elimde bulunan sata notebook hdd'i notebook umda cdrom sürücüsü olmadığı için mecburen başka bir notebook a takıp format atmam gerekli. daha önce defalarca usb den olsun başka şekilde olsun denedim ama bi türlü windows kurulum işlemi başlatılamadı. ama şuan çevremde notebook ta bulamıyorum.
elimdeki notebook sata hdd yi normal masaüstü PC ye takabilirmiyim? (nede olsa girişleri aynı)
voltaj farkı varmı? çalışırmı? çalışmazmı? yanarmı? bozulurmu? bunlar olmazsa ne olur?
Bence takabilirsin. Üzerlerindeki etiketlerde teknik özellikleri yazar PC ve Notebook HDD'lerini bu şekilde karşılaştırabilirsin. Ben sorun olacağını sanmıyorum. USB'den denedim demişsin. Sanırım bunu HDD kutusu kullanarak yaptın. Böyle yaptıysan format atabilmen gerekir. Sürücüyü gösterebildiysen format da atabilirsin. BIOS seçeneklerinden USB BOOT seçeneğini aç ve windows kurulum ekranına geldiğinde bu aygıtı göster.
usb cdrom kabul ediyor ama hdd kabul etmiyor nedense.bios un içini dışına çıakrdım yine sonuç aynı. ya usb cdrom olacak yada çıkarıcam başka bi notebook a takıp format atıcam.
birazdan karşılaştırma yaparım. ilginiz için teşekkür ederim.
3.5" lik hdd takar gibi tak disk ini pc ye eğer hdd de sorun yoksa ve biostan ayarını yaparsan sorunsuz şekilde işini görmen gerekir.
az önce bağladım. sorunsuz çalıştı şuan windows kuruyorum. thunderwatcher ve alwer, yardımlarınız için teşekkür ederim ..