Şimdi Ara

notebook donanım özelliklerini ne kadar kullanıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir sürü notebook ve donanım bileşenleriyle birlikte satışta....
    bileşenler....

İşlemci: tüm işlemlerde işlemcinin % kaçı kullanıyo acaba...seçimde önemli olan x2 turion mu celeron yada centrino mu core dou mu....

Ram: 1024 mü 512 mi ddr 333 mü 400 mü ddr2 mi ne kadar sanise farkı yaratıyolar

ekran kartı: paylaşımlı, paylaşımsız 128,64,256 mb ati intel yada geoforce

Harddisk: 40 tan başlayıp 120 ye kadar sata yada ide....

cv dvd yazıcı: combo olanlar yada dvd yazan cinsinden slot, yada soket olanlar

ekran : geniş parlak yada düz ekranlar

kart okuyucu yazıcılar: 5i bir yerde 3 ü bir yerde falan

tvout çıkışı: ne kadar gerekldir düşündürücü

vga çıkışı: sunum için lazım gibi duruyor

bluetooth: olmazsa olmazlardan artık ama 20 ytl usb satılıyo

wifi: standart donanım halinde işe yarar bi donanım bileşeni.

sonuç: görünen o ki bletooth lu donanıma ihtiyaç yok 20 ytl verip alabilirsiniz, tv çıkışnın ne kadar ihtiyaç olduğu da ortada, ram konusunda min 400 mhz yeterli gibi görünüyor, kart okuyucu bilemem çok kartnız varsa ve fotoğraf makinanız bağlanmıyosa pc ye gerekir ama bağlanmayan fotograf makinası var mı düşündürücü, geniş parlak ekran güzel ve kullanışlı yavaş yavaş standart haline geliyor, ram min 512 yetiyo çok kasarsanız 1024 almanız gerekmekte, cd dvd yazıcı olayı günde 20 program ve yazılımla uuraşıyosanız binerce mb dosyalarınız varsa ve önemlisi external usb hdd taşımam ben dvd yakarım param çok habire yakarım eskiyince atarım ve her dvd içinde 20-30 dk vaktim var benim diyosanız size uygun, harddisk 40 ta iyi 120 de devir hızı düştükçe ısı azalıyo güç azalıyo pil ömrü artıyo ,ama yinede size kalmış ortalama 40-60 gb yeter diye düşünüyorum, ekran kartı na gelince paylaşımlı paylaşımşız valla bence hepsi aynı 128 mb lık bi ekran kartı işinizi görür ben paylşımsız alırım arkadaş diyosanız ben de alanlardanım ama ne kadar iyi oladu yada bana kaç saniyelik bi fark kazandırdı ve verdiğim fazla paraya ne kadar değdi soru işareti. gelelim işlemci olayına forumda diğer arkdaşların söylemleri ve araştırmalar doğrultusunda söylediğim tek bişi var ister celeron ister centrino ister cordua yada turion x2 olsun bi fark var iki yada tek çekirdek olayı, matematiksel işlemlerde ferformas olduğu söyleniyor ama celeron yada x2 amd arasında bana işlem hızı farkının kaç saniye olduğunu söyleyebileek kaç arkadaş var. yada günlük işlemlerinizde işlemcinin % kaçını kullanıyosunuz. bana kalırsa celeron yada bir centrino yada bir turion 64 yeterli, çift çekirdeklere henüz gerek bile yok.

sözün özü arkadaşlar kullanmayacağınız donanıma para vermeyin. cebinizde kalsın. herkesin lafına kanmayın(benim bile), araştırın öyle alın. test etmeden ürününüzü almayın. adamlar 100.00$ lık arabayı bile test sürüşü için size veriyo.1.000$ aleti mi vermiycekler. en iyi diye atladığınız ürünler en yenileriyse yeni çıkan bi ürünün sorunları olabileceği stabiliteye ulaşması için en az 6 ay geçmesi gerektiğini düşünün ve öyle alın. Pazardaki avlanacak ördekler değilde. alıcı olan avcılar olun.

Saygılarımla

Bu konuda görüşleriniz bekliyorum. kullanım oranlarınız ve gereklilikler hakkında.

• Yaw işlemci ve ekran kartı için çok ağır konuşmuşsun, adamlar 80 çekirdekli işlemci çıkarıyo, bana tek çekirdek yeter diyosun.Yani bir performans artışı söz konusu değilse adamlar bunu çıkarmaz, çıkarmak içinde birbirleri ile yarışmazlar.Paylaşımlı ve harici ekran kartları aynıysa nVidia ve ATI kepenkleri çeksin, gitsinler balık tutarak para kazansınlar dimi.

Ben ram'dir, ekran kartı'dır, işlemci'dir bunları sonuda kadar kullanırım ama ek bileşenler hakkında aynısını söyleyemem.Mesala uzaktan kumanda, bluetooth, kart okuyucu, lightscribe gibi bileşen ve özellikeri şimdilik pek kullanmıyorum.Ama benim bunları hiçbir zaman kullanmıyacağım anlamına gelmez.Elbet yeri gelir bir gün kullanılır...Ah keşke demektense, bırak boşta kalsın sizcede öyle değilmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.psychopath

Yaw işlemci ve ekran kartı için çok ağır konuşmuşsun, adamlar 80 çekirdekli işlemci çıkarıyo, bana tek çekirdek yeter diyosun.Yani bir performans artışı söz konusu değilse adamlar bunu çıkarmaz, çıkarmak içinde birbirleri ile yarışmazlar.Paylaşımlı ve harici ekran kartları aynıysa nVidia ve ATI kepenkleri çeksin, gitsinler balık tutarak para kazansınlar dimi.

Ben ram'dir, ekran kartı'dır, işlemci'dir bunları sonuda kadar kullanırım ama ek bileşenler hakkında aynısını söyleyemem.Mesala uzaktan kumanda, bluetooth, kart okuyucu, lightscribe gibi bileşen ve özellikeri şimdilik pek kullanmıyorum.Ama benim bunları hiçbir zaman kullanmıyacağım anlamına gelmez.Elbet yeri gelir bir gün kullanılır...Ah keşke demektense, bırak boşta kalsın sizcede öyle değilmi...
    Bu sayfa boyunca alt alta yazdığın şeylerin büyük bi çoğunluğu mantıklı çıkarımlar...
    Ama önemli bir nokta var ki, insanlar mantıklarıyla değil duygularıyla yaşarlar...

Bu tür şeyleri sorgulamaya çalışırsan, olay "hayatın anlamına" kadar gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kotiledon

Bu sayfa boyunca alt alta yazdığın şeylerin büyük bi çoğunluğu mantıklı çıkarımlar...
    Ama önemli bir nokta var ki, insanlar mantıklarıyla değil duygularıyla yaşarlar...

Bu tür şeyleri sorgulamaya çalışırsan, olay "hayatın anlamına" kadar gider...

Alıntıları Göster
    helal olsun sana sonuna kadar katılıyorum paylasımlı 128mb celeron kullananlardanım.ama onun öncesinde param cebimdeyken geçtiğimiz ocak ayında o zaman pentium d ler sadece raflarda çok pahalı.hırsıma yenilip;
    athlon 64 3200 183 dolardan
    abit kn8 sli anakartı 122 dolardan
    kingston ddr 400 512 rami
    6600gt winfast 128mb ekran kartını da 165 dolardan almıstım
    ve o zamana göre fiyatlar çok uygundu ama çok büyük bir kazık yemiştim ne kazığı?kullanmayacağım bir yıgın özelik için verdiğim onca para.evet oc yaparım bilgisayarı overclock testleri ile zorlarım ama bana overclock gerekmez 2.0 ı 2.5te çalıştırıyordum ama hiç işime byaramıyodu bir ekran kartı için kazık yedim tabii bütün oyunları full ayarda oynatıyordu ama ne kadar oynadım en fazla 5-6 kere.deger miydi onca paraya?siz siz olun ilerleyen teknolojinin sizi yutmasına izin vermeyin benim düştüğüm tuzaga düsmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

helal olsun sana sonuna kadar katılıyorum paylasımlı 128mb celeron kullananlardanım.ama onun öncesinde param cebimdeyken geçtiğimiz ocak ayında o zaman pentium d ler sadece raflarda çok pahalı.hırsıma yenilip;
    athlon 64 3200 183 dolardan
    abit kn8 sli anakartı 122 dolardan
    kingston ddr 400 512 rami
    6600gt winfast 128mb ekran kartını da 165 dolardan almıstım
    ve o zamana göre fiyatlar çok uygundu ama çok büyük bir kazık yemiştim ne kazığı?kullanmayacağım bir yıgın özelik için verdiğim onca para.evet oc yaparım bilgisayarı overclock testleri ile zorlarım ama bana overclock gerekmez 2.0 ı 2.5te çalıştırıyordum ama hiç işime byaramıyodu bir ekran kartı için kazık yedim tabii bütün oyunları full ayarda oynatıyordu ama ne kadar oynadım en fazla 5-6 kere.deger miydi onca paraya?siz siz olun ilerleyen teknolojinin sizi yutmasına izin vermeyin benim düştüğüm tuzaga düsmeyin

Alıntıları Göster
    haklısın bu teknoloji nimeti bizi resmen sömürüyor ben şimdi celeronlu bir notebook alsam kullanabileceğim kaç ay veya yıl sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: esdegel06

haklısın bu teknoloji nimeti bizi resmen sömürüyor ben şimdi celeronlu bir notebook alsam kullanabileceğim kaç ay veya yıl sizce

Alıntıları Göster
    valla o sana kalmıs şu an benim arkadasım 6 yıl önce (yanlıs hatırlamıyorsam yılını ama o civarlarda) p3 733 agp 2x lik 32mb ekran kartlı 256 mb ramli bir masaüstü almıs 2 milyara.hala kullanıyor.çünkü ihtiyacını karsılıyor.oyun oynamıyor müzik dinliyor resimlere bakıyor.bence de yeter tabii ki

• quote:

valla o sana kalmıs şu an benim arkadasım 6 yıl önce (yanlıs hatırlamıyorsam yılını ama o civarlarda) p3 733 agp 2x lik 32mb ekran kartlı 256 mb ramli bir masaüstü almıs 2 milyara.hala kullanıyor.çünkü ihtiyacını karsılıyor.oyun oynamıyor müzik dinliyor resimlere bakıyor.bence de yeter tabii ki

Alıntıları Göster
    şuan piyasada en ucuz olan notebook celeronlu sistemler değil mi...
    1-şuan kulanmış oldugum sistemdeki gibi internette hızlı dolaşabilir miyim?
    2-ofis için her ihtiyacı karşılar galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster

İkiside gideceğin yere götürür, ama ikiside aynı keyifi vermez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 1 Kasım 2006; 0:33:20 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dr.psychopath

yaaani

• quote:

quote:

yaaani

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

quote:

yaaani

arkadaş olayı güzel özetlemiş...
    yanisi; "insanlar mantıklarıyla değil duygularıyla yaşarlar"

• quote:

quote:

yaaani

Alıntıları Göster
    quote:

yaaani

Yani biraz biraz bağlantı kurabiliyormusun, tamam celeron işlemci ilede işini görürsün, ama bir çift çekirdek işlemci ile celeron'da yaptığının 5 katını yaparsın.Ben şuan Turion64 X2 kullanıyorum, uzuuuun bi ohhhh çekiyorum, çünkü makinam kasılmıyor, bende kasılmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 1 Kasım 2006; 0:44:08 >

• quote:

quote:

yaaani

Yani biraz biraz bağlantı kurabiliyormusun, tamam celeron işlemci ilede işini görürsün, ama bir çift çekirdek işlemci ile celeron'da yaptığının 5 katını yaparsın.Ben şuan Turion64 X2 kullanıyorum, uzuuuun bi ohhhh çekiyorum, çünkü makinam kasılmıyor, bende kasılmıyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

yaaani

waybeee ağzım sulandı wallah ama ben alırsam celeronlu bişi almak istiyorum oyun oynamayacak
    sadece resim müsik video internet bana bunları yapsın tamam
    ama aklımdaki vista kafamı çok karıştırıyor yavas yavas hersey 64bit olacak.. internnette bile artık winamp 64 bit desteği setup'ı internette kol geziyor olacakken biz onu bu sistemi kuramıyor ve kullanamıyor olacaz

• quote:

quote:

quote:

yaaani

waybeee ağzım sulandı wallah ama ben alırsam celeronlu bişi almak istiyorum oyun oynamayacak
    ama aklımdaki vista kafamı çok karıştırıyor yavas yavas hersey 64bit olacak.. internnette bile artık winamp 64 bit desteği setup'ı internette kol geziyor olacakken biz onu bu sistemi kuramıyor ve kullanamıyor olacaz

Alıntıları Göster
    quote:

Bak olayları kendin çözüyorsun artık

• quote:

quote:

Bak olayları kendin çözüyorsun artık

Alıntıları Göster
    anlaşıldı bu saatte 32 bitlik bişi almak çok saçma oluyor ölü yatırım oluyor fakirliğin gözü kör olsun beee

• quote:

quote:

quote:

yaaani

Alıntıları Göster
    olay fiyat perfomans olayı herkes ihtiyacına gore alamlı bence ha ebnim var ben alırım diyenede laf soylemek düşmez benlaptopta oyuna karsıyım ps2 aldım ancak herkesin gorusu farklıdır bence işlemlerine yeterse celeron bile iyidirönemli olan ihtiyacların karşılanması ama paran varsa bmw de alırsın ferraride

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz

olay fiyat perfomans olayı herkes ihtiyacına gore alamlı bence ha ebnim var ben alırım diyenede laf soylemek düşmez benlaptopta oyuna karsıyım ps2 aldım ancak herkesin gorusu farklıdır bence işlemlerine yeterse celeron bile iyidirönemli olan ihtiyacların karşılanması ama paran varsa bmw de alırsın ferraride

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

.DNOKTA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 1 Kasım 2006; 1:09:02 >

• quote:

quote:

quote:

yaaani

Alıntıları Göster
    şunu söyleyeyim o zaman athlon64 oc ile 2.5te çalıştırdıgım -ki şu anki celeron m işlemci ile teoride dağlar kadar fark var-superpiden 32 33 civarı aldıgım 512 ramli masaüstü ile arasında fark göremiyorum kullanım açımdan.çünkü paso oturup photoshop ile ugrasmıyorum ama paso internete giriyorum,müzik dinliyorum
    BENCE BURADA ŞUNA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.BU DEDİKLERİNİZ EVET DOĞRUYDU BİR ZAMANA KADAR.yani önceden bilgisayar alırken 5sene önce falan işlemcisi yüksek olsun diyorduk NİYE??? çünkü düşük işlemcili alırsan internete zar zor giriyosun müziği de zar zor dinliyordun ikisini aynı anda yapamıyordun.ama artık öyle değil.ama bizim kafalarımız maalesef hala aynı...

• quote:

şunu söyleyeyim o zaman athlon64 oc ile 2.5te çalıştırdıgım -ki şu anki celeron m işlemci ile teoride dağlar kadar fark var-superpiden 32 33 civarı aldıgım 512 ramli masaüstü ile arasında fark göremiyorum kullanım açımdan.çünkü paso oturup photoshop ile ugrasmıyorum ama paso internete giriyorum,müzik dinliyorum
    BENCE BURADA ŞUNA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.BU DEDİKLERİNİZ EVET DOĞRUYDU BİR ZAMANA KADAR.yani önceden bilgisayar alırken 5sene önce falan işlemcisi yüksek olsun diyorduk NİYE??? çünkü düşük işlemcili alırsan internete zar zor giriyosun müziği de zar zor dinliyordun ikisini aynı anda yapamıyordun.ama artık öyle değil.ama bizim kafalarımız maalesef hala aynı...

Alıntıları Göster
    bir araba 320 ye kadar basıyor olsa ama sen 120 yi geçmiyorsan o araba 200e de bassa 320ye de bassa senin için pratikte hiç bir şey ifade etmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 1 Kasım 2006; 1:10:11 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

Bi numara büyük al, seneyede giyersin

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

Bi numara büyük al, seneyede giyersin

Alıntıları Göster
    Ayakkabı almıyorsun ki sen seneye de giyersin diyorsun da belki yeni bir teknoloji çıkacak seneye de giyersin dediğin onu desteklemicek.gerçi o teknolojiyi ne kadar benimsersin o tartısılır sonucta vista çıkacak ama hala windows 98 kullananlar yok mu elbette var.bence ihtiyac kadarıdır ama yazıktır ki bunu kendi kendime attıgım kazıktan sonra anlayabildim :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.