali var mı?

• Arkadaşlar sorun bell serilerde mi var ikinci el alırken nasıl anlarım bu durumu

• Sanırım 3g yi kullanmaya devam edicem,4g ye geçince çekim gücü iyice azaldı

• Evet benimde 4g ye geçince çekim gücüm azaldı 3 diş çeken yerler 1 diş çekiyor

• Şebeke sorunu bitmeden benim telefon bitti. Amoled ekran içeriden çatladı, görüntü gitti. Amoled ekranlar da korkunç pahalı. İnternette bir araştırma yaptım 500 den aşağı yok. Ebay dan baktım 140$ dan başlıyor, alıp kendin takacaksın , garanti de bitecek. Servis değişim fiyatını bilen var mı?
    Tamir ettirmek ne kadar mantıklı o da tartışılır ya.

Boşuna değil Apple hala LCD ekrana devam ediyor. Iphone 6s display ebay da 35$ a bulunuyor. Adamlar telefonu zaten ekran fiyatına mal ediyor, maliyeti 1-2 $ düşürmek için yüzlerce insan çalışır bu tip şirketlerde. Zaten her an düşüp kırılma ihtimali olan bir parçanın telefon maliyetinin yarıdan çoğunu oluşturması akıl işi değil.

Selamlar
  • merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede vardı. telefonu 2.el aldım. aldıktan sonra farkettim.
    telefon gsm modunda çalışıyor doğrudur ama sonrasında internet çok kötü oluyor takımtı yaptım. telefoncuya verdim birkaçtanesi bulamadı. biri imei çakalım olur dedi. çare yok yap dedim. sonra beni aradı. yapamamış imei atamamış diye. gittim aldım telefonu. sonra baktım telefon root yapılmış. sonradan kontrol ettim çalışıyor herşey normal telefon normal insana döndü. lte modunda bile basıyor valla çok sevindim. telefoncuya sordum ne yaptın. yapamadım diyor hala oda bilmiyor nasıl yaptı. dediki anten onarımı yaptım roottan sonra programı varmış bende sallıyor :D problem bana kalırsa yazılımsal duyurulur..:)

• Bendede aynı sorun 4.5g ye geçtikten sonra başladı. Öyleki arayan insanlar evde bana ulaşamamışlar.
    Baya uğraştıktan sonra kendime göre bir çözüm buldum şu anda gayet iyi.
    Mobil ağlarda WCDMA/GSM yi seçtim böylece eski 3g ye döndüm.
    WiFi ve mobil veriyi 2 sini beraber aynı anda açarak kullanıyorum
    isterseniz bir deneyin ben bu şekilde olayı şimdilik çözdüm.
  • Note 4 pismanliktir! Kesin bilgi yayalim 0 aldigim hafta bozuk cikti iade edene kadar neler cektim.

• Aklıma şöyke bişey gekdi malum note 4 bir çok seri ike çıktı...Q,cq,f vb
    Bana kalırsa bu sorunu yasayanlar başka ülkenin telefonlarına bizim ülkenin romunun atılmasından kaynaklı old düşünüyorum...

Bu sıkıntı telefon dağıtımında kaynaklı olabilir...
    Tam net bilgim yok ama yinede eğer oluyorsa başka serinin romunu deneyin...
    Benim teledonda şebeke olarak sıkıntı yok ama daha önce lg g3 konusunda okuduğum kadarıyla bu tarz şeyler yüzünden olabiliyor...

Mesela f serisi rom cq serisine atılıyormu atılıyorsa deneyin derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: skoklu3

Bendede aynı sorun 4.5g ye geçtikten sonra başladı. Öyleki arayan insanlar evde bana ulaşamamışlar.

4g şuan sıkıntılı arkadaşımın hattı Türkcell olmasına rağmen düzgün çekmiyor,bende 3g kullanıyorum,3g nin Full çektiği yerde 4g tek diş çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 7 Nisan 2016; 15:09:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

quote:

Orijinalden alıntı: skoklu3

Bendede aynı sorun 4.5g ye geçtikten sonra başladı. Öyleki arayan insanlar evde bana ulaşamamışlar.

4g şuan sıkıntılı arkadaşımın hattı Türkcell olmasına rağmen düzgün çekmiyor,bende 3g kullanıyorum,3g nin Full çektiği yerde 4g tek diş çekiyor.

Sorun 4.5g'nin sıkıntılı olması değil, telefonun 4.5g çekmezken 3g'ye düşememesi;hani " telefon 4g'de az çekti/hiç çekmedi düş 3g'ye daha... ama yok öyle çekimgücü bomboşken kalıyor, düşmüyor bazen 3g'ye).

Aynısı 3g'den 2g'ye(edge) bağlantıya düş(e)memesi olarak oluyordu zaten telefon ilk çıktığında(önceki mesajlarda yazdıklarımı/yazılanları görebilirsiniz), 5.1.1 güncellemesiyle bu sorun bende görece ortadan kalkmıştı. Şimdi diğer arkadaşın dediği gibi hattımı 4g'ye aldım ve aynı sorun yine baş gösterdi, 2 gün önce arayıp ulaşamamışlar, hem kargo firması hem de arkadaş. wifi ile bağlı olduğum için facemessenger'dan ulaştı "senin telefona ulaşamıyoruz, kapalı görünüyor" diye. baktım yine önceki gibi fullBOŞ çekiyor, ama 4g'den 3g'ye geçiş yap(a)mamış. Yine hemen uçak moduna alıp tekrar uçak modunu kapattım, hat geldi, hat gelince de "arandı mesajları" düştü takır takır.
    Telefondan genel olarak memnunum ama bu çekim sorunu can sıkıcı. (Note4 CQ Türkiye sürümü, rootsuz, Polonya 5.1.1 'in orjinal en son sürümünü kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktama -- 7 Nisan 2016; 21:32:06 >

• Şebeke sorunu şikayetiyle telefonu garantiye verdim, adamlar yazılım yükleyip geri vermişler. Ya işlerine gelmiyor, ya da orada çalışan adamlar ortalama bir DH forumcusu kadar bile işten anlamıyor. Salak herifler ya.

Hayır yani yüklediği yazılım yeni birşey olsa diyecem ki "bu versiyonda düzelmiştir sıkıntı". Alakası yok. Ben hep güncel tutarım telefonu, formatladıklarında da aynı versiyon yazılım vardı. Haliyle sorun da düzelmedi. Bakalım, Avea'dan Turkcell'e geçmeyi düşünüyordum yakın bir zamanda. O zaman da aynı şey devam ederse bir daha vereceğim garantiye.
  • Sorun devam edicek, ben zaten Turkcell kullanıyorum 15senedir, eski simkartta da bu sorun vardı(sadece note4 telefonda bu sorun oluyor), yeni 4.5g simkartla da aynı sorun var. Olay simkart ya da hat değişmekle çözülmüyor ne yazık ki. Telefonunuzun çekmediği zaman vidyosunu çekin, 10dakka çekin, çekime devam ederken uçak moduna alın ve tekrar uçak modunu kapatın, hattın geldiğini de vidyoda gösterin(aynı şekilde hat seçimini 4g'den 3g'te çektiğinizde de hat gelecektir, bunu da kaydedebilirsiniz), bu kayıtlarla gidin servise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktama -- 10 Nisan 2016; 23:31:54 >
  • Aynı sorunu note 4 değil fakat xperia sola da yaşamıştım. Hattım vodafone idi.

Sim kart değiştirdim düzelmedi, garantiye yolladım düzelmedi.

Sorunu mobil veriyi sürekli açık tutarak çözdüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent

Herkese merhaba,

İlk çıktığı günden beri Samsung Note 4 kullanmaktayım.
    Teknosa'dan aldım. Turkcell uygulamaları ile geldi. Operatörüm farklı olduğu için ilk işim Turkcell uygulamalarından kurtulmak oldu. Bu andan itibaren Polonya firmware'i ile tanışmış oldum.
    Polonya donanım yazılımı 4.4.4 iken başlayan tecrübem yukarıda kardeşimizin paylaştığı 5.1.1 sürümüne kadar sürmektedir.
    Bu süre zarfında operatör değişikliği yaptım. Ve yine bugüne kadar şebeke sorunu hiç yaşamadım.

Ancak! Gear S akıllı saat kullanıyorum. Bu nedenle, telefonum ile saatimi bluetooth ile bağlıyorum.
    Gear S uygulama güncellemesini telefon üzerinden yapmak için kablosuz ağı (wireless) etkin hale getirdiğimde hem bluetooth hem de kablosuz ağ belli aralar ile defalarca kopup tekrar bağlanıyor.
    Bu nedenle Gear S saatim üzerindeki yazılımları günceller iken bluetooth bağlantısı kopmasın diye kablosuz ağı kapatıp operatör üzerinden verileri indiriyorum.
    Bu sorun 4.4.4 ile olmuyor idi, ama 5.0.1 güncellemesi ile ortaya çıktı. 5.1.1 ile düzelir diye ümit ettim ve bir yukarıdaki güncellemeyi yaptım. Ama sonuç değişmedi.

Son durum itibarı ile; şebeke sorunum yok ancak bluetooth ile kablosuz ağ (wireless) birlikte sağlıklı olarak çalışmıyor. İşin ilginç yanı internet üzerinde bu sorunu bildiren başka bir yazıya da rastlamadım.

Anlaşılan o ki; iletişim (şebeke + kablosuz ağ + bluetooth) modülünde veya modüllerinde yaşanan sorunlar yazılım tabanlı olabiliyor. Biri açık iken diğerini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunu test etmenizi öneririm!

Ümidim, Android 6.0 Marshmallow ile bu sorunlardan herkesin kurtulup, sorunsuz ve mutlu halde bu müthiş telefonu kullanması.

Sağlıcakla kalın.

Arkadaşlar,

Android 6.0.1 Polonya yazılımı güncellemesi sonrasında daha önce bahsettiğim Bluetooth+Wireless birlikte çalışamama sorunum tamamen çözüldü.
    Artık Gear S akıllı saatimi herhangi bir iletişim kopukluğu olmadan sorunsuzca kullanabiliyorum.

1 günden fazla bir süre android 6.0.1 kurulu Note 4 telefonumu kullandığım her uygulama ile değişik şartlarda test ettim. Android 6.0.1, Note 4 ile oldukça stabil ve performanslı çalışıyor ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Çok memnunum.

Daha önce şebeke sorunu olan arkadaşlar android 6.0.1 ile telefonlarını test etsinler. Sorun çözülmüş olabilir diye ümit ediyorum.

Kolay gelsin. Bol şans.

• quote:

quote:

Herkese merhaba,

İlk çıktığı günden beri Samsung Note 4 kullanmaktayım.
    Teknosa'dan aldım. Turkcell uygulamaları ile geldi. Operatörüm farklı olduğu için ilk işim Turkcell uygulamalarından kurtulmak oldu. Bu andan itibaren Polonya firmware'i ile tanışmış oldum.
    Polonya donanım yazılımı 4.4.4 iken başlayan tecrübem yukarıda kardeşimizin paylaştığı 5.1.1 sürümüne kadar sürmektedir.
    Bu süre zarfında operatör değişikliği yaptım. Ve yine bugüne kadar şebeke sorunu hiç yaşamadım.

Ancak! Gear S akıllı saat kullanıyorum. Bu nedenle, telefonum ile saatimi bluetooth ile bağlıyorum.
    Gear S uygulama güncellemesini telefon üzerinden yapmak için kablosuz ağı (wireless) etkin hale getirdiğimde hem bluetooth hem de kablosuz ağ belli aralar ile defalarca kopup tekrar bağlanıyor.
    Bu nedenle Gear S saatim üzerindeki yazılımları günceller iken bluetooth bağlantısı kopmasın diye kablosuz ağı kapatıp operatör üzerinden verileri indiriyorum.
    Bu sorun 4.4.4 ile olmuyor idi, ama 5.0.1 güncellemesi ile ortaya çıktı. 5.1.1 ile düzelir diye ümit ettim ve bir yukarıdaki güncellemeyi yaptım. Ama sonuç değişmedi.

Son durum itibarı ile; şebeke sorunum yok ancak bluetooth ile kablosuz ağ (wireless) birlikte sağlıklı olarak çalışmıyor. İşin ilginç yanı internet üzerinde bu sorunu bildiren başka bir yazıya da rastlamadım.

Anlaşılan o ki; iletişim (şebeke + kablosuz ağ + bluetooth) modülünde veya modüllerinde yaşanan sorunlar yazılım tabanlı olabiliyor. Biri açık iken diğerini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunu test etmenizi öneririm!

Ümidim, Android 6.0 Marshmallow ile bu sorunlardan herkesin kurtulup, sorunsuz ve mutlu halde bu müthiş telefonu kullanması.

Sağlıcakla kalın.

Arkadaşlar,

Android 6.0.1 Polonya yazılımı güncellemesi sonrasında daha önce bahsettiğim Bluetooth+Wireless birlikte çalışamama sorunum tamamen çözüldü.
    Artık Gear S akıllı saatimi herhangi bir iletişim kopukluğu olmadan sorunsuzca kullanabiliyorum.

1 günden fazla bir süre android 6.0.1 kurulu Note 4 telefonumu kullandığım her uygulama ile değişik şartlarda test ettim. Android 6.0.1, Note 4 ile oldukça stabil ve performanslı çalışıyor ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Çok memnunum.

Daha önce şebeke sorunu olan arkadaşlar android 6.0.1 ile telefonlarını test etsinler. Sorun çözülmüş olabilir diye ümit ediyorum.

Kolay gelsin. Bol şans.

Sizde de pil kullanımı kısmında sinyalsiz kalınan süre 0 dan farklı bir değer oluyor mu?

• Beyler bendede aynı sıkıntı var ikinci el aldım cihazı cumartesi şebeke hiç durmuyor yerinde sürekli azalıp çoğalıyor canımı sıkıyor bu durum servise versem kabul etmeyecek belli kabul etse aynı durumda binlerce telefon var hepsini kabul etmek zorunda zorlayıp para iadesi almaya çalışmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

Beyler bendede aynı sıkıntı var ikinci el aldım cihazı cumartesi şebeke hiç durmuyor yerinde sürekli azalıp çoğalıyor canımı sıkıyor bu durum servise versem kabul etmeyecek belli kabul etse aynı durumda binlerce telefon var hepsini kabul etmek zorunda zorlayıp para iadesi almaya çalışmak lazım

Tam aynı durumdayım.
    Hattım turkcell
    Şebeke hiç gitmiyor ama rlime aldımı süratle dülüyor.
    Bazen 1 bazen 0 oluyor ama şebeke tamamen hiç gitmiyor.

Yazılımsal mıdır donanımsal mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: leeen

quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

Beyler bendede aynı sıkıntı var ikinci el aldım cihazı cumartesi şebeke hiç durmuyor yerinde sürekli azalıp çoğalıyor canımı sıkıyor bu durum servise versem kabul etmeyecek belli kabul etse aynı durumda binlerce telefon var hepsini kabul etmek zorunda zorlayıp para iadesi almaya çalışmak lazım

Tam aynı durumdayım.
    Hattım turkcell
    Şebeke hiç gitmiyor ama rlime aldımı süratle dülüyor.
    Bazen 1 bazen 0 oluyor ama şebeke tamamen hiç gitmiyor.

Yazılımsal mıdır donanımsal mıdır?

İlk servise verdiğimde versiyon attılar bi değişiklik olmadı bazen full çekiyor bazen hiç adayanda ulaşamıyor sadece gsm yi seçince sorun yok her yerde çekiyor otomatiği seçince gidip gidip geliyor buda şarjı çabuk bitiriyor bi dünya para verdim bu telefona neden çekmiyor bu cihaz hattı değiştireyim ki onunla ilgisi yoktur eminim servise gideyim aynı şeyleri orda da söyleyeceğim bu seferde düzelmez se üçüncüye hakem heyetine gidiyorum diyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.