Şimdi Ara

notebook hdd arızalandı.. değişimi hakkında yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşımın hp compaq presario c700 marka diz üstü bilgisayarı arızalandı garantiside bitmiş..
    bir bilgisayar tamir işi yapan firmaya gösterdik ve hdd söküp denediler arızalı dedi, zaten içinden tık tık tık sesler geliyordu gitmeden önce bende hdd arızalıdır büyük ihtimal diye söylemiştim arkadaşıma..

harddiski biz alıp takıp format atıcaz benim öğrenmek istediğim
    bunun içindeki harddisk ile alacağım harddisk arasında fark olup olmadığı..
    içerisinde seagate 200gb 5400 rpm sata bir hdd var, ben yeni almışken 7200devir olsun dedim 320gb 7200rpm bir hdd takmak istiyorum 7200 devir olduğu için okuma yazma hızına paralel performans artışı oluyormu bilmiyorum ?? mantıken 5400 den daha iyi olur düşüncesindeyim..

almak istediğim hdd şuhttp://www.exa.com.tr/samsung/sabit_diskler/samsung_25-327-13562.html

daha önce 2adet seagate hdd masaüstü bilgisayarımda kullanmıştım ve 2 side arızalandı birde bu arkadaşımın seagate olunca samsung almak daha iyi olur gibi düşünüyorum..

bu linktekini alıp taksam herhangi bir sorun ile karşılaşırmıyım? bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum..

• Merhaba.
    Öncelikle anakartınızın özelliklerine bakarak hdd desteklenip desteklenmediğine bakın.
    evet 5400 le 7200 arasında fark gözle görülebilir.
    Arıza meselesine de şans olarak bakıyorum.
  • cevabınız için teşekkürler..

http://www.comptick.com/hp-compaq-presario-c700.html

bu linkten anladığım kadarıyla bu bilgisayarada 5400 ve 7200 devirli hdd kullanılabilir..
  • linkteki samsung harddiski sipariş ettim yarın gelicek inşallah bir sorun ile karşılaşmam..
  • içinden çıkan ide değildi dimi?
    umarım sizin leptabınız destekliyordur 205TL

Marka Samsung
    Model 2.5" 320 GB 7200 RPM 16MB SATA NOTEBOOK
    Ürün Kodu HM320HJ
    Disk Tipi Notebook
    Kapasite 320 GB
    Arabirim SATA 3.0Gbps
    Dönüş Hızı (RPM) 7,200 RPM
    Arabellek 16 MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin_KarayeL -- 24 Ocak 2012; 20:32:29 >
  • sataydı.. aldım taktım format attık sorunsuz çalıştı.. gayette sessiz çalışıyor.. exadan tek çekim 195 liraya geldi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.