Şimdi Ara

Notebook'a SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldigim bi laptop var ben buna 120 GB SSD almak istiyorum. ama sata 2 veya 3 olarak gozukuyor...
    benim notebook'umun ozellikleri bu linkte.
    HDD sata yaziyor ama bilgisayarim sata 2 ve 3 u destekliyor mu bilmiyorum. Bunu nerden ogrenebilirim? Birde Win7 kurulum yaparken SSDyi otomatik gorup taniyor mu?

http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/dell/inspiron-n5110-core-i5-2410m-2-3ghz-4gb-500gb-15-6-p47385217/ozellikler.html#properties

Simdiden tesekkurler.

• Selam

Bilgisayarın Sata 6G'yi destekliyor ancak diski değiştirmen garanti dışı kalmana yol açacaktır. Diski nasıl değiştireceğini öğrenmek istersende

http://support.dell.com/support/edocs/systems/insN5110/en/sm/hd-assem.htm#wp1192085

adresinden bakabilirsin.
  • Mevcut diski kullanmaya devam etmek isterseniz. Dvd romu söküp özel bir adaptörle disk takabilirsiniz.
  • Normal Harddiski söküp taktigimiz gibi ayni yere takmiyormuyuz SSDyi? Ben SSDleri gordum ama cok inceleyemedim ayni gibiydi... Daha cok actim laptoplarimin icini... Tabi garantileri bittikten sonra... Cikabilecek parcalari ayirmayi biliyorum. Ram, DVDRW, Harddisk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoomone -- 12 Ocak 2012; 16:13:06 >
  • hem makinen garanti dışı kalır hem de pek verim alamayabilirsin.

sonuçta ssd takınca uçacak diye bir kaide yok. diğer bileşenler de önemli.

ayrıca notebook için üretilen ssdler var mı piyasa da? alıcağın ssd notebook kasasına oturmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

hem makinen garanti dışı kalır hem de pek verim alamayabilirsin.

ayrıca notebook için üretilen ssdler var mı piyasa da? alıcağın ssd notebook kasasına oturmayabilir.
    upgrade edilsin diye en basit yere yerlestiriyorlar hdd ve ramleri. zaten notebooklar uzerinde degistirilebilen 2 tane urun var standart olarak hdd ve ram. bunlarla garanti disi kalma durumu olmaz. eger cok israr ederseniz alip gidin parcanizi servisi taksin.

gosterdiginiz ssd hizli bir urun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 12 Ocak 2012; 19:40:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

hem makinen garanti dışı kalır hem de pek verim alamayabilirsin.

kusura bakmayinda her konunun icine bilmeden daliyosunuz...
    birincisi neden makinesi garanti disi kalsin. upgrade edilsin diye en basit yere yerlestiriyorlar hdd ve ramleri. zaten notebooklar uzerinde degistirilebilen 2 tane urun var standart olarak hdd ve ram. bunlarla garanti disi kalma durumu olmaz. eger cok israr ederseniz alip gidin parcanizi servisi taksin.

ikincisi ssd takinca mekanik disklere gore tabi ki fazla performans verecektir. arkadasin gosterdigi ssd oldukca hizli bir ssd.

ucuncusu zaten ssd ler 2.5" disk seklinde yapiliyor yani laptop diski seklinde. masaustu kullananlar bile 2.5 to 3.5 ceviri ile kullaniyorlar. Laptop icin ssd mi yok piyasada...

hepimiz din kardeşiyiz. anladiniz demek istedigimi herhalde.

tmm o zaman ssd tak uçsun sistem.

ayrıca mesaj yazılmasını istemiyorsanız konuyu kitletin adminlere o zaman kardeşim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadas dellin linkini vermis okudum.. Herhangi bi ariza olursa garanti disidir diyor... Taktiginda garantiden cikiyor demiyor... Exeterin de dedigi gibi biliyorum bende... bu tur parcalar upgrade yapilabilsin diye ozellikler kolay erisilebilen yerlere koyuluyor... Ozellikle degistirilebilsin diye onlar icin vidalarla acilabilir kapak koyuyorlar.. Yoksa komple kapatabilirler de... Benim gordugum SSDlerde 2,5" farklisini gormedim. Onlarin boyutlarida Notebook HDD'leri ile ayniydi... Ama yinede emin olmak istedim sizlere sorayim dedim... Cok sagolun arkadaslar... Daha fazla bilgiye sahip olan arkadaslar varsa konu altina yazarsalar sevinirim... Birde Win7 ve Linux(Ubuntu ve Ubuntu tabanli sistemler) otomatik olarak SSD'yi goruyor mu? Yoksa Diski tanimlamak icin kurulum sirasinda driver filan yuklemek gerekirmi...
  • Selam

Windows XP SP2 ve sonrasi tum Windows sistemleri SSD ile normal calisiyor, Linux'un zaten bir derdi yok. SSDler 2.5 olarak gelirler, normal bilgisayar kasalarina takilmalari icinde ekstra 3.5 slot aparatini yaninda verirler. Eger ki slotun 1.8lik degilse sorun olmayacaktir ki cok yuksek ihtimal standart 2.5 slot sata slotun vardir. Yalniz SSD alirken yeni nesil almaya ozen gosterirsen iyi olur.
  • arka kapakda etiket yoksa anlamayabilirler. velakin laptobu acma parca dğişimi yapmak (hdd ram wireless ) makinayı garanti dışı bırakır.
  • HDD degistirirsende eskisini elinde tut, herhangi bir sorun oldugunda SSD'yi cikartip onu takar oyle gonderirsin.
  • eyvallah arkadaslar cok sagolun... Sanirim Laptopuma alici cikti simdilik buna SSD almicam :) Yeni bi canavar laptop almayi dusunuyorum Direk SSD takili notebooklar varmi bildiginiz?
  • meselahttp://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-319789-y570-core-i7-2670qm-220ghz-8gb-ddr3-750gb+64ssd-156-dvdrw-2gb-gt555m-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58155 bu olabilir.genelde hem ssd hem hdd oyun pc lerinde var ama lenovo bu modelinde koymuş işletim sistemi ssd2de kuruludur ve işlemler normal pc'den çok daha hızlıdır.diğer hdd yide arşivleme dosyalama için kullanırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.