Şimdi Ara

Anakart Yanması/Garanti Dışı? - Yeni Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, geçen hafta anakartım yandı, halbuki gece kapatıp sabah açtığımda problem yaşadım ama garanti dışı bırakıldı çizgi elektronik tarafından. Anakartın arıza durumu fotoğraflanmış çizgi elektronik tarafından. Sanırım yanık durumlarında suçumuz olsun olmasın ürünler garanti dışı kalıyor?

Bu konuda hak aranacak bir durum yok ise, yeni anakart alıp AMD sisteme devam etmeli mi? Yoksa Intel Sandy serisine geçiş yapmalı mı? Asıl soru p67 B3 serisinde bir çok kişinin performans sorununu dile getirmesinden kaynaklanıyor. Bütcem çok yüksek değil, almayı planladığım anakart MSI P67A-C45 (B3).

inventus
    MSI P67A-C45 (B3) INTEL P67, DDR3, LGA1155, USB3.0, SATA3 (SATA6Gbit/s), ATX Anakart - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3464

Bu performans sorunu kafamı karıştırdığından ne yapacağımı bilmiyorum. Elimde amd sistem olduğundan Bulldozer işlemcilere destek verecek piyasadaki mevcut anakartlardan mı almalıyım? Yoksa üstte linkini verdiğim anakart ile sorunları göz ardı edip Sandy serisine mi geçmeliyim?

• sistem paneli nanayı yemiş hocam sistemi bi özet geçebilir misin ?
  • Phenom x2 555 modelini çekirdek açmayla 4 çekirde 3.9ghz kullanıyordum hocam, anakart M4A785TD-V EVO, ramler kingstson 2x2gb ddr3 1333mhz cl7. Sanırım sadece ramlerden dolayı bile Sandy sisteme geçersem onlarıda değiştirmem gerekecek, iyice soğumaya başladım bu işten..
  • Orası neresi anakartın nedense seçemedim.

Onun dışında gerçekten sizin bir müdahaleniz yok ise sorun bakalım Çizgi ye nasıl bir kullanım hatası yapmışsınız da orası yanmış.

Sorun bakalım sprey ile çalışırken su sıkıp temizleyecek kadar salakmıymışsınız ya da oraya asit dökecek kadar salakmıymışsınız.

Yanmış kullanıcı hatası. Ne demek bu yahu. Sen yasal olarak zorunlusun ayrıntılı bilgi vermeye. Yanmış kullanıcı hatası diye bir şey olamaz. Dersin bak burada tornavida izi var. Bak burada oksitlenme var, buradaki kondansatöre soğutucu sökülürken el çarpmış yamulmuş o da kısa devre yapmış yanmış. Ya da bak buradaki voltaj regülatrlerinde aşırı gerilim verildiğinin belirtisi var. Güç kaynağı 110V moduna getirilmiş falan denir.

Onun dışındaki her türlü yanık tamamen ürünün üretim kalitesinden kaynaklanır. İyi o zaman adam gibi lehim atma sat anakartı. Yansın kullanıcı hatası ne güzel dünya.

Çizgi ye yakıştıramadım doğrusu bunu.

Kardeş bağlı bulunduğun ilçe kaymakamlığına git ve oradaki Tüketici Hakem Heyetine başvur. Yardımcı olurlar.

De kullanıcı hatası diyorlar ama tek gösterdikleri kanıt yanık. Oysaki ben PC yi akşam kapadım sabah açmaya çalıştım bu oldu. Kullanma klavuzuna aykırı herhangibir kullanım belirtisi darbe ya da başka bir şey var ise kanıtlasınlar de. Ben ürünü bozmadım her yanık için kullanıcı hatası diyorlarmış de. Ürün kalitesizliğinden yanamaz mı de! Bir arkadaşımın ( Bu benim ve bizzat başıma geldi ) N86 sı 2 defa kendi kendine yanmış o da parasını geri almış de.

Tabi bir not düşeyim arkadaşlar. Garantiye ne verirseniz verin. Garantiye verdiğiniz günün gazetesi üzerinde ürünün fotografını çekin ( Ayrıntılı olarak ) öyle garantiye verin. Böylece başınız ağrımaz sonradan. Yaşanmışlıklar ile sabittir.

Tek sorun ile gidip döndüğünde kasası ayvayı yemiş telefonlar ve biz böyle aldık bu sizin suçunuz cevapları. Servise verilip pini kırılan işlemciler vb. Daha neler neler. Hele hele ilk zamanlar. Servise 256-128MB ram ile gidip 64MB ram ile gelen PC ler. 40-20GB HDD ile gidip daha düşüğü ile gelenler vb vb.

Servislere güvenmeyin yani.

• yanmış ama yanardönerli olmuş.iyi görünüyor.
  • DigitalWorld desteğin için sağol öncelikle.

Yani bir insan neden durduk yere anakartını bozsun ki? Hele hele yakmak falan enteresan suçlamalar bunlar ne desem bilmiyorum. Servis'e mail attım ama olumlu bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.. Böyle bir durumda hakem heyeti yardım edebilir mi bilmiyorum ama bakalım öncelikle servisten gelecek cevaba göre hareket edeceğim.

En kötü ihtimalle bile bulldozer işlemcilere destek verecek bir anakart önerileri almaya başlasam fena olmayacak sanırım.

• Maalesef ki kötü bir haber geldi iletişimim sonucunda. Sözde veri yolu hasarı durumunda yanık söz konusu olduğu için servis raporunda bu tip hasarlar bilgisayar tarafından otomatik garanti dışı bırakılıyormuş. Ne desem bilmiyorum artık, durduk yere yanan bir anakartın garanti dışı bırakılması güvendiğim Çizgi Elektronik hanesine eksi olarak yazıldı.

Neyse arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum yeni anakart konusunda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_38934_MSI_870A-G54__Amd_870__Soket_AM3__DDR3-2000__Anakart.html

ya da 100 liralık çekirdek açan bir anakart alıp am3+ soket oturunca 990gx alabilirsin.
  • yanık garanti dışı demek değildir. Nasıl yandığı önemlidir. Ama çoğunlukla tüketici hatası diyemeyiz.

Veri yolu hasar görüp yanmış demişler. Bunu nasıl anlamışlar? Veri yoluna su veya sıvı birşey değmişse bu zaten belli olur ve sen de bilirsin bunu.. Ancak bu şekil olur.

Eğer hiçbir şekilde bir şey dökülmediyse hakkını ara ve itiraz et.
  • Anakartım tamir edilmişti, tamirden sonra 5 ay kadar bir süre kullandım sorunsuzca fakat yine bir yanık vakası ile karşı karşıya kaldım, gülsem mi ağlasam mı durumu resmen.

Neyse ki Çizgi Elektronik garanti dışı bırakılmasına rağmen anakartı tekrar ücretsiz bir şekilde tamir etti, geliş/gidiş her şekilde kargo ücretleride teknik servise ait şekilde. Sanırım onca şeyden sonra bu muameleye şükür etmek gerekiyor.

Anakartın yanan kısmı teknik servis tarafından alttaki gibi fotoğraflanmış.

Onarılan parçalarda şu şekilde belirtirmiş ;

C.S RTL8112L-GR LQFP-48,XTAL 25MHZ DIP 49US 20PF/30PPM FUJICOM/HC-49S 25.000000M20FAB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.