Şimdi Ara

Note 4 Şebeke Sorunu (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
24
Favori
176.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seninki belirgin gidip geliyor ana kartın değişir bence vakit kaybetmeden ver servise...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil den 40 sayfa sorun note 4 almak için can atarken tırsıyorum tüm bu sorunları gördükçe

iki yıldır kullandığım galaxy s5 te ne böyle nede bunlara benzer en ufak bir sorun yaşamadım elimdeki mis gibi cihazı verip bu tür sorunlarla başbaşa kalırım diye vazmigecsem ne yapsam büyük ekran note 4 ü de almak istiyorum birtaraftan da

• Benim de dikkatimi çekti şebeke çekimi.
    Vodafone hat var.
    Note3 ful çeken yerde note4 tek diş.
    Bazen ulaşılamıyor diyor.
    Sonra farkettim ki tek diş duran note 4 ile arama yaparsam, çekim yavaş yavaş artıyor ve ful oluyor. Aramayı sonlandırınca yine geri geri düşüp tek diş kalıyor. Arama gelince de öyle oluyor. Tabi tek dişle bağlanabilirse arayan kişi.
    Sanki telefona "arama yokken kendini yorma uyu" demişler gibi.
    Karıştırırken note3 4.5g desteklemediği için farklı olan bir ayar vardı oraya girip değişim yaptım.
    Ayarlar -Diğer Ayarlar-Mobil Ağlar -Şebeke modundan LTE ile başlayan zımbırtı hariç diğerlerinde şebeke ful okuyor. LTE ile başlayana alınca 4.5g bağlantı kurabiliyoruz ama bu sefer çekim düşüyor. Arama gelince ya da arama yapınca çekim artıyor. Sadece Gsm yazan zımbırtıyı seçince de şebeke iyi ama internet E oluyor.
    Şimdi sorun nerde? Vodafone mu yoksa note4 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin07 -- 19 Eylül 2016; 0:39:01 >

• metin07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Ben de Note 4 kullandım durum şöyle. Normalde Mobil Veri den bağlıyken 4.5G şebekesi ile çekiyor telefon ama arama yapacağınız zaman veya bir arama geldiği zaman ekranda H yani 3G yazısı çıkar yani arama esnasında 3G ile çekim moduna geçtiği için sinyal artıyor. Wi Fi aktifse kapatın ve bir arama yapmaya başlayın. Ekrandan takip edin 4.5G den, 3G ye geçiş yapıyor.

4.5G de şuan için bazı yerlerde sinyal seviyesi zayıf en azından benim kullandığım operatörde böyle (Turkcell) bu yüzden normalde sinyaş seviyesi düşük ama arama yapınca veya arama gelince 3G ye geçiş yaptığı için sinyal seviyesi yükseliyor.

4.5G gelmeden önce telefonum hep full sinyal seviyesindeydi. Yani telefonunuzda sorun olmayabilir belki de.

İyi geceler.

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Aynen üstad dediğin gibi.
    Zaten sen bunu yazarken ben de yukarıda düzeltme yapıyordum.
    4.5g yi iptal edip H+ devam ediyorum, şebeke normale döndü.
    Telde sıkıntı yok diyebilir miyiz acaba?
    Tüm sorun vodafone ise çözümü ne olacak? Fikriniz var mı?
    Teşekkürler

• metin07 kullanıcısına yanıt
    Bence sorun Vodafone da değil yani şöyleki 4.5G alt yapısı sanırım 2017 ortalarında tam verimli hâle gelecek diye bir yazı okumuştum. Zaten benim Turkcell de de aynı durum var yani sorun Vodafone dan tam olarak değilde alt yapının gelişmediğinden olabilir bence.

Telefonunuzun garantisi ne zamana kadar devam ediyor bilmiyorum ama servise vermeden önce garantisi varsa ve hatta tamamen kopma yoksa garantide en az 1 yıl daha varsa bekleyin derim ama yine tercih sizin.

Mesela Note 4 varken bende, bazı semtlerde full çektiği oldu yani sizdeki durumda bence alt yapı ile alakalıdır diye düşünüyorum.

Note 7 ye geçiş yapacağım sorunsuz şekilde gelmesini bekliyorum şuan geçiş döneminde eski bir telefonum olan S3 ü kullanıyorum aynı sim kartla ve sinyal seviyesi evimde aynı 2 diş çekiyor çoğu zaman ara sıra tek dişe düşüyor ama bu telefonda 4.5G gelmeden önce full çekiyordu ve bu S3 te arama esnasında aynen Note 4 gibi şuan. Eskiden 3G de iken böyle değildi. Evet S3 4.5G destekli değil ama sim kartımı Note 4 ten S3 e taktım ve durum vaziyet bu.

Sözün kısası telefonunuzun garantisi 1 yıl kadar varsa bence bekleyin 4.5G alt yapısı iyice otursun.

İyi geceler dilerim :)

• Selamlar aynı sorun bende de var telefonu yeni aldım masmallow 6.0 sürümüyle geldi telefon . 3G hattınfa sorun olmadı full çekiyordu ne zaman 4.5G ye geçtşim 2 çentikten fazla çekmiyor.4.5G den 3G ye alınca sorun çözülüyor . Ayarlar -baglantılar- mobil hatlar -diğer hatlar ordan lteden wdcma ya alın full çekiyor o zaman.

• Sevgili dostlar, 2g seçili iken 2g sorunsuz, 3g seçili iken 3g çekmiyor, 4,5 g seçili iken arayan ulaşamıyordu...

Sonuç; anakart değişti sorunlar düzeldi. Ancak ne hikmetse pil de değişmiş, şimdi pil sorunu yaşıyorum. %60 şarj bile birden %0 oluyor. :(

Şebeke problemi varsa----》 anakart değiştir

• Pil de değişti... AA serisi idi hemen başka bir seri ile değiştirdiler. Şaşırdım valla... Bravo...

• zayit kullanıcısına yanıt
    Şarj %100 olsun sonra..
    Pil sorunu varsa *#0228# yap.
    Gelen değerlerden yüzde kaç olacak büyük ihtimal 100 de 100 iken düşecektir tekrar şarjı fulleyip devam et👍

• yazdıklarınızı okuyunca note4 almaktan korktum gerçekten..2,2-5 yıl önce cıkmış olmasına rağmen sorun hala düzelmemiş gözüküyor malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narki

yazdıklarınızı okuyunca note4 almaktan korktum gerçekten..2,2-5 yıl önce cıkmış olmasına rağmen sorun hala düzelmemiş gözüküyor malesef

İsim geregi cok geziyordum. Bu problem illallah dedirtti servis sorun yok dedi ama yoldayken hic ulasilamiyor musum. Sirkete gelince arkadaslar demisti. Ben arama yaptigimd genelde sorun yoktu.

4 kronik sebeke sorunlu. 7 zaten malum. 5 te bir sey dikkatimi cekmedi.

Samsung kronik sorunlarindan arinana kadar tercih etmeyecegim. Su an s plus kullaniyorum ama spenin kolayliklarini ozledim. Bunda en ufak bir ayar icin oraya gir,buraya gir yapıyorsun.

Bakalim note 8 nasil olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

quote:

Orijinalden alıntı: Narki

yazdıklarınızı okuyunca note4 almaktan korktum gerçekten..2,2-5 yıl önce cıkmış olmasına rağmen sorun hala düzelmemiş gözüküyor malesef

İsim geregi cok geziyordum. Bu problem illallah dedirtti servis sorun yok dedi ama yoldayken hic ulasilamiyor musum. Sirkete gelince arkadaslar demisti. Ben arama yaptigimd genelde sorun yoktu.

4 kronik sebeke sorunlu. 7 zaten malum. 5 te bir sey dikkatimi cekmedi.

Samsung kronik sorunlarindan arinana kadar tercih etmeyecegim. Su an s plus kullaniyorum ama spenin kolayliklarini ozledim. Bunda en ufak bir ayar icin oraya gir,buraya gir yapıyorsun.

Bakalim note 8 nasil olacak

şimdi telefoncuları gezdim, hiçbiri böyle bir sorunla karşılaşmadık dediler..tabi kimse malım kötü demez ama sanırım belli bir sürümde böyle sıkıntılar olmuş..abim kullanıyor sorun yok mesela onda..çok ama çok sıkıntılı bir olay tabi..umarım bir çözüm bulabilirsiniz

• Narki kullanıcısına yanıt
    Buldum zaten iphone s plus aldim, cok memnunum

O telefonculra note 7 desen sorun duymadik derler. Hepsi cakalin onde gideni.

Sorunsuz note uretilene kadar iphonea devam

• Note 4 çelik kasa samsung çelik kasaya geçtiğinden beri sıkıntılar bitmiyor.iphone sanırım sonradan vaz geçti çelik kasadan...

Eğer sıkıntısız ve şarjı iyi giden telefon öneri isterseniz.
    Xioami redmi note 3 pro ya bakın...
    750-850 tl fiyatlara bulabilirsiniz...

Ben de ne şebeke sorunu kaldı nede gps sorunu.
    Note 4 le evde 4g 4 diş çekerken bu teledonda full çekiyor...
    Ulaşılamama sorunuda yok.hat aynı vodafone.önceden çok başıma gelirdi.şimdi sıkıntı yok çok şükür...

• Adamlar 3g antenini kalemin oraya koymuslar.kalemin orayı avucunuzla kapatın şebeke nasıl düşecek görürsünüz...buda tel görüşmelerinde cepte olumsuz etki yapıyor...

• 1 Hafta kadar önce gelen 500 küsür MB'lık güncelleme ile 4g şebeke çekim gücü artmış görünüyor. Önceden 4g'de iken sıfır diş, 1diş ,bilemedin 2diş çeken telefon şimdi çok rahat 3 diş çekiyor. Artık nasıl bir optimizasyon yaptılar bilemiyorum ama zoraki olarak 3g'de kullandığım telefonu 3 gündür 4g'de kullanıyorum. Kaldığım ev ve çalıştığım iş yerinde 4g'de sıkıntı yaşıyordum, evde 4g 'de hiç bar göstermemesine rağmen 3g'ye düşmüyordu, dolayısıyla telefon kapalıymış gibi oluyor ve ulaşamıyorlardı.

Önceki mesajlarımın birinde de yazmıştım, aynı olay 3g'den 2g'ye düşmede de oluyordu ama yazılım güncellemesiyle düzelmişti. Umudum 4g'den 3g ye düşme sorununu da aynı şekilde düzeltmiş olmaları.

Biraz kullanayım bakalım, evde sıkıntı çıkacak mı, bilgilendiririm sizleri.

Şu anki yazılımım
    Android sürümü 6.0.1
    Anabant sürümü: N910CXXU1DPC1
    Yapım numarası: MMB29K.N910CXXU2DPI7

Telefonum root'lu değildir, sadece orjinal polonya romu yüklüdür android 5'ten beri, güncellemelerde en hızlı ve erken güncellemeyi Polonya alıyor diye onu yüklemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktama -- 20 Ekim 2016; 16:32:55 >

• note 4 almaktan tırsan biri olarak yorumunuzu bekliyorum
  • zayit kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim cihaziminda batarya serisi AA ve %20 lerde telefon kapaniyor.Pil degisimini ayni gun icinde mi yaptilar

• Root'lu sm-n910cq (şuan sm-n910c) custom rom ile şebeke problemi pek olmuyor ilk zamanlarki kadar değil. Bu konuyu takip ediyorum hangi çözüm yöntemi denmiş ise uyguladım pek sorun kalmadı telefonda Root'lu Custom romdan mı yoksa buradaki ayarlardan mı düzeldi bilmiyorum. Ayrıca genel olarak sinyalin zayıf olduğu yerlerde ciddi sorunlar yaşayabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.