Şimdi Ara

NOTEBOOK HAKKINDA ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba fazla zamanınızı almadan sizden bir konu hakkında yardım rica ediyorum. amcamın bir bilgisayrı var ıbm çok eski değil en fazla 2-3 yıllık bir şey.sanırım ekran kartı bozuldu.bilgisayarı açtığımızda ekran simsiyah. öyle duruyor. ama bir ara açılmış ekran yani bulanık falan olarak.daha sonra şimdi ahiç açılmıyor.inceden bir "dıııt" sesi geliyor. o kadar.şimdi değerli arkadaşlar benim sizden ricam bu bilgisayarın içindeki bilgileri başka bir bilgisayara nasıl aktarabiliriz. bu konuda hangi donanım/yazılım vb.kullanmalıyız nasıl yapabiliriz. bana bu konu hakkında detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim

selamlar...

• İyi günler.

Anlattığın meselenin çözümüne dair iki yöntem aklıma geliyor. Derdine derman olur mu bilmem ama, en azından fikrin olsun diye aktarmak istedim. Umarım işine yarar.

SABİTDİSKİNİN SAĞLAM OLDUĞUNU VARSAYARAK ANLATIYORUM :

Böyle bir durumda benim ilk olarak deneyeceğim yöntem, söz konusu cihazın sabit diskini çıkartıp, bir "disk kutusu" içerisine monte ederek, onu "harici sabitdisk" haline getirmek olurdu.

Bunları kendim anlatmaktansa, bu işi çok daha profesyonelce yapmış olan bir siteye yönlendireyim seni :

Akasa eSATA Disk Kutuları Testte

Thermaltake Muse 2.5" Disk Kutusu İncelemesi

Araştırırsan, işini çok daha uygun fiyata görecek ürünler bulabilme ihtimalin var.

DİKKAT: Elindeki sabitdiskin özelliklerini (IDE, SATA vs. ) sakın göz ardı edip de boş yere masrafa girme! Eğer donanım hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünüyorsan, cihazı veya sadece sabitdiskini bir bilgisayarcıya veya, varsa, bir teknomarkete götür ; çok daha mantıklı olur ! Orada ona bir kutu uydurabilirler.

Denenebilecek diğer bir yöntem, söz konusu sabitdiski bir masaüstü bilgisayara monte etmeye çalışmaktır. Tabii bunun için donanım bileşenlerinin (IDE, SATA vs. ) birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Eğer dizüstü bilgisayarının sabitdiski masaüstü bilgisayarındaki yuvaya göre küçük kalırsa, onun da çözümü var ; ama konuyu dallandırmayalım. Sabitdisk, masaüstü bilgisayarındaki yuvaya küçük gelse bile, onu oraya sabitlemeksizin, dosya aktarımı yapabilirsin.

Sonucu bize de bildirirsin, umarım...

Başka fikri olan arkadaşlar varsa, paylaşmaktan çekinmesinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ulaşım hakkında acil yardım.
    4 yıl önce açıldı
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.